Victoria 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lenne egy kérdésem, hátha valakinek már volt hasonló!

Egyik nap játszottam és kilépés után összeomlott az új amd radeon illesztõprogi, visszatettem a régit, de az istennek se tudom elindítani teljes képernyõn a progit.
a settings.txt-t is variáltam már, hatástalan!
Hogy,hogy egy 1k fõs katonai népbõl 3k-s sereget lehet csinálni?
Hogy,hogy amikor az iparnál ha rámegyek, hogy ként termelõ gyárak mutatása akkor kijön a munició gyár pedig a lõszer termelõ gyárak mutatására nem mentem rá.De így van ez több gyárral is csak más termékeknél.AKi tudja a választ pls írjon.
Köszi,hogy elmondtad így már minden világos.😊
DasIsFuck
Infamyval kapcsoaltba lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyi az mikor már a világ le akar containelni?
a francia kampányomba már 200 felett járok, de eddig egyszer se akartak lecontainelni.
igazából minden téren második vagyok és a briteket leszámítva kb 150 pontal túlszárnyalom katonailag az összes utánnam lévõ nagyhatalmat.(+ rengetegen vannak szférába és szövetségbe)

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

DasIsFuck
nos lehet azért, mert nincs elég lakosságod hozzá.

az alap victoria 2-ben a saját elfogadott kúltúrabeli emberek után kapsz nat focus pontokat.

a population tabnál ezt jelzi a nemzeti fókuszokkal egyetembe, hogy mennyi van és mennyit használsz ezekbõl.
a tech önmagába nem ad nemzeti fókuszt, csak a maximumát növeli.

Üdv,van egy problémám:kifejlesztem a kultúráknál,hogy kapjak még egy nemzeti fókuszt de amikor egy másik tartományt akarok fokuszálni azt írja ki nincs több nemzeti fókuszom.Miért van ez?Aki tudja a választ pls írjon.
*Nicolas
Ma este kezdunk egy uj victoria II jatekot ha valakinek kedve van csatlakozni irjon nekem skypra.
keres: Jokesz Niolas
Hol lehet nemzeti fókuszt beállítani? Nem találom.
DasIsFuck
már leszoktam a warezkodásról😊

Szia én megvagyok, egyedül a zenei fájlokat cseréltem le nekem tetszõre, de az ugyis mindegy!

Tehát kész vagyok a gamere!
Emil, msn: [email protected]

Keress megy légyszi ezeken!
ehhez nem kell egyetem..😊 megadtam a linkeket, ahol le lehet tölteni a kieget + a patchet + a magyarosítást..😊
DasIsFuck
:S
Sajnos nekem csak az alap verzió van meg😞
kár szívesen kipróbáltam volna multiba, biztos fasza lehet.

Ahhoz hogy multizni tudj velünk az alábbiak kellenek..(sorrendben)

1. http://thepiratebay.se/torrent/7004463/Victoria_II_A_House_Divided_

2. http://thepiratebay.se/torrent/7265611/Victoria_2__A_House_Divided_2.31_patch

3. magyarosítás https://skydrive.live.com/?cid=7199c613c02c06bf#cid=7199C613C02C06BF&id=7199C613C02C06BF%21105
Ezt nem az alapjáték könyvtárába, hanem a Hause Divided/localisation nevû mappába kell rakni!

tegnap amúgy egy 6 órás partit nyomtunk le.. jó volt😊

Pls annál tartalmasabb választ írjatok hogy "tört verziód van" Gyanítom az itt lévõk igen nagy százalékának is az van.
Egészpontosan ezt írja a patch telepítésénél:
"Could not find A House Divided installed" Szal hogy nem érzékeli hogy fel lenne installálva. Ti ezt hogy oldottátok meg?
milyen okosságot tud ez a mod? Sok event Magyarországhoz vagy mi?
Ti mind 2.31-es patchel toljátok? btw: mi más ebben a patchben az alapkiegszítõ játéktól?
Ezt nem értem. Úgy tudom automata kéne felismernie, hogy telepítve van a játék(magától). De ezenkívül próbálkoztam azzal is, hogy beraktam a játék (house diveded)mappájába a patchet de ugyan ez volt.
Még anyit, hogy leirhatnád ide, hogy mit hová kell telepíteni, hogy meg tudjam/uk csinálni.
Aztán már csak finomítani kell rajta.
Nincs skyp-om és nem is akarok, de msn van ha jó, xfire, ts, gameranger....?!?!
Én is benne lennék egy multiban!

Ha lesz valami, akkor írhattok a [email protected] -ra, itteni üzeneteket nem veszem észre mindig.
Valaki nem tudja hogy hogyan tudom kitolni a victoianak a jatekidejet?
Engem jelentem érdekelne!
Vkit érdekel multi Victoriával?
tegnap toltunk egyet 4en, nagyon jó volt.
Természetesen megadjuk, mit hova telepíts. A játék 95%ban magyarosítva.

lehetséges, hogy véletlen a patchet az alapjátékhoz raktad és nem a kiegészítõjéhez...
Sziasztok,
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az istenért sem tudom fel patchelni a victoria 2 house divededet 2.31-es patchre, mert úgy érzékeli, mintha nem lenne feltelepítve. Tudtok erre valami tippet adni?
Franciák szerintem azért durrannak be annyira, mert luxuscikkeket gyártanak, és azokra több pont jár. Ilyen luxusbútor, luxusruha sokat dob a dolgon...
DasIsFuck
Elkezdtem az elsõ mormális kampányom a franciákkal, mert kiváncsi voltam miért pörög fel azoknak mindig olyan iszonyatos tempóba a gyárszntjük.
hát nem foglalkoztam vele sokat, sõt még a gazdaságot is letojtam és a legnagyobb államokba katonára tettem a nat.focust.
a gyárakra kb csak 1-2 techet raktam és így is iszoynatos bevételeket termelnek.

Azért a Poroszokkal kicsit kemény hogy egy francai,orosz,osztrák hármassal kell farkasszemet nézni.

most járok 1860-ba de már az egész Dél amerikai kontinens a befolyásom alá tartozik,Braziliából már csak 3 kicsi tengermenti provincia maradt😄(kivéve a maradék brit és holland guyanát.illetve kolumbia amcsi szférában van.
Európából a 3 olasz nagyállam az elejétõl az én szférámba van, az elsõ brazil invázió alkalmával kértek két kisebb szeletet egymás mellet van Brazil Piedmonte meg Brazil Szicília.
Ezután siettem minél elõbb a brazilokat körülvevõ államokat beszférázni.
hiába,piszok nagy ország...egyrészt alábecsültem õket ahogy késõbb a perzsákat is és felkészületlenül támadtam..hadseregre alig fejlesztettem, de mégis leginkább abba haltak bele az embereim amikor átkellett kelni a nehéz terepeken..
Ezután Elindultam Perzsiába is, szerettem volna india mentén is egy nagyobb területet.
A második Brazil invázió már egyszerûbb volt, mert akkor már minden körülöttem lévõ ország, nem mind, de ilyen paraguay meg uruguayok nem nagyon számítanak.
Jó lett volna, csak közbe szóltak az amerikaiak.
Láttam, hogy a Mexikóiak még egy csomó észak amerikai nyúlvnnyal rendelekznek, gondoltam jó lesz õket is beszféráznom, usa ellen hasznos lehet.
Igen ám, csak kirobantották a második területvisszaszerzõ háborújukat, ahol piszkosul elkenték volna a mecikóiak száját, hatalmas emberfölénybe.
Na akkor gondoltam beszálok a státusz quó fentartásáért,mert nem lett volna jó ha a leendõ pajzs államom gyengül.
Ez egy elég masszívan 2 frontos küzdelem, de brazilok ellen volt segítségem legalább.
Ekkor már a poroszokkal is szövetségbe voltam és elvileg az összes szövetségesem az amcsik ellen is bevonult, de nem õket támadták hanem a brazilokat😄
Na ekkor kezdõdött a móka, eddig is volt 2db szálító floottám amit használtam, ezekkel mindig szálítottam észak afrikából vagy franciaországból az embereket a csatatérre, mert mindig úgy voltam vele, na perszia ellen is elég lesz ez a 30k katona,gyengék ezek, aztán azon eszméltem h folyamatosan alázzák a katonákat a harcba😄

Bár nem volt nehéz dolgom, mert az amerikai sereg épp nyugaton a mexikóiakkal foglalkozott.
én keleten new york-tól indítottam a fõvonalat és egy kissebb egységet ami az ott lévõ gyarmataimon állomásozoott floida felõl kezdtem el elfoglalni.
a tervem az volt, hogy elfoglalom szépen 2 irányból a teljes partvidéket és mire oda küldi az egységeit addigra már újra egyesíthetem õket, végül is megint nem vittem elég embert és így kicsit meghosszabítottam a dolgom.
bár hajók terén nagyon el voltam maradva.
végtére is elfoglaltam a fõvárost és úgy már rögtön elfogadta a státusz quót.
közbe lezáródott a 2. Brazil invázió és a poroszoknak is lett egy része Brazíliából😄
De a játék ezután cseszett csak ki velük😄
rövid távon 2 border incidenst is kaptam és gyors egymásutánba infamy nélkül vérzett ki brazília.
Mexikói Brazília is megszületett, a poroszok kijebb terjesztették picit a hátáraikat,paraguay elkérte brazília legnagyobb tartományát és Bolíviából is egy elterpeszkedett csík lett végül is.
A többi meg az enyém lett.
már csak a britek és a hollandok zavarják a képet,csak sajna szövetségbe vannak.

Hiába hittem, hogy megoldódott most újból állandóan lefagy a játék. De attól félek a hiba az én gépemben van, mert másutt is leteszteltem már de ott tökéletesen futott a játék.
Valami grafikai hiba lehet. Az elején mikor elindítottam a játékot és elkezdi betölteni a fájlokat, ez alatt a betöltés alatt hirtelen elsötétedett a kép majd megjelent egy üzenet, hogy a 3D gyorsítóeszközt nem lehet elérni. Ebbõl még ki tudtam lépni és folytatni a játékot, de egy idõ múlva ez a probléma megszûnt,, helyette ismét játék közben cserélõdtek össze a textúrák és leáll a játék.
Valaki tud segíteni?
JMG KecskeShajt
Megjelent A hunmod 1.2-es patch! Link:
http://data.hu/get/6011279/Victoria_II_-_AHD__HUNMOD_Patch_1.2.zip

Ja most nézem, hogy tied már tunézia. Akkor úgy tudsz belõle rendes tartományt csinálni, ha a magyar nemzetiségû bürokraták aránya legalább 1%. Utána a pop fülnél tudod megváltoztatni a státuszát.
Kell hozzá a másik 2 tech is (nat&imperialism, medicine) ez így együtt -25, és 35rõl indulsz, szóval így lesz meg a 10.
Mivel az már egy állam, nem pedig betöretlen föld, ezért háborúval. Ha az establish protectorate-t választod cb-nek, akkor gyarmat lesz belõle, ha a conquestet, akkor rendes tartomány. Az elsõ kevesebb infamyval jár, de gyárat építeni csak rendes tartományban tudsz, gyarmaton nem.
Hog lehetegy bábot magadhoz csatolni???Én egyiptomot tettem bábbá ,de nem tudom mahagmohoz csato.lni 200 viszony és stb.. Ötlet????Van iylen egyáltalán? Fx te írtad 😄
MrIncredible
Köszi a választ! Még azt megkérdezném, hogy miután kifejlesztem majd a géppuskát, tudok majd gyarmatosítani? mert egyelõre 10 az élhetõségi szint egy szomszédos földterületen Magyar Tunézia mellett, de nem engedi még. A másik kérdésem, hogy hogyan tudnám kolonizálni Tunéziát? Mert nem tudok gyárat építeni, mert nem kolonizált terület.

befolyási övezetébõl egy adott államot 2 modon tudsz kivenni
1. leggyorsabb: háborúval..ehhez befolyási övezet megszüntetése háborús cél kell

2. diplomácia.. diplomáciai befolyás pontszám.. barátságos vélemény elérése és 100 diplopont. ha megvan, akkor nyomsz egy érdekszféra megszüntetését. Sajnos, ha észreveszi, hogy veszélyezteted, akkor kitilthat... és kezdõdhet minden elõlrõl..
ez nem feltétlen azért van.. sokkal inkább akkor következik be, amikor a becstelenségi pontod meghaladja a limitedet (ez általában 25)... 25.1-nél már hadat üzennek neked a nagyhatalmak... mindaddig, amíg le nem csökken 25 alá.. Amúgy ha jól tudom, itt is érvényes az, hogy ha legalább 50-es viszonyban vagy egy országgal, nem tud háborús indítékot kreaálni ellened és hadat üzenni ezáltal, kivéve, ha az érdekszférájába tartozó országot, szövetségesei partnerét támadod meg.
Nagyhatalmak ha betámadnak, legjobb védekezõ pozíciót felvenni a saját területeden... mert így nagyobb eséllyel vered vissza a támadásait és a gyõztes csata mind a te malmodra hajtja a háborús pontokat, ezáltal hamar békét tudsz velük kötni White Peace-el.. ami azért fontos, mert ha fékezés van ellened és elfogadod a követeléseit, visszavet 5 évig fegyverkezésben (nem tudsz hadsereget építeni) és asszem' 25%nyi bevételeid is hozzá vándorolnak, ráadásul 50presztizspontot buksz!
Tehát ha erõsebb tõled, mindenképp védekezõ háború, mert ott vagy helyzeti elõnybe hozzá képest és így le tudod verni.!
Nekem ez a stratégia minden játékomban bevált, amikor többen támadtak.

elõfordulhat, hogy nagyhatalom hadat üzen neked gyarmati követelés miatt is, de ez ritkábban történik meg, pláne ha jelentõsebb katonai potenciával rendelkezel. (erre 1870es évek után számíthatsz)

Javaslom, nézd meg a Diplomácia menüpont -> jelenlegi háborúk fülét és abban látod, mivel támadnak be.
Ha "fékezés van ellened" akkor 100% hogy a becstelenségi pontjaid átlépték az országod limitjét..

Becstelenségi pontjaid drasztikusan csökkentheted, ha elengedsz nemzeteket bábként (5-el csökken).. persze ez csak békeidõben lehetséges, de ha látod, hogy átléped a limited és sereged meg pocsék, akkor nyúlj ehhez, mert a báb az majdnem olyan, mintha hozzád tartozna... és késõbb visszacsatolhatod.. (de ez egy végsõ megoldás )
MrIncredible
Üdv!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy mikor az országotok elkezd nagyhatalmi pozícióba kerülni, és mondjuk terjeszkedésbe kezdtek letámadnak a nagyhatalmak azzal, hogy visszaszorítsanak a törekvéseidben. Mit lehet tenni ez ellen? 4-5 nagyhatalom ellen egyszerre harcolni lehetetlen. Hiába tartom magasan a diplomáciai szintet, akkor is betámadnak, mert egyszer csak leesik a feltornázott pontszint.

Sziasztok!
Poroszokkal kezdtem egy játékot. Sikerült megalapítanom az Észak-Német szövetséget, leigáztam Etiópiát, sphere-ben van dél-olaszország, Pápai Államok, Amcsi Konföderáció, Egyiptom, Persia, Japan. Nem állok igazából rosszul, de lenne pár kérdésem:
- Európai országokat hogyan tudok sphere-be rakni? Mármint az a baj, hogy mind sphere-ben van, és hiába fejlesztem a kapcsolatot, egyszerûen kiutasít v mit csinál az anya országuk... Mit lehet ilyenkor tenni? Így csak idõpocsékolásnak tûnik a próbálkozás is :S
- A másik a gazdaság: Elég szépen fejlõdünk, nagyon sok a gyár, és folyamatosan fejlesztem is õket, ha amikor már majdnem beteltek a munkahelyek benne. Nincsenek munkanélküli munkások, illetve néha fel-fel villan az ikon, de el is tûnik azonnal. Megvolt a Ruhr-Boom is, az is ugye dobott a gazdaságon szépen. Mindezek után is csak 4. vagyok a gazdasági rangsorban. Anglia, Franciország teljesen behozhatatlannak tûnik, de ez egy dolog, õk azt hiszem tényleg nagyon erõs ipari hatalmak voltak ekkor, de az h Ausztria is elõttem van, az kicsit aggasztó. Területileg nagyobbak nálam, az igaz, de német iparnak azért dübörögnie kéne, de nem tudom h mit tudnék jobban csinálni még. Egyáltalán kell emiatt agódnom?
Üdv.A játék már kitûnõen mûködik de a betûk túl kicsik és a grafika lejebb állításával sem javul sokat.Aki tudja a választ pls írjon.Köszönöm.
Köszi !!! 😊
Elõször kell, hogy legyen bizonyos hatótávban kikötõd. Minél fejlettebb a kikötõ (naval tech. egyes oszloppal fejleszteni az új típusokat), ez a távolság annál nagyobb. A törökökkel jó helyzetben vagy, mert tied Irak, ha Kuwaitba (nemtom, hogy a játékban ez e a neve) építesz, akkor onnan lazán eléred Afrika szarvát (ma Szomália), és onnan a partról tudsz haladni befelé.

Kell ezen kívül liferating. Ez azt az értéket jelzi, amilyen életminõségû területre hajlandók kiköltözni a polgárok. Ez 35rõl indul (Európában ennyi), de Afrikában csak 10 (nyilván a sivatagba/dzsungelbe nem szívesen költöztek ki), tehát a 35-öt le kell vinni 10-re. 3 tech: medicine -5, nationalism&imperialism -10, machine gun -10. Machine gun 1870-tõl fejleszthetõ, tehát Afrikában ezután tudsz kolonizálni.

Ezután focus a régióra, és már megy is.
Igen igen.Figyelek nagyhatalmi státuszomra ,sõt 😊 Én szféráztam be itáliát,Persziát Kolumbiát (panamacsatorna miatt) és természetesen a Balkánt.Annexeltem egiyptomot,tunéziát,meg egész arabfélszigetet. Az a bajom ,hoghy ennek ellenére a gyarmatosítást még mindig nem vágom :SNEm tudom mit kéne csinálnom.Fókuszt azt vili ,hgoy oda kéne tenni ,fde nem engedi .Valami pontokat kér ,deazt nem értem mi :S
Hát igen a törökökkel a presztízzsel nehéz felvenni a versenyt a legnagyobbakkal. Az a baj, hogy a nagy része eventekkel jön (olimpia, nobel díj, elsõ a déli sarkon, nílus eredetének felfedezése, stb...) ezek nagy részét meg a britek/franciák esetleg németek kapják. A legjobb, ami segíthet rajta az a gyarmatosítás.
Az összpontszámban pedig az ipar viszi a legnagyobb súlyt, arra kell gyúrni. arra azért figyelj, hogy ne ess ki a nagyhatalmak közül, mert beszféráznak, aztán az ki is csinálja az iparodat rövid úton.
köszi a választ😊
-Ha háborúzol és az oldaladon harcol egy nálad nagyobb hatalom, akkor övé a lehetõség a békekötésre. Te csak különbékét köthetsz, amíg tart a háború, de azt nehezebb rákényszeríteni.
-Fejlesztéseket úgy gyorsíthatod, ha növeled a körönként kapott fejlesztési pontjaidat. Ez soktényezõs: pl. ha nagyhatalom vagy többet kapsz, írástudatlanság lehúzza, tanítok, képzett munkások növelik (egy darabig a népesség százaléka szerint). Kultúrafejlesztések közül van, ami ad +50%-ot, azt érdemes kutatni miánt lehet.
-Szövetségeseket a kezdésnél (mielõtt elindítod az órát) egyszerû szerezni, de késõbb sem lehetetlen, fõleg ha bevonod az érdekszférádba.
-Diplopont 9-ig megy szerintem.
-Kereskedelmet nem kell bántani, Ipart támogatni lehet, az elején én a nat.fókuszt használom arra, hogy ne hülyeségeket építsenek + gyárbezárás, ami nem gazdaságos, de mûködési támogatást csak ritkán érdemes adni, inkább a beruházást érdemes eleinte pénzel kipótolni.
sziasztok
pár kérdés:
hogy lehet gyorsitani a fejlesztéseket? a belgákkal vagyok és miközben én mélg vitrolásokkal szivok más már rég gözhajoval röhög a képembe.
m,ásik háboruztam a hollandokal jöttek velem a britek is. már épp kivégeztem volna az utolso holland katonát is mikor a britek békét kötöttek és igy én is. az egész háboruban nem nyertem semmit!
Aztán hogyan lehet szövetségest kerseni? akárkinek felajánlom sose fogadja el egyik se másnak már van egy rakat én meg ott szomorkodok egyedül.
diplomácia pontbol mennyi lehet összesen? 5 nél sosincs több
a kersekedelem meg az ipart ugy ahoy van nem értem. csak haygom hadd menjenek. ehhez valami tanács? hogy mire figyeljek?
Köszi szépen a segytséget!!!😊Egész jól megy már.De a fõ gondom az az volt ,hogy az ipar támogatása szívta le gazdaságomat...,de ezt már orvosoltam.Mosmár ink. státusz problémáim lettek.Pl. nem tudok mit kezdeni,amerika ,fr. és britek nagyhatalmi súlyával :S
Üdv,letöltöttem a victoria 2-öt fel is telepítettem de amikor elindítom az intro után elsötétül a képernyõm(mintha megszakadna a kapcsolat a gép és a monitor között).Aki tudja a megoldást az pls írjon(mostanában több játékommal is megtörténik).A gépem windows 7 ultimate 32 bites directx 11 3gb ram.