3405
Vicky 1836-1939
-
Tcsm #2685 Szerintem töltsd le a magyarítást én a neten találtam egy jót az az oktatást is lefordítja, ha azt kész akkor csináld végig az oktatást ott nagyon sok minden elmondanak. Am rájöttem,hogy a magtartományt úgy lehet egy tartományhoz hozzáadni ha elég sokáig tartozik a birodalomhoz egy eseményen keresztül meg fogja kapni, ezt írják küldöldi fórumokon is de én is láttam Ausztriával. -
zoleee28 #2684 Még egy kérdés: ugyanúgy a kereskedelem gomb alatt a termékek mellett mit jelent, ha piros, ha fekete vagy ha zöld az érték? Továbbá a nyilak mit jelentenek? Persze elképzelésem van, de jobb, ha egy hozzáértő ember mondja meg :) -
zoleee28 #2683 Vagyis bocs, a dohányt nem gyártják, azt az ültetvényen termesztik :) -
zoleee28 #2682 Üdv Mindenkinek!
Most kezdtem el a játékot, sajna csak az alapjátékkal, mert ha a house of divided kieget teszem fel, akkor nekem betöltésnél mindig kilép.
Lenne pár amatőr kérdésem: a termelés gomb alatt látom, hogy pl. a dohányból a farmerek naponta 260-at termelnek, eladott (nemzeti) 28, eladott (export) pedig 13. Akkor elvileg a raktárban naponta 219-cel kéne nőnie a dohánykészletnek naponta, nem? Azt hol látom, hogy miből épp mennyi van? A kereskedelem gomb alatt látom, hogy a népnek 99-re van szüksége, ezért 100-ra állítottam a csúszkát és sell-re, vagyis ez elvileg azt jelenti, hogy 100 felett kínálom eladásra a termékeket (vagyis 100-at mindenképpen meg akarok tartani) amit vagy a popok vesznek meg, vagy kikerül a világpiacra? Egyébként ha 99 a nép szükséglete, de csak 28 a nemzeti eladott érték, az azt jelenti, hogy nincs mindenkinek pénze rá, de megvennék?
Ha jól emlékszem, a vic1-ben úgy volt, hogy nekem bevételem csakis az adókból volt, vagyis a hazai termékek eladásából nekem, mint államnak nincs közvetlen hasznom, csak amekkora adót állítok be (kb. mint az áfa), illetve exportnál pedig a vámból származik a hasznom?
Ezeket jól értelmeztem? Elvileg még egy gyáram sincs, Japánnal kezdtem. Szóval itt úgy kell értelmezni, hogy gyárak híján az iparosok alatt a kézműveseket kell érteni, akik az otthoni kis műhelyükben gyártják mondjuk a dohányt és övék a termékek eladásából származó pénz, amit én adóztatok meg?
Az automatikus kereskedést kivettem minden terméknél, mert a vic1-ben is minden magam csináltam.
Egyelőre ennyi, majd még tuti lesz kérdésem :) -
#2681 sajnos nincs ilyen opció:( -
Tcsm #2680 Üdv,nem tudná valaki megmondani, hogy amikor a dél német szövetséget akarom egyesíteni és megszerzem azt a két Dániához közeli tartományt, akkor azoknak hogy tudom odaadni az osztrák magtartományt(nincs ilyen határozat). -
zoleee28 #2679 Nah feltettem a játékot, de csak az alapot tudtam, mert az 1.3-as peccset ha felteszem, akkor az elején, mikor töltögeti a komponenseket, akkor crash to desktop..... nem tudom, ez miért van, lehet, hogy rossz patchet tettem fel? vagy kell hozzá crack is? -
#2678 amúgy nem tudom ki hogy van vele, de nálam ez az a játék amivel elkezd az ember játszani és észre se veszi, hogy 3-4 óra múlva ül fel tőle:D
Háborúk alatt,főleg, ha nagy birodalmad van és még esetleg több frontos háborút is vívsz az nagyon eltudja húzni az időt. -
#2677 sajnos ebbe nem sokat tudok segíteni, nekem eredeti van és ott a launcherbe az 1.3-as patch az utolsó.
a többi patch az szerintem már az ahd-s változatra vonatkozik. -
zotyesz18 #2676 http://www.2shared.com/file/pg02mEXI/ahd231.html
Ezt töltöttem le ha jól emlékszem és bemásoltam a helyére. -
zoleee28 #2675 Hali!
Nekem is ugyanez a gondom, hogy a patch telepítésekor nem találja a house divided-et. Hogy tudtad megoldani? -
zoleee28 #2674 Ja értem. Felteszem a House divided kiegészítést, arra kell feltenni a 2.13-as patch-et? Vagyis az alapjátékra ráteszem az 1.3-as peccset, majd a house divided kiegészítést, utána a 2.13-as peccset, és utána jöhet a magyarosítás? -
zotyesz18 #2673 Na csak sikerült megcsinálni valahogy a patchet.
Multizni hogy kell tört verzióval? És akar valaki? -
#2672 az alapjátékra szerintem csak az 1.3-as patch az utolsó.
-
zoleee28 #2671 Az alapjátékra elég ezt a patchet feltenni vagy melyikeket kell előbb? -
zoleee28 #2670 Üdv!
A legfrissebb patch a 2.31-es? Ehhez a verzióhoz is van magyarosítás? -
zotyesz18 #2669 Hali!
Valaki elmagyarázza hogy kell a 2.31.-es patchet felrakni? -
Krucifix088 #2668 Sziasztok,
Felraktam AHD:HUNMOD -ot,de ha felrakom hozzá a frissítéseket,akkor az indulásnál leáll a játék.Mi lehet a baj? -
DarthGeri #2667 Köszi a válaszokat! (Solyómnak is)
Asszem nekem a conquest nem jön fel lehetőségként, de ezt majd meg kell néznem hétvégén, amikor játszok. Igazából azt hittem, hogy a cut down to seize lesz az amivel elfoglalhatok egy országot (annak a legmagasabb az infamyja), ezért mindig a koncessziós toltam conquest asszem nem volt... de majd megnézem mielőtt lehülyéznétek... :)
ha nincs más akkor protekturátust csinálok belőle -
DarthGeri #2666 ott a pont!
Köszi! Ez elég ergya kérdés volt részemről... asszem lesz még ilyen! :) -
#2665 justificationba nem tudok hozzászólni, mert nekem csak az alap vicki 2 van nincs meg hozzá a kiegészítő.
de protekturátus-ra lesz szükséged.
a másik lehetőség a conquest, de az több infamy sőt nagyon sok infamy..
a 2 annektációs mód között az a különbség, hogy ha protekturátussal foglalod el akkor kolóniai terület lesz míg conquestel alapból teljes területként funkcionál.
tehát javul az adóbeszerzés és lehet gyárakat építeni rajta.
egyébként bábállamot csak úgy tudsz csinálni belőle, ha elfoglalod a területét majd elengeded..máskülönben csak szférádba kerülnek be. -
hollófernyiges #2664 Lehet, hogy rosszul értem a kérdést, de a tengeren levő hajókra is fel tudsz sereget rakni ha jobbklikkel odairányítod. -
Solyom2 #2663 Ha jól emlékszem civilizálatlan országoknál a protektorátus azt jelenti, mintha annektálnál egy civilizált nemzetet, vagyis megszerzed a területeit. Csatlósként pedig egyszerűen csak bábállamot csinálsz belőle, lehet, hogy az érdekszférádba is bekerül,de erre már nagyon nem emlékszem. -
DarthGeri #2662 ja és még egy:
most volt egy háborúm marokkó ellen, mert vmi event megengedte, hogy "cut down to seize"-ban lealázzam
nyertem is elvileg már kapom az adója 25%át, de viszont ott ragadtak a seregeim, mert körbe a franciák vannak, akik nem engednek átvonulást és marokkó sem engedi a hajóimat kikötni...
mit lehet ilyenkor tenni (csak a csalis segít, hoyg belépek marokkóval és engedélyezem vagy mi?) -
DarthGeri #2661 Köszi szépen!
A war justification-ből melyiket érdemesebb választani, ha Abu Dhabit akarom elfoglalni (olajat szerezni):
protekturátust csinálni belőle?
csatlóst?
vagy egyéb? -
#2660 Igazából mikor nagy területed van már olyan nehézzé válik a játék, vagyis nem nehéz csak mikor ilyen 50-60 friss katonákat kell organizálni,leelenőrizni az artmyk létszámát aztán ha háborúzol vmi naggyal az meg maga a pokol.
pl nálam a magyar gamembe a franciák vissza támadták a németeket akik megint behívtak és mentem kézségesen, habár legyőztük elég szépen a katonai inváziós potenciálom alig negyedét használtam ki.
annyira lassú és körülménye lesz ilyenkor, hogy hihetetlen..
ez nem rossz csak sokszor sajnos nincs meg a megfelelő békefeltétel.
pl mikor kolóniákon abszolút elvesztette velem a frontot a anyaországán is erősen vereségre áll és ilyen helyzetbe jó lenne,ha több kolóniai területet el lehetne csatolni tőle a háború indítása miatt vagy ha lennének core-ok olcsóbban elengedhetné mit szabad ország...de így meg egy régió önmagába 10 infamy na most ezzel sokat nem gyengítem őket.
ebből a játékból a mélyebb diplomáciai lehetőségeket hiányolom:( -
#2659 általában francik szférázzák be az egész nyugat európával eggyütt:D -
zotyesz18 #2658 Hali!
Az lenne a kérdésem hogy a 2.31 -es patchnél mért írja ki hogy nem találja a feltelepített játékot?
A választ előre is köszönöm! -
gatoth #2657 Igaz, bruneit kihagytam. mondjuk a hollandoknak is addig célszerű nekimenni, amíg nem szövik a britekkel (nekem szinte mindig így van), mert azok nagyon erősek a térségben. -
#2656 de ha nagyon biztos olaj területet akarsz akkor abu dabi, játék elején megszerezheted dubaiba úgyis lesz, illetve brunei elfoglalása és akkor majd a mellette álló üres területet bekolonizálhatod szintén biztos olaj.
de arra fele amúgyis megéri mert ott van johore ami kapásból 3 arany területtel is rendelkezik,siam aminek van egy régiója ahol csak ópium van.
Atjeh,Dai-Nam ezeknél meg van tea,kávé,dohány...sokkal értékesebbek mint a közel keleti régiók ahol alig van bármi értékes is. -
#2655 amúgy meg nem tudom nálam abu dabi és az egész közel kelet régióba ahány játékot játszottam eddig csak dubai-on vált olajjá és az is elég kicsi népesség miatt nem igen éri meg.
ausztriába van 1,wallachiába és moldáviába európán belül..
a kaukázus nagyon gazdag olajba,azerbajdzsánnál rögötn van egy 3 olajos régió+oroszország azon része felé még vannak elszórva...
kelet oroszországnál is van a aprt mellett az eggyik régióba.
indokínánál brunei szigetén asszem van egy brunei fővárosába és a nem kolonizált területen si feltűnik 1 vgay kettő..
hollandok e térségben lévő gyarmatán meg van 3(de 2 minimum) is asszem
akkor a kaukázustól keletre kokeland területén is van és még ott a régióba 1-2.
indiába is van de azok mind brit szféra alá esneek.
mexikóba 1 max 2 van..texas viszont tele van szintén olajjal mint az azerbajdszán.
meg kanada nyugati része felé van még...én ezekről tudok amik feltűnnek kb. -
gatoth #2654 szférázni úgy kell, hogy az adott ország neve mellett a listában van 3 üres négyzet. ha azokra kattintgatsz, akkor először az első lesz kijelölve utána az első 2, utána mindegyik. ezzel tudod állítgatni a prioritást, ha egyszerre több országot szféráznál.
na, ha bejelöl egy vagy több négyzetet, akkor fogod látni jobb oldalon (ha rákattintasz az adott országra és fent a nagyhatalmi fül van beállítva, nem a háborús, vagy a casus belli gyártós) a 8 nagyhatalmat, meg hogy milyen a viszonya az adott országgal. itt neked is elkezdenek felmenni a pontjaid szép lassan, és ha elérsz 50-et, akkor javíthatsz egyet a viszonyon. (alapon neutral-ról indulsz -> cordial -> friendly), ha friendlyben vagy és elérsz 100 pontot, akkor tudod szférázni.
fontos tudni, hogy ha más is küzd érte, akkor a pontjait arra is felhasználhatja, hogy a viszonyodat rontsa vele, vagy letiltsa egy évre a pontgyűjtésedet (ban embassy). ezeket érdemes kiprbálgatni, van 3-4 féle, hogy miket csinálnak.
ha sikerül beszféráznod, akkor ált. egyből szövetséget ajánl, és jellemzően minden háborúdba beszáll, ha kéred.
ezenkívül közös lesz a piac, azaz nem tudja a termékeidet vámokkal büntetni, vmint könnyebben is adsz el, mert a játék elsődlegesen a belső piacokat priorizálja, úgy vettem észre.
ezeken kívül elsődlegesen te jutsz hozzá a nyersanyagaihoz, és nem a legmagasabb presztízsű nagyhatalom, ahogy normálisan.
viszont vigyázni kell, mert ha beszférázol egy olyan országot, ami hatékonyabban termel, akkor ők is könnyen kinyírhatják a te iparodat. tipikusan ilyen, ha túl korán szférázod be kínát, az artisanjai elég komoly versenyt bírnak támasztani a te iparodnak, viszont ha már elég hatékony a termelésed akkor felvevőpiacnak jól jönnek a nagy népesség miatt. -
DarthGeri #2653 figyu erről a szférázásról nem sokat tudok
a játék elején nem voltam great power ezért nem is volt aktív
most meg nem tudok, mert nincs elég pontom hozzá...
Nem egészen értem miért jó ez? Juthatok így olajhoz, ha beszférázok egy olajmezőkkel teli rakott országot? -
gatoth #2652 nem tudom, nálam alapból meg szokott jelenni másoknál, mert én is csak dubajt szerzem meg, oroszoknak pl. nem megyek neki ezért.
az mondjuk lehet, hogy az adott országokban még nincs üzemanyaggyártás és azért.. -
DarthGeri #2651 Nem lehet, hogy ezek is úgy érkeznek , mint a gumi? Egyiptomtól elkoncesszióztam az egyik trópusi fás régiót és a 3 trópusi fából kettő gumira változott.
Hátha így lesz az olajjal is. Abudhabiban még nincs olaj vagy csak én nem látom (pl mert vmi fejlesztésem lemaradt). -
gatoth #2650 lassan ideje lenne nekik. természetes olajat leginkább dubai környékén szerezhetsz könnyen, bár ott kicsi a népesség, így a kitermelés is. van még mexikóban, texasban, oroszországban, galíciában jelentős kitermelés, de ezeket ugye nem könnyű megszerezni.
az, hogy a 90-es években miért nem aktiválódnak sehol, arra ötletem sincs sajna. -
DarthGeri #2649 Köszi!
Én is erre a következtetésre jutottam tegnap.
1890ben járok és van már két fuel gyáram, de sehol sincs olaj. Várom a szinti olajat, mert natúrom nem lesz.
Olaj mezők mikor aktíválódnak? Már ilyenkor tájt kellene lenniük, de bárhol nézem az RGO output térképen nem látok sehol sem... -
gatoth #2648 üzemanyagra lesz szükséged nem olajra. ezt ekkor még csak akkor tudod megoldani, ha magad gyártasz, mert nagyon nagy a kereslet iránta amikor megjelenik. ez idővel egyensúlyba kerül, csak akkor meg az olajkészletek válnak szűkössé, azt 1900-tól tudod megoldani, ki kell fejleszteni az importhelyettesítő iparosítás techet, akkor tudsz szintetikus olajat termelni szénből. -
DarthGeri #2647 Hááát pedig csak addig tartott a mínuszba fordulás, ameddig a max stockpilera állítottam az oli tradet. Ahogy levettem (visszaadtam az AInak) visszaállt pár nap múlva.
A tradeben melyik táblázat mutatja, hogy nekem mennyi lehet?
Valóban hülye kérdének tűnt ez a cruiser oil összekapcsolás, de arra céloztam, hogy minek bárkinek is olaj, ha nincs mire felhasználnia (tudtommal a cirkáló előtt nincs nagyon más). Na és ha nincs mire felhasználnia akkor miért nem jut a nemzetközi piacra (ergo nekem)?
Mondom ezt a trade működést nem egészen értem és valszeg ez a baj.
Ha jól értem amit mondasz és amit látok :) akkor vagy szerzek egy olaj mezőt (hogyan nem is találok olyan rgo-t ahol olaj van...) vagy meg várom az 1900ban aktíválódó fejlesztést, amikor mehet a szénből olaj gyártás... -
#2646 Nem hiszem, hogy amiatt lett hirtelen olyan nagy mínuszod mert manuálisra tetted az olaj kereskedést.
Egyébként ilyenkor szerezzz olaj területet vagy szférázz be vkit akinél van.(a trade fülnél írja, hogy mennyi olaj érhető el az országodnak és ha semennyi akkor nem fogsz tudni olajhoz jutni)
A benzin gyárakhoz meg nem kell cruiser, a többi ország valószinű azért tud hamarabb gyártani mert hamarabb kifejlesztette azt a techet az ipari fülnél.
de igen benzin kell a hajók építésére:)