Civilization
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az alappal úgy voltam, mint a CivV-tel, kb 1 évig nem jáctam vele inkább, maikor rájöttem mennyire gagyi.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ami még egyébként tetszik az V-ben az elõzõ részekhez képest, és tökéletes pozitív fejlemény:
- 1 tile = 1 egység
- város elfoglalása után nem veszti el a kulturális határait. Az elõzõekben agybajt kaptam, hogy elfoglaltam egy várost, erre a közelben levõ ellenséges városok határai "körbeölelték" a frissen elfoglalt várost, és egy 3x3-as mezõn bohóckodhattam vele. Ha pedig elfoglaltam ezeket a szomszédosakat is, akkor a városok közt hirtelen egy nagy ûr lett. A gép meg elkezdte új városokkal benépesíteni :D
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A CIV IV stack harcrendszerénél szarabbat nem hordott a hátán a föld, és rühelltem. Semmiféle komoly taktikázásea nem adott lehetõséget. A túlerõben levõ ellenfél mindenbõl rakott bele és mindig a legerõsebb egység szállt szembe a támadóval... Persze voltak olyan fegyverek amik a csoportan mindenkit sebeztek, de semmire sem mentem velük.
A IV 1-2 moddal megspékelve tudott olyanokat mint: vazallus államok, forradalmak, városok átvétele kultúrális dominancia megszerzésével, az országok részekre szakadása (ami már az 1-ben is benn volt, ha jól emléxem!), jól átgondolt, kiegyensúlyozott jövõbeni fegyverek, fejlesztések. Stb, stb.
Az V-ben a vallások csak a G&K kieggel jöttek vissza, de egy más, szerintem a játéktól tökre elütõ formában. Bonyolultabb lett ettõl is, de nem logikusan.
A IV-ig a civ egy egyforma logika szerinti változás, bövülés volt. Az V-ben ettõl gyökeresen eltértek, sok esetben egyszerûsítettek. A késõbbi bõvítések pedig külön alrendszereket képeznek. Pl a kém nem egy valós legyártható egység, ami akciókat hajt végre, hanem egy képernyõn beállítható opció, ráadásul marha kevés lehetõséggel. Megszokható, összetett, mert bonyolultra sikerült, de baromság.
Ennek ellenére én is az V-tel nyomom, talán végre az új kieg, meghozza a frankót.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
ezt mennyire oldották meg az 5. részben hogy fej fej mellett haladjak a géppel ha faszául csinálok mindent és ne csalással jusson elõrébb mint én ?
imho a 4 jobb, az 5 elég primitív lett. ha vkit nem zavar, hogy kicsit szögletes a játék, akkor sztem a 4bõl sokkal több szórakozás hozható ki
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Ha a lehetõ legnagyobbra állítottam, hogy még ne legyen nagyon deficites körönként, akkor ment a kutatás. Ha kicsit is lazítottam, akkor ugyan jött befelé a körönkénti lóvé, viszont iszonyat lelassult a kutatás.
És, akkor még a sereg fenntartásáról nem is beszéltem.
Az hogy nem tudod a saját játékodat elrontani egy dolog, de egyrészt választási lehetõséged így is van, és semmi sem garantálja hogy az út amit választasz az sikerre vezet majd. Nyilván nem kell 2000 óra ahhoz hogy mindent kiismerj, cserében az elején nem kedvetlenít el senkit sem magától a játék, szinte játszatja magát. És ez jó. Civ-et minden háztartásba!
A 4 sokkal összetettebb volt, az tetszett benne, aki mást mond szerintem csak egyszerûen ismeri eléggé a két játékot. És nem csak arról van szó, hogy az 5-ben nincsenek elrejtve a dolgok, 4-ben is volt civilopedia, bármit megtudhatott az ember, de többet kellet benne kombinálni, és nem annyi volt hogy kiválasztasz valamit, azt jól is kellett csinálni.
Például volt benne rabszolgaság, amivel népességbõl lehetett kalapácsot csinálni. Ha nem jól használtad csúnyán megszívathattad magad. Nem volt mindegy mit gyártasz, mikor kezded a következõt, és hogy mikor nyomod el. Ez mondjuk pont olyan volt amit jól be kellett tanulni, mert rutin nélkül nagyon bonyolult lett volna kiszámolni mit mikor kell csinálni.
Sokan meg azt hitték hogy a rabszolgaság haszontalan, közbe csak jól kellett volna csinálni.
Az 5-ben ilyesmi nincs, le van írva mi mire jó, kiválasztod és kész, nem lehet elrontani.
Civ 5-ben is van már 400 órám, de szerintem nagyon sokkal több nem lesz.
1000 óra játék után is van még benne mit tanulni. Az igazi nyalánkságok meg amúgy is csak multiba jöttek elõ. Volt egy kisebb társaság akik fõleg Inland sea 3v3-at nyomatták, tõlük tanultam a legtöbbet. Magyar haverokkal meg fõleg szigetes fejlesztõs játékokba bonyolódtunk bele.
anno a elsõ és a harmadik résszel játszottam sokat, tehát nem vagyok kedzõ ebben, de bonyolítani sem akarom
A 4 ugyan nekem sokkal jobban tetszik de az annyira összetett, hogy kell pár év mire rendesen megtanulsz vele játszani, és fogod tudni értékelni, elsõre úgyse látsz a 4-bõl semmit.
Az 5 az sokkal egyszerûbb, és kényelmes, minden ott van szem elõtt, nincsenek benne olyan bonyolult dolgok hogy sok játék próbálkozása kellene hozzá, hogy használni tudjad, csak végig kell klikkelni.
Mindkét részre érvényes, hogy a kiegekkel lesz teljes a játék.
De nálam máig a Civ IV: Beyond the Sword a csúcs.
én még azzal sem játszottam, nézem a megjelenési dátuma annak 2005
inkább ezt érdemes beszerezni ?
Aztán, ahogy uwu említette, a minitérkép bal oldalán vannak kapcsolók, egyikkel bekapcsolhatod, hogy mutassa buborékban a mezõ fölött az erõforrásokat.
Ez utóbbi nem annyira ajánlott, mivel a gép nem igazán kezeli jól.
Köztes megoldás, hogy 2-3 egységet engedsz egy mezõn, ami nem is olyan rossz, mivel olyan hatalmas seregeket azért nem lehet gyártani, mert belerokkansz.
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
Amire gondolsz, úgy gondolom kumulatív lesz, így logikus.
Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/
Ami érdekes, hogy minden városom Gold Focus-on van, és Waelth-et termel, de körönként csak ~40 aranyam jön be. Az egységeimet sem tudom felfejleszteni. Vagy ilyenkor érdemesebb az erõsebbõl újat csinálni, a régit pedig leszerelni?
Általában ha lemegy az elsõ város beírják hogy gg, azt kezdünk újat.