Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A legszarabb mikor végre elindul a meccs, és a kezdõterület láttán már ki is lépnek.
Persze volt már olyan hogy bementem, és azt mondtam hogy naneeee, én itt nem játszok, de aránytalanul sokan lépnek ki már az elején. A másik kritikus pont az elsõ csoda felépítése, vagy az elsõ worker ellopása, sokszor ott is vége a dalnak.
Nagyobb pályán csak kooperatívba toltuk AI ellen. Egyszer nyertünk deity fokozaton 3v3v3 felállásban medium mapon. Single playerben a deity fokozat összehasonlíthatatlanul könnyebb, azt már a népek jó részével abszolváltam. 2v2v2 kooperatívot is játszottunk párat, legtöbbet immortal fokozaton.
Ilyen baromi nagy pályát mint ti meg se próbáltunk, nekünk a medium is kifagy néha, nem is értem hogy tudjátok ekkora mapon MP-be tolni. Idegenek ilyen lobby-ba be se jönnének. Van pár standard beállítás ami MP-be kötelezõnek mondható, és ha egy ilyan lobby-ba nézne be egy idegen nagyjábol annyit írna hogy noob host, aztán menne máshova. Nem ok nélkül, a legnagyobb bajok tényleg a játszhatósággal vannak, nem véletlen hogy bizonyos beállítások alapkövetelménynek számítanak ha idegenekkel akarsz játszani. Nem csak a kifagyás veszélye miatt, a hosszú körök is tönkrevágharják a MP-t.
Általában így játszunk amúgy zárt körben:
Nagyon sok kezdõ luxus
Huge map
Lehetõ legtöbb gép
Immortal fokozat
Lehet, nem mondtam ,hogy legyõzhetetlenek vagyunk, lehet ,hogy rossz amit csinálunk, nekem csak 200 órám van civ 5-ben, többieknek 700 körül.
Rusholos 1v1 tiny mapeket nem nagyon toljuk mert baromi unalmasak:) 2 v 2 még csak csak, de azokban is csak a bevett szutykok mennek, az már kb starcraft körökre osztva, az is unalmassá válik hamar, nagy pálya, sok lehetõség sok háború, ez a civ:)
Akkor honnan tudod hogy amit csináltok az tényleg olyan jó?
Csak mert van ám egy-két olyan player akit meglátnál és csak pislognál hogy ezt most hogy csinálta...
Én mondjuk rég játszottam. Mikor a játék kijött akkor Zero-val toltuk, K&K-val meg Saruman-al, mindketten szoktak ide is írni. most leginkáb senkivel se, pár hónapja erõsen hanyagolva van, de majd az új kieget elõveszzük az tuti. Ha van kedved, feljöhetnél TS-re azt megnézném mit mûveltek:) Nyomhatnánk együtt. Majd ha hazaérek küldök privátot, hova kellene feljönni.
Én még ilyen fura meccset nem is láttam mirõl beszélsz. Mi az hogy elkezdi felfalni felfalni a gépeket aztán összecsap valakivel?
Én még most is libertyre játszok, Kínával, Theodorával, Franciákkal de még lehet többel is. Annyira taktika függõ az egész policy, mindenki máshogy szereti.
Akárhogy balanszolják, mindig lesz egy leghatékonyabb. Nem igaz hogy aszerint játszol ahogy jól esik, csak talán single player-ben.
De nem szabad elfelejteni, hogy ami igazán számít az a kapott terület.. Policy ide vagy oda, aki jobb helyen kezd az fog gyõzni. Nagyon nagy különbségek vannak, ez az a része a játéknak amitõl eléggé lutri az MP. De tény hogy a játékosok skilljében még ennél is nagyobb a szórás.
Akkoriban mindenki azzal kezdett, mer egyértelmûen az volt a legerõsebb. Most csak rush-olásra jó, de azt meg csak a bénák nem védik ki. Bár egy Irokéz, vagy Hun rush-t azért nem annyira egyszerû megfogni, de azt is meglehet. Jó játékos ellen semmi értelme rush-olni, bénákat bealázni az elején, meg akárhogy lehet. Hosszú távon hátrányt jelent kihagyni a Tradition-t. AI ellen is így van ez.
Tény hogy régebben meg az volt a legerõsebb, de átestek a ló túloldalára.
Egyébként Tradition-el szoktam kezdeni, szerintem az a legerõsebb az elsõ három közül.
Ha olyan policyt veszel ami adott pillanatban nem fontos, akkor az emelkedõ árak miatt késõbb már sokkal nehezebben jutsz hozzá.
A multkor a játék végén már 200+ számjlim volt, meg 800 aranyam körönként akkor kezdtem el kimaxolgatni a policykat. De végül mégsem a kulturális gyõzelmet választottam.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha kiválasztod máris kapsz extra powert a barbárok ellen +25%-ot, ami gyak sima út a térképen egy warriorral, két elõléptetést tudsz is nekik adni, csak a felfedezéses mászkálással.
De ami fontosabb. hogy elég jó adag kultúra pontot kapsz minden egyes barbárért, ami egyenes út a köv policy-k felé az elején.
A Discipline csak annyit ad, hogy +10% power ha több egység áll egymás mellett, ami városostromnál vagy védekezésnél fog jól jönni.
De a Military Caste már 1 boldogság és 2 kultúra pontot ad a városokban levõ egységért. Ezért érdemes Scoutokat rakni minden egyes városba. Ami azért is jó, mert ugyan nincs jelentõs ereje, de olcsó és a nagy egység szám miatt nem fognak baxtatni a többiek. Emellett egy pár egységbõl álló várostromos hadsereget érdemes venntartani és tápolni. 4-5 "tankolós" egység (a warriorok upgradelésével), + 2-4 távolsági, ostrom egység. Ezek megfelelõ terepen, feltápolva bármilyen ellenfél ellen meg fognak védeni, és bármilyen várost elfoglalnak kis taktikázással.
Ebbõl az oszlopból a 3. policy a Professional Army, szintén ad jó adag boldogság bónuszt minden várfalért, vagy várkastélyért. Ezeket amúgy is érdemes rögtön felépíteni, mert fenntartásuk nem kerül pénzbe!
Más Policy csoportokból érdemes olyat választani, ami a beszállásolt egységek költségeit csökkenti, meg extra védelmi erõt ad a városnak, ha van bent egység. (Tradition/Oligarchy).
Ha ezt játszod meg az elején és vannak extra luxus cikkeid akkor gyak korlátlanul tudsz terjeszkedni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Aztán a vallásból is ki lehet csiholni jó pár szmájlit. Ha azt választod, hogy minden városért, ami követi a vallásodat kapsz egyet akkor érdemes pl rámenni a térítésre.
Persze nyersanyag közelsége egyértelmû.
Közben tolom a játékot, arra jöttem rá, hogy Guilds kifejlesztése, és Market építése után van értelme bármilyen kalapácsot adó épület építésének.
Van kivétel is Petra-val pl sivatagba a világ legerõsebb városát lehet megcsinálni.
Boldogságot meg nyersanyagokkal, épülettel, policy-vel, csodával és vallással lehet csinálni.
Illetve ehhez köthetõen... hogyan tartjátok fent a jókedvet. Tudom Colosseum meg mittomén, de ahhoz meg pénz is kellene.

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
Buy Sid Meier's Civilization V: Gold EditionIncludes 13 items: Sid Meier's CivilizationŸ V, Sid Meier’s CivilizationŸ V: Babylon (Nebuchadnezzar II), Civilization V: Cradle of Civilization - Mediterranean, Civilization V: Cradle of Civilization - Asia, Civilization V: Cradle of Civilization - Americas, Civilization V: Cradle of Civilization - Mesopotamia, Double Civilization and Scenario Pack: Spain and Inca , Civilization and Scenario Pack: Polynesia, Civilization and Scenario Pack: Denmark - The Vikings, Civilization V: Explorer’s Map Pack, Civilization V - Civilization and Scenario Pack: Korea, Civilization V - Wonders of the Ancient World Scenario Pack, Sid Meier's Civilization V - Gods and KingsBuy Sid Meier's Civilization V: Gold Edition Upgrade 10font
Tehát volt alap Civ5-öm, majd 10fontért megkapok mindent ami a Goldban van a Gold upgraddel?
És még ennél olcsóbban is lesz,az tuti.
Új játékot Steam-en venni a legdrágább választás.
A Gold Edition 3 ezerért egy szuper ár,de én már frissen megvettem.
Az elfogott próféta dolog engem is érdekelne,mert mindig kinyírom õket.
Az inkvizítort pedig a saját városaimba bepofátlankodott idegen vallások
kiirtására használom.
a vallási rendszerrel kapcsolatban felvilágosítana valaki ?
Minden vallást egyszer lehet megalapítani az ok.
Megeshet olyan h egy másik player álltal alapított vallás hasznosabbnak tûnik mint az amit én alapítottam ,akkor hagyjam h a más vallása legyen a domináns?
Mit érdemes kezdeni az elfogott Profétákkal ha nem akarom hogy az én vallásomat elnyomjak a varosaimban? Öljem meg õket? valami hasznos modja biztos van a felhasználásuknak.
Hogyan mûködnek az inkvizitorok ? egy városállamhoz vittem de nem tudtam mit kezdeni vele , a városba nem tudtam bemenni mert akkor hadatüzentem volna.Gondolom valahogy kiirtja a másik vallást a városbol de nekem nem sikerült.
75% os OFF van a hétvégén Steamen emberek , potom pénzért upgradeltem golden editionre , és megvettem a gods and kings et.
Ha igen, akkor a játékot a mod menüpont alól kell betölteni, mert különben lefagy, kilép.
Volt olyan hétvége mikor nem tudtunk befejezni egy játékot sem.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Gods&Kings-el együtt ITT most €8
Hát ezt felejtsétek el de nagyon gyorsan! Ismerve a játékot, értelmetlen még az ötlet is.
Ha eredetivel játszanátok multiba, akkor se mûködne rendesen.
Haverokkal szeretnénk LAN-t játszani a Civilizations5-GodsAndKings játékkal. De sehogy sem sikerül összehozni. Hamachi halva született ötlet, GameRanger nem támogatja, Tunngle-el pedig azonnal kifagy(crash) ha a LAN lehetõségre kattintunk.
Segítségre lenne szükségünk, mert már nincs több ötletünk, hogy hogyan oldjuk meg. Bármi ötletet szívesen fogadunk, jöhet ami csak segíthet. Tanácsokat elõre is köszönjük!