1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
-
TDantes #811 Azért ostobaság, mert akik Kolumbusz előtt átkeltek azok hajós népek voltak. Voltak hajóik .A magyaroknak nem voltak hajóik.
Na meg, ismerem a történelmet. És nem rémlik olyan belőle, hogy a magyarok el lovagoltak az Atlanti óceánig, ahol hajót ácsoltak, és elvitorláztak Nyugatra, mert úgy sincs jobb dolguk... -
TDantes #810 Nem állítják, hanem tudják. Egyiptomban egyiptomiak éltek, milyen meglepő. Az egyiptomi piramisokat meg, nahát az egyiptomiak építették.
Nem az UFO-k, vagy az Atlantisziak, vagy más efféle sületlenség.
Nem akarok sértő lenni, de ennek a ,,nem tudjuk kik építették a piramisokat" annyi értelme van mint a ,,nem is volt Holdra szállás" kezdetű ostobaságnak.
Tudjuk kik építették. Pont, gyerünk tovább.
Legfeljebb a módszer nem ismert előttünk, teljesen, jelenleg. -
Pares #809 "Én, a magam részéről sokkal rejtélyesebbnek tartom a Nasca-vonalakat,
http://anthropologynet.files.wordpress.com/2007/07/nasca-lines-bird.jpg
mert azoknak a céljára épkézláb elmélet sincs, és valóban csak elég magasról nyújtják a kívánt látványt, és, (ha jól tudom) a közelben nincs olyan magaslati pont, ahonnan látni lehetne a dolgot."
Igen, a Nazca fensík, akármennyire is erőltetik a régészek és történészek az ellenkezőjét, egy nagy rejtély. A külömböző több tíz kilométer hosszú nyílegyenes vonalak, amik nem mellesleg keresztülvezetnek minden földi egyenetlenségen csak haggyám ahoz képest, amit a hegyekkel műveltek a készítők! Egész hegytetőket mintha levágták volna, és helyükben most valamiféle egyenes vonalak (számunkra) össze-visszaságnak tűnő sokasága van...
Talán ősi gabonakörök?
-
Pares #808 "Kőgolyók...
Javítsatok ki, ha tévedek, de a föld legnagyobb mesterséges objektuma is harcászati céllal készült. Kínai nagy falnak hívják, és a barbár hordák távol tartására készült, sok-sok év alatt. Ha azt, volt türelme megépíteni "pár" embernek, hogy biztonságban legyen, akkor néhány, völgyekben talált kőgolyóbisnak simán lehetett a célja hasonló. És, ugye a dolog természetéből fakadóan, minél nagyobb, anál nagyobb kárt képes okozni az ellenfélnek, és minél kerekebb, annál könnyebb mozgásra bírni, vész esetén, és annál tovább képes ellátni a feladatát..."
Nem értesz (engem, mivel _szerintem_ nem voltak fegyverek). Több helyen is olvastam a kőgolyókról, és sehol se említik lehetséges fegyverként. Ráadásul ha egy ilyen fegyvert használtak volna mondjuk a spanyol betolakodók vagy akár egymás ellen, akkor szerintem feljegyzésnek is kéne lennie egy ilyen fegyverről. De ilyesmiről szó sincs. Arról van szó, hogy több _száz_ (és nem pár) ilyen kőgolyót találtak már _szerte a Földön_. A keletkezésük még úgy ahogy megmagyarázható (a szerszámok elkészítése is majdnem olyan nehzé volt, mint maga a kő kifaragása...), de azt, hogy mire használhatták, senki se tudja. Több száz ilyen szinte tökéletes kőgolyót találtak, és nem szerte szét, össze-vissza, hanem külömböző alakzatokban. Szóval erről ennyit.
-
Pares #807 "Már hogyne tudnák hogy ki építette az egyiptomi piramisokat...az egyiptomiak építették...lehet hogy te nem tudod, de mindenki más tudja...ez nem olyan nagy titok vagy rejtély..."
Ugyan már, ugyan már, ne nézz tiszta hülyének... Nagyon jól tudom, mit állítanak a régészek. De vajon azt is tudod, hogy honnan veszik azt, hogy a piramisokat Kheopsz (Khufu) építette? Ezt már egyszer egy korábbi hsz.-emben leírtam és linkeltem is egy oldalt ezzel kapcsolatban (706. hsz.). -
polarka #806 Jah, Tyrkerről már olvastam én is korábban, de a leletről konkrétan még nem. Vmelyik híresebb viking (asszem Eirik Raud) fiának a nevelője volt. Azt írták, h vikingül tyrkernek a magyarokat nevezték és valszeg magyar volt. Egyébként a legenda szerint egy növényt/gyümölcsöt találtak Marklandon, azt ismerte fel Tyrker, mert az ő népénél termett olyan növény.
Bár nem értem ebből egyeseknek hogyan következik, h a magyarok elhajóztak akkoriban Amerikába... Mert egy magyar keveredett közéjük, abból egyenesen ez következne!? -
#805 Jah, nekem mindig gyanús volt a dolog.... Ez a kelet felől idelovagoltunk téma sántít. Szerintem Árpád vezér eleve indián volt. Az amerikai kontinensen született, egyik reggel gondolt egyet, beugrott a vízbe, átúszta az óceánt, majd mikor partot ért, lóra pattant, és idelovagolt, a kárpát-medencébe.
Ironizálást félretéve, könnyen megeshetett, hogy a Viking hajókra felkerült valami módon egy ősmagyar, akár úgy, hogy elrabolták, mikor keletebbre jöttek a kelleténél, akár a magyar ment messzebb nyugatra, és simán csak csatlakozott hozzájuk, nincs itt semmi rejtély...
A többi meg ami a cikkben van, puszta véletlen, és spekuláció. Egyik említett dolog sem szignifikáns, így messze menő következtetéseket levonni ostobaság belőlük.
Kőgolyók...
Javítsatok ki, ha tévedek, de a föld legnagyobb mesterséges objektuma is harcászati céllal készült. Kínai nagy falnak hívják, és a barbár hordák távol tartására készült, sok-sok év alatt. Ha azt, volt türelme megépíteni "pár" embernek, hogy biztonságban legyen, akkor néhány, völgyekben talált kőgolyóbisnak simán lehetett a célja hasonló. És, ugye a dolog természetéből fakadóan, minél nagyobb, anál nagyobb kárt képes okozni az ellenfélnek, és minél kerekebb, annál könnyebb mozgásra bírni, vész esetén, és annál tovább képes ellátni a feladatát...
Én, a magam részéről sokkal rejtélyesebbnek tartom a Nasca-vonalakat,
http://anthropologynet.files.wordpress.com/2007/07/nasca-lines-bird.jpg
mert azoknak a céljára épkézláb elmélet sincs, és valóban csak elég magasról nyújtják a kívánt látványt, és, (ha jól tudom) a közelben nincs olyan magaslati pont, ahonnan látni lehetne a dolgot.
Vagy ott van Stonhenge...
Na ezek, tényleg érdekes dolgok, és bár tippek vannak a keletkezésükre, céljukra, úgy tűnik, elég messze járunk még a valóságtól... -
Fbn Lx #804 miért ragasztod rá egyből, hogy ostobaság?
nem kolumbusz volt az első, aki átkelt az óceánon...
Ha a vikingeknek könnyen ment, akkor a magyaroknak mért ne?
Én soha nem hittem, hogy a magyarok egyszerű lovasíjász nomádok voltak, akik mindössze annyit tettek évszázadokon át, hogy vándoroltak lóháton erre-arra. naivitás lenne azt hinni, hogy egy írástudó, erős népnek ez minden képessége. -
#803 Milyen kínos kérdésekre? -
TDantes #802 Már hogyne tudnák hogy ki építette az egyiptomi piramisokat...az egyiptomiak építették...lehet hogy te nem tudod, de mindenki más tudja...ez nem olyan nagy titok vagy rejtély...
És igen...addig amíg nincs meg, hogy melyik kultúra építette a boszniai ,,piramisokat" amíg nem lesz más nyoma ennek a piramis építő népnek amíg nem lesznek konkrét bizonyítékok...addig csak humbug az egész.
Érdekes...ezek a nagy piramis feltárók egy csomó kínos kérdésre nem tudnak felelni... -
upszilon #801 Félreérted. Nem hiba, hanem erény. -
TDantes #800 Aha...teljesen ostobaság. Mégis hogy kerültek oda magyarok? Átúsztattak lovastul az Atlanti óceánon? Vagy, végig trappoltak Szibérián, és a Bering tengeren mentek át, majd végig Alaszkán?
Ez 100% hogy ostobaság -
Pares #799 Mondjuk erre van példa... -
Pares #798 Magyarok Amerikában a honfoglalás idejében? Végülis miért ne, csak akkor a történészek meg régészek igen nagy bakot lőhettek... -
#797 Érdekes, de még nem ellenőriztem le, hogy az adatok valósak-e ezt be kell vallanom:D -
Pares #796 Ez érdekes. -
Pares #795 *túl bonyolult volt ahoz,...(szerintem)
Rosszul fogalmaztam. Elnézést.
-
#794 Aki nem hiszi járjon utána:D -
Itt pedig a rováshoz vannak érdekességek -
#792 Azt, hogy egy fiatalember jóhiszemű nem tekinteném akkora hibának. -
ManoNegra #791 Magyar király koronázása. link -
ManoNegra #790 Solt linkelte ezt a képet egy másik topicba:
A háttér felettéb érdekes ;-)
-
upszilon #789 "elég bonyolult volt ahoz, hogy holmi dombokról legurigatott fegyvernek használják..."
Ezt csípem, a találgatás létjogosultságát nem megkérdőjelező, de logikusan negáló meglátás. Így kell ezt csinálni kérem! -
#788 Hát, hiányosság, de nem tudok angolul, csak kicsit az pedig kevés volt ahhoz, hogy ilyen cikket olvasgassak.
Egyébként el se hinnéd, hogy milyen bonyolult és költséges dolgokra voltak a történelem folyamán hajlandóak az emberek hol támadó, hol védekező célzattal... -
Pares #787 Már csak a golyók elkészítéséhez szükséges eszközök elkészítése is (ha a linkelt oldalon lévő magyarázatot nézzük, miszerint egy tökéletes félkör alakú fadarabban forgatták amíg tökéletes nem lett maga a golyó) elég bonyolult volt ahoz, hogy holmi dombokról legurigatott fegyvernek használják... Mellesleg feljegyzés se találtak eddig ilyenről... Szerintem a fegyvernek való felhasználást kizárhatjuk (amennyire mi ezt több ezer év távlatából megtehetjük). -
#786 Gurításhoz? Hát hogy "ne menjen félre".:D Egyenesen kellett hogy guruljon, hogy lehessen vele célozni. -
#785 Ja persze, meg ahol ma áll egy tölgyfa ott pár ezer éve is állt egy tölgyfa.
Ha visszaolvasod nem lett kizárva, hogy természetes képződmények.
Beszélgetünk. Poénkodunk, komolykodunk. Jól vagyunk.
És te? -
#784 Persze, és mindenütt szétszórták őket az erdőkben, hegyekben, tengerparton hogyha épp arra jár egy katapult, akkor legyen mivel lövöldöznie.
Másrészt én úgy emlékszem, nem voltak olyan igényesek, hogy kőgolyókkal lőjjenek, hanem max csak kicsit megmunkált kövekkel. -
Pares #783 Lehet, csak akkor minek kellett ilyen szinte tökéletesre kivágni? -
#782 Legurították valahonnan védelmi célzattal?
Ok. Hagyjuk. Nem találgatok. Passz. -
Pares #781 A kisebbeket talán, de egy 10 tonnás kőgolyót nehezen tudok elképzelni katapult lövedéknek... -
#780 Ha nem, hát nem. Pedig később csináltak ám ilyeneket, kőgolyókkal lövöldöztek..stb. -
#779 100%, hogy nem. -
#778 Ha mesterséges nem lehet, hogy katapulthoz használták? -
Pares #777 *mármint _pontosan_ meghatározni... -
Pares #776 Azt olvastam, hogy gránit, granodiorit. A korukat sem tudják meghatározni, valamelyiket 60 millió évesre (ezek valószínűleg a természetesek, bár kitudja :P), valamelyiket Kr.e 4000-re, valamelyiket Kr.e. 1000-re valamelyikeket meg a kr.u. első 1500 évbe datálják... -
#775 Homokkő, emberfej nagyságú kőgolyók - teke:D
Csak jó lenne tudni, milyen kőből vannak a hatalmasabbak... -
#774 Azonos kőtípusokból vannak a különböző helyeken talált golyók? -
Pares #773 Jé! Nálunk is vannak! Ezt nem is tudtam :D -
Pares #772 Pár info a Costa Rica-i kőgolyókról. Pár lehetséges építési módot is felvetnek.
Némely kőgolyó szinte tökéletes gömb alakú, a maximális kerülethiba egy 6 láb, 7 hüvelyk átmérőjű gömbnél csak 0,5 hüvelyk, vagy 0,2%.