4740

civilizationbanner.jpg

Sid Meier's Civilization
  • Pluskast
    Azt meg, hogy? Utat mindenhova tudsz építeni függetlenül attól, hogy mi van a tile-on. A kettő együtt nem üti egymást soha.
  • MaRee
    Brave New World-ben van valami módja hogy egy specifikus tile-ről kitöröljek egy épületet? Mert faszán beépítettem a fővárosom körül mindent, és nem tudok utat csinálni
  • BladeW
    civfanatics
  • Since
    Ismertek egy jó, részletes leírást a játékról? Nagyon régen játszottam a CIV-el, és kiszeretném próbálni az új részt de előtte szeretném a játékot picit "tanulmányozni" :)
  • MrStokes
    Ezt a jatszmat most vasarnap hajnalban fejeztem be, kb reggel 4-kor. :D Pentekrol szombatra virrado ejjel is fent voltam miatta vagy reggel 5-ig :DD

Elsore kicsit tul gyorsnak tunt az ido mulasa, lehet a kovetkezot egy fokozattal lassabon probalom majd ki.
  • NEXUS6
    Hát kívánok neked sok olyan hajnalt, amikor a felkelő madarak csicsergése jelzi, hogy talán ideje lenne lefeküdni;)
    Tudod, csak még egy kört!:D

Emléxem az első civ játékomra, viszonylag gyorsan eljutottam a XIX. szd-ba. Öcsémmel azt gondoltam egy alternatív történelmet írok, hiszen még csak trirene-t tudtam építeni. Aztán szembe jött az angolok csatahajója, és megláttam a megművelt földjeit, az enyémnél 10X nagyobb városait és rájöttem hogy még nagyon nem ismerem ezt a játékot.

Akkor még nem volt net, egy újságban találtam egy részletes, 6 oldalas leírást, táblázatokkal, stratégiákkal. Évekig az volt a bibliám.
  • Carmang
    Igen erre gondoltam, köszi. Nem tudom miért ilyen körülményesre csinálták meg.
  • mikromanus
    Én kingen nyomulok. Itt azt hiszem már picit csal a gép, de ez még nem olyan feltünő. Állítólag itt még nincs induláskor ingyen munkás meg felderítője az AI civeknek. Azért van pár "buffja" a csaló fokozatokon az ellennek:
    http://www.civfanatics.com/book/export/html/691

Lusti vagyok és újrakezdem szerintem azt a mapot a bizánciakkal, amin most nyomulok. Nem egyszerű a terep, de kultúra/turizmusra gyúrnék most jobban. A kigolyózós/hódító, vagy a science győzelem simán meglett volna most is, de nekem turistás móka kell :)
    Anglia sokat szívózott, két turnusban lenyomtam. Két városa volt az utolsó háborúban. A rakétavetős 3 lőtávos szép új ostromegységemmel (egy darab volt csak felfejlesztve) kb 1-1 lövés volt a két város védelmének nullázása. Utána könnyű foglalás. Van kis tech előnyöm. Mégis inkább a turistákkal megfojtás az ami vonz. Meg a vallásterjesztés (az megvan). Szóval estefele újrázom, mert veszett mázlis helyen volt ez a game. két városra legalábbis. A harmadik picit barbárral fertőzött, de ahhoz a területhez úgyse férnek sokáig hozzá a szomszédok jó ideig.
  • BladeW
    Warlordon utoljára Civ1-ben játszottam . Irígyellek, mert előtted az "élet"!!
  • MrStokes
    En gyakorlatilag mostanaban kezdtem, Warlord (3. legkonyebb) fokozaton normal sebessegen.

Japannal indultam, gondolvan, hogy majd szep nyugisan mindenkit leigazok.

Aztan szepen telt az ido, jo sokaig ossz-vissz 2 varosom volt, mire eszbekaptam, mar korulottem semmi talpalattnyi szabad hely nem volt, kedves szomszedaim betelepultek jo szorosan mellem.
    Beszorultam a szarazfold belsejebe. Gondoltam igy bajos lesz hajokat gyartani.

Egy ido utan kedves francia szomszedom elkezdett agressziv kismalacot jatszani, ugyhogy rovid felkeszules utan muszaj volt oket eltorolnom a fold szinerol. Lett 2-3 uj varosom, de meg mindig sehol egy part menti varos. Nuku kikoto es nuku hajok.

Kesobb egyik szomszedom vallarol nagylelkuen levettem 3 varosanak a terhet, vegre lett kikotom! :DD

Majd miutan a modern korba ertem, kemeim jelentettek, hogy az addig szepen csendben tevekenykedo, mindenkivel jo kapcsolatokat apolo kozeli etiop civilizacio elkezdte epiteni az urjahot!!! Mondom, a jo edes, nem lesz ez igy jo, hogyan fogom igy felkoncolni az egesz vilagot?!

Az urhajo epitesevel parhuzamosan szepen elkezdett fegyverkezni is. Megitelesem szerint nem tudtam volna egy haboruval idoben megakadalyozni az Apollo project befejeztet, valamint a haboru kimenetele is erosen ketseges volt, ezert ugy dontottem felveszem a kesztyut.

Gyorsan atallitottam a varosaim nagy reszet a tudomanyok fejlesztesere, jo par technologiaval le voltam tole maradva es akkor induljon a verseny.

Vegul nekem sikerult elobb befejeznem az urhajot, mire elkeszult, az etiopoknak is csak 1 vagy ket resz hianyzott. Eleg szoros volt a verseny.

A gyozelmet kovetoen kicsit tovabb jatszottam. Az ekkortol szamitott kb. 10. korben az etiopok teljesitettek az utopia project-et is !!!

Szoval ugy erzem van meg hova fejlodni! :DD
  • NEXUS6
    A visszatöltést a MOD menün keresztül kell megcsinálni, ott ahol a modolt játékot indítod.

Félreérthető a dolog, szal a modok kipipálása után leokézva kiadja azt az ablakot, ahol felsorolja, hogy melyik modot veszi aktívnak. Az ablak tetején látsz egy Single Player esetleg Multi Player feliatot. Namost erre rá kell kattintani és akkor adja fel, hogy a modolt játékot elkezded/betöltöd. Bocs ha olyat magyarázok, ami egyértelmű, de talán rajtam kívül is elnézte más is, hogy mit is kell tenni, hogy lehet modolt játékot indítani, tölteni.

Ha a kimentett modolt játékállást csak simán a főmenüből töltöd, akkor jó eséllyel fagy le progi. Szal vissza kell mászni a mod opció alá és ügyelni, hogy ugyan azok a modok legyenek aktívak, amelyek a kimentett játéknál is. Majd betölteni a játékot.
  • Carmang
    Egy kérdés még: ha elmentettem egy Mod-olt játékot, akkor visszatöltésnél a Mod-ot automatikusan hozzáveszi, nem kell újra bekonfigurálni azt?
    Nem értem egyébként azt sem, hogy az Enabled-re állítás miért nem elég ahhoz, hogy működjön a Mod.
  • Carmang
    Melyik nemzetet éri meg játszani? Nem értem a kérdést. Azt játszd, amelyik szimpatikus, illetve milyen győzelemre hajtasz. Indítottam egyet Japánnal, hogy majd lezúzom a többieket (sebesült egységeik is maximális erővel támadnak), Pangeát állítottam be, hogy mindenhova el tudjak érni szárazföldön, mert nem szeretek hajókázni.
    Szóval csak rajtad múlik, hogy mit akarsz kihozni a játékból.

(Többiek kedvéért mondom, hogy visszavettem Settler fokozatra, Prince-ről, csak hogy nyerjek is már :D röhögni szabad)
  • donatus13
    Először is, szerintem a játék két legszarabb népe az indonéz, és a svéd, ezek kb szarra se jók(személyes vélemény) a többi szerintem mind nagyon jó. Én nem kezdem újra a játékot soha a helyezkedés miatt mivel ez is egy jó kis kihívás, bár úgy vettem észre ha nehezebb a kezdő rész több a rom meg a luxury körülöttem, legalábbis immortalon ezeket tapasztaltam. Én most legtöbbször Piety-vel nyitok aztán liberty, gyakori még a full liberty start is, ez attól függ éppen milyen stílusra játszok, szeretek nagy birodalmat csinálni, HONOR-t személy szerint én nagyon szeretem de főleg Askia-val, Assyrokkal, és Németekkel használom, velük nagyon jó természetesen még Attillának is egy Statue of Zeussal iszonyatos nagy rusht lehet csinálni.

Én a legjobban ezt a set up ot szeretem, Huge map, Kontinensek, Epic sebesség, és immortal fokozat, vagy ha szeretnék csodákat is használni akkor Emperor.

Libertyre legtöbbször Kínát,Oroszokat,Rómaiakat,Franciákat,Koreaiakat és Theodorát használtam őket nagyon szeretem, persze még lehet több néppel is.
  • JethroHUN
    Mondjatok már egy jó set-up beállítást egy játékhoz? Térkép melyik ami jó? Föld, vagy kontinens? A standard méret az szerintem elég, a 8 civ +16 városállam. Bár előző játékban is csak 4en maradtunk a kongresszusban. Melyik nemzetet éri meg játszani? Szerintem Kína tűnik a legerősebbnek, meg még Japán. De a többi bónusz az elég béna. Pláne, hogy ez a kieg változtatott is néhol, Franciák bónusza pl egy 0. Milyen törvénycsaládod válasszak? HONOR szerintem nem éri meg, nerfelték, már nem adnak boldogságot a katonai épületek. Meg Kína bónusza önmagában is elég sokat számít. Meg többször előröl kell kezdenem annyira rossz helyekre tesz, ez ellen vmi? Pl próbáltam játékot kezdeni Lenygel országgal... sehol közel s távol valami legelő építési lehetőség, h kihasználhassam, az egyedi épületét.
  • NEXUS6
    Aki szeretné kicsit feldobni a hadviselést annak ajánlom, hogy rakja fel azt amodot, amivel lehet területeket foglalni. Ha 2-3 körig tudja tartani az ellenséges területet egy egység, akkor azt megszerzi, meg a környékét is. Kincseket lehet megszerezni és veszíteni, az AI is elég jól használja. Sokkal nagyobb előnyt kaphat a támadó és nem éri meg egy egy városba bebújni, hogy a város védelme úgy is minden támadást elhárít. Minden egyes bányáért, ültetvényért komoly harc folyik, mert elvesztésével már is mínuszba kerül a szmájli egyensúly, pedig a város szinte érintetlen. Rengeteg gyenge "gerillával" megszállva az ellenséges területeket is sikereket lehet elérni, a lovasság viszont gyorsaságával tud nagy sikereket elérni.

A Songhai-okkal kűzdök akiknek iszonyat erős lovasaik vannak. Megy az adok kapok, beküld 3-4 lovast a fővárosom mellé akik egyből területeket foglalnak el még ha nem is tudják a várost érdemben támadni. Én meg hiába ostromlom hosszú idő óta a fővárosát trebuchet-ekkel, meg longswordod emberekkel mindíg megzavar annyira, hogy lazítsak a szorításon, miközben a fővárosa körüli területek nagyrészét már megszereztem. Ostromlóként nagy előnyt jelent, hogy saját területről támadhatok, gyorsabban gyógyulnak az egységek, de sokkal érzékenyebb veszteséeket okoz csak azáltal, hogy saját területemen bóklászik.
  • mikromanus
    Át tudják lépni a határaidat, viszont körönként 25% életet veszítenek és negyedik kör végére meghalnak. Ez úgy működik, hogy a prédikáció ereje a térítő unit "élete". Minden olyan kör végén amikor olyan területen van ami más civhez tartozik, de nincs Open Borders egyezmény elbukik 25%-ot. Ha alap misszionárius, akkor első kör után 750 lesz az élete és ereje. Ez már kisebb hatást fejt ki a térítésnéll is (minnél kisebb, annál kisebb a hatás).

A B terv meg az, hogy a célponttól elszigeteled a misszionáriust vagy prófétát. Ezek az egységek nem haladhatnak át más egységen. Még akkor se ha mögötte van szabad terület amit elérne a lépéspontjából. Vagy a belépési ponton elzárod a területet, hogy ne jusson be, vagy körbeveszed a városod unitokkal. A prédikációnál közvetlen a város mellett kell lenni.
  • MrStokes
    Koszi a valaszokat!

@mikromanus: ha nincs open borders, akkor a vallasi egysegei sem tudjak atlepni a hataraimat? Nekem eddig ugy tunt, hogy ez nem igy van, de teny hogy annyira nem figyeltem, hogy volt-e open borders.
  • mikromanus
    Ne adj open borderst neki, vagy üzenj hadat. Békés megoldás meg a határzár vagy városzár. Körbeveszed egységekkel, hog yne férjen hozzá. Ninc stérítés kapásbó' :)
  • MrStokes
    "Idegen városban nem dolgozik." Ehhez mar sajnos volt szerencsem.

Nyomi szomszedos nemzet mindig kuldte a hitterito egysegeit a varosaimba, pedig mar meg is kertem ra korabban, hogy hanyagoljon veluk (diplomaciai opcio). Ennek ellenere csak jottek es jottek.

Aztan eszembe jutott, hogy ha mar vedekezni nem tudok ellene, akkor legalabb neki se legyen mar olyan jo es gondoltam megviccelem. Elkuldtem az inkvizitorom a fovarosahoz de sajnos nem mukodott rajta az eretnekek felszamolasa...

Mondjuk eleg vicces lenne, ha mukodne, gep tuti mindig hozna az inkvizitorait es jol megszivatna, amikor csak tehetne! :)

Egyebkent a jatekban talalhato civilopedia szerint ha inkvizitort allomasoztatunk a varosban, akkor mas vallasok egysegei nem fogjak befolyasolni a varos vallasat. Ezt meg sajna nem probaltam.
  • mikromanus
    Velence speciális eset szerintem. Alapítani és annektálni nem tud várost ha jól értelmezem. A puppetekben meg azt hiszem pénzért vásárolhat épületet. Szerintem ha egyszer lezsírozott egy városállamot, akkor onnan kezdve sajátnak minősül. Önként mennek a birkák a kés alá. Talán így akarják kiküszöbölni azt, hogy visszafoglalásokkal iszonyat sok bónuszt szerezz könnyedén már korai időszakban a városállamok felett (felszabadításra igen magas "jajdeszimpivagy" pontot kapsz az érintett államnál normál esetben.)
  • edios
    az én esetemben mondjuk pont velence volt, aki elfoglalta a városállamokat. akkor lehet, hogy ezért nem jelent meg a liberate..
  • mikromanus
    Ha az áttérített városban képzed ki az inkvizitort és átküldöd eg ymásik városodba, majd elkezdesz dolgozni vele, akkor aztán lesz meglepi. Úg ykigyomlálja a saját vallásodat onnan, hogy öröm nézni. Az alapító/szent városban (ami a főváros)ugyan minimális szinttel felülmúlható az alapító vallás, viszont az eredeti hot megmarad és nem nyomható jobban el. Kb 50-50%-ig lehet jutni. A vallási nyomás a saját vallás irányába elég nagy lesz. A misszionárius és a próféta névleges "ereje" azonos (1000-1000, vagy bónusszal 1250. Sérülten körönként -25% lejön. ha nulla, akkor meghal. Idegen civ területén sérül csak ha nincs Open Border egyezmény). A térítő erejük/hatásuk nem egy kategória. Misszionárius max 5 lakost térít át körönként. Ha sok a másik vallás, vagy más vallás szent városánál prédikál, akkro 2-3, avgy szélsőséges esetben 1 ember tér csak át. Szent városál a saját vallás 40-50% alá nem csökken. A kutatás bónusz se érvényesül ha már elérte a határt. Épp áttér a másik vallásra a szent város, de idővel vissza fog kerülni a régi hit ha nem foglalod el a várost. A próféta 11 lakost térít át. Szerintem ez "fertőzött" városban is fixen ennyi. A makacs eretnek városok áttérítésére használható. Az inkvizitor az összes vallási hatást kigyomlálja a saját városban, ami nem az ő hitét követi. Picivel növekedni szokott a saját vallását követő lakosok száma is. Idegen városban nem dolgozik.
  • donatus13
    Vallást nem tudom,hogy mitől nyomódik el mitől,nem, azt tudom, hogy a misszionárius azt a vallást továbbítja, amelyik városban született, domináns vallás volt, az inkvizitor is lehet hasonló képpen működik, csak ellentétesen, azt a vallást tartja meg amelyik városban született, de eddig ami velem történt, lehet ,hogy csak bug, de elnyomta az enyémet is :D éppen azt ami a legerősebb volt :DD de azt hiszem csak bug volt, nem sokára kipróbálom :)
  • mikromanus
    Városállamot mindig fel lehet szabadítani. Másik civ befoglalt városánál lehet ez van, meg esetleg egyes civek foglalásainál (talán Velence? Bár ez is kétes). A fővárosok szerintem mindig felszabadíthatóak. Teljesen elnyomni saját vallást nem lehet fővárosban. Minimális többséget szerezhetsz, de az alapító városban azt hiszem az adott vallás vallási egységei készülnek el mindig. Legalábbis a braziloknak nem volt többségi saját vallásos városuk mégis kigyomlálták az iszlámot inkvizitorral (lehet előtte visszaváltott egy lakosnyi előnnyel a sajátjára?).
  • mikromanus
    Jobb alul a kis ablakocska bal szélén a tekercs ikon alatt van a méhkaptár rácsos ikon. Azzal lehet nézetet váltani. Egy-két dolog még állítható ezzel a két ikonnal azt hiszem. Gyorsbillentyűket nem ismerek. Kivéve a várakozást/léptetést (egységeknél space), a megerősítést (F= fortification. Az unit beteknősbékázódik és lepihen. További utasításig ellógja a munkát). Munkáson meg A betüvel automatikusan fejlesztéseket építget. Kicsit mások néha a prioritásaik, így alkalmanént ki kell nyomni az öncélúskodást és manuálisan irányítani. Esc billentyűvel meg kilépsz az adott ablakból. Pl diplomáciánál. Kb ennyit használok. Az F1-12 közti gyorsbillentyűkön is van 1-2 funkció. Azt hiszem van valami újratöltés, meg quick save funkció, de sose használtam.
  • donatus13
    Hát, én úgy tudom ,hogy ha egy nép elfoglalt egy városállamot és már magáévá tette courthouse al, akkor már nem lehet liberate elni, másik kérdésedre a válasz, én általában kézzel irányítom a workereket mert így sokkal többet hozok ki a városokból, az automata worker-t nehezebb szabályozni, és a város beállítottságával lehet főként, legalábbis én régen azt használtam, az automata worker először mindig a fontosabb nyersanyagokat telepíti be, aztán a legközelebb lévő farmokat meg ilyesmiket építi meg, a város beállított központosításától függően.
  • donatus13
    Térkép mellet ballra van két kis ikon, ott tudod őket elő "varázsolni" egyébként Y a yield es , és azt hiszem G vel hozod elő a rácsokat:)
  • MrStokes
    Arrol nincs valami info osszeszedett, kivonatos formaban, hogy milyen gyorsbillentyuk hasznalhatoak a jatekban?

Pl. lattam tobb, a jatekrol keszult videoban is, hoy van valamifele olyan nezet, ahol a tile-ok latszodnak, es rajtuk a nyersanyagok, mintha kizoomolna az ember teljesen. Na ezt nekem eddig nem sikerult elohoznom, viszont eleg hasznos lenne uj varos alapitasa elott.
  • MrStokes
    Koszi szepen az infokat, igy mar valamivel tisztabb a dolog.

Majd megnezegetem a wikis linket, nem tudom en erre miert nem gondoltam korabban. :)
  • mikromanus
    Reggel gondoltam hamarabb megyek dolgozni, csak picit még benézek, hogy átnézzem mit hagytam ott este. Az lett belőle, hogy a normál indulás +1 busznyival később indultam (+15 perc lett a -15 helyett). :)
    Épp a legjobb résznél kellett indulnom. A brazilok "kiinkvizitorkodták" az iszlámot a fővárosból. Van 25-26 lakosuk és ugyanennyi eretnek. Hajókkal próbálták megakadályozni az Igaz Hit terjedését (az unit nem tud áthaladni a mögötte levő üres területre, csak megkerülni), de kis rést találtam a széleken. Épp kétoldalról "igetávolságban volt 3 misszionáriusom. 25 eretneknél ez prédikációnként 250 kutatáspont lesz (az egység "sérül" és gyengül a prédikáció hatása is, de a kutatáspont fix). Persze majd csökkenni fog a haszon, de a 6-9 prédikációból 1500 feletti kutatáspontot várok. Az 1900-as évek elején járok azt hiszem.
    A lavórfejű gyalogosok már megvannak, meg a városokban a rádiótornyok. A broodway i skész. Most az Eiffel torony épül épp. A második legfejlettebb nép 8, a leggyengébb 13 tech-hel van lemaradva.
    Az irokézek kigolyóztak a vezető pozíciómból a World Congress-ban (valami csoda folytán szó szerint. Van ami +szavazatot ad), de rájukborítottam az asztalt. Világvallás az iszlám. Csak Anglia, az irokézek és a mayák vannak más hiten (brazília még az inkvizitorkodás előtt szavazott és akkor még az iszlám volt az erősebb nála). Dzsingisz és a franciák haverok, a mayák és a "susogó" indiánokkal elég jóban vagyok és van open border. Anglia és Szakálmester 8Brazília) ráncolja a homlokát, néha kiáltozik mindenfélét, de hadat nem üzen. Talán eg yoldalról a dzsungel és a szövetséges városállamok, más oldalról a morc kán seregek miatt óvatosak. Vagy a sok ajándék unitom miatt, ami kitölti a maradék sivatagot (lándzsázs primitív unitok, lavórfejűek, ósdi golyószórók, meg apuskás-lovas unit ami leginkább az amerikai polgárháború északi (vag ydéli?) lovasságára emlékeztet. Szóval füstölögnek, próbálják zárni a határokat, de nyuszik a háborúhoz.

Azért bírom az ilyesmit. Előterjesztek valamit, jönnek a népek, hogy ez nagyon nem OK és ejnye-bejnye lesz ám... aztán megszavazzák. Eh, politikusok.
  • mikromanus
    Bizánccal nyomulok most King fokozaton. A vallás is nagyon jól működik ha keményen nyomjuk. Van két misszionárius költségcsökkentő ág, az egyik csodával kettő helyett három prédikáció lehet + van a más hitű városban térítésre kutatás buff. A brazilok és a spanyolok lelkesen kifejlesztették a maguk vallását. A mongolok előbb tértek át az iszlámra miattam. A környék összes városállama is az Igaz Hitet követi. Amikor szépen felhízik a fura egyéb vallás a szomszédoknál, akkor lehet menni téríteni. A fővároson kívül hamar lemorzsolódik sajna az eretnek (a térítés erejét is választottam egyszer. Ez nem volt annyira nagy ötlet). Két körönként elég a pont egy misszionáriusra. Futószalagon mehet a szomszédba. Hál'istennek jóban vagyunk és van Open Border. Elég soká tűrnek. Kb fele-60% környékén a Szent Városuknál már kezdenek morgolódni azért. Addig viszont sok-sok kutatáspont szerezhető (10 kutatáspont * más vallásban hívők alkalmanként). A fővárosuknál 1-2 pontokat csökken csak az eretnekszám rizsa után és a fele környékén többnyire makacsul kitart. Ilyenkor jön az ejnyebejnye. vagy visszavonulsz és egy idő után újra jóban lesztek, vagy áttéríted a fővárost is és nagyon zabos lesz rád az adott civ :)
    Ha visszavonulsz, akkor egy idő után megerősödik a saját vallása és elkezd megint haverkodni. Lehet menni girnyózni. Sok-sok kutatás buffot szerezhetsz, de sajna emlékszik a korábbi igéretedre és elég hamar berág. Ettől még persze simán megszedheted magadat még egyszer. Open Border nélkül viszont költséges a térítés. Az ellenséges területen körönként "sérül" a misszionárius. 4-5 kör és elhullik. Közben 200-250 pontnyit csökken a sajáte erejével együtt a térítés ereje is körönként. Városállamnál nincs gond. Ott pofátlanul lehet átgázolni és időzni. A barbárok viszont megeszik a misszionáriust. Jó velük vigyázni...
  • edios
    sziasztok!

két kérdés:

utoljára tavaly játszottam civ5-el, brave new world-ot próbálgatom most. tegnap volt egy játékom, ahol az ai elfoglalt 2-3 városállamot is. (hanoi, panama és colombo, ha jól emlékszem)
    én viszont a városállamok szavazatára utaztam, tehát összeraktam egy hadsereget és elvándoroltam felszabadítani őket. miután a városok védelme megadta magát viszont mindháromnál csak annex - puppet - raze lehetőség jött fel, nem volt liberate köztük. rosszul emlékszem, hogy eddig volt ilyen, vagy valamit nem csináltam jól, esetleg nem így kell felszabadítani őket?

a másik: automated workerek a nagyobb fejlesztések után elhúznak pihizni a legközelebbi városba. eközben még simán a földterületem harmada/fele nincs megművelve. nem lehet beállítani, hogy pihi helyett azokon a területegységeken is rakjanak farmot pl., ahol nincs különösebb nyersanyag? olyan szinten nem vagyok, hogy kézzel irányítsam mindegyiket, az elejétől kezdve. ti hogy menedzselitek őket?
  • JethroHUN
    Jah és nincs saját vallásom, még Pantheon se. Nem tudom ez mennyire probléma.
  • JethroHUN
    LINK

• JethroHUN
    Ötlet, hogy most mit csináljak? Mármint nem nagyon érdemes folytatni ezt a kampányt, Alexander nagyon beelőzött. (5) King nehézségen játszom. Arabokat, még vhol a játék elején foglaltam el, Németországot és a Dániát a görögökkel közösen, én felgyújtottam a luxus cikk mentes városokat. Játék elején baromi gyorsan kifarmoltam a National Coleget, nekem mát puskás melee egység volt mire eljutott a gép a lovagokig. Honor huztam maxra, és commerből is csak egy hiányzik. Igazából nem volt kihívás, a gép egyáltalán nem támadott meg, csak fenyegetőzött. Görögökkel is háborúztam 1000 évig most meg szövetséges, mert elmúlt a "denounce" hatása... Amikor először toltam a játékkal, pár hete. Gods and Kings kieggel, akkor már 100 kör előtt megtámadott a gép. Meg pénzem se volt, sereget tudtam úgy fentartatni le is töröltem. De ez a trade rendszer baromi király, elég szánalmas, h kieg formájában kell alapnak számító lehetőségekéhez hozzájutni. Végre lehet városok között kaját meg árút szállítani ez de mennyire kellett.

Melyik nemzettel érdemes még játszani, és milyen map beállítások mellett? Kínát is csak azért választottam mert YT-t az IGN deity végigjátszásban azt mondja a csávó, h csak azt érdemes választani. De szerintem az Honort nem éri meg fullra kirakni, a +XP, meg a +15% bonusz az jól jön, de többi, hát nem tudom. Nem vagyok valami nagy Civ gurur, kb másodszor játszottam. lol
    [url=Ötlet, hogy most mit csináljak? Mármint nem nagyon érdemes folytatni ezt a kampányt, Alexander nagyon beelőzött. (5) King nehézségen játszom. Arabokat, még vhol a játék elején foglaltam el, Németországot és a Dániát a görögökkel közösen, én felgyújtottam a luxus cikk mentes városokat. Játék elején baromi gyorsan kifarmoltam a National Coleget, nekem mát puskás melee egység volt mire eljutott a gép a lovagokig. Honor huztam maxra, és commerből is csak egy hiányzik. Igazából nem volt kihívás, a gép egyáltalán nem támadott meg, csak fenyegetőzött. Görögökkel is háborúztam 1000 évig most meg szövetséges, mert elmúlt a "denounce" hatása... Amikor először toltam a játékkal, pár hete. Gods and Kings kieggel, akkor már 100 kör előtt megtámadott a gép. Meg pénzem se volt, sereget tudtam úgy fentartatni le is töröltem. De ez a trade rendszer baromi király, elég szánalmas, h kieg formájában kell alapnak számító lehetőségekéhez hozzájutni. Végre lehet városok között kaját meg árút szállítani ez de mennyire kellett.

Melyik nemzettel érdemes még játszani, és milyen map beállítások mellett? Kínát is csak azért választottam mert YT-t az IGN deity végigjátszásban azt mondja a csávó, h csak azt érdemes választani. De szerintem az Honort nem éri meg fullra kirakni, a +XP, meg a +15% bonusz az jól jön, de többi, hát nme tudom. Nem vagyok valami nagy Civ gurur, kb másodszor játszottam. lol
    [url=Ötlet, hogy most mit csináljak? Mármint nem nagyon érdemes folytatni ezt a kampányt, Alexander nagyon beelőzött. (5) King nehézségen játszom. Arabokat, még vhol a játék elején foglaltam el, Németországot és a Dániát a görögökkel közösen, én felgyújtottam a luxus cikk mentes városokat. Játék elején baromi gyorsan kifarmoltam a National Coleget, nekem mát puskás melee egység volt mire eljutott a gép a lovagokig. Honor huztam maxra, és commerből is csak egy hiányzik. Igazából nem volt kihívás, a gép egyáltalán nem támadott meg, csak fenyegetőzött. Görögökkel is háborúztam 1000 évig most meg szövetséges, mert elmúlt a "denounce" hatása... Amikor először toltam a játékkal, pár hete. Gods and Kings kieggel, akkor már 100 kör előtt megtámadott a gép. Meg pénzem se volt, sereget tudtam úgy fentartatni le is töröltem. De ez a trade rendszer baromi király, elég szánalmas, h kieg formájában kell alapnak számító lehetőségekéhez hozzájutni. Végre lehet városok között kaját meg árút szállítani ez de mennyire kellett.

Melyik nemzettel érdemes még játszani, és milyen map beállítások mellett? Kínát is csak azért választottam mert YT-t az IGN deity végigjátszásban azt mondja a csávó, h csak azt érdemes választani. De szerintem az Honort nem éri meg fullra kirakni, a +XP, meg a +15% bonusz az jól jön, de többi, hát nem tudom. Nem vagyok valami nagy Civ gurur, kb másodszor játszottam. lol
    LINK ha nem szúrná be a képet.

• NEXUS6
    Sajnos a Civ sorozat eléggé híres volt mindig is, talán az első, meg talán a második rész kivételével a bugokról.
    Aki megmaradt az ötödikig az eltudja ezeket fogadni.

Egy-egy civ generáció ráadásul most már elmondhatjuk, hogy lassan növi ki magát. Az új először mindig visszalépés és csak évek alatt éri el az előző, már halálra modolt, és patchel generáció szintjét, majd haladja meg.

A CivV, szerintem az utóbbit most éri el. Iszonyat bugos az egész, de látszik, hogy lesz belőle valami. Miért? Mert ez nem egy egyszerű fps, vagy ugribugri, nagyon erős közösség van mögötte, ami nem csak kiköveteli, de esetenként meg is csinálja a javításokat!

Addig viszont megy a hegesztés, a gányolás. Sajna most egy ilyen időszak jön, bár ennek is megvan a maga izgalma. Pl kitapasztalni egy bug pontos megjelenését csak hogy megpróbáld megmenteni az adott játékot, az is jelenthet örömet neked is, meg akivel megosztod.

Erre az információra pedig legjobban a fejlesztőknek van szükségük. Szal azt javaslom, hogy ne tartsd vissza magad, akár angol fórumokon is savazd szénné a játékot. De precízen, úgy hogy annak legyen értelme.

Ezt nevezik építő jellegű kritikának ugye.
  • donatus13
    Ja és a játékot a 2K games és az Aspyr készítette:) nem a paradox.
  • donatus13
    Nem kérjük köszönjük:) Nem tapostál a lelkünkbe, ha nem tetszik ne játsz vele.
  • Party Hard
    Na azért nem vagyok ennyire primitiv...
    Természetessen megvolt, de nálam a töltőképernyőnek megmarad a hangja.
    :( Na mindegy szerintem hagyom ezt a játékot.
    Azthiszem kijelenthetem, hogy ez a leggyengébb kiadása a Paradox kiadónak.
    Remélem sok fan nak a lelkébe tapostam. Ha kíváncsi valaki az indoklásra azt is megteszem