Victoria 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
pl. az oroszoknál lázadások voltak, kb. félévente megtámadta õket mindenki...behúztam õket szövetségesnek és a közelébe nem mert menni senki, pedig effektive megvédeni nem lettem volna képes õket...aztán bontottam a szövetséget és a hiénák már másnap rárontottak...tehát egy erõs szövetséges léte már önmagában elrettenti az ellenfelet
Amugy érdekes a svédekkel, szépen gyarapszik az ország, de nem nagyon tudom hogy mit kezdjek a pénzzel. Adott casus bellit a dánokra de nem merek nekik menni. Pedig csak holsteinnel meg belgiummal van szövetségben. Én viszont a franciákkal, illetve én is belgiummal.
#384 Ne ilyen kemény háborút csinál, mert sok az infamy, hanem keress olyan országot ahol mûködik a liberate, free people meg hasonlók, mert 1-2 infamy, de 10 presztizs ha sikerül...gyorsan összejön belõle a szükséges mennyiség...
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Új vagyok még a játékban, bár a HoI és az EU-t sokáig nyomtam. Nagyon jó kis összetett játék ez a Viki2, sajnos az elsõ részével nem játszottam.
Hogyan lehet elérni hogy az egyes politikai pártok aránya megváltozzon (liberális-konzervatív-reakciós)? Csak az eventek befolyásolják?
A svédekkel kezdtem el, építettem acélgyárat, viszont 0.5 körüli hasznot hoz, sõt néha veszteséges is... Be is zártam. Viszont a fûrésztelep az szépen hoz a konyhára. Egyébként olyan gyárat nem is érdemes építeni amihez nincs haza nyersanyag? Veszteséget fog termelni?
A tarifát meddig lehet/érdemes mozgatni? Mert a büdzsét elnézve, igazából azzal lehet megállítani a minuszos költségvetést. Az oktatás, meg a bürokrácia nem sok vizet zavar. Mi fog változni ha mondjuk feltolom/lehúzom a vámokat?
Azt is észrevettem, hogy hiába veszem le a middle strata adóját, az artisanoknak gyakorlatilag felkopik az álla, több mint fele vörös a diagramon, tehát a napi szükségletei sincsenek meg, lassan növöget a militancyjuk is... A liberális agitációval meg tele van már a tököm. Gyakorlatilag az egész arról szól hogy gyarapodnak és elõbb utóbb forradalom lesz? Már van két rebel factionom is. Az egyik valami pán-skandináv izé a másik pedig a norvég szeparatisták (ez de jól hangzik 😄). Már több ezer tagja van, de a revoltra még 0% esélyt ír. Mit lehet ezek ellen tenni?
különben mindegyik játék arról szól, hogy tökmindegy mit csinálsz ha a sereget küldöd rá az ellenfélre, akkor úgyis te nyersz 😊
én mondjuk az infamyt nem igazán figyelem, legalábbis, hogy 25 alatt maradjon azt biztos nem
mert ha jól emlékszem, akkor 0,1-el csökken havonta, ez 100év alatt 120 infamy, ami 6db civilizálatlan állam vagy 12 régió (~50tartomány), az nem olyan sok...abból egy másodlagos hatalom még nem is biztos, hogy gyõz...papírforma szerint legalábbis
amit meg kapok casus bellit...na, az megint olyan, hogy hasznom nem lesz belõle semmi...
most azon töröm a fejem, hogy hova droppoljak, mert amíg elfoglalom amerikát, addig elkészül a flotta (legalábbis a transport kapacitás biztosan, erõre nem hiszem,hogy angolverõ lesz)...az elsõ célpontom valami civilizálatlan horda lerohanása indokínában, onnan india, kína vonalom át a ruszkikon az atlanti óceánig vagy afrikában keressek valamit, esetleg pofátlanul egybõl a spanyolokat támadom meg és onnan a francikon keresztül leverem a porosz/osztrák részt tovább az oroszokon, közben a britt szigetekre egy kis kitérõ
így elsõre, akik gondot okozhatnak azok a francik és az angolok...a többiek kicsik vagy a lázadások szétszedik õket
Mondjuk én ennyire agresszív nem vagyok, arra vigyázni szokok hogy a badboy ne menjen túlságosan fel, de arra is hogy mindig legyen infamy ami csökken 😊
az elején érdekes volt, -os voltam, felvettem össz. 25k kölcsönt, azt most visszafizettem...én ezt az új területeknek tudtam be
pl. Making History 2-ben is nonstop minuszos voltam, de mint az úthenger ütögettem le az ellenfeleket és ez folyamatosan visszatöltötte...
a Paradoxos játékoknál azt vettem észre, hogy akkor nehéz igazán ha ülsz a popsidon(ráadásul én jellemzõen kerülöm a szöszmötölést),ezért én mindegyik játékuknál nekimentem akinek csak lehetett,MH2ben eu-ázsia-afrikát románokkal behúztam már 1938ig, de eu3ban is ugyanezt eljátszottam és úgy látom itt is teljesen ugyanezt kell csinálni...csak még meg kell szoknom a játékot
ugye az elején Texast le kellett vernem, utánna nekimentem a Közép Am. Uniónak, Kolumbia, majd Venezuela...vastag voltam infamyben, ezért az UK jött megtorolni...de õk ugye vagy tengerrõl droppolnak be hozzám az ellenséges területre vagy átjönek északon a senki földjén és úgy kezdenek az ostromhoz...ugyebár ilyenkor elkezdenek hullani, ezért amikor 90% körül volt a tartományom elfoglalása megtámadtam õket és mindegyik inváziós seregüket megsemmisítettem
ezután neki is mentem az USÁnak, itt sajna elrontottam, mert az elején bár szétvertem az összes seregüket, de a területük foglalásakor eléggé lepusztultak a seregeim meg addig õk is összeszedtek valamenyit, így csak 2 régiót tudtam elhozni (na, majd köv körben okosabb leszek)
ezután ismét nekimentem kolumbiának, az UK meg nekem, megint szétvertem a seregeiket, de most átmentem a kanadai területekre és kezdem elfoglalgatni, remélem lesz annyi warscoreom, hogy pár tartomány el is hozhassak tõlük
ami nem tetszik, hogy nem tudok gyárat támogatni vagy vasutat építeni, olyan pártra meg nem tudok váltani ahol ilyet lehet
ami tetszik, hogy az infamy miatt nem unatkozok, mondjuk eu3ban is 2000fölött volt a végére...hihi, ja, különben az elsõ játékomat az UK-val toltam, ott is volt 500as infamy amikor meguntam az évente egy kollektív lázadást(fõleg úgy,h baromi jól élt a nép), de egy ország sem mert kötözködni
és van egy kérdésem is, a consciousness miben fáj nekem?
Egyébként lázadók kiírtásásnak egy jó módja, még nem próbáltam mert költséges.... hogy mozgósítasz, és ott jelzi ha egy brigádod lázadó szervezet tagja, utána pedig szépen bedaráltatod õket, valamilyen országgal és nyugodjanak békében...
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
A medve nem játék.
Lehet.
Jeszy: ott 😊
Feltettem az 1.1-et a multi miatt, mint kiderült nem kompatibilis a mentéseimmel, elindulnak, de a national focus eltûnt, 3om volt most csak egyet tudok használni, 2 brit területen van és nem tudom összeszedni😞 borzalmas... pedig Japánnal nagyon jól állok 1889ben😞 erre ez.. Mentést lehet szerkeszteni? Mert talán ha átírnék benne 1-2 dolgot...
'- exportálható mentésfájl a HoI3-ba'
ebbõl végülis lett valami?😊 mit tudtok errõl?
Idegen , még ostrom alatt levo teruleten is , vagy csak mar elfoglalt területen esetleg csak sajat orszagban?
valamint ennek gyorsasága mitõl függ mit kell fejleszteni , hogy eredményesebben menjen?
Ha nem tudok jelenleg uj brigádot létrehozni manpower híján akkor nem is fognak visszatöltõdni? (ergo mindig hagyjak rendelkezésre álló de kiképzetlen katonákat?)
(nem találtam benne rendszert , 3000 emberbõl csak párszáz maradt , sokáig semmi sem történt, aztán egyik pillanatrol a masikra lettek 1600an)