Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A bajom az a vizes palyakkal, hogy a vizi terulet nem tul sokkal jarul hozza a termeleshez tehat baromira belassulunk...elonye mondjuk, hogy ehhez nem is kell megmuvelni szoval a gep helybol bukja a teruleti fejlesztesre kapott bonjat...bar igy visszagondolva, hogy mit szivtam a szuk szarazfoldon lehet, hogy megis jobb a tengeresdi...ezektol az uj nepektol viszont nem vagyok elajulva...maradok egyiptomi/aztek
nem is tudtam,hogy van ez G&K...na, mindjárt lesz nekem is
az eleje volt durva...nagyon kellett az elsõ policy városvédelem bónja...meg ugye hadat kell üzenni neki nehogy maxolni tudja a sereglétszámot, mert azzal agyonver...bár jöttek ezek maguktól...bár mindkét városom jól védhetõ helyen volt, folyó és hegy mellettük, körben dombok és erdõ...annyiból viszont rossz volt, hogy nem volt pályaszél mellettem, így tényleg minden irányból jöhettek és jöttek is...
maraton játék meg szerintem tök jó...bár most abbahagyom szerintem, mert nincs ellenfelem...csak lépkedek városról-városra
Eleg komolyan tolja a gep, sajna az egyik nagyon elhuzott techben, seregben es varosszamban is...mgtamadtam es most vagyunk kb. egalban..maratont jatszok kulonben, hogy sokaig tartson ..
Amit elrontottam, hogy hagytam a gepet megerosodni ill. hogy nem kata/agyu/tuzersegre mentem...helyette ijaszokat valasztottam,amikbol gyalogsag lett upgrade utan igy...
<#hehe>#hehe>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
<#papakacsint>#papakacsint>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Adabszurdum ha kompletten ignorálom a vallást és mondjuk a rivális bizánciak ultratápos vallása elterjed az én városaimban mindenféle szuperjó bónusszal - lesz attól nekem rosszabb vagy neki jobb?
Értelem szerûen minden városra a saját vallásának bónuszai érvényesek, ezért aztán nemigazán hatékony ha összeraksz egy tápos vallást, ami aztán kipusztul a világból. A második lépcsõben lehet olyan tulajdonságot választani a vallásoknak ami a terjedésükre ad bónuszt (~30-60%), azt szinte kötelezõ kiválasztani, és nem kell a misszionáriusokkal meg inkvizítorokkal bajlódni.
Az a legnagyobb "baj" hogy ez a bónusz úgyis része lesz valamelyiknek, ha te nem választod ki, és szépen lassan elnyomja a többit.
Egy régebbi meccsemen elég sok erõforrást beleöltem a hittérítésbe, de nem nagyon tûnt úgy, hogy lenne bármi haszna....
Lényeg ami lényeg, törttel is igen jól lehet tolni, minden mûködik és atomstabil, csak lehet picit körülményesebb a beszerzés.
Bár közel sem ér annyit mint amennyiért adják.
Az AI ugyanis ilyenkor esetenként meglehetõsen passzív tud lenni egy idõ után valamiért.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Mindíg ki szoktam kapcsolni, csak most valahogy kimaradt.
Azért folytatom, mert kíváncsi vagyok mit tud a mod.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Másold be a MODS mappába ezt itt találod :
C:/users/...neved../my documents/my games/civiliz..
elõtte törölj ki mindet a mods mappából
Elindítod a gamet mods ott kipipálod ezt a kettõt miután automatán kicsomagolta õket, next.. single player és mennie kell.
Fontos hogy a mentett játékot is innen lehet csak betölteni..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Miben más a kezelõfelület? Nekem nem tûnt fel. Hom találom ezt a mentors hall-t?
Az alap koncepciót nem változtatták meg, viszont olyan sok helyen finomítottak,bõvítettek, javítottak a játékon, hogy összefoglalni sem lehet.
A CiV V-vel nekem az volt a bajom , hogy kurva egysíkú. Semminek nincs igazából jelentõsége, megépítesz mindent kifejlesztesz mindent hozod a legjobb katonákat esetleg a sorrendbe tudsz kicsit variálni.
A moddal még csak pár napja tolom kell még teszt bõven de olyan dolgokat csinál az MI amit eddig nem láttatok.
A barbárok tipikusan fosztogatásra mennek meg megölni az egységeket, természetesen kitámadnak a táborból ha annak van értelme és gyogyulnak! is a saját táborukba valamint attól függõen hogy hol képezték ki õket kapnak bónuszt a mozgásukra.
Ha feltûnik egy barbár tábor rohan mindenki az MI is hogy elfoglalja egyrészt xp az unitnak másrészt 100 aranyat ad egy tábor, nem csak egy zavaró tényezõ hanem valóban érték és kihívás leverni egyet..
No nem megyek bele mindenbe de 1000 dolog változott, próbáljátok ki többet nem játszotok a gyári gyér verzioval )
De a béna lobby rendszer, meg a nehézkes mûködés tönkre teszi.
Bár ha ezek nem lennének, még akkor is túl primitív. Bele lehet ugyan piszkálni a játékmenetbe, de nincs annyi lehetõség mint a 4-be volt.
Az a mod akár jó is lehet, meg fogom nézni. Gondolom single player only.