Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de miért jó ha sok a német ? 😛

Kopiati
Hát szeretném megtartani a német lakosok arányát az országban😄 ne keveredjenek itt franciákkal, meg angolokkal😄 fõleg ne ruszkikkalXD Igazából sereg van de harc közben elfogy az emberanyag, legalábbis ritka lassan töltõdtek fel a seregeim az osztrák harcok alatt ez eddig új jelenség volt nekem, hogy háború alatt feltûnõen sokkal csökkent a képezhetõ katonák száma... peru esetében még akkor is nõtt😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

igazából én úgy vettem észre, hogy akkor jönnek infamy miatt elpaskolni a popsidat ha erõsebb a gép papíron, ami egyesített északnémet terület meg pár osztrák résszel biztosan topos az ország, tehát infamy miatt támadni csak a francik és az uk jöhet...uk úgysem tud behajózni annyi sereget, a francik meg, hát, támadd egybõl õket így nincs meglepetés 😊 meg ezek hiába erõsek, szét van osztva a sereg a gyarmatokra, fõleg az uk-nál...sõt, az uk esetében még egy angliai invázió is kivitelezhetõ, mert 50k-nál több sereget nem tartanak ott, ráadásul karnyújtásnyira van...

most én vagyok lehet perverz, de ha van sereg, van üthetõ ellenfél, akkor miért aggódsz az infamy miatt ? 😊

Kopiati
Nagyon frankó ez az North-German-Federation😄 bár sok területe van, meg eddig kevés a melós, de a sereg végre magára talált, így az osztákok nem ellenfelek😄 szegényeket az elõbb nagyon elvertem, kb az oszág 3/4-ét el kellett foglalnom, hogy megkérhessem azt a drága békét, meg, hogy õk meggyengüljenek... Ha az infamy megfelelõ ütemben csökken, akkor olyan valós dátum közelében már lehet nagy Németország...Addigra szeretném a holland-belga párost is a birodalomban tudni...Itt kimondottan élvezetes a diplomácia is😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

nem mertek írni, kis gyávák 😄

na, vége az értekezletnek...bhááás, ennyibõl játszhattam volna...szóval a bajom az, hogy régebben volt pár ország a SoI-mban, akik bár onnan kikerültek, de a hosszú évek alatt nem utáltak meg eléggé (lehet, hogy mexikót így meg sem támadhatom :S), ezért a parasztok megutálnának, hogy ha a régi havert megcsapkodnám...szóval valamit ki kell találnom arra, hogy ezek az országok (két szic.,pápa, mexikó meg belgium volt )megutáljanak, mert dipópontom nincs a vélemény csökkentésére...

ahogy nézem a térképet Magadaszkár lehet, hogy okosabb kiindulási hely lenne a dél-afrikai drophoz vagy verjem le a portugálokat és száraz lábon menjek a britekhez és a flotta inkább indonéziából vigye a katonákat ausztráliába...vagy dolgozzak inkább ha már a munkahelyen vagyok? 😄

kigondoltam közben a haditervet
1883ban járok, ezért kb. 1890 körül neki kell mennem az UK-nak,hogy idõben végezhessek velük,tehát van 7évem leképezni a sereget és kiszélesíteni a határt...most van kb. 2millió katonának üres helyem, ha hazamegyek elindítom a képzést, képzek még 3 flottát (most van 2db. 180-145hajós), az elsõ segít a transzportolásban a brit szigetekre, a 2. dél-afrika elfoglalásában, a 3. pedig a karib részre droppolja ki a seregeket, a rendelkezésre álló kettõ szintén a brit szigetekhez droppol

a 7év alatt leverem kínát, indokínát (sajna a britek eléggé kitolták a szövetségi rendszerûket pl. Panjab, ami katonailag nem erõs, csak van 7tartománya vagy mennyi, amit útközben el kell foglalnom), de mivel lesz elég dipópontom, így a törökökön, ausztrián fordulok egy kört, de szerintem mexikót is megcsapkodom...aztán behívom a tartalékosokat és 8millió katona rohan London ellen, whááháháhá

-Van a felsõ sáv végén (asszem ott) egy Military gomb, azon vannak számok és van egy ilyen, hogy pl. 43/74, tehát a maximum 74-bõl 43 csapatod van
-Ha ráklikkelsz a military gombra, akkor megjelenik egy ablak és ott lesz egy build army gomb
-a kistérkép feletti sorban jobbról a 2. (vagy 3. vagy mittudomén) a recruitment view, ezt kiszinezi a térképet és ahol zöld ott tudsz képezni

Már rájöttem.
Viszont mitõl függ azt hogy képezhetek e katonákat vagy nem? Mert hol enged 1-et 1-et hol meg egy csomó ideig nem.
Ha elfoglaltam egy teljes országot hogyan kell magamba olvasztani/csatolni?
no, én befejeztem mára, ez lett a végeredmény...4évet sikerült lejátszanom ma...
http://imgshare.co.uk/viewfull/969/7334.jpg

Kopiati
Kb minden olyan ami lényeges információt tartalmaz, és bonyolultabb egy egyszerû alany-állítmány szerkezetnél...az üres marad.
Nah sikerült a North german Federationt 1845 márciusára összehozni, igazából nem is sereg, hanem diplomácia kérdése az egész... 2 évvel korábban is meg lehetett volna de nem a megfelelõ diplomáciai akciót használtam. Egyébként a Porosz-osztrák testvérháborúnak van értelme? Mert kb semmi változás...

Ja és katonákat hogy tudok képezi, rámegyek a Military füllnél a Build Army-ra és midnegyik szürke
na, legyilkoltam az osztrákokat...néztem a lázadókat...2millió lázadó várható...hmmm...az nem is olyan kevés 😊

Tetszik a játék viszont az angol tudásom minimális, egyáltalán nem látom át a játékot. azt se értem hogy most inditottam egy országot(Columbiát) és ahogy elkezdtem még nem is nyultam semmihez, az adó bevételeim lecsökkenek rohadtul és minuszba kerülök amibõl nem is tudok kijönni.
Pluskast
Passz. Erre a kérdésre mindíg azt válaszolják, hogy majd jön ha jön sem elöbb sem késöbb.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

na, még 300k katona megpusztult...közben perzsia is beolvasztásra került...persze dipópontom nincs egy szál sem 😊

A nyelv átállításával azt mondtátok részben magyar lesz részben meg üres szöveg részek lesznek. Kb milyen szöveg részletek üresednek el(lényegesebbek)?
Meg még egy kérdés:
Valaki elkezdte a magyarítást már?😊
Az 1.2-es patch mikorra várható?
Elõfordulhat hogy ott már Magyarországgal is lehet lenni?
na, 300k katonát leirtottam...alig mennek a napok ilyen tempóban...

én és a nagy szivem...behívták a tartalékosokat...van 700k katonájuk...kicsit több mint nekem 😊 ráadásul a dánok és hannover is segít nekik...szomorú, de ez elhúzódó háború lesz...

na, most perzsia és ecuador van porondon, de az osztrákok nekimentek a törököknek...pont van pár katonám a környéken...lehet, hogy megmentem a Portát...pontosabban bõvítem az orosz határt...
sajna UK szétszedi kínát, így nekem nem sok fog jutni...brutális háború lesz...

igazából ha lenne elég diplomácia pontom kicsit jobban állnék...de most 1 dipópontos hadüziket küldök ki éppen, Perzsia, Kína stb., ezek gyorsan bedurvítják a birodalmam ha elfoglalom õket...most éppen haitit foglalom el meg Afganisztánt asszem, de már fene se tudja, hogy éppen kit támadok...

Francikkal vagyok 😊

de, pont most volt egy 100 tartományos lázadás...igazából az a bajom, hogy végig kell néznem a térképet és kijelölgetnem a tartományokat...tehát csak idõbe kerül, veszélye nincs...van 2 millió katonám meg még 1,5 millió leképezhetõ (lehet, hogy kellene kicsit nyomogatnom a képzést végre) meg ahogy látom 3,4millió tartalékos (korábban 2milliót írtam, de úgy látszik a régebbi adat volt)

Lázadásokkal nincs problémád? Anyaországban se?
Egy kis játékkritika.játékkritika
Pluskast
Az igen! Németekkel vagy?

http://imgshare.co.uk/viewer/968/4562.jpg

kész, feladtam, itt tartom most 😊

Pluskast
Isten ments <#vigyor>

Pluskast
háát nem hinném, hogy ezt az 1.2 javítani fogja bár lehet. Én pl a poroszokkal vagyk létrehoztam Németországot de Szárd-Piemont egyszer nem üzent hadat az osztrákoknak és semmit sem tett az olasz egység létrejötte érdekében. Ezért várom a V.I.P modot.

[url=]kép

johhh, melyik fára kössem fel magam?

remélem most jó

Kopiati
Ilyenkor a kép közvetlen linkjét kell beilleszteni sz sg kép beszúrása opcióba... akkor mûködik...
Egyébként látom elvagy a franciákkal bmeg😄 Csiga importban nem voltak fennakadások azthiszem😄

képet...nem gépet

miért nem látom a gépet? <#nemtudom>

na, így állok most:

Sziasztok
Jó ez a játék...de komolyan AI semmi, Két Szicíliával vagyok, de a térkép csak annyit változott amennyit én változtattam rajta, Afrika kolonizálásával, továbbá SoI-mmá tettem a pápát, de annál feljebb nem tudok semmit, mert a többi SoI-t ne lehet elvenni mer kidobnak... gondoltam betámadom a Habsburgokat mikor a poroszokkal háborúznak...de egy hetet tart mindig a Porosz-Osztrák háború, akkor gondoltam várok egy lázadásra..egész osztrák birodalom becsíkosodott...oszmán szövetséggel gondoltam simán annyi nekik...(ledgerbe azt írta h 18 brigádjuk van)...betámadok erre valahonnan küldtek rám 120ezer katonát meg az oszmánokra is ugyanennyit...oké h "mobilize", de honnan ha az összes területükön lázadó van???
Szal remélem a 1.2-be beteszik, hogy a Gp-k is szövetkezzenek egymással... mer kéne egy kis térképváltozás meg izgalom
Kopiati
Azért jól eldumálsz magaddal😄
Most Transvaal-al nyomulok, megpróbálom elterjeszteni a boer nemzetiséget a világban😄, egyébként furi mert a boer a primary culture, de az ország lakosságának csak !9!%-a boer... nem értem az afro afrikaiak miért hagyták magukat...

na, van 500 dipópont kb. a játék alatt egy GP-nek, ez nem valami sok...szerintem nem lehet mindent elfoglalni ennyivel vagy ha mégis, akkor csak hadüzi/wargoal
az EU3ban több diplomata jött ha háború volt...itt is lehetne ilyesmi

az meg különösen tetszik, hogy meg kell várnom, hogy az ellenfelem kínálja fel békében az annektálást, mert nincs elég dipópontom...ott állok és várok a dipópontokra és nem tudok támadni sem...idegesít ám rendesen...pl. a briteket ha megtámadom, akkor mondjuk 9tartományt hozhatok el(legalábbis eddig 9 volt a maximum wargoal amit engedett)ez a hadüzivel 10 dipópont (feltéve ha õ ajánlja fel a békét), de ha jól értelmeztem a szövetségi rendszert, akkor a satelitjeit elõször szabadon kell engednem, aztán csak 5év múlva a truce lejártakor tudom elfoglalni, szintén wargoalért/dipopontért..van vagy 10-15 kishaverja a briteknek, az önmagában 20-30 dipópont és a brittek 2szeri tönkreverése, ehhez még hozzájön, hogy lehet vagy 30-40 tartományuk, amit 3-4 fordulóval tudok elhozni,tehát, hogy leirtsam õket az 30 év és 80 dipópont kb., ami 16-17 év dipópont termelése...és ott vannak a ruszkik is meg még egy rakat másik/kisebb nagyobb ország...nem is hiszem,h van elég dipópont a játékban a totális gyõzelemhez

kevés és ritka a casus belli, mondjuk eu3ban is így volt az elején, a végére (kiegészítõkkel) már minden hülyeségért meg lehetett támadni a másikat...egyszer próbálkoztam valami 1 tartományos kereskedõorival, de ugyanúgy vérontásba torkollott az egész...viszont ott volt vérontás...itt meg felállok a határra, hadüzenet ki, sereg lemészárlása, lázadók felkoncolása, tartományok elfoglalása, wargoalok kiosztása, béke elfogadása, majd építkezés és képzés elindítása...aztán irány a következõ határ...pontosabban a diplópontok összegyûjtése...

a másik ami zavar, hogy nagyon passzív a gép...EU3ban mint a hiénák rámugrottak mind ha háborúzni kezdtem a magas infamy miatt, itt legfeljebb egy papíron erõsebb próbálkozik ilyesmivel...az, hogy 20-30-40 kisebb nagyobb országgal álltam hadban teljesen megszokott volt, itt meg csak állnak és néznek, néha valami beteg indokkal harcolnak egymással (jellemzõen vagy egyiptomot vagy kínát ütögetik) és ennyi

na, az remek 😊 akkor majd csinálok képet, bár nem nagy a birodalom még...

Kopiati
2 féle képet csinál, egy rendes screenshotot, és egy egész világról való képet, ahol az országod színével vagy te minden más fekete, a tenger meg fehér, aztán dél-amerikát kivágtam, aztán jpg-be raktam, hogy ne legyen óriási méretû

mert ha hazamegyek melóból és kicsit összeszedem magam, akkor kipróbálom 😊

ilyen képet csinál? teljes térképrõl csinálta és te kivágtad vagy behatárolt a rész, amirõl kép készül?

jóóó, de ha van gyengébb ország vagy van egy jó kis helyzet (pl. CSA megjelenésekor mindig nekimegyek az USÁnak vagy ha porosz-osztrák konfliktus van, akkor a nyerésre álló felet mindig megregulázom picit) akkor muszáj lépni valamit...a dipo pontokból inkább hadüzit küldök ki, mint ráfekszem az increase opinion gombra
meg igazából feltett szándékom, hogy 1 ország maradjon a végére, az is lehetõleg én...az EU3ban nem bírtam kivárni, a Making history 2-ben sem,de most nagyon lelkes vagyok...