4740
Sid Meier's Civilization
-
uwu #454 Talán a világ legrégebbi, ma is élő kultúráját.
A kínaiak legsikeresebbek, ha ilyen civ-es szemmel nézzük. -
uwu #453 Ezek az adatok anyanyelvre vonatkoznak.
Mi már egy ideje idegen nyelvként használt nyelvről beszélünk.
Ezt persze nehéz megbecsülni, mert ki az aki eldönti, hogy ki beszél elég jól ahhoz, hogy számításba vegyük? Én az angolra tippeltem, azt hizttem mikor ezzel a spanyollal jötttél, te tudsz valamit... -
CamelX #452 Szvsz inkább akkor atomot nekik minthogy ők diktáljanak. Mi az amiket ők tudnak adni a világnak az ócska árúkon és az amúgy finom (nem gyorsbüfés) kínai ételen kívül... van mindenük ami az USA-nak van, de akkor is csak 10 év eltéréssel, azon kívül ott a kommunizmus, ami alapból gátolja hogy külföldre bármiféle ember számára vonzó értéket képviseljenek -
#451 -l -
#450 Na ja vannak akik nincsenek tisztaban a dolgokkal es nagy szeles nyelvcsapasokkal fenyezik az angolul beszelok hatsojat :D
Aztan majd ha par ev mulva kina lesz a vilaghatallom, mert miert is ne ? Akkor majd az lesz a vilagnyelv. :D -
#449 1. Chinese (1.1 billion)
2. Hindi/Urdu (350 million)
3. Spanish (330 million) -
uwu #448 Akkor lehet hogy végül mégis csak sikerült valami marhaságot leírni miközben itt a számokkal játszok:D -
CamelX #447 A mandarin kínai ezek közül kimondottan a világon a legtöbb ember által használt nyelv, nem a kínai nyelvjárások összessége, ezt is figyelembe kell venni. Ehhez hozzájön viszont hogy a Kínaiak a "legelszaporodottabbak". Minden országban nyüzsögnek, mert már nem férnek el otthonukban :D
ON: modokból szerintem lesz áldás megint, külön Mods rész van főmenüben. -
uwu #446 A félreértések elkerülése végett megjegyezném, hogy azért írtam, hogy "hazudta" mert ez az adat igazából az anyanyelvre vonatkozik, persze igazából nem téves, csak mástra vonatkozik mint elsőre gondolnánk. A legbszélesebb körben elterjedt idegen nyelv természetesen az angol. Csak kis játék volt a számokkal. -
#445 Es a masodik se az angol, mert spanyolul is lenyegesen tobben beszelnek. :D -
#444 1,5 milliárdan vannak, lehet benne valami.
De a lényeg tényleg nem ez, mert a kínai nyelvet csak Kínában beszélik. Minden második kínai tud angolul is. -
#443 OFF
Azok a kínaiak akikkel összefuthatsz, azok itthon vagy (tört) magyarul vagy angolul szólnak hozzád. Ha meg iparban dolgozol a nagyvilágban, akkor végépp angol.
Attól, hogy valaki kínai nem azon nyelven szól hozzád, mert pont annyira értik meg a nagyvilágban, mint a magyart. Nagyjából semennyire. Mellesleg olyan, hogy kínai nyelv tudtommal nem nagyon van. Számtalan nyelvjárása van...
oN -
#442 és akkor mi van? ... kínaiakon kivűl beszéli még más? nem... -
uwu #441 Az angol tanárom azt hazudta, hogy a legtöbb ember által beszélt nyelv jelenleg a kínai. -
#440 A világ nagy része angolul fog beszélni hozzád. Ehhez jó, ha hozzászoksz... -
Dzsabba #439 Sziasztok.
Leszedtem a demót, és első ránézésre nagyon jónak tűnik, csak hát ez is ezen az ocsmány és ostoba angol nyelven készült.
Nemtudjátok,hogy esetleg magyarul is megjelenik-e? -
SANTANTICA #438 jó ez biza, csak ezt a demot nagyon "kostólóra" vették -
KingPunisher #437 Izlések és pofonok. Tény abban is volt némi stratégia hogy mennyit gyártottál az adott egységből, de megmondom neked az őszintét ezen én isten igazán sosem agyaltam, láttam mivel támad aztán gyártottam a counterből egy csomot..
Itt ha okosan csinálod akár kevesebb gyengébb unittal is nyerhetsz, pl bevédhetsz egy szorost.. Civ 4-be 1 kockán volt 50 unit igy tényleg minden mind1 volt, ha neked volt több erősebb nyertél..
Nekekm pont ez tetszik nagyon ,hogy helyezni kell az unitokat,áttörni a vonalakat stb :)
Nekem PG az egyik kedvencem volt..
Szerintem szinte tökéletes a game , ordít róla az igényesség a kiforrottság , jó pár helyen lehetne még bonyolítani a dolgot , de biztos vagyok benne bonyolódni is fog a jövőben..
-
Nabunaid #436 Bocs az elírásokért, korán van még. -
Nabunaid #435 A kém azért arra jó volt, hogy ha nem volt ostrom egységed, akkor lázadás kirobbantásával hirtelen egy kör alatt lenulláztam a város védelmét és a közelben álló csapataimnak már csak a védőkkel kell megküzdeni, nem kellett több körön át lőni a várost. Viszont éppen a kémkedést utáltam a legjobban, a vízmérgezés miatt rettentően sok erőforrást kötött le a kémelhárítás /egységek, épületek/. Remélem valamilyen formában vissza tér még. Amit hiányolok a Civ5-ből és nagyon jópofának tartottam a Civ4-ben, az a felségjelzés nélküli kalózhajók... Jól lehetett háború előtt előkészíteni vele a terepet. -
#434 Egyik sem volt jó semmire a CiV4-ben az említett két dolog közül... -
Nabunaid #433 Gyengécske az origós cikk, ráadásul nem is érti a játékváltoztatásokat... Szebb a Civ4 mint az 5? Hol is?
A Civ4 jobb, csak mert vannak benne nagyvállalatok és kémkedés? Könyörgöm, ezek a kiegészítőben jelentek meg, majd akkor törjünk pálcát a Civ5 felett, ha kijöttek hozzá a kiegészítők is. -
#432 Szerintem egy malomban őrölünk.
(Megint)
Ezt mondom én is!
-
#431 Én nem tudom, nekem nem hiányzott ez a csatatér menedzsment, ha ilyet akartam volna, akkor PG-zek, vagy játszok valami RTS-t. Ha várat akarok ostromolni, akkor ott a Stronghold.
Az a stratégiai döntés hogy miből hány egységet építek, a kiképzésre, vagy a mennyiségre, helyezem a hangsúlyt, nem az, hogy igazgatom a bakát, hogy merre nézzen.
-
Nabunaid #430 Hm, először Egyiptommal játszottam és hagytam alapon mindent, jól esett a 40 arany a rablótanyákból. Aztán Nagy Sándorral prince-en, na akkor már csak 25 arany és az ellenfél is fifikásabb. Mindenesetre az egyiptomi harciszekerek nem érhetnek a nyomába a görög Companion Cavarly-nak. 14-es sebzés, 5 lépés pont... Ha elér valakit nem kell 3 körön át puhítania nyilakkal... XD -
#429 A RL légierő téren elég nagyot tévedsz, kevered a szezont a fazonnal. A légierő nem terület ellenőrzésére van. Bővebben privátban, ha érdekel. -
#428 Nincs ezzel a gámával semmi gond, a tétrisz is jó játék, pedig nem potyognak a valóságban felhőkarcolók az égből!
De én azért várok egy jó kis modra, ami majd jól "elronccsa" ezt a játékot, mégha ezzel valóságosabbá is teszi.
-
BladeW #427 "Ha anno jönnek a tatárok és négyzetkilométerenként 1 db parittyás megrohamozza Európát, "
Jó igen, és tudjuk, hogy az egységek is nagyobbak mint egy városban az épületek... Komolyan mondom hagyjuk már ezeket -
KingPunisher #426 Szerintem "pénzért" lehet megvenni a szeretetet.. Esetleg ajándék unitokkal..
De még annyira nem bonyolodtam bele én bevenni akartam egyet :P de pont lejárt a 100 kör.. :( -
KingPunisher #425 Gyerekek ne finyákoljátok. Azért lett ilyen a harc hogy legyen bent STRATÉGIA..
Eddig nem sok volt.. Most viszont szépen körbe kell venni a várost vigyázni az íjászokra katapultokra, mert azok bizony könnyű falatok egy lovasságnak pl.
Civ 4-be mi volt? tettem mindenféle unitbol egy mezőre , abbol mondom baj nem lehet ugyis a legerősebbet veszi ki az adott támadó ellen..
Jovan nem reális, de hol reális ez a játék?? Ugyan már 20 év alatt sétálnak át 1 erdőn az elején ^^ csoro scout meg is hal végelgyengülésbe mire 5 kockát megy. Amugy lehet két unit 1 egy mezőn pl. 1 general meg 1 ijász vagy akár védhet egy munkást is egy katona..
-
Verseghy #424 Hogy lehet szövetséget kötni egy városállammal? -
CamelX #423 Így van! Sajnos nem tudtam a 4esre úgy tekinteni mint full játék a harcrendszer miatt. Pofás volt, hasznos volt de "gusztustalan" :)
Természetesen erre se mondhatni hogy full full, de ez miatt már sokkal jobban tetszik mint az első, persze pár dolgot valóban visszarakhattak volna, és a gazdasági rendszerben is bűzlik valami, csak még nem jöttem rá mi :) -
Nos #422 Sok egységnek resource követelménye van. Pl. ha van 1 aluminiumod, akkor abból csak x darab repcsi jön ki, ha két aluminium van, akkor abból 2x. Nem tudom a pontos számokat, nem volt még repcsim, de nem tudsz majd kismillió egységet gyártani. -
SANTANTICA #421 na neee......ilyen rövid a demó? :( -
#420 Jó, de ilyen a háború!
Ha anno jönnek a tatárok és négyzetkilométerenként 1 db parittyás megrohamozza Európát, akkor nem igazán jelentett volna gondot nekünk sem. Az asszonyok agyonverik a moslék keverőlapáttal a fészer mögött. A hadsereg lényege, hogy egy helyen van sok gonosz ember, minimum egy éles késsel felfegyverkezve.
Itt is ki fogják játszani az emberek azt, hogy a tervezők megpróbálják visszaszorítani a városok számát. A városoknak meg van saját védelmük így marhára megéri majd hadseregek helyett használni őket.
A légi egységekből viszont most is annyi lehet, amennyit akarsz egy városban. Szóval azt fogják halmozni a pléjerek. Szétcsapják a légierővel az ellent, majd a warriorral meg bevonulnak a területre. Csak éppen a légierő a valóságban sem olyan erős, lásd pl Afganisztán, hogy arra alapozva egy terület ellenőrzését meg lehessen szerezni.
De majd meglátjuk, hogy tényleg így lesz-e.
Persze mondhatjuk, hogy ez csak játék, nem szimulátor, de azért szerintem a HC játékosok egy része azért inkább az utóbbinak veszi.
Szerintem. -
KingPunisher #419 Nha letoltam a 100 kört. Sajnos pont egy ostrom közben lett vége :(
Szerintem igen jó, bár pár helyen egyszerűbb lett a dolog ez tény de helyette ott van a kiváló harc. Tényleg körbe kell venni a várost nem lehet ugymond besétálni az elején sem 1 szaros unittal.
Minden egység értékes , nem mint a 4-ben hogy gyártottál egy raklap egységet egy mezőre aztán GG.
Nem nőnek a területek sem gomba modra ott is minden hatszögnek fontos értéke van.. Szerintem messze a legjobb körökre osztott stratégia..
Egy baja van nem igen lehet abbahagyni.. szalad vele az idő..
Ahol meg egyszerűbb lett az szerintem szintén csask pozitiv , nem kell minden várost külön pátyolgatni..
Aki meg ezt kevesli szerintem ne féljen jönnek a DLC-k kiegek lesz ez még sokkal összetettebb is..
Game of Year -
Nos #418 A sok butitás ellenére nálam is az új típusú hadászat jelenti a Civ V nagy plusszát. Meg a hexagon. De a többi jöhet vissza. -
Pio #417 Civ 4 és kiegjei szerintem. Azért is lehet olyan hangsúlyos benne Amerika, mert ugye ott a Colonization...
A Video Games Live nevű szerveződés koncertjein szokott menni ez a videó, az se elképzelhetetlen, hogy külön arra készítették. -
#416 Az egység halmozás elkerülése igenis remek ötlet. Konkrétan a CiV IV-et azért hagytam a francbe mert az, hogy a diplomácia szar, az elviselem. Azt, hogy a gép csal esetleg. De azt, hogy egy mezőre felhalmoz egy rakás egyéset és semmmit sem tudsz csinálni, mint minig a legerősebb védekezik és egyesével kell lenyomni őket... Ez a legnagyobb állatság volt a CiV történetében. Ennél még a régi Civ "minden meghal, ha egy veszít" elve is jobb volt. Ott megvolt a lehetőség a felhalmozásra, de megvolt a veszélye is... -
#415 Volt valami podcast a civfanatcs-on, hogy a ROM/New Dawn mod már talán készülget is. Én abban reménykedem, hogy a vallásokat, a forradalmakat, a fejlettebb diplomáciát meg ilyeneket egyből visszahozzák.
A magam részéről értelmetlennek tartom, hogy a felszíni egységekből csak egy lehet egy mezőn. Igen jópofa dolog ez a Panzer Generalos dolog, de ez nem PG, hanem egy stratégiai játék, más lépték.
Az is tök furcsa, hogy a szárazföldi egységek simán vízre szállnak, nem feltétlenül kell transporter. Ami pl olyan történelmi szitukban hoz más eredményt, mint a II. VH elején az angliai csata időszakában volt. Dunkerque után itt a németek simán folytathatják a nyomulást Britanniába, mintha a csatorna ott sem lenne. Hmmm... érdekes!