Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Nem lehet. Ha nem akarsz semmit építeni, akkor rakd pénz vagy kutatás gyártásra. Ha azt meg nem tudod akkor warrior gyártás, ha kész, akkor eladod.
Vajon ezt csak én nem értem?

Üdv.
Lehetséges megoldani a játékban,hogy ne kelljen mindig valamit építenem ahhoz,hogy tovább tudjam adni a kört?
Mert befejezõdött egy épület építése a fõvárosban és most épületet nem tudok építeni ott jelenleg csak egységet és nem enged tovább amíg nem "termelek" valamit...
Az meg nem megoldás,hogy minden körben egységeket gyártsak mert annyi pénzem meg nincs.
Elõre is thx a helpet.

PSN ID:misi2mezei

Az AI-n is sokat fejlesztettek már, mégse nagyon kihívás kitaktikázni a gépet a patchelt játékban se, nemhogy a virágboltiban. 😊

Idõ közben találtam megoldást, egy helyen a config fájlbán át kell írni egy sort. Próbálgatom játékot, sikerült random beállításokkal egy szigetvilágos pályát összehozni, kicsit uncsi az eleje már 1000-ben járok, de még mindig van 4 nép amirõl nem tudok, és a karavelláig így is marad. 😄

Rengeteg patch jött már a játékhoz, és kellettek is mind mint egy falat kenyér 😊 A vigárbolti verziók nem mindíg akarják tartani a lépést, inkább újabb játékokkal foglalkoznak a csapatok, civhez anno én is kerestem patcheket, kevés sikerrel.. Aztán egy szép napon amikor le volt árazva megvettem. Szerintem pár EUrót biztosan megér rá áldozni (minden megmaradt hibája ellenére is) amikor akció van, és legalább mindíg friss lesz a játékod 😊

Sikerült beszereznem ismerõsömtõl egy teljes verziót, van egy kis gond tört, azt hiszem revolt féle menü mûködik rendesen, de ha indítok egy játékot, nem enged az egységre kattintani, mintha ott se lenne, se a fent lévõ menükbe nem tudok belépni, nem tudok városra kattintani, nem tudok tech tree-t megnyitni, tudtok erre valami javítást?

Megpróbálok kutakodni, vagy kicserélni másik torrentbõl hátha sikerül azért kösz.

ollie
Értem. Mindenesetre ne aggódj a nem mûködõ DLCk miatt, nem annyira fontosak.

Mert engem a teljes játék érdekel, tudom demo is oké, de én mindig is így csináltam, kipróbálom törtben és ha tetszik és vmikor lesz rá akkor megveszem.

ollie
Ha kipróbálni akarod, miért nem a demóval játszol?

Sziasztok újra!

Úgy döntöttem angolul mégis megpróbálom a játékot, jelenleg csak warez, de késõbb ha megtetszik beruházok rá, letöltöttem mindent ami van hozzá, mûködik is, kapiskálom nagyjából a lényeget, de 2 DLC-t nem tudok bekapcsolni, a Babilon és a Wonders of Ancient World nem mûködik. Bepipálom õket, de nem mûködik, van erre valami javítás vagy hasonló?

NEXUS6
Höhöhö, akkor biztos túl sok neki.
<#nyes>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
HD7500 + 16 GB.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

NEXUS6
Néha nekem is csinálja, mennyi memóriád van?
(HD5700 1GB + 4 GB RAM)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Molnibalage
HD 7500 és Win7 mellett egy idõ után elkezd CTD-zgetni a gamma. Másnak van ilyen VGA mellett gondja? Ugyanazt a modot használom, mint eddig...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Akkor mindegy. Köszi az infókat.

GanXstaZoleeWrk
Nincs benne.

Ha felteszed a legújabb kieget nincs magyar nyelv.

GanXstaZolee#2709

Kicsit zavaros ez így nekem. A GOTY-ban benne van a kiegészítõ is?

GanXstaZoleeWrk
Megy a GOTY-val a magyarítás, csak a kieggel nem.

GanXstaZolee#2709

Szép napot!

Egy kérdésem lenne, én magyarítások.hu-n találtam magyarítást, de ha jól olvastam Game of the Year verzióval nem mûködik, vagyis nincs arra elkészítve, máshol elkészült már a GOTY magyarítása?

Ha nem régebbi verziók mennyire mûködnek GOTY alatt?

Molnibalage
Egyébként Epic Speed Tech tech a neve.

Molnibalage
Ez a mod pont ezt csinálja. Korszakonkét emeli a szorzót. Már reneszánsznál valami 4-szeres. A végén 7 vagy 8 szoros lesz. Viszont a tech tradet is letiltja. A végén talán túl erõs a szorzó, még csak az ipari kor felé lépkedek, ezért nem tudom megítélni. Az új resource mod is erõsen torzítja az eredményeket. A fertilizer feltalálásáa elõtt már 29-es városom van.

A technikai fejlõdés az, ahol kilóg a lóláb. A szomszédos államhoz képest háromszoros lakossággal velem loholt együtt. Aztán találkoztam olyan államokkal, akik 10-20%-kal maradtak el mellettem, 2-3 tudománnyal vannak elmaradva. --> Itt látszik, hogy az AI változók alapján csalja össze a dolgokat, semmit sem használ fel a játékoshoz hasonló módon...

NEXUS6
Hát nemtom. A CivIV - nél volt 1-2 a rahedli extra mellett is valóban jól beballanszolt MOD. A CivV-nél ilyennel még nem igazán találkoztam. Vannak ezek a nagyobb modpackek (NIGHT, Vanilla, Hulfgar) de igazából nem igazán nyerték el a tetszésemet.

Igazából talán az utolsó korszakokat kéne meghosszabítani. Több kör + a kutatás nagyobb erõforrás igénye. A végén 4-5 kör alatt megvan egy iszonyat tudomyányigényes fejlesztés. Igaz a birodalom is ekkorra már elég nagy tud lenni, ha jól csinálja az ember.
Emellett csak kéne az a technológia csere. Ezek nélkül az ember tényleg csak átrohan az ipari kortól kezdve, az egészen. Addigra a civilizációk is megfogyatkoznak, és mindenki lenyugszik.

Az is a baj, hogy az AI csak az instatnt health miatt tud igazából a harcban meglepetéseket okozni. Gyak lexarja, hogy legyilkolod az egységét, mert az újjoncnál úgy is begyûjt ezzel annyit, hogy fullra regenerálja, így gyak 2 egységet kell kinyírni, ha nem tudod egy kör alatt.

Molnibalage
A korszakhosszabbító MOD talán kicsit unbalanszolt, de végre elhozza azt, hogy nem rohansz át a korszkokon, de nem kerül túl sok idõbe felépíteni egy hadsereget.

Az más kérdés, hogy olyan térképet csinált a Perfect world, hogy szárazföld felõl támadhatatlan az ellenfél több városa is. Egy mezõs hegyszorosokon lehet csak haladni. Hiába építek utat, az kevés. Maradnak a hajók.

Molnibalage
Én most az extra resource-ost próbáltam ki. Atomdurva. Úgy beboostolja a várost, hogy ihaj. Egy másik modot is beállítottam, ami lassítja a technikai fejlesztést, korszakonként növeli a szorzót. Érdekes hatása van standard sebességen. Nem tudok már mást építeni csak katonát, mert a városaim akkor, mint állat a új resource moddal. 😊

A vallást újrabalanszoló is aktív, de nagy difit nem vettem észre...

NEXUS6
Jól hangzik, csak még az AI egyenlõre gyöngén kezeli.

Van az a mod is, hogy a városban ülve gyakorlatoznak az egységek és nõ az XP-jük.

Csak nekem nem indult el eddig.

Molnibalage

Mi továbbra is keresünk 4 ik embert multizásra, esténként, 2 v2

NEXUS6
Szerintem most megint letöltök valami II. VH-s scenariót.
Kicsit unom már az AI bénázását.

NEXUS6
Hát nem ér be 1 kör alatt, mert gondolom a kontinens végén gyártotta, van 1-2 30-as nagyvárosa, fõleg az elfoglalt civilizációk fõvárosai, gondolom azokban gyártja õket.

Az atomháború nem szép dolog, de amikor van már ilyen fegyverem, nem fogok vacillálni, ha megtámad. Volt már hogy hasonló szituban, Korea megint elsõ tudományban fejleszti az ûrhajóját, direkt szétbombáztam, mert esélyem sem lett volna.

Conqest victory-t Deity AI ellen csak atomháborúval lehet csinálni.
Itt nem olyan az atom mint az elõzõ részekben, sokkal durvább, és kell is használni, mert botrányosan csal a gép.
Deity szintetn nem minden beállítással lehet ám gyõzni.
Van olyan beállítás amivel egyszerûen lehetetlen.
Leginkább a térképtõl függ, de az se mindegy mennyi városállam van.
Kivétel a szigetes pályák, azokon nagyon béna az AI.
Molnibalage
Hogyan pusztítottad el? Az MI olan távol gyártja õket egymástól? Nekem eddig egyszer volt olyan, hogy nem ért el 1 kör alatt a fõvárosba.

Az atomháborút ilyen könnyelmûen veszitek? Én a Civ I óta nem atomháborúztam, akkor is csak poénól.

NEXUS6
Áááá, én is csalásnak érzem, mert annyival javítja az esélyeket. Eddig soxor ott állt feleslegesen 3-4 vezérem is, mert nem nagyon használtam õket. Most várat építek belõlük, mint Kõmûves Kelemen.
😊

NEXUS6
Hmmm. Koreával ketten maradtunk, meg a néhány város állam. Nekem vagy 1,5X annyi pontom van, most az ûrhajót építgeti, de megtámadott, erre rászórtam vagy 20 atomot, amitõl kicsit megnyugodott és békét ajánlott. 1-2 ûrhajó egységét is elpusztítottam, úgyhogy talán nem elõz meg.

Bár végül is el is foglalhatnám a városait.
A játék elején trükközni kellett, meg volt 1-2 visszatöltés, de nem igazán volt kihívás ez a játék sem, pedig a vallást is elbaxtam, meg csodát sem tudtamm annyit csinálni, amennyit artam.

Szal megyek Diety szintre.

Szaruman
Az ai ebben a játékban olyan buta, hogy arra nincs kifejezés. Kb annyit tud, h mozgatja az egységeket. Toljad deityn, ott nem lesz olyan gond, h elfogynak az egységei.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Molnibalage
Én eddig összesen egyszer használtam az erõdöt...

NEXUS6
Baxus, nincs valami mod az AI-re, már nem tudom hányadik játék végzõdik úgy, hogy a XX. szd-ban egyszerûen leállnak.

A japánok ellen kezdtem egy nagyobb háborút, kb 50 éve nyomatom vele. De miután elfogytak az egységei egyszerûen nem csinál újakat. Néhány repülõ, meg néha egy rakétatüzérség, de azzal meg nem tud bemenni a városokba.
Annyi pénze volt mint a pelyva, de nem vett új egységeket, amikor elkezdtem ledarálni õket. Még mindig 6. szinten nyomatom, vegyem feljebb?

Aztán, amire most jöttem rá, hogy a nagyvezérek által építhetõ citadella milyen egy klafa dolog. Ráadásul ezt az AI is elég ügyesen alkalmazza. Szal, az egyik jó tulajdonsága, hogy a vár körüli 6 mezõ egybõl saját terület lesz. Békében is, a másik fél területébõl is! Na ezt néha a AI is beveti, most pl azért tört ki a csetepaté a japókkal, mert simán lestoppolta így a cukornád ültetvényemet, amit én viszont nem hagytam.

A másik jó tulajdonsága, hogy ezen a körülvevõ 6 mezõn körönként 30 sebzést okoz. Szal ki kell nézni valami combosabb várost, mellé lepottyantod a nagyvezért, csinálsz belõle egy erõdöt és szépen elpusztulnak a katonái, mert csak viszi oda õket észnélkül.

A DX9 utolso verziója 2010júniusi, attól frissebbet egy játék sem tud feltenni.

http://www.softwarepatch.com/windows/directx.html#.UEjm_7LN92E

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

NEXUS6
Nem biztos.

Carmang
Elárulom, hogy az újabb játék telepítõjén, levõ DX ugyan az (de lehet régebbi), mint az MS oldalán levõ legfrissebb...

NEXUS6
A M$ oldaláról lejövõ DX egy fos!
Próbálj valami újabb játék telepítõjén levõ DX telepítõt futtatni.

Carmang
Próbáld meg a DX-et frissíteni, Microsoft oldalán biztos van letölthetõ verzió.
Ha akkor sem megy, kénytelen vagy DX9-ben futtatni.

Akkor mit csináljak?
Carmang
Elvileg igen. Most néztem, hogy a kártyád az "ajánlott gépigény"-be tartozik.
Nem tudom mi lehet a hiba

Akkor Dx 10 mennie kellene nem?
Carmang
A videókártyád csak DirectX 10.1-ig tud.

Molnibalage
A játék grafikája totálisan optimalizálatlan, a LOD-ot a jelek szerint hirbõl sem ismermeri. Én azt sem tudtam, hogy a DX módot lehet állítani...

Sziasztok!
Tegnap kezdtem játszani a Civ5-el már két éve megvan ,de most volt rá idõm.(eddig inkább civ4-eztem)
Kérdésem lenne:ha Dx10 11 módban indítom a játékot mikor tölti a térképet mindig azt írja ki hogy nincs elég memória.Dx 9-ben szépen indul csak akkor nincs Anti Aliasing.Így viszont bûn csúnya ennél még a civ3 is jobban tetszik.
A gépem E6300 DualCore,4Gb ram,Ati radeon 4850 515mb Vram.Win7 64bit.
Nem hiszem hogy ez nem elég neki,annyira azért nem tartom nagy durranásnak a játékot.Eredeti Steam-en frissített Civ5 van.
????