3405

Vicky 1836-1939
  • tttttom
    eventekbe mindig yes-re kell klikkelni.

The Victoria 2 Realism & Rebalance Project (1.11)-es verzió kőne nekem. :S
  • Trantorius
    Mivel nem tudok angolul mondhatni hogy vakon játszom, hol lehet csökkenteni a jogaikat?:)
  • tttttom
    küldjé katonákat h kiírtsák őket. :)

Azt is felfedeztem, hogy ez felér egy kis népírtással is. :D Mert én direkt csökkentem a kisebbségek jogait ennek következtében kissé lázadozni kezdenek. :) És aztán szépen lassan kiírtom őket. :)
  • Trantorius
    Vicces volt, elfoglaltam Austria keleti részét, békét kötöttünk, és erre meg megtámadott egyszerre 10 ország(Orosz, Oszmán, Spanyol, Brit, Svéd, stb) Egyikse volt Ausztria szövetségese, sőt voltak köztük az Ellenségeik is, nem értem teljesen a játék működését...

Elfoglalt területeken lázadnak mit tegyek?
  • Trantorius
    Oh és a fehér területek a térképen(afrika, ausztrália) közepe, elérhetőek lesznek valamikor, elfoglalhatók?
  • Trantorius
    Ti hogyan háborúztok Európában, mert M.o.-val vagyok de körülöttem mindenki mindenki szövetségese, érdekszférája,stb. Van valami megoldás hogy a szövetségek/érdekszférák felbomoljanak?
  • Trantorius
    Azt hol írja hogy melyik terület mennyi katonát tud ellátni?

amúgy a Diplomáciánál a Prioritás beállítása országoknál mit jelent? Mit csinál?
  • Trantorius
    csáó
    mért van az,hogy a Népesség fülnél az írja hogy van 25 000 katonám, viszont képezni egyet se tudok(összesen van 15 000katonám)
    Erdélyben pl több mint 3000 katonát ír Népesség fülnél, abból már tudnom kéne 1 hadosztályt csinálnom...
    +75%-os(párt miatt ez a max) a költségvetésben a katonák támogatása, mégis csak ott lesznek katonák ahol ráfókuszáltam.
  • Dvd90
    a kockák csak az arányt befolyásolják, tehát ha csak egy országra teszel kockát akkor tökmind1 hogy 1-et vagy 3-at, vagy ha két országnál mind2-re 1-1, vagy 3-3 kockát. teszel ugynnira fog változni az influence, tehát akár 100 országra is thetsz 3 kockár, csak akkor a kb napi 0.5 influence, 100 országra osztódna szét
  • Trantorius
    Köszi, és a kérdésedre a választ nem tudom:)
  • hollófernyiges
    Munkások: tegyél rá national focust az segít, de hosszabb távon többet ér ha a gyárak termelékenységét fokozod hogy többet keressenek a gyári melósok mint a parasztok kint a mezőn.
    Reformot csak akkor vezethetsz be ha a felsőház megszavazza, ahhoz vagy liberális többség kell vagy akkora forradalmi hangulat (átlagmilitancy 3 fölött asszem) hogy beijedjenek.
    Minden területnél megvan hogy hány katonát bír eltartani, ez tereptől függően 15-30K amíg fejlesztéssel feljebb nem viszed. Vagyis ha ennél nagyobb sereg állomásozik rajta az fokozatosan éhenhal (attrition a sereg adatlapján)
    Fejlesztési pont: olyan tudományokat fejlessz ami növeli, direktben, az oktatás hatékonyságát növelve, vagy +pluralityt ad, mert attól is nő. Tipikusan a kultúra rovatban érdemes nézelődni.

De kérdeznék én is (tudom tutorial :) országbefolyásolásnál van valami limit hogy hány országra tehetek három kockát anélkül hogy a hatékonyságát befolyásolná?
  • Muki100
    Tutorialokkal játszottál?
  • Trantorius
    Még lenne egy kérdésem:)
    Fejlesztéseket mivel lehet gyorsítani? Hogy tudom az oktatás 100%-ra állításán kívül gyorsítani a műveltség nagyságát?
  • Trantorius
    Mitől van az hogy az országba ha A-ból B pontba viszem a seregem a fele eltünik, Pestről 30 000 ktonával indultam el, mire leértek a tengerpartra már csak 19 000-en voltak.
  • Trantorius
    Oh és a reformokat mikor és miért vezethetem be?(Abszulút Monarchia - M.o.)
  • Trantorius
    Hogy lehet elérni hogy több szakmunkásom legyen, a gyáraim nagy részében alig vannak.
  • tttttom
    Én még mindig nem kaptam a kérdésemre választ... :S
  • Renegade
    na azt nem akartam, bíztam benne, hogy van rá más megoldás is.
  • Trantorius
    Satelitnél rámész a Politika résznél a leválásra, ott rákérdez hogy as Play és onnantól azzal az országgal játszol:)
  • Trantorius
    Military pontnál melyik mutatja? Az a (pl:) 12/2 rész?

Államformát hogy lehet váltani?
  • Trantorius
    Próbálkoztam de nekem az nagyon angol;) Akartam is mondani, nem tudom kik fordítják a játékot de ha lehetne valami prioritást javasolnom akkor a tuturial jó lenne minél hamarabb:)
  • hollófernyiges
    A főfoglalkozású katonák számától függ, hogy hány egységet tudsz gyártani. Jobboldalt fent a military ablakban látni hogy hányat tudsz eltartani. Ha többet akarsz, növeld a katonák fizetését és akkor többen választják ezt az életpályát.
    Secondary power az 14. helytől fölfelé azt hiszem.
    Egyébként van a játékban egy viszonylag jó tutorial :)
  • Renegade
    illetve még egy kérdés: ha satelit vagyok, akkor hogyan függetlenedhetek?
  • Renegade
    mikortól válik egy nemzet secondary poweré?
  • Trantorius
    Kulumbiával is kezdtem, ott is ritkán engedte hogy hadsereget gyártsak. A magyaroknál ahogy mondtad az elején csak irregulart engedett majd a későbbiekben meg csak ritkán engedett 2-3 egységet(ott már több fajtát) leképezni, és a logikáját se látom hogy mi alapján engedi néha meg, néha meg nem.
  • tttttom
    Ez nekem is előszokott jönni magyarok esetében. :)

Ez tuti, hogy bug. Mert amikor felszabadítottam a magyarokat csak irregulár genyókat engedett képezni.Miután meg elmentettem és visszatöltöttem már rögtön lehetett artit, calvit meg regular inf.-et is gyártani. :)
  • Trantorius
    mostmár néha engedi hogy gyártsak azt is, de nem vágom hogy mikor mit miért enged. Csomószor nem enged sereget képezni.
  • Trantorius
    Mitől függ hogy mennyi katonát képezhetek, és mért nem gyárthatok Tüzérséget? Van gyáram is és az alap Tüzérség(Level 1) ki is van fejlesztve.
  • tttttom
    Hogy lehet népet írtani? :D
  • Trantorius
    Köszi!
    Gyáraim nem túl nyereségesek, mivel lehet fokozni a profitot? Milyen szempontokat nézzek mikor elkezdek építeni egy gyárat(pl: hova, mit gyártson,stb)
  • hollófernyiges
    Gyárépítés a kormánypárt politikájától függ. Ha state capitalism/planned economy akkor te is tudsz gyárat építeni, ha interventionism, akkor csak bővíteni tudsz, ha laissez faire akkor coki van a gazdasághoz.
    Kölcsönt automatikusan vesznek fel eladósodó országok, többek közt tőled is ha van a nemzeti bankban.
    Most nem emléxem van-e szénbánya Magyarországon, ha van akkor bányászati technológiák és vasút, ha nincs akkor foglalj el párat. Vagy vedd meg a piacon.
  • Trantorius
    Magyarországgal vagyok.
    A szén és egyéb termelésemet hogy tudom növelni? Milyen gyárakt építsek hogy profitot termeljenek?
  • Trantorius
    Kölcsönt hogy tudok adni más országoknak?
  • Trantorius
    Hello
    Nem igazán tudok angolul, hogy lehet gyárakat létesíteni? M.o-val vagyok és nem enged egyet sem.
    A magyarítás szerintetek mikorra lesz 70-100%-os?
  • Muki100
    Oda van írva a végén: sprite pack.
  • dom16
    mindig a loading graphics-nél áll le
  • dom16
    kb. csak 4-szer próbálkoztam de mindegyik szar
  • Lacikap
    Erről hallott már valaki valamit? Egyáltalán mi ez? Egy 1914 mód?

http://www.gamersgate.com/DD-V2IWSP/victoria-ii-interwar-spritepack
  • jocking
    Na vajon?
    Kb. csak az összes torrentoldalon van fent.
  • dom16
    hello
    nem tudná vki megmondani, hogy honnan tom letölteni a victoria2-t?
    pls vki SEGÍTSEN