4740
Sid Meier's Civilization
-
#3494 Inkább map méret kérdése ez. Én közepes méretű térképet szoktam nyomni a 15-20 ott is normál darabszám, de legnagyobb mapon 50 város alatt esélyed sincs már princen se szerintem. -
#3493 Azám !
A srác Attilával Domination-t játszik, a végére Hiawatha (sötétszürke), meg egy osztrák város maradt, a többi mint Hun.
Nézd:
-
#3492 Atya-gatya, én közelebb szoktam állni a 3-4-5 városhoz mint a 30-40-50-hez :D Nehezebb szinten tényleg szükség van ennyi városra? -
#3491 El lehet lenni foglalgatással pozitív happyness-ben, csak először kötelező a puppet, figyelni kell a warmonger faktorra, a városok növekedésére, luxuscikkekre, vallási happy-t adó épületekre (Pagoda, Mosque), Courthouse lehető leggyorsabb megépítésére. Három várossal kezdtem el háborúzni Hiawathával, sosem mentem negatívba, csak pechemre az utolsó város elfoglalása előtt találkoztam két civ-vel is, akik így szemtanui voltak a végső foglalásnak, amiért extrém warmongert kaptam, emiatt pedig nem tudtam luxuscikkekkel kereskendi. Persze Prince-en nem vészes a dolog, de oda kellett figyelni a megfelelő annektálási sorrendre, helyrehozni a városokat, hogy a Courthouse ne 40-50, hanem csak 10-15 kör legyen. A háború végére Hiawatha megszűnt, 10 városom lett, pontszámom duplázódott, és sosem volt 4-5 happy-nél kevesebb. Viszont elvesztettem egy Catapultot :( :D -
donatus13 #3490 Na hát az lehet, 30-40-50 város körül a játék legnagyobb kihívása már a happy. -
#3489 Prince fokozaton szoktam csak tolni és ritkán háborúzom, vszleg ezért sem botlottam még ebbe a problémába. -
donatus13 #3488 Immortalon amikor már több száz köre háborúzol sajnos könnyű ide jutni mert neked esik mindenki és nehéz extra happinest elérni, a városok növekedésére meg szükség van, bár olyankor már ha érzem ,hogy ez jön akkor elkezdem a növekedést tiltani. -
#3487 Prince-re van állítva. -20 volt a happinessem, mert megtámadtam egy országot, amivel ráadásul luxuscikkeket is cseréltünk... xD
Későn vettem észre, egyszer csak azt láttam, h. barbár hordák vannak mindenhol a szigeten, és pusztítanak. -
#3486 Nekem is csak viszonylag kevésszer sikerült, és szerencsére mindig volt kéznél elégséges hadsereg felpofozni az okoskodókat. :D -
#3485 az milyen már :D
tegnap folytattam egy 200körös játékot haverommal, manhatten project környékén hagytuk abba, csak ledobtunk pár atomot :D nekem ez új, idáig még sose jutottam^^ -
#3484 Az igen. Milyen nehézségen játszotok? Polgárháborúig még sose sikerült felbosszantani a lakosságom :) -
#3483 Tuvoknak meg egy ruin fölfejlesztette az egyik íjászát gatling gunra xDD
alien technology :D -
#3482 Felőlem is mehet. Tegnap úgyis húztam a szám a parasztlázadás miatt, hogy hogy elcsesztem a játékot..
Az civek boldogtalansága olyan polgárháborút generált, hogy Tuvoknak kellett békefenntartókat küldenie a kontinensemre, hogy megfékezzem a csoportosan megjelenő barbár hadseregeket. :D -
#3481 Részemről oké. :)
El lehet lenni public néppel, de mindig akad 1-2 olyan alak, aki áthúzza a számításaid. És néha elég bosszantó tud lenni. -
#3480 Pont a héten kezdtünk el 3an multizni szerintem csatlakozhatsz hozzánk (persze ha ők is megengedik :D)
-
#3479 Sziasztok!
Gondolkozom a játék megvételét. A warez verzióval elég jókat játszottam és kíváncsi vagyok, hogy a public néppel való multi mennyire életképes, illetve van-e itt társaság akiknek a játékaikhoz csatlakozhatnék-e. -
Stief #3478 Én már civilization onlinéről akarok hallani de hónapok óta semmi! -
#3477 Én meg mindjart lelepek itthonrol :( -
#3476 Az eső áthúzta a számításaim, úgyhogy kb. ráérek. Majd szóltok. -
#3475 megvan, köszi. Most egyet még tf2 meccselek, utána csatizom ts re. -
#3474 Jelen.
Küldtem mindkettőtöknek egy ideiglenes TS elérhetőséget, ott foglak várni.
Addig átnézem a host beállításokat, és akkor akár a szervert is megcsinálom majd, ha nektek jó. -
#3473 lehet nekem 7kor tf2 meccsem van, szóval megvárunk :) -
#3472 bazz, most jut eszembe, h. ma 7től focizom, és csak fél9 körül leszek. Remélem azért megvártok... -
#3471 Most csak végigpörgettem, hogy milyrn videók vannak... Az feltűnt, hogy nem egy rövid játék, de hogy a vége felé 1 turn 47 perc :DDD jezusuristen :D -
#3470 oksaa. Majd mehetne közben teamspeak, vagy ilyesmi.. -
#3469 Ha van hely, csatlakoznék, ha szabad :)
De csak este fél8-8 között érek haza. -
#3468 na, király :D -
#3467 Én már több mint 10 órát játszottam, elég pro vok... :D de okés, holnap játszhatunk. -
#3466 Gyere velem neten multizni. De előtte ne nézz semmit, akkor lehet, h. kb. egy szinten leszünk. xD -
#3465 A svédek a Great Personjaikat ajándékba adva városállamnak elég nagy influence-t kapnak, amivel az összes környékbelit szövetségessé lehet tenni, de mivel elég ritkán jön GP, nagyon rá kell gyúrni technológiával, épületekkel, csodákkal.
Kezdésnek olyan népet ajánlanék, akinek hamar erős gazdasága lehet, pl. Marokkó, ha kifogsz egy folyókkal tüzdelt sivatagot amit teleépítesz Kasbah-val (+1 kaja, termelés, arany) (asszem Chivalry kell hozzá), felvirágoztatod azt a területet, ahol senki más nem él meg. Kereskedelmi útvonalakért kapsz +3 aranyat és +1 kultúrát, ergo dőlni fog a pénz és jó esélyed van a kultúra győzelemre. -
#3464 Na igen, volt, hogy szomszéd bot néha adott 1-1 lovas egységet, stb. Az nem jött rosszul. Szerintem kipróbálom majd a svédeket, bár az én irányításom alatt még olyan mindegy mivel játszok :D -
#3463 Független városállamokat tudsz lefizetni, de csak ha van is értelme, és van miből. El is lehet foglalni őket, de az brutál módon növeli a warmonger arányod, azaz mindenki utálni fog. Ellenben egy elfoglalt városállam felszabadításáért meg durván nő a pozitív hírneved. Na persze ha eleve warmonger vagy, akkor kit érdekel ez ? :D
Vannak direkt városállamokra szakosodott Civ-ek, mint a görögök, vagy a svédek (utóbbit imádom), de összességében el lehet lenni nélkülük is. Alapvetően a militaristic államokat szeretem (pl. Budapest :D), mert időnként megdobnak 1-1 katonai egységgel, és néha nem is szarral. -
#3462 settleremet már fogták el, de utána jó kiszabadítani őket :D Városokat már győztem le, de csak harccal lehet? Azt hallottam kvázi kilóra meg lehet venni 1-1 várost (vagy teljes Civ et? még keverem) -
#3461 Kedvenc nép mindig attól függ milyen játékstílust szeretsz szerintem. Eleinte el nem tudtam képzelni, hogy Japánon kívül mással játszak, aztán pár LP után megtaláltam a 2-3 favoritot, amivel Emperoron nyertem már science meg diplomatic céllal.
Ettől függetlenül multiban nagyon elpicsáztak, mert nem harcra rendezkedtem be, első alkalommal Attila még az elején csúnyán elvert a faltörőkkel, második alkalommal meg az eleinte jó szomszédnak bizonyult Shaka hátbatámadott. Elég pro volt mindkettő.
Szóval nem erőltetem a multit, nehéz jó bandát kifogni.
Barbik csak ott spawnolnak, ahol "árnyék" van. Eleinte xp-t gyűjteni nagyon jók, aztán nem lesz helyük születni, eltűnnek. :) Settler mellé kíséret, alapszabály :D -
#3460 "kedvenc népeddel"
Még nincs, de köszi a tippeket, valszeg kicsit jobban beleásom magam :)
Mi úgy multiztunk, hogy mi ketten voltunk 1 csapatban, melletünk 4-5 bot. barbárokat mondjuk hiába kapcsoltuk ki úgyis megjelentek meg mindig hülye helyen spawnoltak... -
#3459 Érdemes megnézni pár Let's Play sorozatot, akár a kedvenc népeddel, vannak elég pro-k akiktől sokat tanultam, pl. Marbozir vagy dhruvplayswithfire.
Ezután mertem multizni, én a coop (egymást segítjük) játékmódot szeretem, de valahogy mindig egy izgága Shaka vagy Attila mellé kerültem... Gondolom nem kell részletezni :D -
#3458 Én pár hónapja, csak a tutorialok csináltam meg. Kb 4 órát játszottam összesen. Most a héten kipróbáltam haverral a multit (ő mondjuk tud is játszani). Teljesen rákattantam :D Sokáig még nem jutottam benne, viszont multiban a pontokban mindig lemaradok 50-100 ponttal :( (mindig az túlzás, 2szer játszottunk összesen) :( -
#3457 Hát én néhanapján benézek 1-1 meccsre, de khm... valahogy sose az lesz, amit várok :/ -
#3456 Multizik innen valaki? -
Axtros #3455 Most kipróbáltam gépi ellenfelek ellene a világ kongresszusi embargót és más szankciókat. Emberi játékosok ellen multiban nagyon jók - főleg, ha nem engem szankcionálnak - de én úgy vettem észre, hogy a gépe játékosokat nem igazán töri meg olyan dolog, mint az embargó, vagy több luxus cikk elvetése.