3405
Vicky 1836-1939
-
DarthGeri #2645 Két nagy kérdés/probléma:
1884re befejlesztettem a cirkálót és már gyártottam is volna 1 prototípust, de ugyi az olaj... hát az nincs
Mivel láttam előre, hogy sok olajra van szükségem átvettem a géptől az irányítást az olaj kereskedelemben és beállítottam max készletre. (a fő baj, hogy nem egészen értem manual kereskedést)
Az lett a hatása, hogy vagy 500-600 napi mínuszt produkált a ktgvetés, de cserébe egy gramm olaj sem érkezett... Ez meg mia túrós kolbász akar lenni? Azt megértem, hogy "csak" hatodik vagyok a presitgeben és ezért nem nagyon jön olaj (konkrétan 0,01 érkezett 10olaj igényre), de akkor mire ment el a lóvém? Faszom.
Na és honnan szerezzek olajat (vagy lehet hogy benzint?)? Most fejlesztem azt az ipario fejlesztést, ami aktíválja a fuelt. Lehet, hogy ez lesz a megoldás. Az angolok és a többiek, hogyan gyárthatnak már ilyen korán, úgy hogy nincs még cruiser-ük...
Vki ha tud vmi okosat azt megköszönném! -
#2644 Osztrákiánál meg a 11 millióból mindössze 1,7 a dél németek aránya, magyaroknál sem éri el amikor elengeded őket a 2 millió magyart.(1.valamennyi csak)
törökökkel még nem kezdtem kampányt, de szerintem Perzsiát érdemes minél előbb elfoglalnod...és nagyon militarira kell állni, mert ugye az oroszok szinte mindig támadni fognak...
nem tudom egyiptom szerintem várhat..perzsiát mindig az oroszok beszférázzák szóval minél előbb annál jobb.
és így még el érheted indiai régiót mielőtt a britek beszféráznák afganisztánt.
illetve ott van tripoli is ahol majd lesz esélyed kolonizálni, szóval helyzetileg a törökök jól állnak.
vagyis én látatlanba így képzelem el a stratégiai lehetőségeket. -
Angyali Érint12 #2643 Törököknél a az jó, hogy könnyen lehet politikai változást végrehajtani.
megtámadod Egyiptomot, lehet változás, békét kérsz. Újra megtámadod, újra lehet változtatni, így tovább. és mivel mag egységek vannak ott, így tűzszünetben is tudsz támadni. -
Angyali Érint12 #2642 mnagyarosítás, a House Dividhez.
A birodalom 25%-a csak török. -
#2641 hogy lett full magyar a játékod? -
#2640 Különösebb hátrányod nincs abból, hogy nem akkora a népesség növekedésed, vagy valakinek nagyobb mint a tied.(franciák kivételek mert ők 8 millió francia nemzetivel kezdenek)
Igazából csak az elfogadott kúltúrából lévők számítanak, ami meg nem egyenes arányosan nő a népességeddel.
másrészt az a 8 millió népesség csak a felnőtt férfi populációd.
Igazából hadseregre sincs nagyon hatással ez, pl ha hatásos hadsereet akarsz akkor pro military kormány kell és végig maxon a katonai támogatás.
Ilyenkor folyamatosan növekedni fog a katonák száma.
Foglalgatni kell illetve ha szeretnéd a nemzeti lakosaid számát növelni akkor limited/full citizenship kormányt választani.
ha akkora lakosságot szeretnél mint a britek,oroszok vagy franciáknak,amcsiknak lesz akkor menni kell hódítani és vonzóvá kell tenned a bevándorlóknak az országod:)
A popokat meg nagyon bonyolult modolgatni.
főleg mert elég könnyen elkúrhatja a balancot. -
Angyali Érint12 #2639 Akkor lehet hogy kipróbálom. Amúgy a menetem ez:
A népességet tessék nézni. -
klaci7 #2638 Nekem ez a Pop Divided mod nagyon tetszik, nem csak a népesség növekedése realisztikusabb, hanem kb. minden, szerintem érdemes használni :) -
Solyom2 #2637 Szerintem inkább modot használnak, az alap játékban nekem se nőtt túl gyorsan a népesség.
Most éppen a Pop Divided modot használom, ebben már jóval realisztikusabb a népesség változása. Egy közepes országnál naponta átlag 1000 fővel nő a lakosság, mint ahogy ez a valóságban is történt. -
Angyali Érint12 #2636 1870-körül járok Törökországgal, univerzális választás van, pluszt pár reform. Elfoglaltam a mag területeket Egyiptomtól plusz egy nem mag egységet, Nejdet, valamint Persia egyik tartományát,. A népesség naponta alig 30-al nő, jelenlegi népességem 6.25-körül van. Poroszország népessége 4.40-körül van de gyorsabban nő mint az enyém, vagyis előbb d utóbb erősebb lesz. Hatalmas hadsereget vagyok képtelen fönntartani, valamint a fejlesztések nagyrészt a hadügyre tartani, Törökországban a kutatás ugyanis szánalmas. Iparilag 100-körül járok. -
Angyali Érint12 #2635 megnéztem a videókat, és nem vezettek be semmilyen reformot. Szerintem csak egy valami lehetséges, átírták a játékot. és itt lenne egy kérdésem, nem lehetne megoldani hogy egy birodalomnak kezdéskor 5 millió helyett 8 millió lakosa legyen? -
#2634 ez szerintem elég random.
de ezek főleg a kivándorlás miatt vannak, pl ha a te országod jobb területekkel és jobb szociális ellátásokkal rendelkezik.
vannak effektek amik befolyásolják pozitív vagy negatív irányba a születések számát.
ott a szociális reformoknál az egézségügyi az növeli.
van olyan tech ami ad life ratinget szerintem az is kihat egy kicsit
Illetve talán az is fontos, hogy a pop-ok ki tudják elégíteni a szükségleteiket, de ezt csak tippelem. -
Angyali Érint12 #2633 Hogy lehet növelni a népességet jól? Láttam fönn az interneten, hogy egyeseknek már pár perc múlva a játékban, több ezerrel nő a férfi népesség. De én ezt nem tudom megcsinálni. Hogy lehet ez?
Oszmánnal próbáltátok már? Igazi kihívás. -
#2632 No akkor én is adoke gy jelentést a Hungáris Birodalomamról:D
Eleinte nem gondoltam, volna de pár év alatt iszonyatosan fellendünlt az ország..
1870 környékén már stabilan nagyhatalmi státuszba kerültem és elkezdtem gyarmatosítani Afrikát..igazából Afrika 3 nagyhatalom közt oszlik el(1890-be járok)
Észak német Föderáció(Német Birodalom már),Franciaország és Magyararország.
Az iparom igazán belelendült, bár még nem értem el az 1000-et.
Pénz gondjaim nincsennek, igazából már jóideje lényegébe minden szövetségesemnek vagy oldalomon harcolónak nyomom a war subsidise-t..németeknek is nyomtam 1 évig a 2000-et..
tele vagyok pénzel, miközbe gyakorlatilag az ország lakosságáanak 90% megkapja a luxus igényét:D
egy baj van a területek átalakítása, de a kolonizálás miatt arra nem jut nat focus.
Görögörszág és Szicília elég sokat profitált a szövetségemből.
Szicília egész arábiát lényegébe elnylete, míg Görögország megkapta palesztínát és dai viet egy részét...
Görögöket rögötn szférába csaptam, sajnos az ottománok szicíliát nem engedik át.
Egy jól időzített pilalantba sikerült a franciákat és németeket szövibe megszereznem...
Spanyolok még elég sok területet szereztek, szedtek el omántól és yement annektálták...de sajnos mint az lenni szokott ugye ők is meg a ynugati világ nagy része franci szférába van.
Aztán kirobbant a szokásos (lol)háború a franciák/spanyolok és britek/portugálok közt egy kis szigetért.
ez kb évekig húzódott,franciák megszállták szinte az összes indiai területüket, aztán a franciákkal közbe szövetséget kötöttek az oroszok és bementek a britek ellen...
Aztán kitört az első világháború 1888-ban.
Német Föderáció,Baden,Magyarország vs Franciaország,Spanyolország,Oroszország,Pápa,SZardínia,Hollandia...és még pár kissebb francia szférában lévő terület...
Itt láttam, hogy a németek épp meg akarják alakítani az eggyesített németországot, szóval bementem segíteni nekik.
Németek a francai és orosz frontot tartották, mivel nekem nem volt oroszországgal határom,se franciaországgal vagy a kis olasz államokkal így én a kolóniai harcokra kéynszerültem rá.
Először a spanyolok Yemen
területét rohamoztam meg,illetve a kis egy provinciájukat afriak dékli részén...
habár a vazallusaiamt sajnos nem tudtam behívni, pedig görögország azért nagy segítség lett volna.
Második lépés,a Szuezi csatorna lerohanása, ami sajna a franciákhoz került,habár harcoltak érte, de túlerőbe voltam afrikába:)
A háború közbe lett kész pár gyarmatuk a határaim emllett szóval azoakt is megszálltam.
Illetve Algéria/Tunéziai részre is küldtem egy 30k sereget...eggyetlen veszni látszó területem a Marokkói rész volt.
Közben a spanyolok délkelet ázsiai szigetcsoportjaiakt is megszálltam, sokkal erősebb voltam a spanyoloktól.
Sőt a tengereket is uraltuk lényegébe, habár csak Commercial raiderem voltak.
Az orosz aztán kaptak ausztriától military accest, be is próbálkoztak, de csúnyán megbánták:D
Sajnos több sereget nem küldtek ellenem és én meg nem tudtam ausztriától engedéylt kérni így bíztam a németekbe, hogy fel tudják tartani az orosz és francai/belga frontjukat.
Nos aztán sorra győztük le az országoakt, én a spanyolokat kényszerítettem white peacera,németek a belgákat, előttee az oroszok estek ki a háborúból, aztán elindultam megszállni Rómát,a pápa is feladtam, következett szardínia..hasonló eredménnyel majd az inváziós seregem elindult felszabadítani marokkói gyarmataimat.
Ekkora már folyamtosan békét kértek tőle, de természetesen nem adtam meg nekik ezt a szivességet.
Volt egy-két akciójuk, de azok már az elejétől bukásra voltak ítélve, közbe a németke megszállták egész Észak franciaországot, kolóniákon elbukták az összes frontukat...
eggyetlen egy baj, hogy ilyenkor nem lehet tőlük nagyobb árat kérni, egyedül Szuezt tudtam felszabadítani.
és persze a németek megkapták elszáz-lotaringiát és a korábban francia kézre került Bajor területet.
Most tartok ott, hogy versenyt futok a németekkel Ausztria szférázásáért:D
-
DarthGeri #2631 Na a magyar hadjáratom tegnap este előrelépett:
végre Nagy Hatalom vagyok (stabil 7ik hely).
1882ben járok. Rámentem a flotta fejlesztésre. Cruiser invetion megvalósulására várok és ezerrel neki látok a flotta építésnek. AZt néztem, hogy a többi nagy hatalom még mindig max mano warokkal vagy monitorokkal nyomulnak.
Jól sikerült az egyiptomi hadjárat. Csak egy provinciát követeltem tőle. Szuezi provincia enyém. két fejlesztés és neki látok a Szuezi csatorna felépítésének.
A köv háborúim várhatólag Egyiptom ellen 1884től szabad csak és a törökök is le kell nyomnom, de ők ruszki sphereben vannak.
MÁS:
1875 körültől kitört egy kisebb fajta VH és kb 1882ben fejeződött be.
Az USA+északNémeto vs Francia+ruszki+spanyol+egyéb apróságok.
És mellette a franciák külön nyomtak egyet az angolokkal+szövetségeseivel.
Lehet, hogy csak ezért hagytak Egyiptomban ténykedni...
németo a végén egy jó kis 0 prestiggel fejezte be és szanaszét szabdalták. -
#2630 Nem hiszem -
DarthGeri #2629 ingyért? -
#2628 Azt tudjátok, hogy jön ki nemsokára hozzá egy DLC ? -
DarthGeri #2627 igen én is ezt tapasztalom
totál küzdök a gyárakért, de 4ik fertilyzer gyárat már nem mentem meg sőt egyet sem támogatok.
egy-két kulcsfontosságú terméket próbálok megmenteni
azt nehéz eldönteni, ha nagy flotta építésbe kezdek, akkor érdemes az ágyú gyárakat újra nyitnom vagy inkább vegyek külföldről... az fix ha lemegy a flotta építő projekt, akkor pár hét múlva megint csődbe megy a gyár,de addig legalább volt meló és bevétel a lakosságnak is
az gáz ha alacsony a kapitalisták aránya? lehet hogy ennek is van köze ahhoz, hogy ilyen bénán építkeznek? -
gatoth #2626 Ipar hatékonyságán tud segíteni a kereskedelem tech utolsó oszlop. meg egy keveset a középső is. A legnagyobb hatékonyság pluszt az adná, ha laissez faire-ben lennél (+25%), de az sem csodafegyver. sőt, az 1870-80-as években nekem is beüt a sz.r gyakran, addigra érik be egy túltermelési válság, továbbá egyes gyárak (pl. borgyártás) nagyon ki van téve az emberek jólétének, mivel a bor a középosztály luxusigényei között van, illetve a felsőosztály mindennapi igényei között, de ők kevesen vannak. Így ha például több nagyhatalom egymásnak esik, és, hogy bírják a háború költségeit, jelentősen adót emelnek -> csökken az elkölthető jövedelem -> brutál mód visszaesik a kereslet a luxusjavak iránt (nekem volt, hogy a bor ára 12-ről 7,9-re esett néhány hónap alatt. ez 35% mínusz.) emellett a többi termék ára is szabadesésbe vált egymást erősítve, a gyáraid meg mennek mínuszba.
ilyenkor a legkisebb rossz, ha kimented őket, mert ellenkező esetben csődhullám lesz, meg rengeteg munkanélküli. emellett a 80-as évektől menj rá egyre inkább a modernebb iparágakra (elektronika, telefon, autó, stb..), mert azok elég csinos profitot hozhatnak 1-2 évtizedig.
Egyiptom katonailag harmatgyenge, odaküldesz 15-20 egységet (45-60k fő), szinte biztos a siker, ha csak nem avatkoznak be az oldalán. Etiópoknak is nekieshetsz, vagy Ománnak, onnan tudod gyarmatosítani Afrikát keletről. Vagy Sokoto is jó. Marokkóért szerintem nem érdemes komolyabb háborút bevállalni, mert onnan csak a Szaharát éred el, de az ottani régiók hiába nagyok, keveset érnek (kis lakosság, semmi különleges nyersanyag) -
DarthGeri #2625 Volt már vkinek olyan játéka ahol kitört egy világháború szintű konfliktus? -
Angyali Érint12 #2624 Ipar fejlesztése fontos, hatalmas pénzek lehetnek benne, munkanélküliséget is segít felszámolni. 1913-ban vagyok 1500 az iparom, sajnos visszacsúsztam a 3.helyre, 1100 a katonai erőm, 1905-1911-ig volt egy orosz-osztrák háború, amely égén megkaptam a gazdag olajban lévő nyugat-Galíciát.jelentősen le vagyok maradva most USA-TÓL, de a fontos nyersanyagokat a gumi, az olaj mind orosz kézben van, tehát előnyben vagyok. -
DarthGeri #2623 Én most magyarokkal (még mindig) tolom és két felesleges háborús konfliktus miatti újra töltésen kívül töretlenül haladok előre...
1875ben stabil 9ik hely vagyok néha 8ikra ugrok fel.
A háborúkat még nem ismertem ki, de azt látom, hogy az ipar néha nagyon visszaüt. Az idióták egymás után nyitják a full felesleges gyárakat és egy-két területen brutál a munkanélküliség, ami miatt elkeud ugyi felborulni a kasszám is.
próbálok lavírozgatni, de egy-két hónap fellendülés után megint úgy kell kapaszkodni, hogy ne csússzak bele egy adóság-örvénybe.
Van már egy gyarmatom marokkó alatt, de mire elkészül az ottani tengeri bázisom nem nagyon marad gyarmatosítható terület.
Emiatt óvatosan bepróbálkozom Egyiptomban. Hátha most nem szopok ki.
(egyszer a spanyolokkal és egyszer a törökökkel háborúztam, de mindkettő szopó lett és emiatt újra töltöttem)
a hadi és tengerészeti technológiám a fontos oszlopokban maxon áll és a kultúra is szinte fullon van. kereskedelem és ipar az lemaradt, de így is jóval több a termelésem, mint amire szüksége van a lakosságnak és az államnak.
az alábbi képen látható orosz példa lóvé terén teljességgel elérhetetlen kb nulla körüli az egyenlegem
viszont 1875ben nekem a magyarokkal már 50%os literacym és 33pontnyi researchöm van. -
Angyali Érint12 #2622 1880-tól elkezdődött az ipari forradalom, amely három országot érintett nagyon (USA,NO,OROSZORSZÁGOT) az eredmény magáért beszél
-
#2621 -
#2620 -
#2619 -
#2618 Franciaország ereje:
1896.2.29..kb 1400 aktív brigádom van a 3,xxxK-ból...soha nem mobilizáltam az országot,egy pillaantig nem foglalkoztam az iparral.
és még itt nem is arra mentem, hogy mindent elfoglaljak(fekete x-el jelölt országok szférában vannak,piros x-el meg akik elég sokáig ott voltak)
A poroszoknak elég nagy gyarmatuk lett, de csak azért mert az elején direkt bealiancoltam őket és engedtem nekik(sajnos az infamy miatt ugye elvesztettem őket is)
illetve sok ilyen kósza terület a csatlós országaimná illetve a volt csatlós országaimnál is.
egyszer nem támadott meg senki,mindebe első vagyok és kb 400-500+-nál jár az infamym.
Brazilokat 3 ízbe osztottam fel, látható, hogy szegény Brazíliának 3 kis tengerparti provinciája maradt:D
USA-val is mentem 3 ízbe először mexikót mentettem meg,pont szféráztam mikor megtámadta őket az usa így status quo-ra beszáltam hozzájuk majd a csa-vel amikor háborúzott zsépen hátbatámadtam akkor szereztem a nyugati és keleti területeimet észak amerikába+3. amikor kb 1-2 provinciát szerváltam tőlük a keleti részen...(ez a háború kicsit kudarc volt és inkább lezártam)
kínát 3 ízbe foglaltam el teljesen, első háborúm majdnem kudarcba fulladt, de a második és 3.-nál megálíthatatlan voltam.
Az ottománoakt 1X szálltam meg teljesen akkor szabadítottam fel Boszniát és Bulgáriát előtte wallachiát foglaltam el az olaja miatt.
következő áldozatom Oroszország lesz, kicsit redukálni szeretném, de közbe Finnországot is fel akarom teljesen szabadítani,sajnos egyszerre nem tudok területet is és országot is szabaddá tenni így valszeg első orosz háborúba Finnország lesz az új csatlósom északon:)
így majd a következő támadásra állomásozhatok ott csapatokat és nyitottabb északi frontom lesz.
Az első invázió lesz a kemény.
De már megvan a stratégiám:)
Mivel szigorú értelembe 2, de lényegébe 3 frontom van velük...
Romániából indítok egy sereget ami a pápai állam területével ahtáros régiót hivatott elfoglalni és elvonni ellenséges csapatokat.
Közbe a kaukázusi térségbe védekező háborút folytatok egészen addig amíg majd a Orosz ottomán területeken partra nem teszek pár száz ezres egységet..majd miután partra szálltak a perzsa határról is elindítom a seregeimet és így kiszorítom őket a térségből.Kisebb hadseregeket használok majd ostromra míg a nagyobb seregekkel az ellenséges seregek megsemmisítése lesz a cél.Lehetne speciálisan ostrom seregeket jküldeni, de ilyen méreteknél ez szinte lehetetlen:S
(már az is tíz percekbe telik, hogy éppen beindítok pár egység gyártását a kínai és egyéb nagyobb népességű területeken:D..a kínai térségbe úgy kell elképzelni mikor ráközelíteetek, hogy kb minden provincián van minimum egy 30k-s sereg, foylamtosan napról-napra épülnek meg a 3 ezres brigádok, miközbe ha kiképzési nézetre váltassz, rikító zöldel az egész kínai térség...persze hiába van már előre 20-30 egység a sorba még kb ugyan ennyit berakhatnák..elképzelhetitek csak ezt végignyomkodni milyen fárasztó..nem hogy organizálni őket egységesen:Dés ez csak a kínai térség...mert ugye az afrikai térségbe is rendre hónaponta 2-3 új egységet csinálhatok provinciánként)
...na de vissza a taktikára...
A Khivai fronton a 2 bejáró provinciát tervezem elfoglalni és ott feltartani az északról jövő oroszokat, miközbe a köztes régiót elfoglalom a többi hadseregemmel.
Keleti front pedig Kóreánál talán a legegyszerűbb ott lényegébe nem lesz ellenálás,szépen lassan,biztosan onnan egészen behatoltaok szibériába...miközbe totális blokád alá veszem az országot:)
egy probléma az északi front, ha a szövetségeseimnek adhatnék efféle instrukciókat akkor jó lenne, mert északon a kis népszövetségem simán legyűrné az oroszokat..oda már nem jutna véderő, ha jutna is akkor meg a kaukázusi és Khivai régiót el is felejthetnék:)
de sajnos nem lehet ilyeneket és valszeg nem is fognak ilyen támadást végrehajtani..biztos lesz 1-2 ország akik ott landingelnek egységeket, de tuti, neme gy összehangolt egységes támadás lesz.
bár kínáná és usá-nál is segítettek rendre, még az akkor 3 kis területtel rendelkező Flandria is küldött sereget kínába:D -
Angyali Érint12 #2617 Ipari termelésben most negyedik vagyok. Előttem az USA,NO,ANGLIA, voltam már második is. Mióta NO egyesült elképesztő fejlődésen ment keresztül. -
Angyali Érint12 #2616 Újat kezdtem Oroszországgal. Teljesen beavatkoztam a gazdaságba, a vámot a maximumra tettem, gyárakat kezdtem el építeni, szakmunkásokat támogattattam, hétköznapi ruhagyárakat építettem, de kevés volt a szövet amihez gyapot kell, így elfoglaltam Egyiptom gyapot területeit. Az első 25-évben pánszláv párt volt hatalmon, az ország gyorsan fejlődött, hódítottam pár területet is. A népesség viszonylag elég jól nőtt, a liberálisok nem tudtak megerősödni, így az elmúlt 50-évben 1 politikai változás történt. A papok száma az elején még csökkent, most viszont már nő.
Háborúzni is csak egy nagyhatalommal háborúztam, Nagy-Britanniával Afganisztán miatt. De én nyertem. -
#2615 raw materialokat a legegyszerűbb szerezni , területet kell foglalni, vagy szférázni ha nagyhatalom vagy.
olyan nyersanyagokat amihez gyár is kell azokat csak szférázgatásokból tudsz vagy ha építesz olyan gyárakat.
ha kitörlöd szerintem visszakapod, mert nem kezdi el addig gyártani az egységet amíg nincsenek meg a szükséges nyersanyagok.
ha meg gyártja akkor már nem is lehet kitörölni az egységet.
a manuális trade egy kicsit becsapós, mert nem azt jelenti, hogy akkor bármennyi nyersanyaghoz hozzájuthatsz bármikor, hanem hogy neked kell naponta manuálisan a gyáraid,kormányod és popjaid szükségleteihez szükséges nyersanyagokat megvenned.
a világpiacról meg presztízs alapján jutsz nyersanyagokhoz.
így a fontosabb nyersanyagokhoz nem fogsz tudni hozzájutni, ha csak nem vagy elől.
-
#2614 Nem jutsz elég nyersanyaghoz.
trade ablakba pontosan megtudod nézni, hogy bizonyos nyersanyagokból mennyi áll rendelkezésedre és, hogy a kormányak,popoknak és a termelőknek menniyre van szüksége.
elvileg adó emeléssel megtudod gátolni a popokat, hogy luxus igényüket ne tudják megkapni,gyárakat esetleg ha nagyon muszáj be tudsz zárni így ott is tudod redukálni az értéket...
én kb ugyan ezzel a problémával állok a magyar játékomba csak a likőrrel:D
csak 1 gyáram van ami nem tudja kielégíteni a popok igényét és a kormányét is, szóval se artyt,se engit nem tudok gyártani...
liberalista kormányom miatt pedig se építeni gyárat, se pedig adót növelni nem tudok. -
DarthGeri #2613 gyerekek magyarokkal 1865ben járok, de már párszor beszopattam magam
A legidegesítőbb dolog jelen pillanatban, hogy legyártottam volna 5-6egység guardot, de a luxury clothes hiány miatt ott álldogált a sok katona a termelés listán...
hiába próbálok kézi vezérlessel tradelni, akkor sem tudok luxury clothes készletet növelni
Szóval két kérdés:
- ha ilyenkor fogom a sorban álló guardokat és kitörlöm őket a termelés listából, akkor elbuktam az összes nyersit, amit beléjük fektettem?
- hogyan lehet bizonyos termékekhez hozzájutni, mint pl a luxuy clothes, de akár van más raw material amit szintén nem tudok beszerezni (gyapot, stb...)
-
Angyali Érint12 #2612 Csak én írtam át a párt nevét. Így kicsit változatos a politika. -
gatoth #2611 Szerintem itt a magyarítás van csak elkúrva. Az angol verzió "Octobrists"-nak nevezi az orosz konzikat -
gatoth #2610 Ha reformálni akarsz, ne nyomd el. Ennek egyre nagyobb lesz az értéke, és ha elér ilyen 50-60-at átvált pirosra, és ilyenkor a konzik is inkább hajlamosak megszavazni a reformot (10, 20, 30... %-uk attól függően, hogy mekkora erejű a mozgalom). Ez a sufragette-s konkrétan a választójog szélesítését jelenti. De más reformoknál is lesznek ilyenek, ha reformálni akarsz, hagyjad, hadd nőjön. én csak a nacionalista mozgalmakat szoktam supresselni (magyarokkal ajánlott, ugye.. :D)
Egyébként supresselhetsz az elején is, mert minél kisebb a mozgalom, annál kevesebbe kerül nullázni. később több pontodat viszi el. -
gatoth #2609 Ha csődbe megy, akkor ne a justify-ra menjél, mert az azt jelenti, hogy okot gyártasz, de a csőddel már megvan az ok, hogy támadj, úgyhogy declare war. A határidő szerintem annyit jelent, hogy addig indíthatsz ellene háborút a csőd miatt.
De szerintem csak nagyon nagy összegű csődnél éri meg háborút indítani, azért, hogy visszafizesse, mert a katonák ellátása háborúban sokkal többet elvihet, mint amennyit nyersz vele. -
Angyali Érint12 #2608 Na ne! Nemzetiszocialisták 1836-ban!
-
DarthGeri #2607 Más kérdés:
politics Movementben, ha megjelenik már kb 1841 körül ilyen sufragette mozgalom, akkor azt érdemes rögtön elnyomnom (supress)?
Az elején kevesebben támogatják.
Nem teljesen értem, hogy mi lesz ha nem nyomom meg azt a gombot (supress) és mi lesz ha megnyomom.
Azt vágom, hogy csökkennek a supress pontok, de most érdemes a reform követelések útjába állni vagy sem? -
DarthGeri #2606 Köszi!
konkrét lépések:
feljön egy ablak, hogy nem hagyhatjuk annyiban és akkor nyomok neki egy OKot. Aztán már inaktív lesz a Jutify War gomb a Diplomacy menüben (azt hittem azért, mert már elindult vmi) ja és a diplomacy map modban azt írja ki, hogy határ ideig vissza kell fizetniük a lóvét. Aztán sose történik semmi... (határidő után sem)