A múlt megoldatlan rejtélyei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Szállj már magadba, ember, és nézd már végig, mi a legerõsebb érved az elmúlt oldalon! Kb annyi, hogy "ja persze", meg hogy "nem hiszem". Annyit sikerült összehoznod pl Nazca témában, hogy azokat a vonalakat _nehéz_ megcsinálni, és te képtelen vagy elképzelni, hogy azt emberek csinálták segítség nélkül. Kizárt dolog, mert nem tudod?

Lehet, hogy én Polgár Jenõre emlékeztetlek, te meg engem arra az ostoba kancigányra, aki Jenõtõl kapja a segílykét. (Ejj de magas labda volt ez...)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Egy-két kép a Nazca "vonalak" egyszerûségérõl...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Valamiért Polgár Jenõre emlékeztetsz: Ez kizárt dolog, mert nem tudom!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

dronkZero
Jajbazmeg, mikor juttok el végre addig, hogy a történelem nem arról szól, hogy melyik mese a szimpatikusabb? Ez a világhódító õsmagyarkodás annyira de annyira szánalmas, hogy az már fáj. Kicsit mondjuk rontja a képet, hogy ez a csúcsminõségû nép egy ekkora hulladék fos országot tudott csak összehozni a 21. századra.

dronkZero
Hát nemtom, de szerintem is elég...hm...egyszerû elmére vall a "húbazmeg ez mekkoraaaaaaaa, ez nem leheeeeeeet" jellegû szájtátó hitetlenkedés...

Ja, persze.

Azokat a hegyeket megskapolta valami. A rajzok is érdekesek, de még érdekesebb az a hiányzó sok hegycsúcs amibõl még morzsák sem maradtak. Vannak akik vad-fénygömb állatok által történõ "legelés" eredményérõl beszélének. Szerinted?

Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?

Neked is elmondom, tök mindegy, hogy mekkora.

Szerintem azért csinálták mert menõ, és lehet, hogy azt hitték, hogy az istenek az égben laknak.
Mivel ott az a nagy fényes izé, este meg a többi sok fényes izé -figyelembe véve, hogy nem tudták mi az- elég esélyes, hogy ilyesmikre gondoltak.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Tök mindegy, hogy mekkora.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Méghogyha nem több kilométeres ábrákról beszélnénk...

Szerinted mégis mekkora ez az ábra?
Jó, persze mindent meg lehet csinálni.
De mégis kik, és fõleg miért csinálták? Nem csak errõl van szó...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Szerinted ha kitûznek egy épületet, honnan tudják, hogy az oldalai párhuzamosak-e és a sarkok merõleegesek-e?
Ugye nem gondolod, hogy meg kell nézni felülrõl?

Ktûzni akkor sem nehéz, csak sok meló.

Én ki tudnám tûzni az ábrákat pár emberrel, egy hosszú kötéllel, és pár karóval, csak meg kell elõtte rjzolni kicsiben.

A terep is teljesen sima, mint látjuk.

Pofon egyszerû elkészíteni, kéremszépen! Fõleg hogy csak 2006-ban fedezték föl, mert a földrõl nem lehet látni, csak a levegõbõl.

Nagyon szabályosak. Persze, ha elég magasra nõsz, akkor még lehet hogy látod is, mit csinálsz... A Tíz kilométer hosszú nyílegyenes, talaj egyenetlenségeken, hegyoldalakon keresztül vezetõ vonalaknak is egyszerû a készítési módjuk. A levágott hegytetõrõl már ne is beszéljünk.

Látom nem érted. Nem azt mondtam, hogy ki építette, arra akartam felhívni a figyelmet, hogy milyen kétes bizonyítékra alapozva jelentik ki az egyiptológusok, hogy Khufu építette a piramist. Néhány Khufunál öregebb egyiptomi és nem egyiptomi, régészek által mesének titulált iratban megemlítik a piramisokat és a szfinxet is.
Persze nem kötelezõ tájékozódni. Csak tudod úgy elég nehéz "vitatkozni", hogy míg én ismerem mindkét "fél" álláspontját, addig te vakul ragaszkodsz a az egyikhez, és fogalmad sincs a másikról. Ezt nem sértésnek szántam.

Dante73
Úgy látom, Te nem nézed a StarGate-et.
A piramisokat a Goa'uld-ok építették....
Egyébként kedvenc sorozatom...

http://www.freetvmaci.info/

Azok a vonalak nagyon szabályosak. A legprimitívebb eszközökkel ki lehet tûzni pár centis pontossággal, nincsen bban semmi különös.

Azért ostobaság, mert akik Kolumbusz elõtt átkeltek azok hajós népek voltak. Voltak hajóik .A magyaroknak nem voltak hajóik.

Na meg, ismerem a történelmet. És nem rémlik olyan belõle, hogy a magyarok el lovagoltak az Atlanti óceánig, ahol hajót ácsoltak, és elvitorláztak Nyugatra, mert úgy sincs jobb dolguk...

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Nem állítják, hanem tudják. Egyiptomban egyiptomiak éltek, milyen meglepõ. Az egyiptomi piramisokat meg, nahát az egyiptomiak építették.

Nem az UFO-k, vagy az Atlantisziak, vagy más efféle sületlenség.

Nem akarok sértõ lenni, de ennek a ,,nem tudjuk kik építették a piramisokat" annyi értelme van mint a ,,nem is volt Holdra szállás" kezdetû ostobaságnak.

Tudjuk kik építették. Pont, gyerünk tovább.

Legfeljebb a módszer nem ismert elõttünk, teljesen, jelenleg.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

"Én, a magam részérõl sokkal rejtélyesebbnek tartom a Nasca-vonalakat,
http://anthropologynet.files.wordpress.com/2007/07/nasca-lines-bird.jpg
mert azoknak a céljára épkézláb elmélet sincs, és valóban csak elég magasról nyújtják a kívánt látványt, és, (ha jól tudom) a közelben nincs olyan magaslati pont, ahonnan látni lehetne a dolgot."

Igen, a Nazca fensík, akármennyire is erõltetik a régészek és történészek az ellenkezõjét, egy nagy rejtély. A külömbözõ több tíz kilométer hosszú nyílegyenes vonalak, amik nem mellesleg keresztülvezetnek minden földi egyenetlenségen csak haggyám ahoz képest, amit a hegyekkel mûveltek a készítõk! Egész hegytetõket mintha levágták volna, és helyükben most valamiféle egyenes vonalak (számunkra) össze-visszaságnak tûnõ sokasága van...
Talán õsi gabonakörök?

"Kõgolyók...
Javítsatok ki, ha tévedek, de a föld legnagyobb mesterséges objektuma is harcászati céllal készült. Kínai nagy falnak hívják, és a barbár hordák távol tartására készült, sok-sok év alatt. Ha azt, volt türelme megépíteni "pár" embernek, hogy biztonságban legyen, akkor néhány, völgyekben talált kõgolyóbisnak simán lehetett a célja hasonló. És, ugye a dolog természetébõl fakadóan, minél nagyobb, anál nagyobb kárt képes okozni az ellenfélnek, és minél kerekebb, annál könnyebb mozgásra bírni, vész esetén, és annál tovább képes ellátni a feladatát..."

Nem értesz (engem, mivel _szerintem_ nem voltak fegyverek). Több helyen is olvastam a kõgolyókról, és sehol se említik lehetséges fegyverként. Ráadásul ha egy ilyen fegyvert használtak volna mondjuk a spanyol betolakodók vagy akár egymás ellen, akkor szerintem feljegyzésnek is kéne lennie egy ilyen fegyverrõl. De ilyesmirõl szó sincs. Arról van szó, hogy több _száz_ (és nem pár) ilyen kõgolyót találtak már _szerte a Földön_. A keletkezésük még úgy ahogy megmagyarázható (a szerszámok elkészítése is majdnem olyan nehzé volt, mint maga a kõ kifaragása...), de azt, hogy mire használhatták, senki se tudja. Több száz ilyen szinte tökéletes kõgolyót találtak, és nem szerte szét, össze-vissza, hanem külömbözõ alakzatokban. Szóval errõl ennyit.

"Már hogyne tudnák hogy ki építette az egyiptomi piramisokat...az egyiptomiak építették...lehet hogy te nem tudod, de mindenki más tudja...ez nem olyan nagy titok vagy rejtély..."

Ugyan már, ugyan már, ne nézz tiszta hülyének... Nagyon jól tudom, mit állítanak a régészek. De vajon azt is tudod, hogy honnan veszik azt, hogy a piramisokat Kheopsz (Khufu) építette? Ezt már egyszer egy korábbi hsz.-emben leírtam és linkeltem is egy oldalt ezzel kapcsolatban (706. hsz.).

Jah, Tyrkerrõl már olvastam én is korábban, de a leletrõl konkrétan még nem. Vmelyik híresebb viking (asszem Eirik Raud) fiának a nevelõje volt. Azt írták, h vikingül tyrkernek a magyarokat nevezték és valszeg magyar volt. Egyébként a legenda szerint egy növényt/gyümölcsöt találtak Marklandon, azt ismerte fel Tyrker, mert az õ népénél termett olyan növény.

Bár nem értem ebbõl egyeseknek hogyan következik, h a magyarok elhajóztak akkoriban Amerikába... Mert egy magyar keveredett közéjük, abból egyenesen ez következne!?

Dante73
Jah, nekem mindig gyanús volt a dolog.... Ez a kelet felõl idelovagoltunk téma sántít. Szerintem Árpád vezér eleve indián volt. Az amerikai kontinensen született, egyik reggel gondolt egyet, beugrott a vízbe, átúszta az óceánt, majd mikor partot ért, lóra pattant, és idelovagolt, a kárpát-medencébe.
Ironizálást félretéve, könnyen megeshetett, hogy a Viking hajókra felkerült valami módon egy õsmagyar, akár úgy, hogy elrabolták, mikor keletebbre jöttek a kelleténél, akár a magyar ment messzebb nyugatra, és simán csak csatlakozott hozzájuk, nincs itt semmi rejtély...
A többi meg ami a cikkben van, puszta véletlen, és spekuláció. Egyik említett dolog sem szignifikáns, így messze menõ következtetéseket levonni ostobaság belõlük.

Kõgolyók...
Javítsatok ki, ha tévedek, de a föld legnagyobb mesterséges objektuma is harcászati céllal készült. Kínai nagy falnak hívják, és a barbár hordák távol tartására készült, sok-sok év alatt. Ha azt, volt türelme megépíteni "pár" embernek, hogy biztonságban legyen, akkor néhány, völgyekben talált kõgolyóbisnak simán lehetett a célja hasonló. És, ugye a dolog természetébõl fakadóan, minél nagyobb, anál nagyobb kárt képes okozni az ellenfélnek, és minél kerekebb, annál könnyebb mozgásra bírni, vész esetén, és annál tovább képes ellátni a feladatát...

Én, a magam részérõl sokkal rejtélyesebbnek tartom a Nasca-vonalakat,
http://anthropologynet.files.wordpress.com/2007/07/nasca-lines-bird.jpg
mert azoknak a céljára épkézláb elmélet sincs, és valóban csak elég magasról nyújtják a kívánt látványt, és, (ha jól tudom) a közelben nincs olyan magaslati pont, ahonnan látni lehetne a dolgot.
Vagy ott van Stonhenge...

Na ezek, tényleg érdekes dolgok, és bár tippek vannak a keletkezésükre, céljukra, úgy tûnik, elég messze járunk még a valóságtól...

http://www.freetvmaci.info/

miért ragasztod rá egybõl, hogy ostobaság?
nem kolumbusz volt az elsõ, aki átkelt az óceánon...
Ha a vikingeknek könnyen ment, akkor a magyaroknak mért ne?
Én soha nem hittem, hogy a magyarok egyszerû lovasíjász nomádok voltak, akik mindössze annyit tettek évszázadokon át, hogy vándoroltak lóháton erre-arra. naivitás lenne azt hinni, hogy egy írástudó, erõs népnek ez minden képessége.
Anaid
Milyen kínos kérdésekre?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Már hogyne tudnák hogy ki építette az egyiptomi piramisokat...az egyiptomiak építették...lehet hogy te nem tudod, de mindenki más tudja...ez nem olyan nagy titok vagy rejtély...

És igen...addig amíg nincs meg, hogy melyik kultúra építette a boszniai ,,piramisokat" amíg nem lesz más nyoma ennek a piramis építõ népnek amíg nem lesznek konkrét bizonyítékok...addig csak humbug az egész.

Érdekes...ezek a nagy piramis feltárók egy csomó kínos kérdésre nem tudnak felelni...

Félreérted. Nem hiba, hanem erény.

Aha...teljesen ostobaság. Mégis hogy kerültek oda magyarok? Átúsztattak lovastul az Atlanti óceánon? Vagy, végig trappoltak Szibérián, és a Bering tengeren mentek át, majd végig Alaszkán?

Ez 100% hogy ostobaság

Mondjuk erre van példa...

Magyarok Amerikában a honfoglalás idejében? Végülis miért ne, csak akkor a történészek meg régészek igen nagy bakot lõhettek...

Anaid
Érdekes, de még nem ellenõriztem le, hogy az adatok valósak-e ezt be kell vallanom😄

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Ez érdekes.

*túl bonyolult volt ahoz,...(szerintem)

Rosszul fogalmaztam. Elnézést.

<#vigyor3>

Anaid

Anaid

Anaid
Azt, hogy egy fiatalember jóhiszemû nem tekinteném akkora hibának.

Magyar király koronázása. link

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Solt linkelte ezt a képet egy másik topicba:

A háttér felettéb érdekes ;-)

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

"elég bonyolult volt ahoz, hogy holmi dombokról legurigatott fegyvernek használják..."

Ezt csípem, a találgatás létjogosultságát nem megkérdõjelezõ, de logikusan negáló meglátás. Így kell ezt csinálni kérem!

Anaid
Hát, hiányosság, de nem tudok angolul, csak kicsit az pedig kevés volt ahhoz, hogy ilyen cikket olvasgassak.<#sir>
Egyébként el se hinnéd, hogy milyen bonyolult és költséges dolgokra voltak a történelem folyamán hajlandóak az emberek hol támadó, hol védekezõ célzattal...

Már csak a golyók elkészítéséhez szükséges eszközök elkészítése is (ha a linkelt oldalon lévõ magyarázatot nézzük, miszerint egy tökéletes félkör alakú fadarabban forgatták amíg tökéletes nem lett maga a golyó<#wow3>) elég bonyolult volt ahoz, hogy holmi dombokról legurigatott fegyvernek használják... Mellesleg feljegyzés se találtak eddig ilyenrõl... Szerintem a fegyvernek való felhasználást kizárhatjuk (amennyire mi ezt több ezer év távlatából megtehetjük).

Anaid
Gurításhoz? Hát hogy "ne menjen félre".😄 Egyenesen kellett hogy guruljon, hogy lehessen vele célozni.

Anaid
Ja persze, meg ahol ma áll egy tölgyfa ott pár ezer éve is állt egy tölgyfa.<#vigyor2><#taps>
Ha visszaolvasod nem lett kizárva, hogy természetes képzõdmények.
Beszélgetünk. Poénkodunk, komolykodunk. Jól vagyunk.
És te?

Kisendre
Persze, és mindenütt szétszórták õket az erdõkben, hegyekben, tengerparton hogyha épp arra jár egy katapult, akkor legyen mivel lövöldöznie. <#idiota>
Másrészt én úgy emlékszem, nem voltak olyan igényesek, hogy kõgolyókkal lõjjenek, hanem max csak kicsit megmunkált kövekkel.

Lehet, csak akkor minek kellett ilyen szinte tökéletesre kivágni?

Anaid
Legurították valahonnan védelmi célzattal?
Ok. Hagyjuk. Nem találgatok. Passz.