Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

no igen 😊

Kopiati
Ez egy olyan játék, ahol mindenki úgy játszik, ahogy akar, illetve tud. Szerintem minden módszernek megvan a maga szépsége, meghódítani a világot, vagy ipari nagyhatalommá válni.. ugyan olyan élvezetes(mondjuk aki a világot hódítja, ipari nagyhatalom lesz elõbb-utóbb😄)

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

mindenki azt teszi amiben örömét leli.
ha neked ez a játék , 6000es infamyval , 2 milliós seregekkel akkor így játszol.
akkor mit kell ebben a játékban csinálni? full citizenshipet adni, építeni 100 gyárat és levenni az adót vagy mit?

azért annak sincs sok értelme amit te mûvelsz a játékkal.
Legnagyobb birodalomként , milliós seregeket tologatni kis országok ellen majd annektálás után így tovább.
Ez a cím nem erre van kihegyezve (ott a többi paradox játék) ezért is lesz unalmas ez a fajta hozzáállás (nekem).
Kopiati
Ki lehet sphere bõl országot szedni...legyél kreatív...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

ha 1.2 patchet még egy ideig nem is lehet letölteni, azért remélem ez a mod ( http://www.europa-universalis.com/forum/showthread.php?t=484253 ) amit találtam hamarosan leszedhetõvé válik...
elég jónak ígérkezik.
Hannovert pl hogyan? Az angolok satellitje, meg szövetségese is, és sphereben állnak asszem, vagy épp Saxony, akit az osztrákok spherelnek?

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

Most lehet, hogy én értelmezem félre a játék lényeget, de szerintem az a cél, hogy egy "korhû" felállásból mit tudsz kihozni az adott országból...nem feltétlenül az, hogy leklikkelj naponta 2válsztásból a neked megfelelõt...ez nem az a kor, ahol kilóra megveszed az ellenfelet, itt még a katonák és az erõszak árán éred el a célod, ezekkel szerzed meg azokat a javakat, amelyekkel biztosítod a prosperáló ország megteremtését és a végén gyõzöl. Minél jobb a sereg annál nagyobb területeket szerzel és minél több a terület annál nagyobb sereget tarthatsz, miközben minden másra is több erõforrás jut.

Különben meg nem is arról kellene szólnia a játéknak, hogy a fél világ lázadók megszállása alatt van...hozzám most villant be 3millió lázadó...a ruszkikat teljesen lenyomták, az UK-ból is már kiváltak az írek...minden ország lázadókat kerget és bármennyire furcsa nem a szociális rendszer veri le õket, hanem a sereg...ez nem simcity.

Miért háborúzol te a dánokkal? Csak nem úgy lettél nagyhatalom hogy annektáltad õket? Mert akkor ne csodálkozz ha a többiek neked esnek. Amúgy nálam is a liberálisok nyertek a svédeknél valami rejtélyes oknál fogva, mert a szavazók háromnegyede konzervatív, ami csak azért baj mert nem lehet támogatni a gyárakat. Erre megoldás lehet hogy le sem sz*rod a gyárakat, láttam olyan állást ahol a srác direkt lerombolt minden gyárat és 1890-ig semmi baja nem volt a gazdaságnak, nyersanyagokból kiválóan elvolt.
Kopiati
Szerintem szándékosan sz*r a vickyben a katonai toborzás rendszere, meg a seregrendezés, mert elõbb utóbb annyira unalmas lesz, hogy csak iparosítasz😄 Mondjuk most már én ha toborzok, akkor jobban régiókon keresztül teszem, mert legalább viszonylag közel kerülnek egymáshoz, az egységek.

Nem tudom ki hogy' van vele, de nekem a V2 nem a háborúzásról szól Ha áttekinted a történelmet, akkor a V2 idejében nagy nemzetközi háború Európában alig volt (Krím, 1859, 1866, 1870), kisebbek, partikulárisak is csak ritkán (inkább a Balkánon). A V2 jól eltalálja és kidomborítja a kor problémát. Iparosítás, választójog, szociális rendszer, pénzügyi rendszer, társadalom stb... Nagyon jó az indirekt irányítás, kormányzás.
A háború emellett mellékes, inkább szükséges rossz. Ordas Ivánt idézve: "attakírozni minden rohambarom tud". A hadügyi rndszer egyébként pocsékrossz lett, ezt nem írták át a V1-bõl, pedig kellett volna. Ilyen irgalmatlan veszteséget a 19. században nem szenvedtek, a hadsereg mélyebb tagolása és sokféle egység nagyon hiányzik. Nem is ad élvezete a V2 katonai része.
1.- Vidd a befolyásod alá az összes északnémet államot (mindet, ami Bajorországtól északra van). Holstent szabadítsd fel a dánok alól és foglald is el tõlük a 2 besatírozott tartományt.
2.- Hozd létre az Északnémet Föderációt
3.- Vidd a befolyásod alá a maradék 3 délnémet államot
4.- Üzenj hadat a franciáknak és szedd el tõlük Elzász-Lotaringiát.
5.- Kiáltsd ki Németországot.😉

Hello!

Leírná valaki annak a pontos menetét, hogy hogyan lehet létrehozni Németországot, mert nekem még sajna nem sikerült. Elõre is köszi!!!

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

bocsi, nem függetlenségi háború hanem polgárháború (természetesen Amerikában)
Háát az UK elég könnyû lenne. Közben rájöttem hogy hol lehet pártot kinevezni kormányra. Nem értem egyébként hogy nyerhettek ilyen 90%-kal a liberálisok 1840-ben. A lakosság harmada sem liberális pedig... A szavazókról nem is beszélve.
De valami bug keletkezett a játékban mióta újra kezdtem. Már 1847-ben vagyok, de a kezdetek óta EGYETLEN háború sem tört ki! Csak az én dánok elleni háborúm. Az elõzõ játékomban ekkorra már véget ért a függetlenségi háború, a poroszok állandóan hadakoztak valakivel, de az oroszok, a törökök, a franciák se nyugodtak le. Most meg semmi... Így nehéz lesz beelõzni a 8. poroszokat. :S
tudsz választani is a pártok közül (vagyis általában lehet)

de elvileg olyan választ kell adni, ami a szimpatizánsaid jellemzõje

én mondjuk azt tanácsolnám, hogy kezdj az UK-val...az anyagilag stabil, hatalmas ország így minden földrészen meg tudsz mérkõzni más országokkal...hozzászoksz teljesen a játékhoz, fejlesztésekhez, akciókhoz...rá vagy kényszerítve a hajózásra stb., ott mindent meg lehet tanulni a bársonyszékbõl...

Na sikerült a svédekkel nagyhatalommá válni... Kár volt. Nekem ugrottak azonnal a franciák, a spanyolok, a poroszok, majd a portugálok. Hozzáteszem ez volt az elsõ játékom a gameval. Szóval reménytelen a helyzet, újra kezdtem, megintcsak a svédekkel, hátha immár tapasztaltabban, ismerve a játék mûködését, sikeresebb leszek. Viszont nagy tragédia történt az új játékban. Az elsõ választást a liberálisok nyerték 😞 Nem tudok se vasutat, se gyárat építeni ugyebár miattuk. Csináltam elõrehozott választást, de megintcsak õk nyertek. Hogyan tudnám sikerre vinni a konzervativokat megint? A kampány alatt olyan válaszokat adjak amik az õ politikájukat támogatja?
lenne egy kérdésem
a war exhaustion mire jó? mármint az angoloknál 21-es és baromira nem látom, hogy szenvednének tõle...(EU3-ban 1:1 arányban növelte a lázadás esélyét, de itt ilyenrõl nincs szó)

MSI B450M bazooka, r5 3600x, rx 6800, 16GB DDR4 hyper X, 3TB HDD, 240GB SSD, FSP Hydro 600W, CM mastercase pro 3 These mountains will stand forever ...you can`t destroy them...

nálam 1,2mrd 😄 szok kisz franciakínai

Kopiati
Nálam 120m népesség, 50-60% német (északi-déli együtt)

van valaki aki bemásolt valamilyen moder által készített javítást? ha igen akkor mit?
nálam csak 20% francia...

Kopiati
Hát általában Ilyen csapongó háborút csinálok tehát pofon itt (100warscore közelébe elmegyek) ha annex kell 100warcsore össze és megvárom, hogy õ akarja az annektálást. Spórolok, a lázadások még a háború közben vannak, hogy az okkupált területek lázadnak, de egyébként eddig max 2-3as lázadások vannak béke idõben. A reformokat szépen tudtam adagolni...Mivel a németek nagyon szaporák 60k népesség növekmény, emiatt nagyon gyorsan el asszimilálódnak az idegen területek, 10 év alatt néha a harmada is fricc elsz.. gyarmaton még több 5 év alatt akár a fele...meg a conseq micsodát növelem a döntésekkel, nem a militancyt...
a seregeim gyakran a leigázottakból toborzom...Kis lépéssekkel haladok, de masszívan... minden évben lejár valami békeszerzõdés..😄 és a nagyon hatékony a katonaságom területi eloszlása.. van kb 40+ hadtestem, ebbõl kb 10 õrködik elosztva a többi harcoló alakulat...Most kb 15 évre elõre ki van fejlsztve az öszes hadi fejlesztés, ne érjenek meglepetések. Ennek köszönhetem a holland gyarmat megszerzését, bár a flottám a nagy távolság miatt elpusztult, de a seregem leverte a 3szoros gyarmati túlerõt egy csatában...És olyan sokan mentek gyarmatra eddig 4 fullos 8brogádos sereegt kitermeltem... az 5. most készül (õk az asia korps...)
Munkanélküliség craftsmaneknek szinte nincs is...😄

nálam pl azt írta, hogy 10000 brigádnyi a lehetséges lázadócsapat...mondom ha ennek csak 10%a bejön akkor 1évig kergethetem õket...

megvertem végre az uk-t...elrendezgetem a seregeket, erre kilép, most kezdhetem elõrõl...de inkább holnap
bemásolom a legnépesebb csatát 😊
http://imgshare.co.uk/viewfull/996/4249.jpg

és természetesen a béke utáni térképet
http://imgshare.co.uk/viewfull/136/5816.jpg

ezért elég vicces, hogy leverek 300+ tartományt és kapok érte 30at...a valóségban ilyen vereségnél kicsit komolyabb volt a büntetés...

Érdekelne a pontos taktika, hogy hogyan sikerült ezt összehozni...<#wow2><#wow1> Másik meg, hogyhogy nem tör ki lázadás 2 naponta, hogyha ennyi idegen területet szálltál meg?

Pluskast
Mondjuk én a hajóknál is hiányolom, hogy a modern hajók esetében 2 fajta van. Cirkáló és drednought. Semmi nehéz cirkáló semmi könnyû cirkáló, romboló sõt még tengeralatjáró sincsen.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

és mit kezdessz az infamy-val?..vagy leszarod?
a.carkey
A Genghis Khan-t próbáltad anno? 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Ha egy 1066-ban kezdõdõ játékban Duchy of Slovakia szintü baromságok benne maradnak, akkor sok újat nem lehet majd elmondani a játékról.

A medve nem játék.

Kopiati

Így állok most, 10 év termése nagyjából Afrikában már van egy gyarmatom (3 kolonizálása folyik. DK - Ázsiában Egyik nagyobb sziget enyém, brunei, bali, Dai Nam hódítódik épp. Meg egyiptomban a suezi csatorna elõkészítõ munkálatai folynak😊 Következõk a soron a spanyolok(ezért parkolt a sereg az északi határukra), elszedem a gyarmataikat, közben Ausztriának bye-bye, Skandinávok, hollandok rágcsálása, megjelenés a Dél-Amerikai Kontinensen, Törökök kiszorítása Európából, és pár nagyobb sziget összeszedése. Ez mostmár az 5 éves terv, a sereg nagyobb, az ellenfelek gyengébbek, az angolok mondjuk a gazdaságra ráerõsítettek, de még messze vannak..

Kopiati
Nem arra gondoltam, hogy teljesen hoi-s legyen, de egy 1936-os hadsereg, és egy 1900-as között nem csak a fegyverek(attack, defens) érték volt a különbség...hanem mondjuk pl más egyenruhát kapnának a seregek a térképen, vagy ha tankot gyártasz, akkor a térképen tank lenne(most az is gyalogos..) ez nem megvalósíthatatlan, mert a hajóknál mind különbözõ.. meg mondjuk kb 5 brigád attachment simán jó lenne, pl lángszórós, utászokat attachmentbe áttenni, és meg lehetne oldani azt a hivatalos fórumos problémát, hogy a kolóniákon is, meg az elfoglalt területek embereibõl is ugyanolyan morálú, képességû csapatokat képzel...
lenne kolóniai gyalogság, picit gyengébb de helyben készül...most pl szereztem egy nagyobbacska terület DK-ázsiában csak ontom onnan moder seregeket..ez picit imba dolog...

A diplomáciában lehetne tényleg több opció, de biztos lesz, csak gondolom egy kieg kell hozzá....álá paradox. Minden fejlesztés maradhatna így nagyjából a sereggel csak ne hinném azt hogy a 36-ban leképzett seregeim masíroznak 1880ban..hiába másak az értékeik...

Pluskast
Mert nem is lehet. Kifelejtették. Van a paradox fúrumán errõl külön topik abban le van írva hogy mit kell módosítani ahhoz, hogy lehessen. Amúgy az 1.2-es patchben ez is benne lesz.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Donchicco
Szasztok!

Tud vki magyar leírást a játékhoz?
Mondjuk nagy részét már tudom hogy mi micsoda, de pl.: a magyarország szabaddá tételét nem tudom,hogyan lehet megoldani...
Nem engedi egyszerûen...

Gigabyte GA-EP45 EXTREME,4GB 800MHz GAIL Black Dragon,Sapphire Radeon 4870,Intel Core 2 Duo E8500,Windows 7 64bit :-)

én attól megõrülnék....felesleges túlbonyolítás, a játék nem arra van kihegyezve, hanem inkább a diplomáciára az iparosításra és a TÁRSADALOMRA nem pedig konkrétan a háborúra...a háború specifikusabb kidolgozása a hoi reszortja, amit sztem nagyon jól el is lát....ott pl nem tudod birizgálni a társadalmat vagy a gazdaságot olyannyira mint a viciben😊
sajna még nincs dátum

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

na jó, de ha nem szoktunk, akkor hogy? :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Kopiati
Egyébként akkor lenne über király a játék szerintem, ha olyan szinten lehetne összerakni egy sereget mint a HoI-ban, tehát attachmentek, stb...

láttam képeket, ahol pl. Szlovéniával játszanak...azt meg hogyan? belépnek Austriába, szabaddá teszik és belépnek oda?

Pillanatnyilag az EU3 kiforrottabb játék, a V2-nek van pár idegesítõ hibája amit patchelni kell, de látszik hogy lesz ez is olyan jó, vagy jobb.
Egyébként az 1.2 patchrõl van már valami hír? Tudni lehet, mikor jön ki?

Attól segíteni még lehetne....:/

arra célzott, hogy vagyunk páran, akik nem szoktunk cheat-elni. :-)

Miért nem? Mi a gond ezzel? Jobb lenne, ha mûködnének, mert kurva idegesítõ ki be lépkedni a mentésbe mindig másik országgal.

cheat? meg se hallottuk...fõleg mivel csak olvasni tudjuk...😛

Valaki nem tudja véletlenül, miért nem mûködik az összes cheat? Találtam pl. olyat, hogy az AI mindig elfogadja a békét, de pont ez nem mûködik. Sõt, a cheatek 80%-a nem mûködik. Lehet ez amiatt, hogy 1.1-es a verzió? Esetleg trainer nincs hozzá?

igen, az összpontszám (presztizs, ipar, sereg), de nem azonnal kerülsz be...kb. fél év után...vagyis nagyjából ennyi idõ után, hogy az eredeti 8. helyezettnek legyen ideje visszaszerezni...

nekem az EU3 jobban tetszett...pontosítok az EU3 kiegészítõkkel jobb mint a Victoria 2 most...amint a Victoriát felturbózzák (akárki)lesz olyan jó, mint az EU3...kérdés, hogy mennyire teszik ezt és mikor...mondjuk én még csak bemelegítek úgyis vele