Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"élvezhetetlen úgy a játék, hogy minden nap elkészül 2-3 épület és azokat kell leklikkelgetnem és a tartományban elindítani a következõ építkezést.."

Na jó de amit te mûvelsz ezzel a játékkal az már kimeríti az abúzus kategóriát 😊
nekem még nincs tankom, de nem is hiszem, hogy lesz...bár ha itt nem fogy ki az üzemanyag és nem állnak meg háború közben, akkor majd gyártom õket...melyik évben jönnek be?

õõ, tiéd a világos?

Kopiati

Az én kis Perum😊, enyém még a Húsvét-sziget, Szuezi csatorna, Mostanra lett a legfejlettebb sereg az enyém, be is indult vele a szekér😄 Franciákat bõven le tudtam verni amikor az infamy megtorlás jött, argentinokat fõleg, de mivel anép nem a jingoismus elkötelezett híve, nem mindig tudok wargoalt megadni harc közben😞, így bolívia kapott egy új területet... nekem csak egy terület juttott😄 Egyesíteni szeretném dél-perut észak peruval, csak chile az akadálya...Tankhadosztályaim rettegi a kontinens...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
shift+f11, és a screenshot mappába készíti a képet...ami a játék mappájában van.

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Kopiati
FRAPS, a printscen normál esetben nem mûködik... vagy talán asszem a shift+f12, shift+f11 készít képet a játék mappájában a megfelelõ mappájába, azt még nem próbáltam...

olyat hogyan tudok?

az nem olyan nagy 😊tényleg, hogyan tudok arról képet készíteni? mármint, hogy az egész Föld benne legyen, ne csak egy részlete?

Kopiati
A birodalmadról😄

mirõl ? 😊

Kopiati
Képet!😄

még nem harcoltam se a britekkel se a ruszkikkal, de lassan muszáj lesz, ezért arra gondoltam, hogy ha csak simán behívom a tartalékosokat (~2millió fõ) akkor õk is behívják õket, ezért inkább megtámadok valami kisebb országot, behívom a tartalékosokat, felsorakoztatom a határra õket és amikor mindent elrendeztem, akkor támadom meg valamelyiket(közben a kisorit amit megtámadtam lerendezem), aki természetesen szintén behívja õket, de kell pár hét, hónap, hogy teljes legyen a harci értékük, tehát lesz kis idõm szétcsapkodni õket...ha ezt beszippantja a gép, akkor meg lesz róla a véleményem...

ami meg különösen idegesít azok a rohadék lázadók...megtámadtam az argentínokat, volt valami 40-50k seregük, de amíg elfoglaltam az országot legalább 400k lázadót vertem le náluk

meg az építkezés is, egyszerûen élvezhetetlen úgy a játék, hogy minden nap elkészül 2-3 épület és azokat kell leklikkelgetnem és a tartományban elindítani a következõ építkezést...arról nem is beszélek, hogy a build army gombot negyedóráig kell nyomkodnom, aztán összerendezgetni õket...valami kis automatizmust beépíthettek volna legalább az építkezésre, mert 10-20 tartománynál okés a dolog, de többszáznál vagy ezer felett már elég uncsi...fõleg, hogy a kapitalistáknak nehezen magyarázom el, hogy 4es fortot építsetek a határra azonnal, mert úgysem fognak...meg úgy általában...építenek 20 vasutat...annyit észre sem veszek

na, ezek az én gondjaim

Megtámadtam a törököket, jól megcsapkodtam, vittem a fél országot...rá egy hónapra nekimentem Abu Dhabinak, akik a török SoI-ben voltak, de semmi szövetség, erre a törökök beálltak melléjük a truce ellenére! nem értem, hogy mi vezérelte a gépet, mert sima SoI-ban lévõ csatlóst sohasem védenek meg ellenem a törököknél erõsebb országok sem, fõleg nem úgy, hogy a sereget, flottát nulláztam náluk....

különben már 2000 felett van az infamy 😊 viszont diplomáciai pontból hatalmas a hiány...igazából csak 1 fronton tudok harcolni...mondjuk már fogynak az országok 😊

Kopiati
Visszaírod, az english szót a swedish helyére😄

nem lehet megoldani azt hogy az üres helyeken angol legyen?
Kopiati
Ha átírod a settings.txt a fõkönyvtárban swedishre english helyett akkor részben magyar lesz a játék, de csomó szöveg helyett üres semmi lesz....

Pluskast
Hmm asszem megvárom az 1.2-es peccset. Addig nem igen játszom vele.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

végre összeraktam németországot, ráadásul 1845-re...a kulcs szó: észrevettem hogy lehet priority-t állítani az influence-nél😛
Nézd meg a POP-ot. Lakosság nézegetõ ablakban állísd be, hogy csak a Soldier és officer popokat mutassa. A popop egyik jobbszéléen lévõ oszlopában van, hogy milyen lázadó frakcióhoz tartoznak, ha lázadásra hajlamosak. Mi a megoldás?: Elméletileg megadni nekik azt ami miatt lázadoznak. Ha csak reformokkal lehet megadni és nem tudsz reformokat megszavazni és még sokan is vannak a lázadozó POPok, akkor az nagyon szar ügy.
A reformok megszavazhatósága attól függ, hogy a felsõházban (upper hause) van-e legalább 50%-i képviselõ aki megszavaza. A rendszer elméletileg úgy mûködök, hogy a libsik szeretik a politikai, a szocik a szociális refomokat, a konzervatívok mind kettõt hajlamosak, de csak akkor, ha már nagy a millitancy. Ez volt az elmélet. Gyakorlatban igen nehéz megszavazni bármilyen reformot is, ezért is van sok lázadás a középjátéktól. 1845 lehet még alapból is kicsit még korai.
Ötlet?! Save szerkesztés, reform eventek kézzel való elsütés, refomok bevezetését könnyítõ mod használata, megvárni az 1.2-es peccset.
Pluskast
Azt valaki tudja, hogy mi a szöszért lehet az, hogy nem tudok egyetlen politikai vagy szociális reformot sem csinálni? Az elején (úgy 1845 körül) egyszer megváltoztattam a politikai rendszert (abszolút monarchiából lett porosz alkotmányosság) de azóta nem enged a gép semmit sem változtatni. Ötlet esetleg?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Nem, mert ezt is kispórólták a szemetek.

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Játék kezdésénél amikor országot választunk, lehet az idõt elõrébb állítani?
lol....nézegettem a txt fileokat vadászva az eventek szövegei után egy esetleges egyetem közbeni magyarítás elindítása végett majd év közben, aztán a C:\Program Files\Paradox Interactive\Victoria 2\localisation könyvtárban lévõ excel dokumentumoknál találtam elvétve néhol magyar szöveget pl a beta1 elnevezésû file-ban az elején már találni néhol magyar szöveget. Valakinek valami ötlete van, hogy ez mi lehet?
Hello
Magyarítás a játékhoz várható?
Sikerült megoldani a dolgot, most viszont nagy gebasz van. Ahogy legyártok egy katonai egységet, és az kikerül a térképre, 90%-ban azonnal rebellé változik. Ez mitõl van?

1.2es patchben mar orvosolva lesz a problema , jelenleg nem tudok elengedni Magyarorszagot satellit államként (sem).
Itt ezzel a temaval foglalkoztak , vki irt ra egy eventet .
Meg lehet valahogy oldani, hogy már a játék kezdetekor Magyarország is választható legyen Ausztriától függetlenül? Nincs erre valami mod?

Arra jöttem rá h a játék készítõ ezt a 48-49-s "világ forradalmat" szépen belerakták a gammába mert 48-49 folyamatosan lázadoztak a jakobinus meg egyéb lázadóim de amikor elértem az 1850-es évet akk hirtelen eltûntek.
1848
és kb hányban jött ez létre?
Kopiati
Technológiával lehet bõvíteni, de néha az is elég ha többen dolgoznak(többet termel) a technológia növeli a termelést, de csökkenti a farm stb méretét így munkások szabadulnak fel az iparnak... elég logikus felépítésû a játék ebbõl a szempontból...

Minden tartománynak van RGO-ja. Az RGO-ban termelik a POP-ok az alap erõforrásokat, mint pl. marha, gyümölcs, búza stb.

Nekem az a kérdésem, hogy az RGO-t hogyan lehet bõvíteni?
mi az RGO?
majd én is lehet, hogy meglesem mit ügyködtök multi terén 😊

azon töröm a fejem, hogy honnan tudnék elég diplomáciai pontot szerezni...egyszerûen állnak a hódításaim, mert nem tudok elég hadüzenetet/követelést/békét kiosztani...

Pausolni mindenki tud, ha valaki megnyomja akkor mindenkinél áll az idõ, a sebességet növelni/csökkenteni csak a Host tudja a játék közben. Ha éppen nincs semmi a nagyvilágban, akkor feljebb lehet venni, ha mindenki benne van, bár netfüggõ is a dolog, nagyon gyorst nem biztos, hogy bírja. A lassabb néha gyorsabb mert nem kellhet félóránként rehostolni.
Én is fel telepítettem.
Feltelepítettem a Hamachit, csatlakoztam is Arnosos által megadott szobanévre, és innen hogyan tovább?(vagyis hogy tudok játszani online)
Kopiati
Innen:HUmachi
Miután telepítetted be is kell állítani, amit a FAQ menüpont alatt részletesen elmagyaráznak.

Brave 89 kezdésnek az összes német kis államra rá nyomtam diplomáciánál az a 3 kis kockát😊 aztán még az elején egy háború Ausztria ellen melyben megszereztem a hegemóniát és ki vettet Szászországot a befolyásából. Azután meg vártam míg a hs feltöltõdik, utána hadüzenet Dániának h slewsig-holsteint szabadítsa fel azt könnyen megnyertem mert a dánoknak nagyon kicsi a hs-ük. Utána meg megvártam h az összes kis é-német állam a befolyásomba kerüljön és jött is a kis jel a policy képernyõn h decision-t tudok teljesíteni. Most majd a franciáktól kell elszednem az még egykemény dió lessz mert nekik minimum 2x-er akkora a hs-ük.
Honnan lehet letölteni a hamachit?
tegyel fel hamachit es ott lentebb irja mi a kod meg a nev ahoz hogy oda gyere ahol mi vagyuk es ott tudunk beszelni es akkor jatszhatsz te is
Nincs.
Kopiati
Mit nem tudsz? Hamachid van?

legyél secondary power.
Hogy lehet multizni mert én nem tudok?
a.carkey
Mi kell ahhoz, hogy gyarmatosítani lehesen egy nem great powerrel?

A medve nem játék.

Kopiati
Rám számíthatsz!😄 Ha valaki még jönne Hamachi név: VickyII jelszó sgforum

nah senki nem jon meg multizni?