3405

Vicky 1836-1939
  • Kocsmáros
    browing idő kérdése probald csokkenteni a bevándorlást és reakcionista pártot jelolj ki akik csak a magyarokat engedik szavazni akkor asszimilálódnak
  • Bothard
    ja, liberális party...
  • Bothard
    Chile, build factories: NO
    miért? civ nemzet, pénzem van rá és mégsem engedi:S
  • browing
    Assimilationnal ellehet érni az, hogy példuál magyar országon mindenki aki nem magyar, magyar legyen?
    Annak vallja magát, mármint magyarnak?
  • tttttom
    Hogy lehet csinálni népírtást? :D
  • Kocsmáros
    háború az én teknikám vagy a cut down size én olvasatomba kiéheztetés az adója felét neked fogja adni es ha ezt 2 szer megcsinalod nem marad neki mit katonaságra kolteni és onnantol konnyu elfoglalni
  • Bothard
    van valami jó taktikátok, h hogyan lehet leggyorsabban elfoglalni 1 országot?
    visszaolvasva van vmi dip módszer is, de nem tudom mi az.
  • hollófernyiges
    Ha Amerika vagy akkor jó, mert növeli a bevándorlást. Egyébként csak akkor ha a nép ezt akarja. Mondjuk nekem egyszerű algoritmusom van a reformokra, azt változtatom amit a legtöbben szeretnének :)
    Valahol kicsit lejjebb megvan, hogy milyen gazdaságpolitikával hogyan tudsz gyárat építeni, de általában libsi párt nem enged, konzervatív csak bővíteni hagy, reakciós meg alapítani is.
    Unciveknél a politikai döntéseknél meg lehet nézni pontosan mi kell a civilizálódáshoz, katonai erő, presztízs, technológia.
  • browing
    Egy kérdés. Jó ha megadom a népnek a teljes polgárjogot?
  • Kocsmáros
    ki kell fejleszteni bizonyos teknológiákat és a politikai iranyzatoknal civilizáltá teheted
  • Bothard
    köszi, még valami: hogyan tudom a civilizálatlan országomat civilizálttá tenni?
  • browing
    Az uralmon lévő pártól függ. hogy te építhetsz-e pártot vagy nem.
  • Bothard
    miért lehet az, hogy megépítek 1 gyárat és többet nem enged? egyszerűen szürkére vált a + ikon és kész. projektek vannak és azokat meg is építik(mellesleg, nem tudom, hogy kell megakadályozni vagy segíteni, vagy beszállni azokba), de én nem tudok gyárat építeni. pénz van, saját terület minden passzol és mégsem.
    help plz!
  • Bothard
    köszi!
  • hollófernyiges
    Ha jól sejtem az a sebesség ahogy a sereg emberállománya csata után feltöltődik.
  • browing
    A reinforcement mire szolgál?
    Azt tudom, hogy valamilyen megerősítés, de mit erősít?
  • Kocsmáros
    koszonom
  • hollófernyiges
    A kultúrtechek körül nézegess, ott van ami 50-100%kal dobja meg a research pointok számát, ezen kívül olyat ami a pluralityt meg az education efficiencyt növeli. Meg a papok fizetését tedd maximumra, hogy tanítsák a népet írni-olvasni.
    Ha a gyarmaton a bürokraták száma eléri a lakosság asszem 1%-át, akkor tényleges provinciává tehető és lehet építeni gyárat. Vagyis hivatalnok national focust nekik.
  • Kocsmáros
    szevasztok gyerekek gyarmati provinciabol hogy csinalok rendeset h lehessen gyarakat felhuzni stb? koszi
  • Bothard
    ja és nem tudjátok, tunngleben van vic 2? lehet multiban játszani?
  • Bothard
    hogyan tudnám a kutatások gyorsaságát megnövelni? elég lassú.
    tud valaki ajánlani valami jó modot hozzá?
  • browing
    Ilyen jó kis alternatív módot,amivel jó játszani tud még valaki?
    Vagy ha módot nem is akkor valamilyen szösszenetet a játékhoz.
  • tttttom
    Nekem volt már magyarokkal 600 db ezredem is. :D 1.800.000 fős hadsereg Európa ellen. :D A francik szar 1.500.000-es serege meg se kottyant nekik. :D
  • hollófernyiges
    Nem olyan nehéz. Tábornokok is adnak hozzá, hajók is, meg persze az ezredek száma.
  • tttttom
    :)
  • Kopiati
    OFF (hadd válaszoljak): Úgy gondolom egy jól működő országban nincsen szükség "jobbikra", mert azok a dolgok, amiket szívügyének tekint a párt, azok meg vannak oldva. Emiatt nem lenne rájuk szükség... de mivel nincsen megoldva sok minden, meg el van jegelve... emiatt van rájuk szükség...
  • browing
    Az ország "nagyságát" az ipar a presztízs és a katonai erő adja...
    A katonai erő csak létszámtól vagy a fejlesztésektől is függ?
    Csak azért kérdem mert 100 pontot elérni benne elég nehéz.
  • Trantorius
    Én az épületeket tartom kevésnek, jó lenne ha több fajtát lehetne felhúzni egy régióban. A több reformról és a hatásosabb és részletesebb diplomáciáról nem is beszélve:)
    Jobban belegondolva vagy 30 dolgot tudnék mondani ami nem jön be, de még így is a kategória legjobbja szerintem:)
  • browing
    Nem tudom, hogy Ti, hogy vagytok vele, de szerintem kevés fajta egység van ebben a játékban.
    Nem lehet ezt valahogy orvosolni?
  • tttttom
    Én csak ötletnek említettem fel. :) Nem politizálni akartam...
  • browing
    Adjon az Isten Szebb jövőt!
    Gyerekek ne kezdjünk el itt is politizálni.
    Bár tény, hogy hazánkkal kapcsolatba mind a játékban mind a való világban vannak anomáliák.
  • tttttom
    Kéne valami modern déj szenárió ehhez a vickyhez. :D
  • hollófernyiges
    Jobbik tipikus reakciós párt lenne Vickyben, state capitalism, moralism, jingoism mind igaz rá :)
  • tttttom
    Csak a Jobbik. :)
  • Kopiati
    Magyarországon még soha nem volt normális párt:D, és nem is lesz:D
  • Trantorius
    Én nem írogattam át semmit, nem tudom mi lehet a probléma.Hangszóró be van dugva?:)
    Jól meg lett csinálva. Ti mennyire szoktatok lovasságot vagy tüzérséget használni? Én így szoktam elosztani: 8-9 gyalogos 1-2 tüzérség.
    Magyarországnak mért nincs egy normális konzervatív pártja a játék elején?:)
  • koj
    Sziasztok! Töltöttem le videókártya drivert, és így sincs hang a játékban. Nem lehet hogy át kell írni valamit a játékfájlokban mert már volt ilyen. És letöltöttem a demót nem-e a teljes játék a hibás, de a demóban sincs hang.
  • hollófernyiges
    Van neki egy történelemfóruma, a térkép többek között az alábbiak miatt ilyen:
    - a burgundi herceg 1436-ban V. Henrik halála után nem a Valoisokat, hanem az angol Plantageneteket segítette a francia trónra, így létrejött az egyesített francia-angol monarchia, cserébe Burgundia független lett.
    - a Kalmár Unió nem hullott szét, így Skandinávia egységes maradt, plusz amikor az uralkodóház kihalt, a skótok örökölték meg (ugye irl a skót király Angliát örökölte, így egyesült a két ország)
    - Kasztíliai Izabella nem Aragóniai Ferdinándhoz ment feleségül, hanem a portugál trónörököshöz.
    - nem a Habsburgok, hanem a Jagellók tartották meg Csehországot és Magyarországot. Utóbbi még nincs igazán kidolgozva, van olyan elképzelés, hogy a törökök foglalták el, és aztán cseh vezetéssel szabadítottak fel minket, bár akkor gondolom cseh szatellitnek kellene lenni és nem világos hogyan lett független Nyugat-Szlovákia (ráadásul köztársaság), meg Horvátország.
    Mindenesetre tényleg van akció, folyamatosan vagy 5-10 háború megy, talán kicsit túl olcsóra vették a civilizálatlan ország foglalását.
  • Trantorius
    Nekem nagyon bejött ez a mod, jó volt hogy a gép is sokat háborúzik! Folyamatosan mennek a harcok és elég jól ki lett egyensúlyozva! A magyarításnak nem zavart be hála, és tetszenek az új országok, bár én azért maradok a magyarokkal!;)
  • Trantorius
    Épp tesztelem ezt az Alternatív Mod-ot és nekem nagyon tetszik!