19775
  • Dietrich
    GP3 1998-ban..
  • Dietrich
    jézus. azért nagyjából sejthető milyen lesz az rF2 nem? Azért ne legyünk már ennyire fatökűek. az, hogy a dinamikus időjárása grafikailag szimulátorok terén a legjobb lesz, nem kérdés, olyan vízfüggöny és ködtenger lesz, hogy csak nah, de tudom, ez neked nem számít... :p

GP3 mikor is? 1988-ban jelent meg? abban nemhogy eső meg váltakozó időjárás volt, de volt felszáradó ideális ív is!
    GTR2-nél egy plugin segítségével olyan esőfüggönyt varázsolhatsz megednek, hogy ö9sszefosod magad tőle. 2006-ban jelent meg a GTR2..
  • lac coo
    Senki nem azt vitatja , te mivel szeretnél játszani, mi lenne neked jó !
    De hogy előre kijelented, milyen szuper lesz az kicsit vicces.

Én a legjobb hangulatomban sem hiszem el, hogy komolyan változtatnak a fizikán, FFB-n, ha ez így lenne, komoly munkába kerülne és akkor azt mutogatnák is mindenhol ez tuti ....

• unrealnoise
    jézus. azért nagyjából sejthető milyen lesz az rF2 nem? Azért ne legyünk már ennyire fatökűek. az, hogy a dinamikus időjárása grafikailag szimulátorok terén a legjobb lesz, nem kérdés, olyan vízfüggöny és ködtenger lesz, hogy csak nah, de tudom, ez neked nem számít... :p

a fizikában bízom, biztos jobb lesz, már csak az új gumifizika miatt is. emiatt az esős időjárásban is kimagasló élményben lehet részünk szvsz. feltételezés ugye, de van mire alapoznom.

FFB sokkal részletesebb, jobb lesz, fizikai alapú, de tudod mit, a többbit le sem írom, leírtam, hogy 2 műszakos melóm van, kell a jó AI (ez is jobb lesz...) meg etc...

Azt meg azért hagy döntsem már el én, hogy mit várok jobban, és mivel fogok, miért játszani... Nyílván azért az rF2-őt preferálom, mert az előnyei nekem fontosabbak, mint bizonyos hátrányai.
  • Solt
    Azt a részét komolyan gondolom, hogy honnan tudod előre mit fog neked nyújtani?
  • unrealnoise
    Tudom, hogy az az alapja, és jó is, meg igaz is. De ettől még nem lesz összetett és "sokunknak való".
  • unrealnoise
    Poénnak jó. remélem nem komolyan gondoltad...
  • lac coo
    A Papyrus féle Nascar meg ( mint IR alap ...) 10 évvel előtte! :)))
  • Solt
    Előre tudod már most, hogy mit fog nyújtani? Úgy mint a shift2? :D
  • unrealnoise
    nah jah, tőled ezt vártam. :D de azért legyünk korrektek, az iracing "béta" 3 évvel később jött ki. naná, hogy jobb is...

nekem élményre ezerszer többet nyújt majd az rF2 (régi pályák, hangulat, éjjel is, AI, etc), az iracing rendszere nálam már csak a melóm miatt is megbukott, egyszerűen gyakran nem érek rá hétvégén, így a teljes futamokon nem tudnék ott lenni... a rövid, sima futamok meg hát... kevés sajna. meg amúgy is. tényleg kevés, nem élvezem, itt az előfizetésem mióta, de már vagy 4 hónapja egy kört nem mentem vele...
  • lac coo
    Én meg arra vagyok kíváncsi mikor éri el az RF a legelső bétás IR fizikáját! :DDD
  • unrealnoise
    iracing "promózott egyet", szerintem nemsoká jön az rF2 is. :D
    amúgy az iRacingtől még mindig nem esek azért hasra. sokat fejlődött, de vannak kifejezetten idegesítő dolgai...

kiváncsi vagyok mire éri el az rF2 időjárási, hőmérsékleti, változásainak szintjét, a napszakváltozásról nem is beszélve.

hosszú távon ez a két szimulátor maradhat továbbra is a legkomolyabb, legösszetettebb.

jövhónapban jön a cockpitem, szóval lassan jó lenne egy megjelenési dátum. :D
  • gviski
    na kiprobáltam :D értem én hogy a Trabant is német, de még se egy porsche :D Kb ez jutott eszembe hogy ez mennyire szim :D Amúgy jó meg tetszik, de hogy ez sehogy se szim az biztos :D
  • Loco
    Azért ki vagyok váncsi, hogy unrealnoise hány autós játékot állít be szimulátornak :)

De amúgy nem értem a törekvését, az egyik ilyen szoftver, a másik meg olyan, nincs ezzel semmi gond, mindegyiket lehet használni. Csakhát önámítás bizonygatni egy lóról, hogy az márpedig zsiráf, hát nem látod, négy lába van ennek is meg milyen szép hosszú nyaka, föl se érem zsiráf ez.
  • SirAlo
    Nekem a Dirt 2 sokkal jobban bejon mint a Shift 2 valahogy nekem ez a Shift stilus nem tetszik
  • Dietrich
    mindent a legkeményebbre állítottam csak automata kuplung..az érzés meg?
    mintha rf-ben TC medium lett volna meg minden más segítség belett volna állítva..
    ja és a TOCA3 jutott eszembe erről a játékról :)
    számomra ami értékes ebben a sitt-ben azok a pályák és a hangok.
    4850-es kártyával simán futott szakadás mentesen egyedül a vsync-et raktam off-ba.

amúgy semmi gond a játékkal egy szimpla arcade. erre van igény a piacon ezt adják ki.
    csak akkor nevezzük nevén a gyereket szórakoztató arcade nem szimulátor.
  • bosco05 #479
    Gt5 egy baromi jó játék, de nem szim az sem. Pont az a határ amit mindkét réteg élvezhet. Valszleg shift 2 is ilyen és az is biztosan remek játék, a hangok és a látvány előtt le a kalappal, a játszhatóság is biztos szuper, de egyszerűen nem szimulátor. Nincs semmi gond egyébként, van, hogy az embert elkapja az ideg, főleg ennyi meló után, bár hozzáteszem én is dolgozó nép vagyok. Ha olyan kedvem lesz lehet végig is viszem shift 2-t egyébként. Holnap kiderül. Na én megyek is. Peace.
  • Solt
    Egy szót nem ejtettem elite módról, vagy bármi másról. A látott videók, a tendencia, és egyéb tények ( lásd: megcélzott réteg, nagy eladási tervek ) előre vetítették mi lesz. Ehhez még látnoknak sem kell lenni, és igazából az is hulla mindegy, hogy xy videó milyen módban megy. Mi aztán megmondtuk, és biza igazunk is lett. Nem véletlenül mertem bevállalni azt, hogy, ha nincs igazam megkövetlek... Aki itt tévedett, vagy túlzott elvárásai voltak, az te vagy. Nincs is ezzel semmi gond... főleg, ha elnézést kérsz a tegnapi kirohanásokért...

A track ir dologgal csak arra céloztam, hogy hajlamos vagy kellő információ nélkül hibás kijelentéseket tenni, méghozzá elég határozottan. Mindezt jó részt vélekedésekre, vagy hitre alapozva.

Félre értés ne essék, nincs nekem bajom veled, csak tegnap picit elragadtattad magad...
  • unrealnoise
    Hm. nem tudom. lehet igazad van, sajnos nem állt módomban kipróbálni, viszont az auto viselkedése, ellenkormányzások a videókon elég túrhetően voltak, az autó is ment a kanyarban, nem láttam semmi irreális dolgot.

ui: nah mindegy srácok, sorry, ha valakit megsértettem végtére is inkább igazatok volt. pedig bevallom, egy GT5-ös fizikával most is nyomnám azért a SHIFT 2-őt.

Viszont a simbines srácok mondhatnának már valamit az új játékukról... miből, meg hogy.
  • unrealnoise
    még valami ezt még akartam. a legtöbb embernek elég a csilivili valami, a baszott jó hangok meg etc. a körítés, tálalás legyen elsőrangú és kész. Az hogy mi dolgozik alatta sokakat nem érdekelne valóban. De az átlagemberek még egy komolyabb szimért is fizetnének (és lenne szép bevétel), ha csilivili lenne. Az, hogy nem tudnák elvezetni és emiatt nem vennék, az baromság, egy csómó GT5-ös srác bizony sokunkat lenyomna mint a szar, szóval ez nem érv...
  • Solt
    Emlékszem arra a csókára! :D Cikkeket írt, hogy mekkora ász szimuláció lesz az f12010, és aki nem így látja, az mind hülye... valami gyuri a neve asszem! Még mindig sírok, ha eszembe jut! :D
  • bosco05 #474
    rbr kimaradt, de ugye az csak rally
  • bosco05 #473
    gt5 is arcade, ahhoz pont volt szerencsém :) Figy, szimulátorok: rFactor, Simbin játékok, iRacing, netkar pro, lfs. GPL, f1ch. Minden más arcade jelenleg. GT5 annyira szim mint toca 3 kb.
  • unrealnoise
    Ez tévedés, járgányfüggő, iracingben is van olyan járgány, aminek aztán lehet padlógáz nyomni... Szal nem, nem lennének kevesek az ottani (SHIFT2-es) legvadabb járgányokkal menő "vérpistikék"... A legtöbb lehet az lenne, de ne általánosítsunk, a szimesek se feltétlen gyorsak, sőt. Az meg a másik, hogy egy komoly szimulátorban X kategóriáig majdnem hogy "könnyebb" vezetni, mint a SHIFT 2-ben, mert komoly vezetésre találták ki, nincs meglepi, nincs semmi, csak ésszel kell menni.

GT5 neked amúgy mi? Arcade vacak? Azt is megvették az emberek. És még csilivili is...

Solt: Nem azért néztelek hülyének, mert ezt gondolod, világos? Hanem mert Te aztán megmondod egy olyan videó láttán, amin még kinn sincs, hogy ELITE mode. komolyabb szimekből is kivágok neked olyan videót, mindent bekapcsolva, hogy a füled kettéáll, az tetszene? Nem az volt a gondom, hogy mit gondoltok, hanem, hogy Ti aztán megmondjátok. Remélem azért, hogy Te ezt a különbséget is "LÁTOD"...

Az meg hogy a trackiR-t benéztem tessék. Égő? az. dolgozz le három napot 12 órában, aludj napi pár órát csak, utazz, és akkor vágjon az eszed utána. ettől független gyökérség, de én továbbra is tartom, hogy egy monitornál engem inkább idegesítene, mint szolgálna... egy jó, komoly, testreszabható look to apex kell és kész - legalábbis nekem.

ui: GT5-öt tudom ezerszer mondtam, de könyörgöm, arra mit reagáltok? Az szimulátor azért nem? Legalábbis jóval jobb mint a SHIFT 2 szvsz a hallottak alapján. Ott megvan a körítés meg minden, és pénzt is hoz, ezt szerintetek nem lehet, lehetetlen megcsinálni, úgy, hogy mindhárom platform megkapja? Oké, majd jöttök azzal, hogy a GT5 is arcade vacak, meg etc, hol van az a PC-s szimektől, de azért összességében a GT5 remek vezetésszimulátor.
  • bosco05 #471
    Én is sokat cmr-eztem főként a kettővel, én a mai napig imádom, arra amire készítették tökéletes, egy jó kis arcade fun, de az új részek nem érdekelnek. Nfs-ezek is még hébe hóba nem is arról van szó, szeretem az ilyen játékokat, bár azt is csak a most wantedig csípem. Azt nem szeretem, ha valamire ráhúzzák, hogy xy , miközben ab :) Shift1-re is fél világ mondta, hogy szimulátor, sőt f12010-nél akkora flém volt, hogy valami sg-s arc egy külön honlapot csinált f1 fanoknak ahol éltették, hogy mekkora szim és rf mekkora szar. Életem legvidámabb pár hete volt :D
  • Solt
    :D:D

Az RBR egy gonosz játék... amíg nem volt, kurva jókat játszottam a cmr2-vel... de azóta rali program csak egy van, az pedig az RBR. A többi vicc kategória! :)
  • bosco05 #469
    hát ezzel én is így vagyok, pénzt csak olyan játékért amit folyamatosan játszok :) Amúgy ez a shift vs. rf kb pont olyan mint a cmr vs rbr. Nem egy nem két ember megmagyarázta hogy a dirt 14 az faszább mert olyan a valóság :D
  • Solt
    Én le akartam tölteni, de előtte bementem a topikjába körülnézni... arra jutottam, hogy le sem töltöm! :) Pénzt meg csak szimulátorért adok, semmi másért! :)
  • bosco05 #467
    Sajnos nekem még mindig "nem érkezett meg" a játék, de holnapra remélem már többet tudok mondani, ne videó alapján. Minden esetre azok a szimesek akik eddig játszották, egy véleményen vannak velünk, úgyhogy nem tudom hol a hiba tényleg. Noise tudom egy fasz vagyok és mennyek a jó szememmel a picsába :)
  • bosco05 #466
    Nálam a szimulátor legeslegalja a RaceRoom, de az is árkád és szim határán mozog erősen, viszont ez annak köszönhető, hogy kereskedelmi forgalomban nem kapható.
  • bosco05 #465
    Sosem fognak egy NFS-ből szimulátort csinálni, max kicsit normálisabb fizikát írnak az autónak mint a full árkád. Nagy előrelépés ez NFS-nek? Igen! Szimulátor? NEM!
  • Solt
    Akárhonnan közelítjük, a lényeg megint az, hogy NEM lett szimulátor. Még csak fél szimulátor sem. Beleolvastam a hozzászólásaidba ( a track ir történetre inkább nem is reagálok ), és abból is kiderül az, ami előre várható volt. Ehhez képest te minket néztél hülyének, hogy egy videó alapján ítélkezünk...

Két dolog van. Vagy látnokok vagyunk, vagy tényleg elég ránézni egy videóra... esetleg mi nem ülünk fel a marketing dumáknak.

Én komolyan irigylem azt a hitet ami benned van, de azért a tegnapiak fényében egy bocsánatkérés jól esne...
  • bosco05 #463
    GTL maga idejében csilli villi volt, ott volt egy jó karrier mód, de szimulátor révén, csak alig játszotta egy-két ember. Bármit is mondasz, ha szimulátort csinálnának csilli villi körítéssel kurva nagy bukás lenne, mert sok embernek kevés lenne a gépe a multiplayerhez, a vér istvánok meg kevesek, hogy vezessék ezeket a járgányokat. Alapból korlátozódna a dolog a kormánnyal rendelkező játékosokra, ami az nfs-ezők táborának kb 10%-a max...
  • unrealnoise
    Engedtessék meg, hogy elmagyarázzak nektek valamit.
    EA egy kiadó ugye? A játékot a fejlesztők készítik X+Y team. Az EA felkér fejlesztőket gondolom, de nem ez a lényeg, hanem, hogy kommersz, populáris, hivatalos cím is lehet jó szimuláció. lást EA F1C, F1 2002. Grand Prix sorozat. Ezek nagy nevek, szerintem elég szépen fogytak anno, mindegy, nem épp underground kiadó alatt jöttek ki. És mégis az egyik legmodernebb legjobb FFB-jével rendelkező játékát adta ki az EA az "F1 sorozattal", az ISI közreműködésével.

Adott ma a kiadó, adott az SMS. ők azért már bizonyítottak régen. Az, hogy ki menynire szól bele, vagy direkt ilyenre tervezte volna az SMS, nem tudom. De hiba mindenesetre. Viszont az tény, hogy a SHIFT 1-nél szerintem is jobb minden téren, kivéve a gépigényt.

Nem önámítás, hogy jó dolgot várok, amikor azt promózzák, hogy húdeszimulátor lesz majd most, hiszen van alapja, kommersz játékok is sikerülnek jól. GT5, Forza. Van a szimulációban is pénz, ha megfelelő a körítés. Egy rFactor2-őt is el lehetne adni millióknak, ha beállna mögé egy nagy kiadó, tőkével, és akkor dolgozzatok rajta. csinálnának ők is karriert, meg szuper grafikát, (miközben mondjuk a fizikát se csesznék el), akkor az is fogyna. mert csilivili. És mindenki elégedett lenne, mert a kocsik, kocsiként viselkednek meg etc.

Nem csodát várok, hanem azt, hogy legyen egy PC-s populáris autós szimulátor.

Az, hogy ti kenterből rávágjátok, hogy arcade, hát szívetek joga, de nekem senki nem mondja, hogy nincs alapja annak, hogy bízok végre valami meglepiben. Előtt utóbb úgyis lesz, már csak a számok törvénye alapján is.

Shift 2 nem tetszik annyira, az irány viszont igen. Megvettem? Meg. Bánom? Nem. miért nem? Mert valszeg az EA, SMS tejel az ISI-nek a gmotorért, az ISI többek közt ebből is fejleszti az rFacort. legalább a pénzem egy kicsi késze jó helyre ment. Meg még lehet tolom is rendesen, ha jön hozzá valami buhera erre-arra.

tartom egyébként, hogy pár év múlva nekünk is lesz "PC-s GT5-ünk".

Azt, hogy ezt kitől kapjuk, nem tudom. Simbin idén kijön az új GTR, attól sokat lehet várni. rFactor jó, csak nem csilivili, közösségi, jó lenne egy komolyabb karrier meg etc, de ilyen mondjuk ebben úgysem lesz. pedig ha nyitnának ilyenek felé, tuti nőne a bevétel is. (meg jobb promo is kéne...) csak hát pénz és emberi kéz hiányában szenvednek szerintem ehhez.
  • Solt
    Persze, hogy az, csak van aki szereti áltatni magát, és nem hisz annak, aki ránézésre csípőből megmondja, hogy az...
  • Ambrus Gergely
    ezis ólyan árkád lesz mint az első rész
  • bosco05 #459
    A sértegetés sehogy sem helyén való. Írtál egy méteres baromságot, mégpedig azt, hogy a Shift 2 szimulátor. Erre írtam, hogy biztos jó játék (nem emlékszem hogy fikáztam volna egyébként...), de nem szim, erre te sértegetsz és szerinted ez helyén való. Ehhez csak gratulálni tudok. De mondom még egyszer holnap meg fogom nézni és ha minden jól megy még veszek is fel ezt azt ebből a hatalmas nagy szimulátorból.
  • unrealnoise
    Jóhogy láttam, de én is befejeztem. A sértegetés meg helyén való (már bocs)... ekkora marhaságra legalább is, érdemben nem lehet máshogy reagálni. Ez az NFS azért már nem az az NFS amivel kétszer megnyomott balra nyíllal váltott két sávot a járgány. Általánosítasz...

De érted, én MONDTAM már, hogy LEHET, hogy IGAZAD van, de röhejes, hogy te mennyiből megállapítottad, és még leközlöd, hogy jó a szemed... LOLL érted. A szemed lehet jó, de hogy más nem, az tuti... pápá...
  • bosco05 #457
    Te is láttad azt a két videót? Szerintem 0 segítséggel ment, ahogy nfs-t ismerem :D , de veled befejeztem mert nem ér fel az agyadig, hogy ne sértegesd a másikat...
  • unrealnoise
    Jézus, érteni magyar? Két videó alapján fikáztad. meg előítéletek alapján. Fikázásra való indok az a két videó. lol vagy és kész...