4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • donatus13
    Én 18 dollárért vettem teljesen jó ár szerintem:)
  • Pordycus
    Sziasztok!
    valakit érdekel tökéletesen működő lan multiplayer virágbolti verzióval?
    gameop.hu:9966 Tsen keressetek meg segítek:)
  • korbin555
    Amúgy meg A Steam-ről letölthető a Demo,de erre a rövid időre nem foglalkozom vele.
  • Pluskast
    Kár, hogy ma nem péntek van :P
  • korbin555
    Időközben rátaláltam én is.Rengeteg a változás.A G&K-hez még jó volt a magyarítás,de ezzel
    gondjaim lesznek,amíg le nem fordítja valaki.Amúgy tetszik az egész.
  • NEXUS6
    Civfanatics bnw fórumon elég rendesen tárgyalják a témát.

Szal úgy tűnik az új kiegben pl a korábbi városhely megválasztási prioritások sem élnek. Egyáltalán az is kérdéses, hogy a továbbiakban érdemes-e a nagy népességre hajtani a városokban, vagy jobb a sok de nem anyira fejlett város (sem népességben, sem épületekben).

Aztán pl a pénzhiány miatt már az egységek upgradelése is általános gond, ebből a gép oldaláról következik az AI viszonylagos általános passzivitása is. Azonban aki kifejezetten a saját kis birodalom építgetését részesítette előnyben a hódítással szemben az nagyon jól jár ezzel a kieggel. Én pár éve még inkább a hagyjanak békén fejlődni stílus híve voltam, de rászoktam a minden mozgót megbaxunk stratégiára, lehet, hogy most én is visszatérek a korábbira.

Az CivV leges legelső változata volt ilyesmi, de aztán kicsit alakítottak a balanszon, de most visszajön úgy tűnik az eredeti koncepcióhoz. Nem volt az rossz, csak akkor az évszázadokig tartó fejlesztgetést a modernkorban egy eszeveszett rohanás, kapkodás zárta általában. Remélem, hogy az új fejlesztések, tudomány, ideológia, wc ezen azért segít.
  • Pluskast
    Én a G2 play-en rendeltem elő 19 euróért. Szerintem az sem volt túl sok.
  • korbin555
    És ezeket hol tudtad megnézni?
  • NEXUS6
    Nabaxátok meg!
    Készüljetek fel, mert a béenvénél tök máshogy műxik a gazdaság. Aranyat jóformán csak a karaván/ kereskedelmi hajó/kereskedelmi út ad.
    A piac, meg az ilyesmi az csak némi többletet ad, a lakosság a mezőkön meg szinte semmit nem termel. Régebben a folyó/tengerpart adott rengeteg aranyat. Na most ez jól nem így van. A Machu Pichu csoda jelentősége még jobban megnő, mert utanként +25% aranyat ad. Kezdetben csak 3 kereskedelmi út lehetséges, érdemes tehet azokat a techeket fejleszteni, ami növeli ennek a számát.

A városállamokkal való kereskedés is megteszi kezdetben, amíg nincs a közelben valami más civ, de csak a másik népből lehet igazi kincseket kifacsarni, pénz, tudomány, ilyesmi.

Az egész sokkal kiegyensúlyozottabb, mindenki nyugiba van, mert nem nagyon lehet annyi erőforrást összeszedni, hogy háborúzzon az ember. Szépen lépésről lépésre a köv luxus cikkhez várost telepítve kell terjeszkedni, mert a szmájli is rohadtul kevés.
  • NEXUS6
    Szerintem direkt.
    :D
  • Nos
    En is amcsi ip cimrol vettem meg, de a normal steam login nalam is csak 12tol engedi a jatekot. De legalabb olcsobb volt, mint az euro ar.
  • Carmang
    Nem tudom mi lelte a kémeimet, de a modern korba lépve 10-20 körönként szállították az ellopott technológiát, és szintet léptek pikkpakk.
  • Szaruman
    Ja, mert olyan gyorsan tölt a játék...
  • NEXUS6
    Azt másnál is kiválaszthatod, csak macerás.
    Random seed, ha meg nem teccik, amit kapsz, reload.
  • Pluskast
    Hm most néztem a játékról egy videót. Ezek a Shosoni indiánok nagyon durvák. Ha a városodat lepakolod alapból nagyobb területet foglalsz be mint más civeknél. Az indián felderitőjük meg egyrészt elég brutális harcos is és ami a legjobb, ha bemész vele egy ruins-ba kiválaszthatod, hogy mit adjon (tudományt, kultúrát, upgradet stb). Azért ez így elég op:)
  • korbin555
    Gondolhattam volna.Megvettem,letöltöttem,de ki kell várnom a hivatalos európai megjelenést.
    Nagy baj persze nincs,már januárban félretettem rá a pénzt a PayPal számlámon.
  • korbin555
    Most már elérhető a Brave New World Amerikában.Van USA e-mail címem,rendeltem is már
    szoftvert rajta többször is.Csak abban nem vagyok biztos,hogy a Steam engedi-e telepíteni
    12.előtt.
  • NEXUS6
    Én soha nem építettem talán. Nálam az első a Stonehenge (vallás), a Piramis (gyorsabb worker), meg az Artemis templom (+10% lakosság növekedés.)

Én mindig a legnagyobb népességre hajtok, az hosszútávon úgy is termel mindent, pénzt, kultúrát, tudományt, vallást.

Technológiában viszont igyekszem a katonai fejlesztéseket előre rakni, hogy tudjak hódítani.
  • NEXUS6
    Felraktam egy steampunk modot, így most scenarión kívül is tudok gőzhajtású tankot építeni. Kiba erős. Csak az a gond, hogy a náci is rákapott, így inkább abbahagytam a nyomulást.
    Egyelőre.
  • NEXUS6
    A játék vége felé az egyik legfontosabb csoda, ha már elég nagy birodalmad van a Neuschwanstein várkastély. Vasút tech kell hozzá. Kasetélyonként ad még egy szmájlit.
    Ez nekem vagy 30 lesz most.:D

Így legalább tudom folytatni a hódításokat, mert a németekkel most békét kötöttem, átpasszolta a legnagyobb városait és kaptam rögtön vagy 20 szomorú arcút.

Geci volt, mert először az összes csetvedék szutyok kis városokat akarta ideadni, ami egyből vagy 50 szomorú arcút jelentett volna. A kis farok.
  • NEXUS6
    Jaaaa, bocs;)

Akkor félrenéztem valamit.
  • Carmang
    Néhány játék erejéig én is kipróbáltam, hogy arra hajtok, csak éppenséggel ekkor seregem nem lesz, aztán valaki mindig betámad.
  • Pluskast
    Még meg sem jelent:)
  • Pluskast
    Én eléggé. Multiban és single-ban egyaránt az első épületek között van nálam.
  • NEXUS6
    Nyomja valaki a béenvével?
  • uwu420
    Az totál attól függ milyen játékot tolok. Van hogy semennyire, meg van hogy nagyon:)
  • Carmang
    Amúgy ti mennyire hajtotok a Great Library-ra?
  • Carmang
    Jó... A második játékban volt vas a közelben, de a seregem a leggyengébb volt, Szulejmán betámadott, annyi egységgel jött az egyik városomnak, hogy inkább kiléptem.
    A harmadik játékban pedig megint más mellé rakta a vasat.
    Szóval "játszottam" hármat a délután, és az este jelentős részében, csak éppen nem kapcsolódtam ki. Köszi...
  • Carmang
    Néha érdekesen osztja le a gép az erőforrásokat. Iron Working kikutatása után körülnéztem a térképen, és sehol egy vaslelőhely a közelemben. Vagyis egy lenne valamennyire közel, de közvetlen Ramszesz határa mellett van, mire csinálok egy Settler-t, meg elmászok oda, addigra Rami azt a ile-t elfoglalja. Aztán láttam az egyik városállamnál, és ennyi.
    Pedig elég sokat felfedeztem a térképből, a tágabb környezetemet teljesen.
    És vas nélkül Oda-val végem, szóval 102 kör, és kb 3 óra játék után nyomtam egy kilépést.
    Mondjuk nem is indultam valami jó helyről, de így legalább egyértelmű, hogy nem szüttyögök tovább ezen a térképen.
  • mikromanus
    Hm.. megsasoltam a wikia-ban a "matekot". Akkor úgy tűnik a policy-ken is megvan a másfélszeres és háromszoros szorzó (hacsak nem változott a G&K-ben). Vásárolgatásnál nem láttam különválasztást/speed büntetést. Mindig csak a pénz meg a shoping? :)
  • mikromanus
    Lehet bepróbálkozok lassabb játékkal nagyobb mapon. Mik a különbségek, Ahogy nézem a fejlesztés és építkezések az epicnél másfélszerese a standard játéknak, marathonnál az epic kétszerese. A social policy-nál és az egységek gyógyulásánál nincs különbség, ugye?
    Ha ez így van, akkor könnyebb lehet a dominancia győzelem (már azonos map méreten), a kultúrális győzelem, de nehezebb a technológia/űrverseny? A pénzért épület/egység vásárlás árai is növekednek? (ha nem, akkor az építéssel szemben nagyobb hangsúly lehet a kivásárlásokon).
  • NEXUS6
    Én is large-on nyomom, epic idővel, alacsony tengerszinttel. Így nem kell annyit hajózni, a szárazföldek nagyobbak és esetleg is összeérnek. De legalább 2 nagy elkülönülő kontinens mindig van. Így aztán az egyiken vagyok én 1900 körül a másikon meg egy gépi civ.
    Aztán mehet a totális atomháború.
    Megindító tud lenni!;)

Néha fagy persze 4GB RAM-mal, de még bevállalható a 20 körönként egy fagyás.

Mivel szeretek csatázni, így van idő a hódításra és nem kell attól félni, hogy 1-2 kör alatt kifejleszt az AI 2 vel magasabb technológiát ahhoz képest, mint amivel elindultam otthonról.

Olyan isz. 1000-ig jóban vagyok a többiekkel, akkor általában körém települnek és valaki elkezd baxogatni, na ekkor megindulok és meg sem állok, amíg nem az enyém a kontinens.
  • uwu420
    Azért ehhez nem kell annyira kurvasok ész ám.
    A nagy térképeken azért kell lassan játszani, mert kénytelen vagy mászkálni rajta.
    Kis térképen meg felesleges időpocsékolás a lassú játék, de ebben az esetben nem lehetetlenül el a játék.
  • mikromanus
    Normál speedhez normál eloszlás. "Rendhagyó" sebességeken jöhetnek az egzotikusabb eloszlásfüggvények (meg map méretek). Vagy szerinted jó az ha 10 kör megközelíteni egy barbár tábort, 2 kör a csata és ennyi idő alatt lemegy 2-3 teljes technológia kikutatás? Mire visszaérnek már muskétásoknak dicsekedhetnek a kőbunkós harcaik siekrével. :) (enyhén eltúlozva)

MOndjuk lehet neked jobb rálátásod van. Én lajhártempóban nem nyomtam. Standard sebesség huge mapon igen. Szórakoztató volt, csak minden távol van ...
  • uwu420
  • mikromanus
    Normál speednél az.
  • uwu420
    Az hogy te nem tudsz elszakadni a normal speedtől, nem jelenti ám azt, hogy az ahhoz tartozó méret a hatékonyabb.
  • mikromanus
    Több barbár, de messzebb is vannak. Arányaiban jobb a standard méret. csak normál esetben lutri, hogy mi lesz a leosztás. De ha sok barbit akarsz, akkr a raging barbarians erre is jó, nem? Vag yaz csak a fejlesztéseiket befolyásolja? :)
  • uwu420
    Most nem azért, de nagyobb térképen több barbár spawnol. És a németeknek az lenne a lényege hogy barbárokkal hadakozva erősödjél meg.
    A lassú játékkal meg van idő mászkálni. A nagy térkép amúgy is játszhatatlan ha nem lassan telik az idő, minden más beállítástól függetlenül.
  • mikromanus
    Kisebb távolság - több gyilok :) Nagyobb mapokon sokat kell talpalni az ellenfélhez és kisebb az esély, hogy épp a városállamnak kellemetlen helyen jelennek meg a barbárok. Vagy ez is rögzített? A sebesség meg inkább virtus kérdése. A nagyon hosszú gyártás-fejlesztési időket nem szeretem. Annak nincs más objektív oka. Mondjuk lehet harcosabb mókára tényleg jobb a hosszabb játékmenet. Van idő gyógyulgatni és nem avul el olyan hamar a sereg. Meg a barbárok adományai többet érnek a germánoknál(?) + a romok is nagyobb hasznosságúak. Majd kipróbálom.