19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
bottleopener #18772 Mértem egyet az update előtt, és után is. Nálam egy tetű lassú HDD-n van az rF2.
A Steamtől a launcherig 36 mp, a launchertől a menüig 66mp, a menütől az pályabetöltésig 64 mp.
A patch óta az utolsó szakasz 15 másodperccel rövidebb lett, tehát már "csak" 2.5 perc.
-
Adebayor #18771 Az UI-ról meg a competitive rendszerből elvileg mutatnak hétvégén dolgokat már végre. a simracing expo-n. De gondolom lesz stream is. -
unrealnoise #18770 Szerintem meg lassú még mindig, mint az állat. Amúgy meg nem tudom hol az UI, de botrányos, mit művelnek... -
Adebayor #18769 Egyébként ha leszakad az ember(connection lost), akkor nem fagy be. Szóval aki nem akar kicseszni másokkal, húzza ki a netkábelt, vagy várja meg a futam végét nyilván :)
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.08.27. 09:18:50 -
Adebayor #18768 Szerintem gyorsabb a betöltés. -
nem igazán. cserébe ha valaki kilép, úgy befagy 4-5mp-re mint a picsa. nagyon elcseszték most -
-
A töltési idővel mi a helyzet, tényleg jobb? Nem próbáltam még. -
Hellboy76 #18764 - Realroad anomiáliát okozó felületek átbütykölve
Hungaroring_2018-v0.78
-
https://www.studio-397.com/2019/08/build-1114/ -
Szerintem semmilyen szinten nem érdemes siratni az LMP1-et. Hatalmas kapufa lett a vége -
Kipróbáltam a két új autót pár körre Silverstone-ban.
Ezen a pályán eléggé pocsék vagyok, de mivel itt megy a WEC is, és a tavalyi naptárból csak ez van meg nekem, jó lesz tesztnek.
Az Astonnal nem tudtam a tavalyi időmérő ideit megközelíteni, az én tempómmal és alap beállításokkal nagyon stabil autó, jó vezetni. Ha csúszik is egész könnyű megfogni.
A Senna GTR már az elején érezhetően gyorsabb, több, mint 10 másodperc volt a különbség. Viszont vezetni is sokkal nehezebb, idegesebb szinte minden helyzetben. Ennek ellenére a csúszások könnyen megfoghatóak vele. Ha ilyesmi lesz jövőre a hypercar kategória a WEC-ben, akkor nem hiszem, hogy nagyon siratni kéne a mostani LMP1-et. -
Hellboy76 #18760 Szerintem dinamikus. A hasznalat merteketol fuggoen mutatja a texturat azon a csatornan.
Iránya nem dinamikus. Emlekszem a videora, amirw gondolsz.
Szukebb kanyarokban tud furan kinezni, hogy mesz az idealis iven es a gumizodas textura szoget zar be az idealis ivvel, ha nincs atmappelve.
Amit meg rendbe kellenne rakni, a palya melletti betonfeluletek a mufunel es a bukoterekben az aszfalt. Itt olyan feluletek vannak, hogy egy pontba bekot 10-20-30 masikat. Ettol abban a pontban nagyon hegyesszoguek a haromszog feluletek. Ezeken a helyeken kiut foltokba a “marbles”. Vmi frappans modellezesi modszer kellene erre 3dsmax-ban. Atmodellezni, map-elni nincs sok kedvem. Subdivide-al probaltam, de olyan extrem helyek vannak, hogy nem hasznal... -
A racegroove az a pályagumizódás lenne igaz? Viszont ez nem teljesen dinamikus az rF2-ben? Anno még Alex készített vagy linkelt egy olyan timelapse videót ami éppen ezt mutatta be, hogy ott és azon a pályaíven jön létre felgumizódás ahol az autók mennek függetlenül attól, hogy ez az ideális ív vagy sem. Ha így van akkor miért kell ezt külön beállítani? Csak technikailag érdekel :) -
Hellboy76 #18758 Hungaroring_2018 hírek:
- Racegroove követi az ideális ívet
- elfékezés guminyomok az egyenesek végi bukóterekben, boxban (ez is át lett véve az eredetiből :) ) -
Hivatalos tartalomszaporitonak megfelelnek;)
https://www.bsimracing.com/rfactor-2-aston-martin-vantage-gte-mclaren-senna-gtr-released/
-
Ingyenes funrace hétfőn
-
jól :D -
na látom jókor térek vissza, jön a Nord scan, ha jól olvasom ? :) -
Norbixx75 #18753
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.08.06. 19:52:42 -
Hellboy76 #18752 Sikerrel jartam.
Csak roviden:
Quickbms-el kibontottam a car_encrypted.mas-t.
Majd a benne levo *.gen fajlban leirt eleresre neveztem at a kicsomagolt tartalom konyvarat.
Szinten a *.gen ben megadott *.mas nevre atneveztem a car.mas-t es bemasoltam a korabban letrehozott konybtarba. Amit a Moddev/Vehicles konyvtarba masolva mar el is erheto az adott auto.
Ennyi :) -
Hellboy76 #18751 Köszi. Holnap tesztelem.
Még jo, hogy a fizetoseket nem csomagolja ki. Azokat nem is kell.
Ezt a sok vackot összevadászni hozzá, jo kis idotoltes. Az effektiv munka resszel siman összemérhető a ráforditott idő. -
Norbixx75 #18750 Üdv
Esetleg segítség Hellboy76-nak (is)...
decrypt egy korábbi hozzászólásomban, de a "pénzes" dlc-ket nem csomagolja ki :(
18693
////////////////////////////
Kicsomagolás dev mod-ba már kész .rfcmp , stb. :
A mellékelt fájlt beásolod ide: rFactor 2\Core\
Extract.exe
- elindít
- kiválasztod a kicsomagolandó mod, pálya, stb. , majd ezután az egér jobb klikk tartva menüjében megjelennek a választási lehetőségek ... kép:
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.08.04. 20:41:49 -
Hellboy76 #18749 Azzal már nem emlékszem, mit is csináltam, hogy jó legyen. De ez már a valós HD-s körkép. :) Majd vissza olvasom.
- A boxban az volt a gond, hogy a pályáról leesés elleni "collision_wall" a boxok előtt is végigfutott. Amikor pedig kijött az ember, mindkét keréknél ütközött. Ez volt az "ugrató". Töröltem a boxok előtti részt.
- Garázsmélység már kevesebb, így ki tudnak fordulni az AI-k is.
- AIW-t is próbáltam jobbat csinálni, de csak a régi C6R van meg kicsomagolva, azzal.
- 3dsmax-ot felraktam, működik. Racegroove map várható az AIW-re map-elve. Jelenleg csak lemásoltam az alap út textúra map-ját, hogy ne legyen foltos, ha gumizódik.
- A boxokban csak a hátsó paraván szerű falat hagytam meg, az oldalsókat töröltem. Oda felesleges volt, buta csíkos textúrával.
- Nálam nem működnek a Jumbotron-ok. Arra be kell állítani a játékban vmit, hogy látszódjon a kamera képe? -
bottleopener #18748 Gyorsan futottam egy tesztet. Ami egyből feltűnt, hogy az új égbolt megint "naplementés" lett. Azaz verőfényes napsütésben is elüt az élénk zöld környezettől a célegyenes vége.
A többi első blikkre
-
És mennyire aktuális az időpont
-
Hellboy76 #18746 Jelenleg így állok vele:
Hungaroring_2018-v0.75
Lehet tesztelni... -
Hellboy76 #18745 Erre jo lenne vmi tutorial, vagy link a kicsomagolt es devmode alatt is mukodo kocsikhoz...
Ez igy nekem keves sajna -
az szerintem nem baj hogy mas, lehet hogy a gen file-ok elérését kell változtatni -
Hellboy76 #18743 Mindenhol van egy *.encrypted.mas, amit a neve is mutat, hogy nem lehet kicsomagolni. Ezzel mi legyen?
Probaltam csak ugy bemasolni az eredetiket, de betoltes utan ki is lep. -
valahol láttam letölthető pakkokat is
amúgy az installed/vehiches mappából kicsomagolod és a devmod-ba berakod úgy rakosgatva, ahogy a skip barber is van
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.08.02. 20:50:20 -
Hellboy76 #18741 Ezen már 1x elakadtam:
DevMode - ba akarok gyári autót berakni. SkipBarber-rel nem igazán lehet AIW-t csinálni.
Részletes leírást kérek, nem csak annyit, hogy oda tömörítsd ki... :)
Mintha lenne hozzá egy telepítő, de hiába keresem.
Köszike. -
Korabban en is ramertem, palyatol fuggoen 100-200Mb kornyeken voltak. Nord az meretes:D Es ez valszeg a rinyalas miatt van (warez, lopas, konvert stb.), gondolom a palyahoz tartozo fizikai (reszletes scan utkozes/utvonal modell) reszeket huzzak dinamikusan. Ha igen, akkor annyi elonye van, hogy ezt a reszet barmikor, kliens resz piszkalas nelkul is tudjak allitgatni, es ha van uzleti resze (komolyabb, csapatos, tesztelos), akkor azokon a klienseken reszletesebb dolgot tud hasznalni.
Az rF Pro is hasonloan mukodik, ott is felhoben vannak a rendszeresen frissitett scan dolgok. -
iR-nél a Nord betöltése valami 300-600 mega adatforgalmat generál, anno még lemértem. -
A toltesi ido valoban "erdekes" volt mindig. Az elso palya betoltes (a shader/realrod/utkozo zonak/stb generalasokkal) meg OK, de a 30-90 sec kornyeke azert eros (persze gep fuggo). A tovabbi betoltesek mar jobbak, de az sem valami "modern":) Amugy az iR is hasonloan "epul fel", ott sem pikkpakk a dolog. Bar az iR trukkos, a vedemel es egyebek miatt naluk komoly mennyisegu adatot huzgal halozatrol is.
Valszeg engine sajatossag a regmultbol, ezt nehez egyszeruen orvoloni, ez koncepcio, ami nem a javitgatas, ganem a teljes csere oldana meg,
Persze a modernebb, foleg multiplatformra optimalizalt engine-nekkel nem erdemes hasonlitgatni, ott a backend keretrendszer eleve elore dolgozik, mig ezeknel a regi, csak PC-s rendszereknel, lenyegeben nyers tartalombol epiti fel a betoltendot.
-
bottleopener #18737 Az a Nürburgring screenshot nagyon-nagyon jól néz ki.
Az autó csak érdekes. Ha hoz olyan vezetési élményt, amit még nem tapasztaltam, akkor megérheti.
Az 50%-kal gyorsabb betöltésre kiváncsi leszek, hogy hogyan érték el. Biztos már a menüben elkezdik előtölteni a pályát. :D
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.08.02. 07:26:57 -
Hellboy76 #18736 Ha a garazsbol kijovetre gondolsz, azt talan mar javitottam. Tul nagy volt a garazsmelység ertek, igy csak sokara forditottak a kormanyt es nem adta ki az iv a falig. -
illetve a boxutcában szerintem nem jó az útvonal, az AI rögtön falnak megy :D Jó, tudom, ki nem szarja le az AI-t :D -
Hellboy76 #18734 Majd kiterjesztem az emlitett helyeken a kerekvetok es a műfű széléig az elfogadott teruletet. -
Hellboy76 #18733 Most mar gep, kormany is uzemel.
Majd megnezem. Azota kb 3x kellett vegigcsinalni a megoldo rutint, hogy elinduljon. Most a vis c++ os telepitest tartom a jo megoldasnak.
A sz@rakodas kicsit elvette a kedvem. Kartkraft-nal kotottem ki.