4740
Sid Meier's Civilization
-
korbin555 #3254 Beállítások-hang beállítások-zene hangerő. -
Party Hard #3253 A töltőképernyő zenéjét hogyan lehet lenémitani? Kezdek már már epileptikus tüneteim lenni tőle -
mikromanus #3252 Megsasoltam a missionárius móka leírását:
http://civilization.wikia.com/wiki/Missionary_(Civ5)
Akkor 1000 a hittérítés és a misszionárius "ereje" és 250-et veszít ha nincs open border. Ha eléri a nullát, akkor elhullik. Mondjuk ezt nem tapasztaltam. Lehet viszont a városállamoknál is megvan ugyanez és ez is közrejátszik abban, hogy esetenként kisebb a hatása a prédikációnak? Nem teljesen kerek, mert velencénél volt Open border egyezmény, mégis a próféta után nagyon nehéz volt érdemi többséget szerezni. Mindenesetre a fenti címen elérhető leírások elég hasznosnak tűnnek...
Valamelyik vallási hatásnál, vagy csodánál volt, hogy növelhető a térítés ereje. A misszionárius-tériítős mókás játékban ez is megvolt és 1250-et adott. Vagy ez Policyből jött? -
mikromanus #3251 Az összes eltűnt esetre még nem láttam példát. Lehet akkor fordul elő, ha a saját vallásnak egy hive sincs már a városban? Mindenesetre az újratérítés a szokott módon történhet szerintem: misszionárius, vagy próféta osztja az észt. Misszionárius kisebb hatással van (azt hiszem 4-5 lakost térít meg, ha viszont sok a rivális vallás a városban, akkor lehet csak 1, 2 vagy 3-at). A próféta 11 lakost tud megtéríteni és sokkal erősebb tapasztalataim szerint a hatása. Sokkal nehezebb misszionáriusokkal kiszorítani az idegen vallást. Mondjuk inkvizitor után szerintem visszaáll a könnyű meggyőzés. -
#3250 Akit esetleg érdekel: hangvezérlés a játékhoz -
mikromanus #3249 Inkvizitor csak saját városon alkalmazható. Picit sunyi, mert azt hiszem a "kész" egység nem jelzi vallási hovatartozását. Mindig azt a vallást védi, ahol létrejött. Azaz amelyik városban létrejött, annak az uralkodó vallását. Ha a saját vallásodat akarod megtartani a birodalmadban és áttért egy város, akkor egy másik (még saját valláson levő) városba vásárolj inkvizitort. Aztán átsétál szépen az eretnekek városába és helyreteszi a rendet. A nem saját vallásához tartozó vallásos emberek jelzője eltűnik (a népesség marad azonos számon) és a saját vallása kap pár plusz pontot. Az inkvizitor megtette a dolgát, az inkvizitor mehet. Azaz megsemmisül a stresszes meló után. :) -
#3248 #3218-3219 -re valaki esetleg?
A jatekban hasznalhato shortcut-ok (key bingings) listajat hol lehet megnezni? -
donatus13 #3247 Megtaláltam a régi mentést, -82 es happy, ez a közvetlen betöltés a félre nyomás után, na ezt nézzétek:D 0 social policy,
Na ez egy kicsit brutális bug! -
donatus13 #3246 Látod nálam 163 happyből mi lett, az sajnos a 20% fölött van, nekem a játékom ment gallyra így.:( nyilván csak tesztelni akartam a népet szóval most nem immortalon toltam, de akkor is, azért ez durva komoly patchért kiált a játék. -
mikromanus #3245 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kávézás előtt/közben nem írok többet. Tiszta diszlexiás szöveget nyomtam. Csak úgy csapongtak a karakterek. -
#3244 Én is eldobom az agyamat, hogy az aranyban szmájliban olyan +-20%-os fluktuáció van körönként.
2-3 városnál azért nem olyan nehéz pedig eldönteni, hogy akkor városonként mondjuk 4 lakos van, vagy öt. A proginak valamiért még is nehézséget okoz. -
mikromanus #3243 Hétvégén picit duhajkodtam. Volt azért pár érdekesség, avgy olyasmi, amire nem számítottam:
- a régészeknek az ásatás helyszínek betöltés után újragenerálódtak. Azaz máshova kerültek a romok/leletek. Mondjuk ekkor még nme volt egy darab régészem se
- békésen fosztogatják tudósaim azősi romokat távol a Hazától, erre benyögi, hog ynincs hely a leletnek. Kösz. Mitől függ, hogy "elraktározható-e"? A legközelebbi városban kell hozzá valami? Vagy távoli helyeken nem vállalnak szállítást? Mindenesetre eg yidő után nem volt hely, így nem finanszíroztam a kultúrát. Az archeológusaim türelmetlenül toporogtak a lelőhelyek felett. :)
- rágyúrtam turizmusra. Nagyon ment. Volt azt hiszem már 134 bőrönd ikonom. Hog ylehet ezzel nyerni? MI most a kultúrális győzelem feltétele?
- Benyomtak egy kisebb szigetre (kontinenses beállításnál) Velencével és 3 városállammal. Mondhatni ez a dózse gyerek nagyon idegesítő. Picit nem figyelek máris bedobozolja a városállamokat. Hamarabb bebábozta az elsőt, mint hogy kiügyeskedtem volna egy telepest a második városomhoz. Valamikor menet közben lefizette a szövetségesemet. Mire észreevettem már lett egy új városa.
- ugyanezen velencés mapon/játékban a portugálok voltak elérhető közelségben. Mivel be voltam korlátozva, ezért meghirdettük a vallás terjesztésbe. Jól ment, csak benyomtak a portugálok valami Borbadourtt előttem. Lett 3 miszsionáriusa. Meg potyogtak neki a próféták. Veszett nehéz volt kigyomlálni a hatásukat. Gyanus is volt. Szerintem valami bug lehetett, mer "nem koptak el" a madaras tescos unitjai. Mindenütt madaras azrákat láttam, meg teljesen áttérített városokat. A városállmon egy-egy hittérítő akció max 1, vagy 2 népességet dobott át. Valami nem volt kerek. Mindenesetre 4-5 körönként gyártottam a misszionáriusokat. Jó kis fejlesztés buffot adtak (a tudomány buff hatást választottam). :)
- asszirokra nyergeltem át. Párszor újraindítottam. Többnyire tömény dzsungel, meg alig erőforrást dobott. Az ellenfelek persze tele voltak 3-4 különféle luxuscikkel. nekem meg kis cukor jutott + 3 barbár tábor és egy viszonylag kis kontinens. Utolsó alkalommal benyomott a puszat és a sivatag határára a jappókkal. Elég hamar lenyomtam őket. 3 várost szereztem és ezzel ki is nyírtam a gazdaságom vagyis a növekedés faktort. Mosolytalan nemzet lettem). Nem az volt, hogy nem volt megfelelő épület vag ypolici, hanem egyszerűen fizikai képtelenség volt elég msooslyt szerezni. Volt 7 borom, 1-1 silver és pamut, a jappóknál meg egy kis citrus. Egy városállamot lefizettem, meg kinyírtam mellette a barbárokat, így kb kijöttem önfenntartó szintre. átkeltem a szomszédos szigetre. hiratawa 8vagy mi a fedőneve) semlegese arccal pislogott felém. 3 városa volt, másfélszer annyi pontja, mint nekem 6 várossal és 8-9 csodája. Veszettül nem értem hogy hozta össze. Ugyanebben a játékban 3 oldalról kb 3-5 körönként potyogtak a barbártáborokból a fosztogatók. Ennyi agresszív arcot szerintem a rageing barbarians beállításnál se láttam amikor véletlen benyomtam régen. Vallást meg nem tudtam alapítani. Veszett hasznos volt a madárgyűjtés. Azt írta: elérhető vallások száma: 0. Standard sebesség és méret, 8 civ velem együtt, abból egy kiesett. Ez meg mi a rák?
-
#3242 Letöltöttem a Really advanced setup, vagy minevű modot, itt ki lehet bannolni bizonyos civeket, ha az ember véletlenszerű kezdést akar, de a túl könnyű, vagy nehéz ellenfeleleket nem szeretné látni. Gondolkodtam még némi luxus forrás boostoláson, de ebbe nem akartam belemenni.
Szal, az előző menetekben jellemzően passzív civek így most kiestek. Valamennyit ez is segített, mert így az ókorban Nagy Sándor már lenyomta a japánokat és elég agresszivül terjed, az előbb már open boardert kért, gondolom körül akart nézni, hát egy faxt!
Szerencsére eléggé a kontinens szélén vagyok, így egyelőre nem baxogat senki, az előbb erre nézett az arab is, csak úgy, én meg sóból arraküldtem a légiósomat, csak úgy hogy lássa. Vissza is fordult inkább. Bár amíg lehet alacsonyan tartom az egységek számát, mert még csak most kezdett aranyam lenni igazából (+20/kör körül).
Vagyunk most vagy 5-en ezen a kontinensen + az angolok, meg a lengyelek más kontinensről már benéztek. Úgy tűnik van itt most egy kis nyüzsi. Citrom csak nálam van vagy 5-6, így azt cserélgetem velük mindenért, az jót tesz a boldogságnak.;)
Szal túl passzív/hülye AI-kat kibannolva, a felajánlott civ számot 1/3-dal megnyomva láthatólag eléggé pezseg az élet még emperor szinten is. A korábbiból okulva az immortált hagyom egy időre.
;) -
donatus13 #3241 Azt hiszem megvan a megfejtés, betöltés után a játék újra számolgatott mindent, és azt hiszem a policyk java része nem működik, ezért vesztettem el a happym nagy részét:( -
donatus13 #3240 Íme az eredmény pár körre rá:
-
donatus13 #3239 De jó ,hogy nem lehet linkelni-_-.
-
donatus13 #3238 Bocs, pár adat hibás volt, megtaláltam a képeket:
Ez volt
Ez lett :
bár itt már próbáltam a happy-t javítani, -80 körül indult az viszont fix -
donatus13 #3237 Na, most olyannal találkoztam hogyha nem velem történik el sem hiszem, Assyrokkal voltam, közel a győzelemhez, körülbelül másfél kort vertem a gépekre, erre azt hiszem megnyomtam F11 et, és újratöltöttem a játékot, 4 FULLOS városom hirtelen Koreához került, az az eddigi 147 es happymből lett -86 os, és a körönkénti +77 goldomból -90 ,hogy ezt miként számolta újra a gép azt nem tudom tanulság, ne nyomjunk félre gombokat:/ képet akartam csinálni steamre...F12-vel
Ezek után nincs mese, egy meccset egy huzamba kell lenyomni:D -
korbin555 #3236 Szerintem sem rossz.Vannak furcsaságok benne,de meg lehet szokni.Kisebb nehézségi fokon lehet nyugisan
építkezni,terjeszkedni,ha meg a fogadat akarod csikorgatni felrakod emperor-ra,vagy pláne immortal-ra.
Ott garantáltan nem fogsz unatkozni.Korábban leírtam,immortalon úgy jöttek a tankjai mint a sáskák,szórta
rám a bombákat is.Hülyeségek vannak benne,mint az hogy az aranyát hatezer évig nem bányássza ki,de tőlem
koldul,vagy a tundrán épít várost a dzsungel helyett ,ami tele van banánnal meg fűszerrel.És még abban
sem lehetsz biztos,hogy nagy fölény ellenére győzöl.Rád nyomnak egy embargót,aztán eltűnik a lóvé.Vagy amikor
már úgy éreztem,hogy innen sínen vagyok,elfoglalták a városállamokat,aztán nuku nyersanyag,luxuscikk.
Vannak hibái,mint minden játéknak,de én senkit nem beszélnék le róla.
-
#3235 Annyira nem lett rossz azért. Úgy tűnik, ha a szerencsétlen AI kap egy kis tápot, akkor egyből virgoncabb lesz.
Meg most, direkt beraktam, a németeket, a koreaiakat, a babilónit, az oroszokat, a franciáknak is örültem, hogy hozta a gép, ezek nem lustiznak, lásd az előbbi hszt.
-
#3234 Nabaxátokmeg!
Na ez mi volt? Kezdtem egy új játékot immortálon (gondoltam adok egy kis kihívást), large pálya, epic idő. A múltkor nem nagyon akartak terjeszkedni a barátaink a BNW alatt, ezért beraktam még 3 civet, így lett 13. Felfedezem a kontinenst, nem túl nagy, voltunk rajta vagy 4-en. Összesen 1 db ruint tudtam megcsípni, az egyből adott 30 vallás pontot, szal megbocsájtva, az elsők között jöt így a panteon. Mivel dzsungel közepére rakott, gondoltam jöhet a sacred path, vagy mi a neve, ami megművelt dzsungel mezőnként 1 db kultúrát ad, király! Jöttek is a policyk sorban, adtam a csoda építésre, így az Artemis templom, meg a piramis megvolt nekem.
Aztán nézem, hogy ez a Napoleon elég terjeszkedősre fogta a figurát, közvetlenül a fővárosom mellé, meg a Samsung gyerek is már a második városát rakja le. Fővárosom épp elmúl 6. szintű, de az ő gyerekvárosai is pillanatok alatt feljöttek 5. re, hmmm. Gondoltam nem lesz így sem baj ha betámad, már 19 volt a védelme a fővárosnak, a két warrioromat feltápoltam nehéz terepre, szal jöhet akár azzal 4-5 íjászával, meg a warriorjaival, belém fog törni a bicsakja. De épp kész volt a vasgyártás, már ki is néztem magamnak a 6-os vaslelőhelyet, még 5 kör kész a settler és rárakom.
Hát ekkor jött a francia, fejlesztett íjászokkal, meg katapulttal, meg swordsmannel, összesen kb 12-vel. Felraktam egy modot is, hogy lehessen területet foglalni anélkül, hogy a várost elfoglalná az ember. Ezt már a CivIV-ben is bírtam. Na most egyből rátelepült a cukorültetvényre, meg az ezüstbányámra. 3-4 kört bírt a főváros, isten nyugosztalja. Ez volt 775-ben időszámítás elött, ja többen meg már átléptek a közép korban is.
Na jó, megyek vissza emperor szintre, ezt az emberiesség elleni erőszakot, még a Nürnbergi perben sem magyaráznák ki az alkotók!
-
mörrr #3233 Sziasztok. A véleményemet szeretném a brave new worldről megosztani veletek. Ha valaki gondolkozik a megvételén, szerintem ne tegye. Az ai átformálása és a játék dinamikája egy fos lett. Röviden elmondva: BNW előtt a kezdetektől a végéig izgalmas volt a játék, folyamatosan figyelni kellett, felderíteni, ki támadhat, háborús és békés időszakok váltakoztak, állandóan agyalni kellett. BNW után: kezdeti expand, aztán 2-4 várossal építkezés 1900-ig, aztán kis izgalom, ha van egyáltalán. Ha van 2-3 egységed a front városban, lószar se támad meg, és a kevesebb happyness növelő ehetőség miatt te se fogsz támadni. Marad a tile improvment, építkezés, social policy választási sorrend izgalmaknak. Szerintem egy fos lett. Kb 4 játékot játszottam le 1900-ig, mind így ment. Hogy lehet egy etalont így elbaszni.... Azok a gamer újságírók se sokat játszottak vele akik ezt a szart felhúzták, főleg a gods and kings után..... -
donatus13 #3232 Ha neki is van saját vallása akkor sehogy, inquisitorokkal leszedi a tiédet aztán vissza teszi a sajátját. -
MT16 #3231 Hogyan tudok áttéríteni egy másik civilizációt az én hitemre? Az összes városa az én hitemet követi. A fővárost már többször áttérítettem, de mindig visszaerőlteti a saját vallását. -
korbin555 #3230 Ez a pontrendszer így nagyon becsapós.Az ember hajlamos lenne hátradőlni,mert 300 ponttal vezet,de ha valamit eltaktikázik a World Congressben,simán el lehet veszíteni.Ezért is lenne jó egy magyarítás hozzá.Ez így már
egészen más játék,eltérő győzelmi kondíciókkal. -
donatus13 #3229 Én most 4(normal) fokozaton nyomtam, ahogy hadjáratba kezdtem sajnos 4 en nekem estek, de végül kiirtottam mindet:D csak addigra Róma culture victoryval legyőzött ,hogy kapná be:D Pedig nemsokára lett volna atombombám is.A vallásom miatt végül sikerült olyan 150+ ra vinni a happy-t még így vagy 30 várossal is, + persze order miatt rengeteg happy jött, a pénz problémát is kiküszöböltem bár iszonyatosan feltartott.
A turistás, kultúrás győzelem változását még nem igazán értem, most kezdem kitapasztalni, az biztos ,hogy erre a civ 5 re így már én is azt mondom ,hogy sokkal jobb mint a 4.
A BNW-ról az a véleményem ,hogy a legnagyobb nehezítés a játék elején van, a trade nélkül baromi nehéz bármit is csinálni, szóval arra nagyon kell ügyelni és baromi nehéz őrizni a trade rendszereket. Happy is nehezen van az elején még vallással is nagyon megdolgozott. Piety-Liberty comboval nyitok így gyorsan sok városom van és erős gazdaságom, nagyra fejlesztett vallással, de azért nagyon sok mindent ki kell még tapasztalni, összességében nagyon jó. -
#3228 Na vége! Első BNW játékomat diplomáciai győzelemmel nyertem 3546 ponttal szokás szerint római színekben.
Igazság szerint először a 2009-es world leader választást elblicceltem, mert más győzelemre hajtottam, de végül bármennyire is irtottam a babilóniaiakat 20021-ben, 4 körrel megelőztek az űrhajó fellövésében. Így aztán reload 2009. Amelyik városállam éppen kilépett a szövetségből azt megtámogattam, hogy meglegyen a pontom. Csakhogy a fax gép, megint egy hiba, nem volt halandó az újrakötött szövetségeket adott körben beszámolni, így azok a szavazatok elvesztek. Visszatölt és 1 körrel korábban, mielőtt kiléptek volna, adtam a városállamoknak egy kis pénzmagot, meg biztosításképpen megvettem még egy városállam támogatását a babilónitól.
Jó bugos még ez a bnw, de marha jó játék. A végefelé ugyan olyan malmozás volt, mint máskor. A másik kontinensen gyilkolták ugyan még egymást rendesen, nálam viszont uncsi nyugalom volt, néha felhúztam egy csodát. Kb minden pontom 2X annyi volt mint a többieké, a fax babilóni még is majdnem lenyomott. Az orosz iszonyatosan hajtott a turistás győzelemre, a maradék 3-ból 1 civ-et meg is szerzett magának, talán össze is jöhetett volna neki, ha nem nyomja szét a babilóni egy atomháborúval.
Szal a csatához tényleg elég buta az AI, de van 1-2 civ amivel jól nyomja. -
Party Hard #3227 Ja... Tehát ki kell lépni a játékból és akkor törli...
Hát sajnos nincs összefüggésben.
Sajnos steam om nincsen és nem is biztos, hogy bele szeretnék vágni a dologba.
-
korbin555 #3226 Nem egészen értem,hogy egy mod-ot miért nem lehet letörölni,de azért lenne egy tanácsom.
Telepítsd újra a Steam-et és a játékot is,de előtte futtass le egy registry cleanert.Nem fog ártani neki.
Én minden 4-5 játék után törlöm a komplett cache mappát is.Új játékkezdésnél úgyis mindig felrakja újra.
Ezekkel a két-három éves mod-okkal vigyázni kell.Ami jó volt a G&K-nél,könnyen lehet,a BNW-nek nem tetszik.
Néhányat már kompatibilissé tettek,pl a Yet(not)another world map pack új verziója négy napos és jól
működik.A world builderrel éppen most alakítottam át a huge map térképen Ausztrália közepét paradicsommá.
Így érdemes rástartolni az 5.kontinensre.Ráadásul ez a mod az achievmentek-kel is működik,már ha ez számít
valakinek.
Mivel ez a kiegészítő szinte egy új játékot csinált a civ5-ből,rengeteg mod galibát fog okozni.
És még valami:A nem használt mod-okat tüntesd el a játékból és a mappából is.Hiszen úgyis bármikor letöltheted pillanatok alatt. -
Party Hard #3225 És mi van ha nem engedi még rendszergazda ként sem, hogy töröljem? -
donatus13 #3224 Most csak próba gyanánt kipróbáltam másik technikát theodorával, full happy vallást csináltam, és még így is unhappy s vagyok, kereskedéssel mindennel, luxury cserével, g&k-ben ezzel a technikával ritkán volt 50 alatt, itt meg a -18,-20 a jellemző, nem értem mit csinálok ilyen szarul. A gold még így kereskedéssel kiküszöbölhető kezdek ráérezni, hát igen, sok mindent szokni kell még. -
Party Hard #3223 Köszi szépen ha holnap magamhoz tértem kipróbálom.
Jaja sejtettem hogy ez lehet a helyzet, ugyanis szkályrimeztem az elmúlt években eleget... -
#3222 Nekem van most is fenn 5-6 kisebb mod, főleg egységek.
A nagyokat nem szeretem, mert tökre megváltoztatják a játékot, a legtöbb balansza elég xar.
Azt szokták ajánlani, hogy a mod cache fájlját törölni kell, az lehet, hogy megoldja a problémát.
Itt találod:
C:\Users\XY\Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\cache\Civ5ModsDatabase.db
Elindítod megint a játékot és újra kell pipálni a mod menüben. Minél nagyobb a mod annál biztosabb, hogy valamivel összeveszik. A kiegeket van amikor nem szereti, érdemes olvasgatni a mod fórumát, ha tényleg az van akkor azt külön ki tudod kapcsolni. -
Party Hard #3221 Modolással foglalkozik valaki egyáltalán? -
Timbu #3220 Engem Gandhi támadott meg, mert úgy gondolta, hogy túl sok városom van már. Aztán amikor védekezés közben szétvertem a seregét (nem is mentem át a határán - bár korábban már letettem egy citadellát a városa közelébe), felejánlotta, hogy kössünk békét, és még az egyik városát is átadta :) -
#3219 Jah igen, amit elfelejtettem irni, hogy csinaltam egy misszionariust a szoban forgo varosban, de o csak a jelenleg dominans vallast akarna terjeszteni, nem pedig a sajatomat.
Azt sem igazan ertem, hogy pl. a 4 varosom kozul miert csak ebben az egyben tudok vallasi egysegeket venni... -
#3218 Ha az egyik varosomban egy idegen vallas lett folenyben, majd miutan hasznaltam a varoson az inkvizitort, az osszes tobbi (koztuk az enyem is) eltunt a varosbol.
Kerdeznem, hogy mi modon tudom elerni, hogy az en vallasom megjelenjen ujra? Ha jol remlik a tobbi varosomnal sem jelzi az altalam alapitott vallas ikonjat a varos neve mellett, de van amelyiknel van megis par koveto. Kicsit homalyos nekem ez a vallas tema...
Egy masik ide vonatkozo kerdesem is lenne: a help azt irja, hogy ha egy inkvizitort tartok a varosban, akkor megakadalyozhato, hogy mindenfele mas nepek terjesszek a sajat vallasuk a varosban. Ez tenyleg igy van?
Koszi elore is! -
Party Hard #3217 Vagy pl ennél ha felrakom a nép kiválasztásánál nem müködik a csúszka és nem tudom lefele görgetni a vállasztékot
Mit csinálok rosszúl? -
Party Hard #3216 Van valakinek fogalma, hogy miért nem müködikEz a mod?
Berakom a helyére és amikor elindítom csak Spártát tudom választani egyedül, majd kifagy...
Mit csinálok rosszul? -
korbin555 #3215 Van egy Prehistoric Era mod a Steam-en.Jobb oldalt bepipálod a historic-ot és a negyedik oldalon van.
A G&K-val játszottam vele egyszer.Van benne cavemen,felfedezheted a tüzet,stb.