A múlt megoldatlan rejtélyei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falcon87
Hát... Nem tagadom, én hiszek abban, hogy nem mi vagyunk az egyetlen értelmes lény az univerzumban, de ez eléggé szigorú 😄

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

Falcon87
"energiaszipolyozó alakváltó gyíkemberek"
linkt

Falcon87
😄DDD

Christiansen
Én pl. szinte biztosnak tartom, hogy léteznek földönkívüliek(nálunk fejlettebbek is), és elképzelhetõek, hogy jártak itt. Azt viszont szinte kizártnak, hogy
az emberiség civilizációja idején.

Próbálok normálisan hozzáállni a témához,
de az az igazság, hogy van pár nyugtalanító elõzmény azért, amikrõl nem biztos,
hogy tudsz..pl. földönkívüli élet topik..vagy olyan fórumozók,
mint Saintgermain aki az energiaszipolyozó alakváltó gyíkemberekben hisz,
vagy a paranoiás nwo-s Okkultist akit már 40x bannoltak de mindig visszajön,
és azért valljuk be Paresnak is volt pár érdekes😊) gondolata, de legalább
õ normális stílusban ír..

Ha valaki ufo-hívõ, még nem feltétlenül következik az, hogy úgy gondolja, hogy ellátogattak ide. Pl. én is valószínûnek tartom más fajok, létformák létezését, de nem állítom, hogy ellátogattak valaha is ide, vagy, hogy egyáltalán fejletebbek nálunk, vagy nagy fekete szemük van stb. ...

Egyetértek. Senki sem állított ilyeneket biztosra. Ha valaki nyitottabb, még nem feltétlenül elvakult ufo-hívõ (és ha netán az, akkor mi van? az is egy nézõpont).

Adj szerinted elfogadható magyarázatokat legyél szíves. Én semmi konkrétat nem állítottam, igyekszem több oldalról megközelíteni a témát. Nyitott vagyok éppúgy a Te magyarázataidra, véleményedre, elképzeléseidre, mint a többiekére.
Abban igazad van, hogy történelmi ismereteim (is) hiányosak, nem vagyok sem régész, sem mûvészettörténész, csak érdekesnek találom ezt a topicot. Bár mondjuk elvitatkozhatnánk a végtelenségig, nem hinném, hogy mindenre maradéktalanul választ fogunk kapni.

PS.: annyi a kérésem lenne, hogy ha netán linkelsz valamit, az ne angol legyen, lusta leszek lefordítani, hanem valami jó kis magyar cikk, vagy elég ha ideírod, sõt, beelégszem a Te elképzeléseiddel, véleményeddel, magyarázatoddal is. 😉

Christiansen
ajánlom ezt, tessék csemegézni jó kis sztorik.
de akár görög mitológia is lehetne, teljesen mindegy.

élénk fantázia és hitvilág, természeti jelenségekre alapozva

Balumann
Én is inkább azon az oldalon vagyok, akik azt mondják, hogy nem valószínû korábbi fejledtebb civilizáció ill. földönkívüliek létezése. De az ellenérvek egy részével sem értek egyet.

-még mindig nem fedeztünk fel minden élõlényt, nem tudhatjuk biztosra, hogy nem élt valamilyen más fura madár, élõlény (ami alapjául szolgálhatott pl. furcsa ábráknak)
-a természet még ma is okoz meglepetéseket

Ha az esemény lejegyzése késõbb történt, illetve át is írták, akkor egy meteoritból simán lehet akár angyalok, istenek háborúja is.

Még 1 kérdés, biztos-e a történetek egymástól való függetlensége?

Pl egy hattyúk vontatta szekér? 😊

Az azték arany MiG-21 tényleg rejtélyes.
Önmagában.
Tedd mellé olyan dolgok ábrázolását, aminél ismert a téma.

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Christiansen
De te burkolt ufóhívõ vagy: _😄😄Dd

Anaid
Ha komolyan vettem volna nem így reagálok😄
Puszi a hasadra.Ja ezt nálam sem kell ám komolyan venni, csak szokásom ilyeneket "mondani".😄

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Falcon87
Senki sem állította egyiket se biztosra D:
Na jó, én nem vitatkozom. Értelmes topik lett volna ez, ha nem jön a sok aberrált, habzó szájjal fröcsögõ hiperszkeptikus, és nem rondít bele.
Viszlát!

dronkZero
Tökmindegy, hogy ufó, vagy hogy õsi hájtek. Az még mindig az ufóhit kategória.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

dronkZero
Mármint úgy érted, hogy _te nem ismered_ azokat a magyarázatokat? Másik fele, hogy nagyon nem mindegy, hogy "nem ad magyarázatot", vagy hogy "nem fogadom el a magyarázatot, amit ad".

Falcon87
Úgy tûnik, elment az eszed. Ha nem tûnt volna fel, itt egy elvakult ufo-hívõ sincs, csupán ti hiszitek ezt.

Egy repülõ tüzet okádó szekérnél azért kitalálhattak volna jobb szimbólumot is a repülésre.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

*- magyarázatot :-)

Ez viszont jogos, ha csak szimbolikus értelme van, akkor mirõl van szó? Persze ez nem ad választ más rejtélyes vagy fura dolgokra magyarázatot.

Én is egy hasonló értelmetlen hsz.-re válaszoltam. Miért ne? Ezt lehet mindenre mondani.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

dronkZero
Miért ne?

Mostantól minden értelmetlen kérdésre ezt fogom visszakérdezni. Kíváncsi vagyok, mikor unjátok meg.

dronkZero
"Mellesleg a szárnyas alakok jelenthetik a repülés képességét is, nem kell szó szerint venni az ábrákat..."

Ha megengedjük, hogy esetleg az ábrázolt jelenetek metaforák is lehetnek, és csak szimbolikusan értelmezhetõek, akkor viszont kurvára nem értem mi bajotok van a történelem és mûvészettörténet adta magyarázatokkal...
...
Ja, de beugrott: hát abban nincsenek ufók!

El lett intézve, hogy az nem lehet más, mint mese.

És miért találta volna ki egymástól függetlenül a hasonló "meséket"?

Falcon87
Õk azért "kissé" jobban ismerték a magyarakat, mint a mai ember. A természetben éltek, nem hiszem, hogy egy madarat összekevertek volna valamivel...
Mellesleg a szárnyas alakok jelenthetik a repülés képességét is, nem kell szó szerint venni az ábrákat...

És ennél összetettebb dolgokat hogyan talál ki? Valahol a topic elején voltak úgymond mûszaki leírások ûrhajókról ha jól emlékszem.

Persze, nincs szó, de úgy néz ki, vagy hasonló. Lehet amúgy, hogy valami szertartáshoz, rituáléhoz vagy mit tudomén mihez valami viselet.

:-D

Természetesen ez is egy lehetséges verzió.

dronkZero
És miért mindig csak amcsi ûrhajóst ábrázolnak? Orosz ûrhajóst, tehát kozmonautát nem láttak? 😄 😛

qetuol
<#falbav> és miért ne találhatna ki az ókori ember egymástól függetlenül "repülõ izéket"? madarat látott, embert látott, eget látott, ebbõl a 3 fogalomból össze lehet rakni az égbõl jövõ repülõ embert. amúgy ûrhajósról, asztronautáról sehol nincs szó, ezek mai fogalmak, amiket a denikenfélék szeretnek belemagyarázni bizonyos õsi ábrázolásokba.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Visszatérve az eredeti témához, szerény véleményem szerint valamit tapasztalnia kellett az akkori embernek, hogy ilyesmikrõl írjon, ilyesféle dolgokat ábrázoljon. Szerintem magától nem talál ki az ember (pláne az akkoriak) mindenféle repülõ izét, "asztronautát", fegyvereket meg egyebeket. Az ilyesféle ötletek, gondolatok táptalajául szolgál az anyagi és/vagy szellemi kultúra, de nem hinném, hogy akkoriban az emberek rendelkeztek volna efajta tárgyakkal és/vagy fogalomkörrel, tehát valószínûbb, hogy valahonnan "ellesték" ezeket a dolgokat. Továbbá gyanús, hogy akkoriban egymástól elszigetelt civilizációk és kultúrák is beszámolnak egymáshoz hasonló ilyetén dolgokról. Persze ezek lehetnek természeti jelenségek, mivel ugye természet van az egész Földkerekségen. :-) Mondjuk én még olyan természeti jelenséget nem láttam, ami például "kis ûrhajós emberke", tehát errõl az oldalról megközelítve is sántít a dolog. Nem állítom, hogy jártak itt idegenek (bár én nagyon valószínûnek tartom más fajok létezését a Földön kívül), de valamit csak tapasztaltak azok az emberek, ha ilyenekrõl fantáziálgattak. Természetesen nem zárom ki, hogy hibás az eszmefuttatásom, lehet, hogy tényleg csak úgy jöttek valahonann ezek a gondolatok. Honna is tudhatnánk ezekre a dolgokra a választ?

Falcon87
Értem, értem. Neked adok igazat, tényleg szemét volt, de akkor is kissé... vicces volt 😊

Molnibalage
Látom, nem látod a problémát.

Jött pl. egy okkultist kalbeberû valaki. Egy ideig türelmesek voltunk. Jó hosszú ideig. Aztán csak trollkodott, végül személyeskedett. Egy idõ után meguntam és vissaugattam én is. A tudása volt ami miatt beszóltam, mert az összeadás, mint mûvelet, az talán még ment neki, de ott végetért a tudománya. Ez megítélhetõ monitor mögül is, mert egy fotón látható árnyék jelenséget nem ismert fel, de csak trollkodott.

Akkor áruld el kérlek, hogy upszilon honnan a jó búbánatból tudja a monitor mögül, hogy én hol és mit dolgoztam az elmúlt 10 évben ? Aki így szól be, azt minden átmenet néklül elküldöm a jó francba, ha sokáig pattok akkor a jó édesanyjába. Ez nem személyeskedés. Kb. olyan, mint amikor Buzz Aldrin lezúzta a kis moohoaxert...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Falcon87
Mármint, hogy pont te vagy felháborodva, hogy sértegetnek, aki állandóan személyeskedik 😄DDD

Tapasztaltam, de lekakilom.

Christiansen
Te tudod, csak egy tanács volt.
Szerintem mindig ez lesz a topik menete, hogy érkezik egy rejtély,
és a szkeptikusok mindent elkövetnek a "cáfolására", bizonyítva, hogy
semmi köze földönkívüliekhez, abban az esetben is, ha senki sem állítja, hogy van köze 😄😄D

Nem kéne átírni semmit.

Kisendre
Oké, sajnálom, hogy te ezeket nem vagy képes elfogadható magyarázatnak tekinteni, de ha ennyire biztos vagy az igazadban, akkor legalább elmesélnéd, hogy miért nem jó amit írtam. Bár tényleg könnyebb elmenekülni. 😊

Christiansen
Szerintem akkor lenne jó a topik, ha le lenne szögezve, hogy
nem földönkívüliek meg ilyesmik segítettek,
hanem az emberi leleményesség és munka hozta a sikert, egyelõre
nem tisztázottan, miképpen. Persze tudom, hogy te sem állítod, hogy
földönkívüliek voltak, de a "szkeptikusok" szemében ez nem olyan
egyértelmû, így már elvbõl cáfolnak mindent, amit mondasz.

Át kellene írni a topik alcímét..

"Egyébként már mindenre van elfogadható, és egyszerû válasz."

Azthiszem most abbahagyom ezt a topikot.

"Nem az dönti el, mire viszed, hogy mikor kezded, hanem az, hogy mikor hagyod abba." /Richard Bach/

Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?

Molnibalage
Honnan? Dolgoztál te velem együtt valaha? Hol?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Miért is? Itt nem természettudományos és mûszaki ismeretekrõl van szó. A büdös életben nem talákoztam vele, azt sem tudja, hogy kivagyok, de beszól, hogy nem végeztem kemény fizikai munkát. És ez honnan tudja? A monitoron kirajzolódik az önéletrajzom és múltam? Kétlem.

Akkor én is fogalmazzak meg kritikát az agyteljesítményérõl és hiányos termésszettudományos ismereteirõl? Annak legalább lenne is alapja, az itt leírt nevetséges dolgok.

Az persze eszedbe sem jut, hogy ismerlek? :-)

Férfi-e az, aki nem teszi jobbá a világot?

Falcon87
😄DDD
Ugye te is tudod, hogy nevetséges ezt pont a TE szádból hallani?😄DD

Molnibalage
Szerinted kõkorban nem éltek az emberek magasan? Ötzi is csak pipázni ment az Alpokba ugye? (Persze akkor még nem volt dohány.)

Molnibalage
Meg milyen fotal okoskodás? A Tibeti Potala Palota hány méteren van? Az is megépült. Nekem az a hihetetlenebb inkább és nem az amit te mondasz...

Molnibalage
A jó tudodkidet azt sértegessed. 16 éves koromtól fogva azt csináltam nyáron, mert kellett a pénz. Világ életemben sokat sportoltam. Egyéb kérdés, mr. nagypofájú?

Kisendre
Nem hegyivadászokról, de attól még, hogy ezek az emberek a kõkorban éltek, ugyanúgy alkalmazkodott a szervezetük a hegyvidéki élethez, mint a mai ilyen körülmények között élõ embereknek, a hegyivadászokat csak példának hoztam, hogy legyen valami konkrétum, de látom nem esett le, szemléltetni akartam, hogy mekkora különbség van az emberek állóképességében a környezettõl függõen, a hegyvidéki a sík terepen boldogul nehezen, a sík vidéki meg fordítva.

Egyébként már mindenre van elfogadható, és egyszerû válasz.

- dioritot akár lehet diorittal is megmunkálni

- az archeológusok ottani fellelhetõ eszközökkel már reprodukálták a szállítást