Vicky 1836-1939
  • gatoth
    Szerintem a törökökkel sem olyan veszélyes. A gyárak építésénél szerintem szerencsésebb a tőkés osztályra támaszkodni. A játék legelején tedd a focusokat a kapitalistákra mondjuk a 2 legnépesebb tartományodban. Ha felmegy mondjuk ezer főre a számuk, már bőven jó (kb 2 év). Ők elkezdenek maguktól projekteket, amibe szép lassan csordogál a tőke, és ha elég összegyűlt, akkor elkezdik építeni a gyárat. Ez az elején igen lassú a tőkehiány miatt, de ha a kieggel tolod (a house divided), akkor be tudsz szállni a dologba. Hátránya, hogy nem te döntesz a gyárak típusáról, előnye, hogy sokkal olcsóbb, mint ha magad építenéd. Néha azért elég nagy állatságokat találnak ki (luxusbútor gyár trópusi fa nélkül), de többségében szerintem érdemesebb ide beszállni. Emellett húzni a gazdasági tech.-ek utolsó oszlopát, ami növeli az output hatékonyságot és így a profitot), 3. oszlop input hatékonyság szintén profit növelő.
    Szerintem a stockpile-nál nem csak a hadsereg a ludas, hanem a kolóniák fenntartása is. 2 dolgot tehetsz: elengedsz 1-2t (pl. tripoli), vagy rárakod a focust a bürokratákra, mert ha eléri a népesség 1%-át a számuk az elsőrendű népességből, akkor át tudod alakítani őket rendes tartománnyá. Ha egyik sem, akkor inkább az adókat emeld, ha kell maxig (az alacsony beszedési hatékonyság miatt az elején az effektív kulcs még maxra felhúzva is 25% körül van.
    A vámot ne vidd túlzásba, általában jó ha van egy kevés, de ha túl magas, akkor kicsinálja az iparod az importnyersanyagok miatt.
    A militancy nem nagy para, majd elmúlik, de ha mégsem, akkor is leverhetők a lázadók viszonylag egyszerűen. Továbbá a magas conciousness (tudatosság), reformvágy, és az abból következő militancy kell is a reformok megszavazásához, mert a konzik csak akkor bólintanak rájuk, ha be vannak sz@rva. Minél jobban, annál inkább.
    Nincs skype-om, de itt válaszolok, ha van még kérdés.