Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindig van izgalom ha multizunk. Mindenki izgatottan várja a lobbiba hogy elindul-e egyáltalán, meg hogy mikor esik szét. Mindíg nagy kérdés hogy vajon csak kidobál embereket, vagy tökéletesen szarrá fagy az egész.
Az is izgis hogy kell-e reset, vagy elég az alt+ctrl+del.
Amúgy sokat játszok vele XD
Itt az új kieggel a végjáték már helyre van téve.
Pl a valósághoz képest kicsit elmaradva 2010 körül járok, egy hosszabb háború után elfoglaltam a kontinensem nagyrészét. A maradék törpeállamokkal békét kötöttem. Erre az egyetlen megmaradt erõsebb ellenfél ezen a kontinensen rögtön atomot dobott rám. Hmmm, nem túl nagy de fájdalmas veszteséget okozott. A másik kontinensrõl támadó katonailag legerõsebb görögök simán kihasználhatják.
Közben épülnek szépen az ûrhajók is. Lesz itt még kavarás rendesen! És még van 40 évem.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Vicc de a mod miatt vettem meg a gamet, és azt kell mondanom nem csalódtam.
Az alap játékot orrba szájba megveri, már nem is igen bírnék játszani vele 😛 természetesen még nem tökéletes de hetente jön ki 1-2 patch és elég komolyan fejlesztik a srácok.
Maga a kezelõfelület is vagy 5x jobb de a gem által hozzáadott extrák meg tényleg a körökre osztott stratégia királyává teszik.
Javaslom mindenkinek, a civ V egy idõ után dögunalomba fullad nem nyújt kihívást de ezzel a moddal picit más lesz a game.
Az Ai is sokkal jobb kb 5x 😊 persze kell finomítás sok téren de folyamatos a fejlesztés.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Sajnos alapjátékban elég gyér az Ai egy idõ után uncsi 😊, kipróbálnám a modot de ugye az meg csak a legujabb patch-el megy 😞
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Azért elég sok dologtól függ mit éri meg legjobban csinálni kezdésnél.
Aki mindig ugyan úgy kezd annak lövése sincs a játékról.
http://mycheats.1up.com/view/section/3173057/30081/sid_meier_s_civilization_v/pc
Anyáztam én is rendesen, mert az AI elég dúrván építgeti a flottáját. Nekem a partjaimnál itt tanyázik most 3 anyahajó, 3 csatahajó, meg 3 romboló. Biztosra megy a csákó. Szerencsére most éppen nem engem támad.
A göbzikkel az egyik anyahajót a tenger fenekére küldtem. Ha engem támadna be, akkor annyi lenne.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Nem volt semmi extra beállítás, mégis lefejlõdtük a gépeket, de nem fejeztük be.
A frontvonalon lévõ haverom jól elharcolgatott velük, de várost foglalni nem tudott, és sajnos nem volt hajlandó megvárni az uránt a fantasztikus játéksebesség miatt. Négyet tudtunk volna összekaparni, az elég lett volna a gyõzelemhez, de abbahagytuk, mert ez igazából egy nagyon elbaszott egy játék.
Small mapon a gép több ideig lép mint mi hárman. Rendszeresen összefossa magát a program, beragad, megáll, beszarik, semmit se lehet csinálni.
Azért az hogy nem bír elfutni 3v3-ba az már nekem kínos, hogy ilyen hulladék fosért pénzt adtam.
És van pofájuk belerakni huge mapot, beszarás.
Még mielõtt valakinek eszébe jutna, megjegyzem nincsenek szar gépeink, ezen kívül nincs olyan játék ami nem futna rendesen.
Szinglibe azért jobb a helyzet, de összességéven sajnos ez a játék nem mûködik rendesen. Az agyatlanhulladékfos lobbykészítést most nem is részletezném, az is rendszeresen kibassza a biztosítokot annál aki hostol.
Ja és ugye ott az IQ 60-ra belõtt játékmenet, na ezek miatt valszeg nem játszunk többet együtt.
Azért még lehet baszódni szinglibe, sõt, gyakorlatilag csak azt lehet csinálni. Kár hogy ilyen agyhalott mûködésképtelen fossá degradálták a nagy sorozat legújabb elemét, nagyon sajnálom. Szerintem szégyen ez a rész a fejlesztõkre nétve, még ha üzletileg meg is érte, mert a sok prolinak biztos bejön az agyatlan klikkelgetés AI ellen.
Valamiért össze-vissza vertem a AI-t deity-n.
Semmit se csináltam, szerintem bug. Iszonyú kemény birodalmam lett.
Az Eifel tornyot 1300-ban építettem fel, aztán meg a Szabadságszbrot.
El fogom taposni szegénykémet, végig vezettem mindenbe, pedig lerakott vagy 20 várost, nekem meg 7 van.
Kezdésnél a vásosállamok settlerként jelennek meg, és megeshet hogy a warriorral el lehet fogni egyet, ami workerré válik. Így +1 workerrel lehet kezdeni. További elõny hogy az AI jelentõsen akadályozva lesz, mert ezek elfoglalják a pálya nagy részét.
Mária Teréziával érdemes lehet egy ilyen beállítást kipróbálni, õ tud városállamokat annektálni. Még nem próbáltam ki, de azt tippelném így is meg lehet csinálni a deity-t.
Ha pl sok szárazföld van sok heggyel, az megakaszthatja az AI-t a modern korig annyira, hogy ne lepje el a pályát a katonáival.
Szerintem ha szerencsénk van, még alapbeállításokkal is ki lehet állni deity aI ellen, ha sok hegyet rakunk be.
Immortalon általában még lehet ellene harcolni, de deity-n garantáltan nem fogsz semmit se érni a citadellával. Ha ott hadat üzen a gép, baj lesz. Azért van kivétel, mert ha jó a terep, vagy gyorsan békét tudsz kötni nem tapos el. Fos terepen ha csak úgy özönlik, nem lehet megállítani.
Azért írtam le a lentebbi hsz-eket, mert ha kipróbálod a deity fokozatot, te is rá fogsz jönni, hogy alapbeállításokkal nem lehet megnyerni a játékot. Valamit trükközni kell, erõbõl nem fog menni.
Igazából Immortalon se lehet általában, szerintem csak valami bug miatt volt amiért abban a játékban úgy elnyomtuk az AI-t.
Sajnos úgy van megírva a játék hogy gyakorlatilag semmi jelentõs eltérést nem lehet eszközölni a játékmenetben, gyakorlatilag mindenre rá kell klikkelni aztán elõbb utóbb vége lesz. Persze lehet specializálódni, meg jó kombinációkat kihozni, de alig ér valamit.
Az elõzõ részben akárhogy tudtál játszani, megvoltak az eszközök minden helyzetre, itt csak egy út van amitõl alig lehet eltérni.
Az AI pedig masszívan csal, nincs más lehetõség mint enyhíteni a helyzeten bizonyos beállításokkal.
Általában a játék elején a vastól kezdve ütök akit tudok, majd max 1500 körül-tõl elkezdem megerõsíteni, fejleszteni, építeni a birodalmat. Ehelyett olyan 1500-ig csak védekeztem, ami nem volt nehéz. Illetve néha pofánvágtam valamelyiket, mert küldözgette a prófétáit téríteni. Volt vagy 4 városom és ezzel a középmezõnyben voltam (large térképen, asszem 10 kezdõ civ) Hmmm...
Aztán elfoglaltam még 3-4 várost, meg lenyomtam egy egyvárosos civilizációt, ami mondjuk épített 3-4 csodát.
Na ezzel rögtön elsõ lettem. Közben betámadtam komolyabban az addigi elsõt is, akinek elég lazán elfoglalom a városait. A CivV-nél ugye a drága egységek miatt elég nehéz nagy hadsereget fenntartani, de annyi rifle, gatling, artillery unitom van, hogy igazából csak egymást zavarják.
Azonban 1930 körül járok és van aki már építi a Manhattan projektet, amikor nekem még csak 1. VH-s göbzieim vannak. Ez nem olyan jó.
A lényeg, hogy kis gyakorlattal szinte semmi kihívást nem tud a játék már Emperor szinten sem produkálni. Eddig talán egyetlen egységet veszítettem el. Amikor az Ai nagyban támadott egy harmadik felet én simán elfoglaltam a közvetlenül mellette levõ városát. Eszébe sem jutott visszahozni az egységeit a támadásból!
Aztán van egy jó kis lehetõség, amit egyre gyakrabban használok támadásra és védekezésre is az a citadella építése, amivel viszont az AI szinte semmit nem tud kezdeni. Mármint õ is építi ugyan, de ez után az egységeit olyan egyenesen vezeti bele a citadella tüzébe hogy ihaj. Körönként 30-as sebzés meg azért nem mindegy. Amúgy meg nem tudom mivel lehet elpusztítani, talán atommal, talán semmivel. Ez eléggé kiegyensúlyozatlanná teszi a játékot.
A diplomácia alapján hadban állok vele, és küldenék oda pár hajót lövetni, hogy had fejlõdjenek.
Biztos van jobb megoldás annál, hogy a térképen keressem meg.
Valami bug lehetett, mert nagyon béna volt az AI. Úgy nézett ki a játék, hogy végig mi vezettünk mindenben, pontban, népességben, kutatásban.
Jellemzõen nem ez szokott lenni immortal fokozaton, elég nehéz megnyerni, és kb 2x pontjuk szokott lenni. Az õ térfelükön még maradt is egy városnak hely, normális esetben az AI ilyet nem hagy ki, mindent be szokott lakni.
Úgy tûnik egész addig mûködik a taktika amíg az AI tud annyi várost lerakni, hogy kellõképp hátráltassa magát a Policy-k megszerzésében.
Ebben a játékban volt egy kis háború is az elõzõvel ellentétben, de nem üzent hadat többet mikor kibékültünk. Fura módon még a városállamokat is hagyta megvásárolni, az elõzõben folyton visszavette. Persze itt is volt rá példa, de tudtam tartani a lépést.
Ami igaz is, most már nem lehet olyan könnyen megverni deity-n.
De még mindig létezik olyan beállítás amin sikerülhet. Nekem épp most sikerült Etiópiával standard terra map-on sok városállammal quick speed-en kultúrális gyõzelmet összehozni 1 darab AI ellen.
Szerintem ezen még lehet finomítani, és nem feltétlenül kell ennyire szélsõséges beállítás.
A deity AI veszett durva, sok régi módszer ki van lõve az újfajta viselkedése miatt, de keresgélek még.
AZ AI mindent meg fog tenni a saját érdekében, ha neki érdekében áll hogy leminõsítsen azt megteszi.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Aztecokkal, 1 varossal, vegig mindenkivel bekeben 😊 Del-Amerika eszakkeleti reszen. csak barbarokkal harcoltam kicsiket.
Most az aztékokkal az elsõ játékomban egész jól elvoltam,de aztán az oroszok megharagudtak az egyik szövetségesre és ezért nekem is hadat üzentek és azok meg olyan fejlettek,hogy az hihetetlen...
Aztán kezdtem egy játékot az amerikaiakkal könnyû nehézségen és mielõtt még beléptem volna a középkorba lerohant Anglia...
Én csak nyugodtan akarok fejlõdni magamnak meg játszani,lehetõleg jó távol a többiektõl.
PSN ID:misi2mezei
Hiszen azt írja,hogy annak a 25%-át alakítja át pénzé vagy kutatássá.
Akkor egység gyártás lesz majd eladás.
Pénz gyártásra nem akarom tenni mert akkor elvesztem a "munkaerõt" ami azért kell,hogy ne 30 körig tartsanak az építések.
Ugye van a minimap jobb oldalt.A felsõ részén lehet tovább adni a kört.Na de nekem nem engedi tovább adni amíg nem skipeltem minden egységgel a lépést(vagy pedig nem léptem le a távolságaikat) és nem építek minden városban valamit(akármit,egységet,épületet stb).Ha minden meg van akkor lesz ott a minimap felett a következõ kör felirat.Na én erre szeretnék megoldást,hogy ne kelljen minden egységemmel szórakoznom meg ne kelljen mindig építenem valamit,hogy tovább tudjam adni a kört,mert van,hogy nem tudok semmit sem csinálni,de végig kell mennem minden egységemen mire tovább adhatom a kört.