19779
  • sertrex #18812
    Szerintem megérte az árát. :)
    Esetleg tudja valaki, hogy hogyan lehet kikapcsolni cockpit nézetben, hogy az autó folyamatosan ugráljon alattam? Ami főleg zavaró, hogy a pilóta szemszöge mozdulatlan az autó meg föl-le mozog és össze-vissza ugrál. Vagy mozogjon a pilóta nézet is vagy az autó se.
  • bottleopener
    Árban én kicsivel többre számítottam, mert 1 év alatt lényegében 3 szkennelt pályát ki tudtak volna adni, de ők tudják.

Időben is így jön ki, a Nordschleife 2x annyi időbe telt mint egy normál pálya + a Nürburgring. Ez 3 pályányi fejlesztés, 1.5 áráért. :D
    Persze a licenszdíj is jóval kevesebb így, mint 3 külön megállapodás 3 versenyhelyszínnel.

Jó lett ez így, valamikor behúzom majd, de nem sietek vele.
  • Danecay
    Ezek szerint igen, jelentett :) Úgy látom azért nem tört ki tömeghisztéria, mondjuk 4e Ft-ért, főleg úgy hogy van ingyenes alternatívája is
    Bár biztosan vannak akiknek megér ennyit.
  • simcompany
    ezt
  • Danecay

A napokkal szemben már csak az órákat kell számolni. Vajon jelent ez valamit?
    Utoljára szerkesztette: Danecay, 2019.09.26. 16:16:39
  • simcompany
  • Alexease
  • bottleopener
    Alex, meddig akartad titkolni, hogy a Studio 397-nek dolgozol?

Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.09.19. 20:43:09
  • zolee145
    Válaszoltak a fórumon, beszarás. Ez volt eddig:
    HDV=[ENGINE]
    HDV=Normal=A_engine
    HDV=RestrictorPlate=A_engine
    HDV=

Na ehhez képest annyi hiányzott, hogy kell a blokk elejére is egy HDV= sor, így

HDV=
    HDV=[ENGINE]
    HDV=Normal=A_engine
    HDV=

Így már működik. Az a vicc, hogy a futóműhöz ez nem kell. Nem értem én ezt. Mindegy, működik az a lényeg.
  • zolee145
    Ezt is próbáltam, de nem reagált. Most az s397 fórumon írtak, azt kipróbálom, aztán meglátjuk.
  • simcompany
    Ezt néztem már, én úgy oldottam meg, hogy több engine file volt és upgrade-ben a másikat hívtam meg. Vagy valami ilyesmi volt
  • zolee145
    Kezdek kicsit ideges lenni. Az a kérdés, hogy az upgrades.ini-ben leírtak a motorra vonatkoznak-e? Csinálok egy upgrades részt a futóműnek, figyelembe veszi a játék. A súlyt is. A motorra vonatkozó dolgokat nem, ha az ember megfeszül akkor is csak azt veszi figyelembe ami a hdv-ben írt motorfájlban alapból benne van. Létezik ez, vagy valamit elcseszek?
    Ez van a hdv-ben:

[ENGINE]
    Normal=A_engine // unrestricted engine
    RestrictorPlate=A_engine // restrictor plate engine

Upgrades:

UpgradeType="Engine"
    {
    UpgradeLevel="A"
    {
    Description="A"
    IconLevel=0

HDV=[ENGINE]
    HDV=Normal=A_engine
    HDV=
    }
    UpgradeLevel="B"
    {
    Price=0
    Description="B"
    IconLevel=0

HDV=[ENGINE]
    HDV=Normal=B_engine
    HDV=RestrictorPlate=B_engine
    HDV=
    }
    }

Amúgy kipróbáltam, hogy olyan nevű motor fájl nem volt ami a hdv-ben volt írva, csak azok amik az upgradesben. na akkor be sem indult az autó. Az a poén, hogy ez régebben működött. Most nem. Ha ez fejlesztés akkor gratulálok nekik. Kevés nálam kitartóbb rF2-es van, de lassan érik az uninstall.
  • zolee145
    Nekem pont csöndben el sem indult. De ezt azóta sem értem, hogy single playerben simán ment. Mintha nem ugyanaz lenne teljesen a két verzió.
  • pointer4
    Az még a jobbik eset ha sír, inkább csöndben el se indul :)
  • Danecay
    Én a mai napig felrakom a DX9-t minden Win10 és korábbi verziók telepítése után, tudom, hogy ott a DX12, de valami úgy is sírni fog, hogy hiányzik neki valamilyen dll fájl amit a DX9 tartalmaz.
  • zolee145
    Ha valaki hasonlóan járna:
    Nem én voltam a hülye. Gondolom a steames indítás miatt nem jött vissza hibaüzenet. Bementem a játék könyvtárába, onnan indítottam a launchert, és ha akkor indítottam a DevMode-ot akkor dobta a hibát: xinput1_3.dll
    Rákerestem, nem is játék hiba, hanem windows hiba, régebbi directx9c tartalmazná. Fura, hogy telepítéskor az rF2 nem rakja fel magának. Amúgy dx12 van a gépen. Na mindegy, Tommy átdobta a fájlt, beraktam a windows/system32 mappába és indult rendesen.
  • zolee145
    Vadiúj windows install. Oda felrakom az rF2-t és nem indul el a dev mode. Érthetetlen. De biztos én vagyok a hülye.
  • Hellboy76
    https://sg.hu/forum/uzenet/1248619563/18718
    Innen olvasva próbálkozz a leírtakkal.
    Aztán egyszercsak már nem kellett semmit ráküldeni.
  • zolee145
    A dolog úgy kezdődött, hogy megkaptam egy másik progival a war thunder folyton felugró reklámját. Annyira felidegelt, hogy újraraktam a windowst. Steam telepítés, majd rF2. Indítom a devmode-ot, semmi. Neki sem kezd. Single-ben minden működik rendesen. Mi lehet a baj?
  • Danecay
    Annyi, hogy kevés olyan játék van amit ténylegesen befejeznek és ez alatt nem azt értem, hogy abbahagyjak, inkább bejelentik a következő részt az aktuális meg ott marad félkészen. Ezt legalább reszelik, kalapálják folyamatosan még hogyha nem is abban a tempóban mint amilyenben szeretnénk, de legalább azok a dolgok amiket megcsinálnak működnek és nem kerül plusz pénzbe sem és itt nyilvánvalóan nem a fizetős DLC-re gondolok, és akárhogy is mégiscsak ez az egyik legjobb PC-s szimulátor, szándékosan nem játékot írok mert ahhoz viszont nem elég játékosbarát, sajnos.
  • Adebayor
    Discordon rendszeresen körbenézek, és valami olyasmit írtak hét elején, hogy be lesz mutatva az UI a roadmap-be. Hát őőőő. Bár lehet hogy szar az angolom. Na mindegy. Végülis bemutatták, mert betették oda a twitch adást, amit már kb mindenki látott. Egyébként az EXPO miatt késtek elvileg.(gondolom)
    Karácsonyra talán megkapjuk az ui-t bétában :D Én el vagyok a jelenlegivel is. A fagyások és más bug-ok jobban izgatnak.
    Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.09.10. 08:47:13
  • sertrex #18791
    Nekem meg Tom Hanks, Pénznyelője jut eszembe erről. Mindig jön valami amire lehet költeni, de a kérdésre, hogy mikor lesz kész, a mesterek mindig azt mondogatják, hogy "két hét"... Esetünkben, "soon". :D De Petrocelli háza se készült el... vagyis mintha a sorozat végére állt volna, de ez már csak halványan rémlik.
  • Hellboy76
    És még a Roadmap-el is késnek. :)
    A cockpit árnyékokra is ráfér a javítás, meg csinálják a PBR-t, meg FE, meg WFG2, meg Nord, meg Porsche, mert lóvé is kell.
    Kicsit sok sebből vérzik, illetve sok a munka még ezzel.
    Petrocelli háza jut erről eszembe. Ha van itt még olyan, aki tudja miről irok. :)
  • Danecay
    Dehogynem, jön az új UI :D
  • simcompany
    ez sajnos a totális semmi
  • Danecay
    Roadmap Update August 2019
  • simcompany
    Jövő hét után kezdünk, ha érdekel valakit

• Danecay
    Jók ezek csak jó lenne már valami szolgáltatás is, a szolgáltatáshoz pedig gondolom nem ártana az "új" UI is amiből kb ugyanennyit már ~2,5 éve is láthattunk :(
  • Alexease
  • pointer4
    Na, ennyire bejönne nekik ez iracing üzleti modell ? :D
  • zolee145
    Az úgy elfogadható lenne. Végülis mindkettő érdekel.
  • simcompany
    ha tippelnem kell akkor Porsche Supercup-al együtt jelenik meg, olyan 20 euroért
  • zolee145
    Üdv. Nord vajon mennyibe kerül majd? Volt már erről valami infó?
  • simcompany
    olyan modolt hud van, igazából semmi értelme (szerintem). ha van egy jó ui akkor ezeket sose pakolgatod
  • Adebayor
    Én a mostanival is el vagyok. Mert ugye 90%-ba a pályán vagyok, és nem látok belőle semmit :D
    Nem is igazából a konkrét kinézet miatt várom, hanem az esetleges új funkciókat és persze a verseny rendszert.
    Azt viszont hiányoltam a videóból, hogy nem volt semmi hud kint a pályán vezetés közben. Mutathattak volna abból is. Vagy még nincs is kész? Az viszont gáz már szerintem.
    Egy legalább Assetto Corsa-s rendszer jó lenne, hogy kirakhatsz bármit, és bárhova.
  • sertrex #18777
    Jobb mint az előző, de egy kreatív emberkét igazán felvehetnének vagy egy game designert. Mintha még mindig a 2000-es évek elején járnának.
  • bottleopener
    Az új kezelőfelület kifejtve
    Jónak tűnik. Az automatikus pályarajz szerintem nagyon jó megoldás, és az aktív trackmap különösen hasznos lesz a kezdőknek.

Florian_Boss:
    Ha én most vennék, Logitech G29-et vennék. Amit linkeltél, azzal szinte egy árban van, és egy kiforrott megoldást használ, ami lassan 10 éve bizonyít az elődöket is beleszámítva. A pedálok pedig össze sem hasonlíthatóan jobbak a Logitechen.
    Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.09.01. 20:50:41
  • Florian_Boss
    Sziasztok, szeretnék egy kormányt venni, ami passzol F1 modhoz és túraautóhoz :D
    Ár/érték arányban kérdeznélek titeket, ez jó választás-e & ti mi mást ajánlanátok?

https://kormany-videojatekhoz.arukereso.hu/thrustmaster/tmx-force-feedback-for-pc-xbox-one-4460136-p336972418/
  • Hellboy76
    Az új kezelőfelület
  • bottleopener
    Bár OFF, de itt is behirdetem, mert közhasznú. Ingyenesen beszerezhető a Dirt Rally szept. 1-ig.

https://www.humblebundle.com/store/dirt-rally

Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.08.30. 09:35:05