Civilization

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lesz meg egy...brave new world neven ugy emlekszem...lassan megjelenik

Tikal
lesz még kiegészítés a játékhoz, mint a G&K?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

A betolteskor kilep...mindig...tudtok valami megoldast?

Ezt a vallasosdit meg tanulnom kell...eleg uj meg...meg lattam van par uj csoda is...ami kicsit zavar, hogy a gep kicsit bugyuta...sok egyseggel persze veszelyes, de onmagaban nem tul okos teremtes...es kifejezettem zavar, hogy a parasztjaimat szereti lopkodni

Kiprobaltam tegnap egy kicsit...hat,nem sokaig jutottam...miniszigetes palyat kezdtem el, de szerintem inditok egy masikat
A bajom az a vizes palyakkal, hogy a vizi terulet nem tul sokkal jarul hozza a termeleshez tehat baromira belassulunk...elonye mondjuk, hogy ehhez nem is kell megmuvelni szoval a gep helybol bukja a teruleti fejlesztesre kapott bonjat...bar igy visszagondolva, hogy mit szivtam a szuk szarazfoldon lehet, hogy megis jobb a tengeresdi...ezektol az uj nepektol viszont nem vagyok elajulva...maradok egyiptomi/aztek

tört? ááá...virágbolti 😊
nem is tudtam,hogy van ez G&K...na, mindjárt lesz nekem is

Gondolom törttel nyomod. A legújabb verzióban az ostromgépek már nem olyan kiegyensúlyozatlanok, csak város ellen olyan erõsek. Újabb verzióval ez nem fog menni, kell majd az íjász.
G&K-ban egyébként az íjászból nem lesz közelharci egység. Nyomjad azzal.
Nagy pályán könnyebb.
az elso varosaig mondjuk kulturbombakkal jutottam el :-D akkor uzentem hadat...

én is védekeztem százkörökön keresztül...de a védekezés eredménye pár nagyon tapasztalt katona lett..íjászok voltak, akiket kiegészítettem pár ágyúval és hexáról hexára mentem és öltem õket, amíg el nem értem a városokhoz és elfoglaltam õket...ha kezdettõl fogva ostromgépet fejlesztek, akkor most übertáp lövegjeim lennének, de így sem rosszak...plusz táv, dupla lövés, gyógyulás, sebzésbónusz, indirekt tûz...ebbõl van öt, elõttük megy két gyalog (sajna ezek már nem a szuperíjászok upgradejei, hanem újak, mert azok meghaltak az elsõ és a második város elfoglalásakor)

az eleje volt durva...nagyon kellett az elsõ policy városvédelem bónja...meg ugye hadat kell üzenni neki nehogy maxolni tudja a sereglétszámot, mert azzal agyonver...bár jöttek ezek maguktól...bár mindkét városom jól védhetõ helyen volt, folyó és hegy mellettük, körben dombok és erdõ...annyiból viszont rossz volt, hogy nem volt pályaszél mellettem, így tényleg minden irányból jöhettek és jöttek is...

maraton játék meg szerintem tök jó...bár most abbahagyom szerintem, mert nincs ellenfelem...csak lépkedek városról-városra

Carmang
És hogy sikerült felhozni magad egálba? Én sokkal erõsebb ország ellen max csak védekezni tudok.

Elkezdtem deityn...kis palya, belso tengeres es 20an...azert ennyien, hogy minden hexa szamitson es legyen egy kis kaland...mondanom sem kell, hogy csoportosan uzennek hadat es 2 kor alatt barmelyik hataromrol barhova elernek...aztek vagyok

Eleg komolyan tolja a gep, sajna az egyik nagyon elhuzott techben, seregben es varosszamban is...mgtamadtam es most vagyunk kb. egalban..maratont jatszok kulonben, hogy sokaig tartson ..
Amit elrontottam, hogy hagytam a gepet megerosodni ill. hogy nem kata/agyu/tuzersegre mentem...helyette ijaszokat valasztottam,amikbol gyalogsag lett upgrade utan igy...

NEXUS6
Támadd meg!
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Carmang
Asszem 20 kör múlva lejár a "szerzõdés", és akkor másnak adhatod, ha azt akarod, meg persze lesz még akkor esélyed neki elcserélni arra, ami most kellene.

hooah
Azt még valaki meg tudná nekem mondani, hogy miként szerezhetek vissza egy bizonyos luxus és/vagy stratégiai nyersanyagot egy másik civilizációtól ha már elüzleteltem?

Carmang
Nem. Szóval okosan kell azt a fát építgetni.

hooah
Sziasztok.
A Policy fát,beállításokat valahogy lehet 'rezetelni' úgy mint a Civ IV ben?

NEXUS6
Meg kell hódítani a birodalmat és akkor öröm és bodottá van!
<#papakacsint>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

zorrobomber
Neked annyival rosszabb, hogy csak a follower bónuszt kapod meg más vallása után.

Értem. (ezt nem is tudtam hogy a bónuszok úgyanúgy "fogynak" mint a world wonderek 😊 )

Adabszurdum ha kompletten ignorálom a vallást és mondjuk a rivális bizánciak ultratápos vallása elterjed az én városaimban mindenféle szuperjó bónusszal - lesz attól nekem rosszabb vagy neki jobb?

A vallások az alapításuk után változnak, két lépcsõben is fejleszthetõek. Bizánccal pl. 5 bónuszt is össze lehet válogatni, elég tápos vallást lehet velük összerakni, ha nem viszik el a bónuszokat mielõtt te kiválaszthatnád.

Értelem szerûen minden városra a saját vallásának bónuszai érvényesek, ezért aztán nemigazán hatékony ha összeraksz egy tápos vallást, ami aztán kipusztul a világból. A második lépcsõben lehet olyan tulajdonságot választani a vallásoknak ami a terjedésükre ad bónuszt (~30-60%), azt szinte kötelezõ kiválasztani, és nem kell a misszionáriusokkal meg inkvizítorokkal bajlódni.
Az a legnagyobb "baj" hogy ez a bónusz úgyis része lesz valamelyiknek, ha te nem választod ki, és szépen lassan elnyomja a többit.

Egy szakmai kérdés: az hogy a városomban saját vagy idegen vallás van, számít valamit azon kívül, hogy a bónuszok amiket az én vallásom adva értlemszerûen nem élnek abban a városban? (cserébe gondolom a másik vallás bónuszai igen).

Egy régebbi meccsemen elég sok erõforrást beleöltem a hittérítésbe, de nem nagyon tûnt úgy, hogy lenne bármi haszna....

Nekem egy viszonylag friss verziós G&K van a virágboltból - megpróbálok utánanézni melyik "üzletben" vettem 😊

Lényeg ami lényeg, törttel is igen jól lehet tolni, minden mûködik és atomstabil, csak lehet picit körülményesebb a beszerzés.

Én úgy érzem pénzkidobás volt megvenni, valami mást kellett volna helyette.
zorrobomber
Kis túlzással kb. kéthetente akciózzák le és simán megéri az árát.

Ez a problémám, ha nem lenne ilyen drága, megvenném. Amúgy az egységkijelölõs a problémát sikerült megoldanom. Most már csak a mentéseket kellene valahogy visszatölteni, mert eközben kilép.
Meg kell venni.
Bár közel sem ér annyit mint amennyiért adják.
Hello. Felraktam a Gods & Kings kiegészítõt. El is indul, de mikor betölt a játék, az egységek nem reagálnak az egér kattintására, valamint az idõt se lehet továbbvinni. A menüre viszont érzékeli a kattintást. Valaki tud segíteni?
NEXUS6
Jól hangzik, fõleg, hogy a játék végére helyezik most a hangsúlyt.

Az AI ugyanis ilyenkor esetenként meglehetõsen passzív tud lenni egy idõ után valamiért.

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

NEXUS6
Fölraktam valami kiterjesztett technológia modot, nagy térképen nyomom már 2 hete. Erre bejelenti, hogy buktam mert a diplomáciai gyõzelmet nem kapcsoltam ki. Szerintem a legócskább dolog, pláne, hogy magadra nem is szavazhatsz. Ezt a faxságot ki találta ki, nemtom!?
Mindíg ki szoktam kapcsolni, csak most valahogy kimaradt.
Azért folytatom, mert kíváncsi vagyok mit tud a mod.

NEXUS6
<#hehe>

Aha van. Nekem is volt ilyen warez verzio.. Ha modokat akarsz meg kell venni, a legujabb patchek már nincsenek feltörve..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Sziasztok. Nekem olyan problémám van, hogy mikor a menüben rámegyek a Mods-ra akkor nekem egybõl lefagy az egész, még mielõtt telepíteni tudnám a modokat. Van valakinek ötlete h mit tehetnék? Köszönöm elõre is.
Amennyiben esetleg én mûködésre tudnám bírni ezt a modot, lehet ezzel cooperative módban is játszani, vagy szigorúan single player?
Ugyanúgy lefagy a start game után. Mod nélkül meg megy.

Töltsd le ezt és ezt..
Másold be a MODS mappába ezt itt találod :
C:/users/...neved../my documents/my games/civiliz..
elõtte törölj ki mindet a mods mappából
Elindítod a gamet mods ott kipipálod ezt a kettõt miután automatán kicsomagolta õket, next.. single player és mennie kell.
Fontos hogy a mentett játékot is innen lehet csak betölteni..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

na most máshogy indítottam, kiírta hogy milyen modokat használ, rányomok a single payer game-re, setup game, beállítom amit akarok,l start game és ott mjegáll majd kiírja hogy a civ5 mûködése leállt. SZóval leírnád részletezve mit kell tennem?

Külön nem kell elidítani, azt írja hogy engedélyezzem, next és indítsam a single playert.

Igen eredeti az alap Civ5 is és a G&K is. Úgy telepítettem ahogy a linkben van az install menüben jobb oldalon. De a modoknál látszik is, enabled és be van pipálva a modok neve mellett.
Miben más a kezelõfelület? Nekem nem tûnt fel. Hom találom ezt a mentors hall-t?

Egyébként ha felteszed egybõl látszik mert más a kezelõfelület , van uj épület az elején (mentors hall) stb..

Eredeti a játékod ? tudod hogy kell modot telepíteni és játszani vele ?

Köszönöm, fel is tettem. A MODS-ban látszik, enabled és zöld pipa is megvan mellette. De nem tudom hogy mûködik-e, mert te azt írod hogy egy barbár tábor 100 aranyat ad. Nos nekem 40-et adott. Pedig mindkét modot feltettem.

Megmondanád hogy pontosan mi ennek a mod-nak a neve és hogyan kell telepíteni? Gondolom a G&K-hez is jó.

Jó-e a mod ? 5 perc után nem fogod tudni elképzelni hogy az eredeti verzióval told, pedig akad bug bõven.
Az alap koncepciót nem változtatták meg, viszont olyan sok helyen finomítottak,bõvítettek, javítottak a játékon, hogy összefoglalni sem lehet.
A CiV V-vel nekem az volt a bajom , hogy kurva egysíkú. Semminek nincs igazából jelentõsége, megépítesz mindent kifejlesztesz mindent hozod a legjobb katonákat esetleg a sorrendbe tudsz kicsit variálni.

A moddal még csak pár napja tolom kell még teszt bõven de olyan dolgokat csinál az MI amit eddig nem láttatok.
A barbárok tipikusan fosztogatásra mennek meg megölni az egységeket, természetesen kitámadnak a táborból ha annak van értelme és gyogyulnak! is a saját táborukba valamint attól függõen hogy hol képezték ki õket kapnak bónuszt a mozgásukra.
Ha feltûnik egy barbár tábor rohan mindenki az MI is hogy elfoglalja egyrészt xp az unitnak másrészt 100 aranyat ad egy tábor, nem csak egy zavaró tényezõ hanem valóban érték és kihívás leverni egyet..

No nem megyek bele mindenbe de 1000 dolog változott, próbáljátok ki többet nem játszotok a gyári gyér verzioval )

Jó is lehetne.
De a béna lobby rendszer, meg a nehézkes mûködés tönkre teszi.
Bár ha ezek nem lennének, még akkor is túl primitív. Bele lehet ugyan piszkálni a játékmenetbe, de nincs annyi lehetõség mint a 4-be volt.

Az a mod akár jó is lehet, meg fogom nézni. Gondolom single player only.
Pedig ott a legjobb a civ 5.

Körökre osztott játékot nem játszok multiban így ezek az élmények engem sajnos elkerültek.