1387
Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk
  • Anaid
    Ez igaz.
    A gömb a legtöbb helyen a teljességet, a tökéletességet szimbolizálja.
  • Anaid
    Jé itt is vannak...
    Azért érdekes, hogy természeti képződménynek nevezi, de a kialakulásáról megjegyzi, hogy nem tudni...
  • Pares
    Nemcsak a gömb volt lényeges szimbólum...
  • Pares
    Jah, és ahol találtak, ott több százával találtak ilyen kőgolyókat, minden méretben, a legnagyobb 16 tonna. Costa Ricán és Új-Zéland partjainál is több mint 300 ilyen kőgolyót fedeztek föl eddig, és még mindig találnak újabbakat...
  • Anaid
    Óriások kugliztak:D vagy modellezték a Naprendszert:D

Komolyra fordítva: építészetben esetleg kultikus jelentősége lehetett. A gömb a régieknél lényeges szimbólum volt.
  • Pares
    Ahol foglalkoznak vele, egyértelműen írják, hogy mesterségesen voltak élőállítva (persze nem zárhatjuk ki, hogy azok, amelyeken egyébként látszik is, természetesen alakultak ki...), hiszen rengeteget egy vonalban találtak vagy különféle alakzatokban ásták ki... Arról viszont halvány fogalmuk sincs, mire használhatták (szerte a világon)...
  • Anaid
    Ki ne gerjedt volna? A gömb az szép szabályos forma...:D

Kizárható az erózió lehetősége? (Csak azért kérdem, mert míg nem kizárható vitatni fogják, hogy mesterségesek-e)
  • Pares
    Ráadásul nem is egy állítólagos piramis (amik mellesleg a Föld legnagyobb eddig ismertjei) van azon a környének... Most olvasom, hogy találtak valamiféle kőgolyókat is a környéken... Milyen meglepő, hogy ezeket a kőgolyókat ismét csak megtalálhatjuk szerte a Földön, Costa Ricán, Új-Zélandon és Bosniában is.
    Ó, hát ez is biztos csak a természet műve. Vagy ha nem, akkor úgy látszik az ősi civilizációknak szerte a Földön (akik JELEN TUDÁSUNK SZERINT mégcsak nem is tudhattak egymásról...) a Sci-Fi-n, a Piramisokon, az égi tanítómestereken kívül a hatalmas kőgolyókra is nagyon gerjedtek... a hasonló teremtés és egyéb mítoszokot inkább meg se említem, mert túl sok lenne...
  • Anaid
    Teljesen igazad van az off-al kapcsolatban. Én a magam részéről befejeztem.

Érdekesnek találom a piramisokban talált rovásírást. Kicsit másmilyen elképzelések voltak az akkori kor ilyen írást használó népeiről. Ha jól tudom ezen elképzelésekbe nemigen illik bele egy piramis felépítésének eshetősége...
  • Pares
    Azon kívül, hogy teli offoljátok a topikot a "skizofrénia" elemezgetésével, lenne pár szavatok esetleg Bep-Kororotira? Vagy a "szkeptikusok" megegyeztek annyiban, hogy a Kajapók Keano Reeves-t ábrázolják (697. hsz.)?

A Boszniai piramisokhoz: Egyesek szerint csak egy piramis alakú hegy. Nos elég érdekes, hogy rögtön 3 ilyen piramis alakú hegy is van egy helyen, és milyen meglepő, hogy még járatokat is találtak alattuk. Dehát perszehogy ez csak véletlen, és azok csak jelentéktelen hegyek, amiket furcsa alakra formázott az idő és a természet.
    Ó, hát perszehogy csak természetes jelenség, nem is lehetnek piramisok, hiszen nem ismerünk olyan kultúrát, ami a mai bosznia területén piramisokat tudott vagy építhetett volna... Főleg hogy azt se tudjuk, az egyiptomiakat ki építette, de azért egy kis ferdítés itt-ott a régészek közt megengedett... Ez csak természetes.
  • Anaid
    Érdekes párhuzam: ha történik egy esemény, amelyet egy hívő nem tud megérteni csodát kiált, a tudományosan gondolkodó emberek jó része szerint ez nevetséges. Ha ugyanerre az eseményre egy tudományosan gondolkodó ember kapásból betegséget, súlyos betegséget kiált az más kategória?

Az igazság "odaát" van.
    Na lehet, hogy most megint nem lettem népszerűbb, de ha páran elgondolkodnak a dolgokon, akkor nem is akkora baj.:D
  • Anaid
    Kérdezd attól, aki belinkelte.

Feltételezem arra célzott, hogy ilyesmiket, márhogy ősi asztronautákat ilyen beteg emberek is láthatnak, utána meg elterjesztették a hírt mint "valóságot".

Csak egy megjegyzés még ehhez a skizi témához. Javaslom "komoly pszihológiai" cikkek olvasását, ahol azt is leírják, hogy a pszichológia bonyolult és egyes tünetek látszólagos egyezéséből nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni. Még egészséges emberek agya is produkálhat néha "érdekes" dolgokat.
  • tpeterr
    "Vimánák, ősi asztronauták, elsüllyedt kontinensek, elpusztult civilizációk" én nem látom a felsorolásban a skizofrénia szót :-)
  • tpeterr
    Egyáltalán hogy jött ide a skizofrénia? :-)
  • Anaid
    751-es hsz a 746-ra válasz volt, aminél a link a skizofréniáról szól.
    Nem bizonygatom hogy gyógyítható orvosok írják, de te biztos jobban tudod "hatalmas varázsló". Egyébként megszoktad nézni mikre válaszolsz, vagy csak tippelsz és vagy bejön, vagy nem.
    Mellesleg mondd már meg nekem, mikor lett kiásva köztünk a csatabárd, mert én nem tudok róla.:D
  • Fbn Lx
    5 évesen még talán az volt, de 6-7 évesen már semmiképp sem.
    De te megint belekevertél ebbe valamit. Most éppen a hitet. Ennyi erővel rengeteg felnőtt embernek még most sem fejlődött ki a realitásérzése, nem?
    Gondolok itt new age ezósokra, ahogy akár a Jézusban, Buddhában, Allahban hívőkre. Mi köze a realitás érzékelésének a hithez?
    Már megint elterelted a témát, és ahelyett hogy a kérdéseimre és a feltevéseimre válaszoltál volna, elkezded bizonygatni nekem, hogy a skizofrénia gyógyítható, és már rengetegen meggyógyultak. De most őszintén. Mi köze volt bármelyik írásomnak ehhez?
  • Anaid
    Mér neked 5 évesen a Télapó nem volt "valóság" te csodagyerek?
    Miről beszéltetek? Egy betegségről amiből jó sokan kigyógyultak már. De voala, hogy te is tudd kb. miről beszéltek:
    Skizofrénia (de unom, nem lett ez már linkelve?)
    Ajánlom figyelmedbe azt a részt, ahol azt ecseteli, mikkel kockáztatják a legjobban, hogy állandósuljon és ne gyógyuljon meg. Mert meg lehet gyógyulni ebből is mint a legtöbb betegségből. Tényleg kezd uncsi lenni, hogy megint ez a téma....
  • Fbn Lx
    mi a szörnyű számodra abban, amit írtam? nem mellesleg látom nem fogtad fel, hogy miről beszéltem.
    Az embernek felnőttkorára kialakul a "tudata"? Ezt hogyan kéne értelmenzem?
    Na meg azt, hogy addigra meg tudja tenni, hogy különbséget tegyen valóság és nem valóság között. Erre ha jól emlékszem, már 5 éves koromban képes voltam a tévé előtt. Vagy csak én voltam csodagyerek? :|
    Megtanulta, hogy mi a "valóság"?
    Pont erről beszéltem, hogy azt soha nem fogod megtanulni, hogy mi a valóság, mert magát a szót, hogy valóság, nem tudod értelmezni. Nincs rá megfelelő definíció. Az a szó, hogy valóság csupán a konyhanyelvben létezik, és azon belül is csak egy szuggesztív, megfogható jelentéssel nem bíró szó.
  • Anaid
    Azért majd írd le légyszí, mi ez a majdnem mániás érdeklődés eziránt a betegség iránt...
  • Anaid
    Szörnyű.
    Az meg főleg, hogy így írsz róla. Minek kell bebizonyítani? Ha egy ember felnőttként "betegszik" meg, addigra kialakul a tudata, vagyis meg tudja tenni, hogy különbséget tegyen valóság és nem valóság között. Már megtanulta, mi a "valóság" és hogy mik a "közösségi elvárások" szerintem, bár nem vagyok szakértő ebben a témában.
  • Fbn Lx
    Szörnyű.
    De elgondolkodtat mindig, ha ilyet olvasok, felvetődik bennem 1-2 kérdés.
    Soha, senki nem tudta még bebizonyítani, hogy az a valóság és az igazi, amit látni, hallani, tapintani vélünk... Soha, senki nem tudja bebizonyítani egy adott embernek azt, hogy nem ő az egyetlen valódi élőlény a világon emberi tudattal,mindenki más csupán játssza a szerepét, megfigyeli.
    És soha, senki nem tudná nekem bebizonyítani, hogy az éppen adott pillanatban a világból nem csak annyi létezik, amennyit én felfogok, látok. Nem tudják bebizonyítani, hogy amikor nem figyelek oda, akkor is élnek emberek két utcával arrébb. :]
    És nem tudják megcáfolni azt, hogy felsőbb erők, esetleg földönkívüliek figyelnek minket, vagy akár irányítanak is minket.
    Ezek belegondolva mind hülyeségnek hangzanak, de min olyan dolgok, amiket lehetetlen bebizonyítani, és éppen ezért egy egyén akár azt is érezheti, hogy mindez igaz lehet. Hogy ő az egyetlen valódi tudat, és hogy köré épül a világ...
  • polarka
    Kösz.
    Egyébként ebből még mindig nem következik, h a "piramisok" vagy az írások is olyan idősek.
  • Anaid
    Köszönöm.
    Valahol olvastam, vmi ilyesmit, hogy mindenki kezdjen el gondolkodni...kicsit komolyan vettem
  • Dante73
    Hát, fizikus nem leszek, az is biztos. Azért egy lényeges eleme van a dolognak, amit Stephen Hawking is elismer. Mégpedig az, hogy jelenleg sokkal több mindent nem tudunk, mint amit tudunk. Valamint arra is van utalás, hogy amit tudunk, az sem 100%-ig biztos, hogy igaz.
    Mindenesetre, tanulságos(ak) a cikk(ek).
    Ez egyszerűen nevetséges. Nem állok neki szétszedni a történetet, de gyakorlatilag minden mondatát megcáfolja egy következőben az író. Ugyanakkor olyan ziccereket hagy ki, (Például azt, hogy megkeresi az említett kislányt) hogy távolról sem lehet igaz, amit állít.
    Az ilyen történetek többet ártanak az ufológiának, mint 100 habzó szájú ellenző...
  • BernieLomax VIP
    Látom egyelőre a tojásfejű/szőke kékszemű élieneknek van igaza, amikor óvatosan jönnek ide , a vadak közé. (nemcsak vademberek, de degeneráltak is, nem képesek olajmentesen energiát termelni, gyógyítani a rákot, telepátiával kommunikálni, tehát elfajzott, visszamaradott népség, képesek viszont megtámadni mindent és mindenkit, skizofrének lehetnek, mind a 6,5milliárdan?)
  • sz4bolcs
    Tessék. Ez pl. az üldözéses formája. :D
  • Falcon87
    Öklük van
  • Anaid
    Stephen Hawking: Einstein álma
  • Fbn Lx
    az élieneknek van pénisze?
  • Falcon87
    Vigyázz mer seggberaknak :o
  • Fbn Lx
    kösz, hogy ezt megosztottad :] érdekes...
    Lassan engem is elrabolhatnának már :D
  • Kisendre
    Örülök hogy tetszik, ha többet akarsz megtudni róla, akkor keress vissza a New world order topikban, vagy vedd fel a kapcsolatot Saintgermannal, ő tud adni neked anyagot, feltéve, ha tudsz angolul. :)
  • BernieLomax VIP
    Pedig állítólagos UFÓs elraboltaktól nagyon hasonlókat lehet hallani, pl. egy állítólagos eltérített (Orlando Jorge Ferraudi) a következőt mesélte:

A tobozmirigyet említik itt is. (és még sok minden mást)
  • Fbn Lx
    bazmeg :D
    ezt elolvastam és elképzeltem részletesen. Úgy érzem magam, mint aki betépett :D
    kegyetlen jó. honnan lehet még olvasni erről a cuccról?
  • Saintgerman
    Most kicsit visszaolvasva: "...hagyták, hogy lebuktassa őket"
    Lebuktatattam őket ?? Nem ! Miért nem ? Mert nem hoztam elég infot hozzá ? Nem, nem azért. Azért mert a "Mátrix" gondoskodott arról, hogy mire napvilágra kerülhetnek a használható infók, a tömeg már csak birka színvonalon legyen... (csodálatra méltó teljesítmény, amit az Illuminati ily rövid időn belül elért) a számításban csak ott van a gond, hogy mindig voltak és lesznek " birkák", akik kilógnak a sorból...
  • Saintgerman
    Mielőtt a "szánalmas" szót a szádra vennéd, gondolj először magadra.... a másik két jelző egyáltalán nem talált be. Inkább úgy mondanám: korát múlt, nem időszerû infók, nyugdíjasoknak való lerágott csont majszolása, ami előre egyértelmûen nem visz, de annál inkább segít az egyhelyben toporgálásra. A '70 es években volt szenzáció, az illúzió hidegháború idején, amikor még az eféle infok szenzációknak számítottak. Na és ha szánalmasnak tartod, minek tart tégedet, és a te generációdat az, aki aki nem kajálta be azt a sz@rt, amit veletek megetettek ??
  • Pares
    Ráadásul azt se értem, honnantól számít egy téma "Danikenesnek"? Onnantól, hogy nincs rá "ésszerű" magyarázat?
  • Pares
    Haha, ez jó... a legjobb, hogy érdemben egyikőtök se tudott hozzászólni az említett dolgokhoz...
  • obscure
    képeket nem találtam, itt olvastam.
    interjú Szakács Gáborral, a lelet megtalálójával.
  • Christiansen
    szánalmas, vágyvezérelt, szenzációhajhász, stb.