3405

Vicky 1836-1939
  • Trantorius
    A gépfegyvert csak 70-be tudom elkezdeni kifejleszteni, tudtommal az kell hozzá.
  • Trantorius
    Mért van az hogy az Orosz-Szerb-ek ellen harcolok már 44 pont előnybe vagyok de az oroszok nem hajlandóak elfogadni 24 pontnál többet érő béke szerződést?
    Mással nem harcolok, ellenben az oroszok az amcsik ellen is harcolnak + mnár alig van serege(max:6d.)
  • Kopiati
    Kutatástól függ mikortól elérhető...
  • Trantorius
    eddig a rekordom kb 1870, bár most kezdtem egyet németekkel, szerintem velük a legjobb játszani, most nem állok meg míg teljes afrikát nem gyarmatosítom, az meg csak 70-től elérhető(addig elleszek Eu-val)
  • Trantorius
    Én is ott láttam
  • browing
    van egy definas.lua nevű fájl a common mappában...
    nyisd meg és írd át...
    Asszem így kell.
  • hollófernyiges
    Van rá mod, de én még 36-ig sem jutottam el soha :)
  • carbon1984
    Hogyan tudnék játszani tovább 1936 után vagy ez lehetetlen?
  • hollófernyiges
    Politikai reformokkal. Adjál nekik választójogot.
  • browing
    a kormányt hogy tudom abszolút monarchiáról porosz vagy másra leváltani?
    mert volt már olyan amikor lázadók nélkül egyszer csak bejött egy event csak hát nem tudom, hogy mi váltja ki...
  • Trantorius
    Kipróbáltam de nálam szétcseszett pár dolgot, nem ajánlom senkinek.:P
  • Trantorius
    Aki tud angolul, itt a foruma:
    http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?503248-Imperium
    Itt részletesen levan írva midnen csk épp én nem értek semmit:D
  • Trantorius
    Ismeritek ezt a modot?
    Imperium Mod 1.1
    http://www.strategyinformer.com/pc/victoria2/mod/37594.html
    Képek alapján jónak tűnik, csak félek hogy sokat könnyítene a játékon azt meg nem akarom, vélemények?
  • Trantorius
    Spanyoloknak nálam nincs szövetségbe senkivel, de még így is nagyon magukra veszik a nagy hatalmak!:P
  • Kopiati
    Nem ártana megnézni kivel van szöviben...
  • Kopiati
    Military scoret nézi... de vérszagra gyűlik az éji vad alapon...(egyre többen lesznek ha nem győzöl gyorsan...)
  • Trantorius
    A Gép mikor eldönti hogy melyik országgal támad meg(Infamy túllépésekkor) akkor a Toplista Összpontszámát nézi, vagy csak a vizi és szárazföldi erők számát és pontját?
  • Trantorius
    Magyarokkal vagyok(1844), nem állok rosszul, de ha megtámadom a Spanyolokat rögtön megtámad Nagy Britannia, Oszmánok, Ausztria és csatlósai, ez azért elég sok egyszerre:S
    Nagy Britanniát leszámítva mindegyiket letudnám verni, de csak egyenként.
    +Az oroszoktól is félek, mert azok szarrá aláznak ha úgy döntenek hogy megtámadnak(Ami könnyen meglehet)
  • Kopiati
    én a b-t javaslom... ha casus bellid lesz úgy se olyan amilyen kéne...
  • Kopiati
    A, imádkozol
    B, megtámadod nélküle
    C, lerontod a viszonyt, és imádkozol...
  • Kopiati
    Oktatási költségek növelése, focus a papokon vagy kiken (a szó most nem jut eszembe) és olyan techet fejlesztesz amitől gyorsabban tanul a nép...
  • Kopiati
    Sorozatos reformak, vagy ha lázadnak hagyod, hadd foglalják el a fővárost, és egy asszem kész, ha nem 1 évig rajta fognak ülni...aztán új államforma
  • Kopiati
    Azzal olyan országot lehet megizélni aki neked tartozik... nem próbáltam, de a diplomácia lényegében használhatatlan, csak arra jó, hogy hadat üzenj másoknak...
  • browing
    a műveltséget(literacy) hogyan lehet növelni, mert hát magyar országnál 36-ban nem túl magas...
  • browing
    Heló...
    Magyarországnál az abszolút monarchiát hogy lehet megváltoztatni?
  • Trantorius
    És a Gunboat Diplomacy mit takar, és hogyan lehet alkalmazni?
  • Trantorius
    Hogy lehet elérni hogy legyen Casus Belli(Háborús Indokom) egy országgal?
  • Trantorius
    Hogy érted hogy kell rá lennie okomnak?(Huu de hülyén fogalmaztam:P)
  • hollófernyiges
    Nekem úgy tűnik, hogy ezt az 1.2-ben kivették, gondolom hogy megelőzzék Kína egylépéses megevését.
    Egyébként az infamy azért csökken lassan hogy ésszel hódítson az ember. Lehet ész nélkül is, de akkor legyél te a legerősebb kutya.
  • tttttom
    kell, hogy legyen rá okod, hogy meghódíthasd...
  • Trantorius
    Még lenne valami:P
    Úgy tudom hogy civilizálatlan Nemzeteknél rögtön rá lehet menni a Hódításra, viszont nekem nem jött ki ez z opció Egyiptomnál(1941)
  • Trantorius
    Meglehet változtatni valahol a játék mappájában a Monthy Infamy Changed? Ez a Béke időben 0.1/hó nagyon lassú.
  • Trantorius
    Az mit tud?:)
  • tttttom
    Én a VRRP 1.10-es modot használom. :) Sajnos már nemtom honnan tudnád leszedni. :S
  • Trantorius
    használtok valami jó mod-ot amit érdemes kipróbálni?
  • Trantorius
    0.10-el csökken béke időben, azaz hódítás után majd 17 évet kell várnom míg újra 0-n lesz és hódíthatok?:O Ti hogy csináljátok?
  • Trantorius
    Infany-t hogy lehet gyorsan csökkenteni, anélkül hogy területeket engedek el?
  • Trantorius
    Legszívesebben a magyarokkal lennék, tudnátok segíteni benne, mert ahogy elnézem nektek nagyon megy!;) Miylen tanácsokkal tudnátok ellátni?
    Hogy szereztél amugy akkor haderőt, nekem a magyar területekről nem igazán jönnek a katonák.
    + nekem 100%-on van az oktatás de mégis csak olyan 18-20%-on van a műveltség(1967 környékén) hogy vitted fel ennyire?
  • hollófernyiges
    Terjeszkedni mindig van hová, csak nem feltétlenül szomszédos helyre :) Vesd fényes tekinteted Ázsiára vagy Afrikára.
  • tttttom
    Ja meg azt elfelejtettem leírni, hogy az Afrikai gyarmataimra harapó franciákat elpicsáztam dicsőséges 60.000 seregemmel akik Afrikában teljesítettek szolgálatot. :) A francik olyan 60-100 közti regimenttel jöttek. :) Nekem alig volt 20 regimentem mégis csak elpicsáztam őket. :) Igazából az előnyom csak annyiból állt, hogy a francik 3000 fős kénti felderítő/rabló/megszálló alakulatokkal nyomultak beljebb a régióimba. :) Technikailag nagyon felfejlesztettem a Honvédséget. :) Az óhazában csak egy területen volt akkora csata amit az játékomban a világtörténelem csakúgy nevez, hogy a Zágrábi csata. :) 504 ezer francia vs. 306 ezer magyar. A magyar hadsereg nagy vérveszteség árán, de elverte a francikat. :) Végül békét kötettem a csigazabálókkal. :)