19779

| ISI | Studio-397 | STEAM | S397 Workshop | rFactor2 Store | Forum | DevCorner | Facebook | Twitter | GY.I.K. |
| rF2 Tracks DX11 | rF2 Tracks DX9 | HungarianSimWorld| BSimRacing | VirtualR | RaceDepartment |
-
"Track Cuts Allowed": ez jo fejlesztesnek tunik, ugy latszik, figyelik a valodi sorozatokat is, az ilyenektol lesz eletszagu a program
-
rFactor 2 - 1.1116 Now Available!
Steam Build IDs
client: 4356193
dedi: 4356207
Server admins must update all dedicated servers
- Added "Track Cuts Allowed": You can now configure the number of track cuts before a penalty is given out, in single-player and multi-player. This entry can be found in your 'player.JSON' file. - Fixed number of track cuts resetting after a driver swap. - Fixed an issue where some marshals would not wave flags. This was an issue particular to the Nordschleife and the exceptionally large number of marshals.
- Added additional logging to help debug driver-swap issues. -
Talán megkapjuk az új UI-t karácsonyra :D -
Adebayor #18889 újabb semmit mondó roadmap. Bár nem lepődtem meg, mert azóta olvasom és követem ezeket a cikkeket, mióta átvette a studio a játékot.
De mégis minden hónap végén én is felülök kicsit a hype vonatra a többi Discord-os taggal együtt. :D -
Ha már mást nem tudnak beletenni, akkor legalább lennének újabb gyári tartalmak. Például jöhettek volna korabeli autók és a korabeli Le Mans vonal. Mai nyomvonalon, mai autókkal meghirdetni egy Le Mans 66-ot, eléggé... hogy úgy mondjam... Szánalmas!?
-
bottleopener #18887 https://www.studio-397.com/2019/11/roadmap-update-october-2019/ -
Adebayor #18886 Köszi erről nem tudtam. Nem is találtam ott az rfactort, de hozzáadtam. hozzáadás után azt íjra, hogy "use global setting (Adaptive)" szóval most lehet jó lesz. -
zimapeti #18885 A legegyszerűbb a Leo Bodnár féle megoldás, de akkor már az usb-s Leo még jobb. -
bottleopener #18884
Erre gondoltam. Elképzelhető, hogy a program settings fülön, az rF2 profiljában a hagyományos vsync van beállítva még.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.11.03. 20:16:36 -
Adebayor #18883 Kint állítom a control panel-ben. egyébként sajnos ezt leszámítva nagyon igényes a pálya. Hellboy, ezzel lehet valamit kezdeni? Tudom, a mai világba ne középkategóriás kártyákkal menjen az ember, de eddig nem nagyon volt probléma a ligában. Most meg sajnos két ember kihagyta a futamot, mert fps gondjaik voltak itt :(
Semmi követelés, se semmi, csak visszajelzés és egy kérdés :) -
bottleopener #18882 Fix 30 fps-re ugrik le?
Csak globálisan állítottad a syncet, vagy a játék profilján is az NV control panelben? (az utóbbi marad érvényben)
PGab, #18881
A DD kormányban sajnos nem tudok segíteni, de üdv újra itt. :)
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.11.03. 16:34:35 -
PGab #18881 Sziasztok,
Sok évvel ezelőtt a SimBin egyik alapító tagjaként aktívan benne voltam készítőként a szimulátor témában (GTR 2002 mod, GTR), aztán kimaradt egy hosszú időszak. Nemrég összedobtam egy szimulátoros PC konfigot, és újra felvesz(eget)em a fonalat.
Örülök, hogy van rf2 élet, a Hungaroring mod kapcsán keveredtem ide, amit tesztelgettem is, és gratulálok Hellboy-nak, nagyon magas minőségű a cucc. Már kétségbe voltam esve, hogy nincs normális Hungaroing mod, (ACC-t nem vettem meg, ott tuti a pálya) az Assetto-hoz elérhető verzió viszont sajnos siralmas volt...
Csinálok éppen egy MMos DIY direct drive kormányt. Csinált itt valaki esetleg hasonlót? Az MMos a fékpedálra potmétert vár alapból, van-e esetleg olyan fw változat, ahol loadcell-t lehet rákötni (az eBay-en a cellához adott arduino kompatibilis lapkán keresztül), macerás lenne visszaforgatni az adatot analógra...
Köszi
Üdv
PG -
Adebayor #18880 Teszteltem a Hungaroringet. Belső nézetben sokat fogyaszt a GPU-ból, de simán fut fix 60 fps-el.
De ha tv kamerára váltok, kevesebb százalékot ír a GPU-ra, viszont csak 30 fps van. Mitől lehet? illetve javítható valahogy? köszi
Adaptive vsync van beállítva, így nem kéne feleznie. De még anélkül is fura. Elvileg kevesebbet terheli a gépet, de mégis kevesebb az fps.
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.11.03. 10:08:17 -
Hellboy76 #18879 Ez jo volt :D -
Adebayor #18878 Én örülnék egy nagyon részletes UI és versenyrendszer bemutatásnak is :D Az előző ütemtervben írták, hogy remélik tudnak adni megjelenési dátumot, de attól nem félek.. #soon :) -
Ahogy én látom, csak a roadmap van készülőben.
-
Biztosan nagy dolog van készülőben :) -
Nehez lehet a semmirol sokat irni:D
-
Adebayor #18874 -
Adebayor #18873 Dehogy halt :D -
bottleopener #18872 Nincs roadmap, a fórum nem él, fejlesztés nuku, a fejlesztők meg sem mukkannak discordon.
Meghalt a game?
-
Adebayor #18871 Hali. Mennyire nehéz, illetve milyen programokat igényel a pálya annak a részét szerkeszteni, ami a büntetésekért felelős? Magyarul: elveszi a körödet ha szélesítesz, vágsz.
Vannak pályák, amik irtó hülyén vannak megoldva. Kicsúszol, áthajtásos, pedig ott hagytál 5mp-t a kanyarba... stb, stb. -
hamarosan -
Akkor javaslom az Automobilistát, van benne modern F1 álnéven, meg régi is. -
attila46 #18868 Köszönöm mindenkinek a figyelmet....Sajnos F1 mániás vagyok ..és eddig talán a f2 fizikája volt a legjobb mit probáltam.A Rfactor 2 rég ota megvan véve ,,de igazándiból a folyamatos fejlesztések miatt félreraktam...,,most elővettem és talán eddiginél sokkal jobban tetszik,újra kezdek ráérezni és sokkal nagyobb élvezetet nyújt vezetés terén mint egy CodiF1.Lehet néha ostaságokat kérdezek..ismerekedem a game-el.
Egyébként mi az amit még a fejlesztök ki tudnak hozni a Rfactor 2 böl...??Talán lesz 3 ? -
Ugyan ez igaz a többi nehezebben vezethető autóra is sajnos. Nincsen rájuk igény. A mai szimulátoros társadalommal a sok évvel ezelőtti iR, amiben még nem volt megcsinálva a kipörgésgátló, halott lenne. Pedig nagyon jó versenyeket mentünk úgy is. Ha a GT3-ben nem lenne TC meg ABS, az se lenne ilyen népszerű szerintem. -
És egyúttal le is írtad, hogy iRacingben miért halott az F1 :) Most éppen a Williams-Toyota FW31 van berakva a bajnokságba, mert a McLaren-t nem tudta elvezetni szinte senki, pedig egy viszonylag stabil fixed setupja volt. Ez ami most fut, ez open setup, de 0 nevező van. Az F1 addig csábító dolog, ameddig beszélni kell róla, ha azonban normálisan meg van csinálva egy-egy korszak autója, akkor rögtön jön a koppanás, hogy hát ez nehéz... Valójában nincs igénye az embereknek normális F1 fizikára, csak olyanra, amit már elhisznek. -
Nem csak nehez, a rendszer miatt bonyolult is, hozzaertessel is hetek-honapok.
Ez attol is fugg, mire szeretned hasznalni. Komplett offline-os, AI-val, mindefele mukodessel, szabalyokkal, minden autora kulon dolgokkal sosem lesz vagy sosem fog mukodni. Ha offline-ra kell, akkor Codemasters:)
Ha online-ra kell, akkor eleg az egyenfizika egy autora, tobb festessel. De korrekt F1 2019 nem lesz (de korabbi sem). Barmelyik gyari openwheel jobb valasztas, meg ha nem is F1. "Halando" ember ugy sem tudja kiautozni az F1-et:) Akkor inkabb legyen normalisan mukodo, korrekt, hasznalhato, elvezetes.
De ha online, valami modern(ebb) F1-gyel, akkor lehet meg AC (Ferrari) vagy iR (korabbi McLaren). De pl. ha iR F1, es megnezi az ember a 30 db onboard allitast, a sok oldalas auto setup-ot (a nagyresze kitudjamiaszaraz meg pilotavizsgas:D), inkabb felejtos:DDD -
Ha még egy utcai autóról lenne szó, ami benn áll a garázsban csak csak, de idei F1-et mégis mi alapján lehetne korrektül megcsinálni? -
GeriDoc #18863 Ne haragudj, hogy beleszólok, de ahhoz képest, hogy nemrég még magyarítást kerestél (feltételezem, hogy nem érted az angol kifejezéseket), most meg fizikát akarsz írni az egyik legösszetettebb szimhez, ne csodálkozz a cinikus hozzászólásokon. 
-
bottleopener #18862 Nagyon nem egyszerű.
Egy páran innen a fórumról értenek a fizikához, de ez csak annak köszönhető, hogy mi magyarok az ország méretéhez képest felülreprezentáltak vagyunk a szimulátorok terén.
Komolyabb autós ismeretek, mérnöki véna, + tanulni akarás nélkül esélyed sincs jóra megcsinálni.
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.10.18. 23:00:53 -
Solt #18861 A cicikus az azt jelenti, hogy a csöcsök ne pofázzanak? -
attila46 #18860 Bocsánat...cicikus....nem ironikus!! -
attila46 #18859 Irónikus hozászolás......de itt már lassan megszokom ,,,birom mikor valaki azt hiszi magáról hogy ő az isten f..a,,azt egy senki.Szóval gondolom hogy nem egyszerű a fizika irása ,,de arra mertem gondolni ,,hátha valaki már foglakozott evvel a móddal ...esteleg valaki ligázik vele vagy mit tom én...mindenesetre épitő jelegű hozászoláokat várok....hisz ez egy olyan fórum
köszönöm
-
ahh, dehogy, az egyest atirod a kettesre es maris ketszer olyan elethu lesz! :) -
attila46 #18857 Üdv mindenkinek...
Van egy mód az ACFL csinálta 2019 F1 .....ingyenes .
Olyan kérdésem lenne hogy “mivel túl egyszerűnek érzem a fizikáját” ...nagyon nehéz a fizika írása,átírása?? -
-
Adebayor #18855 Köszönjük. -
Hellboy76 #18854 Hungaroring_2018-v0.79 -
Hellboy76 #18853 A legutóbbi óta csak optimáltam rajta kicsit, VisGroup-ok beállításával.
A munka nem megy, a géphez se nagyon tudok odaülni.
Ma estefelé feltöltöm az aktuálisat.