rFactor 2 és LeMans Ultimate
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mértem egyet az update előtt, és után is. Nálam egy tetű lassú HDD-n van az rF2.
A Steamtől a launcherig 36 mp, a launchertől a menüig 66mp, a menütől az pályabetöltésig 64 mp.
A patch óta az utolsó szakasz 15 másodperccel rövidebb lett, tehát már "csak" 2.5 perc. <#buck>#buck>
A Steamtől a launcherig 36 mp, a launchertől a menüig 66mp, a menütől az pályabetöltésig 64 mp.
A patch óta az utolsó szakasz 15 másodperccel rövidebb lett, tehát már "csak" 2.5 perc. <#buck>#buck>
Az UI-ról meg a competitive rendszerből elvileg mutatnak hétvégén dolgokat már végre. a simracing expo-n. De gondolom lesz stream is.
Ádám - HRF1RT.hu
Szerintem meg lassú még mindig, mint az állat. Amúgy meg nem tudom hol az UI, de botrányos, mit művelnek...
Egyébként ha leszakad az ember(connection lost), akkor nem fagy be. Szóval aki nem akar kicseszni másokkal, húzza ki a netkábelt, vagy várja meg a futam végét nyilván 😊
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.08.27. 09:18:50
Utoljára szerkesztette: Adebayor, 2019.08.27. 09:18:50
Ádám - HRF1RT.hu
Szerintem gyorsabb a betöltés.
Ádám - HRF1RT.hu
nem igazán. cserébe ha valaki kilép, úgy befagy 4-5mp-re mint a picsa. nagyon elcseszték most
Head of SIMCO http://www.simcompany.hu
Szerintem semmilyen szinten nem érdemes siratni az LMP1-et. Hatalmas kapufa lett a vége
Kipróbáltam a két új autót pár körre Silverstone-ban.
Ezen a pályán eléggé pocsék vagyok, de mivel itt megy a WEC is, és a tavalyi naptárból csak ez van meg nekem, jó lesz tesztnek.
Az Astonnal nem tudtam a tavalyi időmérő ideit megközelíteni, az én tempómmal és alap beállításokkal nagyon stabil autó, jó vezetni. Ha csúszik is egész könnyű megfogni.
A Senna GTR már az elején érezhetően gyorsabb, több, mint 10 másodperc volt a különbség. Viszont vezetni is sokkal nehezebb, idegesebb szinte minden helyzetben. Ennek ellenére a csúszások könnyen megfoghatóak vele. Ha ilyesmi lesz jövőre a hypercar kategória a WEC-ben, akkor nem hiszem, hogy nagyon siratni kéne a mostani LMP1-et.
Ezen a pályán eléggé pocsék vagyok, de mivel itt megy a WEC is, és a tavalyi naptárból csak ez van meg nekem, jó lesz tesztnek.
Az Astonnal nem tudtam a tavalyi időmérő ideit megközelíteni, az én tempómmal és alap beállításokkal nagyon stabil autó, jó vezetni. Ha csúszik is egész könnyű megfogni.
A Senna GTR már az elején érezhetően gyorsabb, több, mint 10 másodperc volt a különbség. Viszont vezetni is sokkal nehezebb, idegesebb szinte minden helyzetben. Ennek ellenére a csúszások könnyen megfoghatóak vele. Ha ilyesmi lesz jövőre a hypercar kategória a WEC-ben, akkor nem hiszem, hogy nagyon siratni kéne a mostani LMP1-et.
Szerintem dinamikus. A hasznalat merteketol fuggoen mutatja a texturat azon a csatornan.
Iránya nem dinamikus. Emlekszem a videora, amirw gondolsz.
Szukebb kanyarokban tud furan kinezni, hogy mesz az idealis iven es a gumizodas textura szoget zar be az idealis ivvel, ha nincs atmappelve.
Amit meg rendbe kellenne rakni, a palya melletti betonfeluletek a mufunel es a bukoterekben az aszfalt. Itt olyan feluletek vannak, hogy egy pontba bekot 10-20-30 masikat. Ettol abban a pontban nagyon hegyesszoguek a haromszog feluletek. Ezeken a helyeken kiut foltokba a “marbles”. Vmi frappans modellezesi modszer kellene erre 3dsmax-ban. Atmodellezni, map-elni nincs sok kedvem. Subdivide-al probaltam, de olyan extrem helyek vannak, hogy nem hasznal...
Iránya nem dinamikus. Emlekszem a videora, amirw gondolsz.
Szukebb kanyarokban tud furan kinezni, hogy mesz az idealis iven es a gumizodas textura szoget zar be az idealis ivvel, ha nincs atmappelve.
Amit meg rendbe kellenne rakni, a palya melletti betonfeluletek a mufunel es a bukoterekben az aszfalt. Itt olyan feluletek vannak, hogy egy pontba bekot 10-20-30 masikat. Ettol abban a pontban nagyon hegyesszoguek a haromszog feluletek. Ezeken a helyeken kiut foltokba a “marbles”. Vmi frappans modellezesi modszer kellene erre 3dsmax-ban. Atmodellezni, map-elni nincs sok kedvem. Subdivide-al probaltam, de olyan extrem helyek vannak, hogy nem hasznal...
A racegroove az a pályagumizódás lenne igaz? Viszont ez nem teljesen dinamikus az rF2-ben? Anno még Alex készített vagy linkelt egy olyan timelapse videót ami éppen ezt mutatta be, hogy ott és azon a pályaíven jön létre felgumizódás ahol az autók mennek függetlenül attól, hogy ez az ideális ív vagy sem. Ha így van akkor miért kell ezt külön beállítani? Csak technikailag érdekel 😊
Hungaroring_2018 hírek:
- Racegroove követi az ideális ívet
- elfékezés guminyomok az egyenesek végi bukóterekben, boxban (ez is át lett véve az eredetiből 😊 )
- Racegroove követi az ideális ívet
- elfékezés guminyomok az egyenesek végi bukóterekben, boxban (ez is át lett véve az eredetiből 😊 )
Hivatalos tartalomszaporitonak megfelelnek😉
https://www.bsimracing.com/rfactor-2-aston-martin-vantage-gte-mclaren-senna-gtr-released/
https://www.bsimracing.com/rfactor-2-aston-martin-vantage-gte-mclaren-senna-gtr-released/
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.08.06. 19:52:42
Sikerrel jartam.
Csak roviden:
Quickbms-el kibontottam a car_encrypted.mas-t.
Majd a benne levo *.gen fajlban leirt eleresre neveztem at a kicsomagolt tartalom konyvarat.
Szinten a *.gen ben megadott *.mas nevre atneveztem a car.mas-t es bemasoltam a korabban letrehozott konybtarba. Amit a Moddev/Vehicles konyvtarba masolva mar el is erheto az adott auto.
Ennyi 😊
Csak roviden:
Quickbms-el kibontottam a car_encrypted.mas-t.
Majd a benne levo *.gen fajlban leirt eleresre neveztem at a kicsomagolt tartalom konyvarat.
Szinten a *.gen ben megadott *.mas nevre atneveztem a car.mas-t es bemasoltam a korabban letrehozott konybtarba. Amit a Moddev/Vehicles konyvtarba masolva mar el is erheto az adott auto.
Ennyi 😊
Köszi. Holnap tesztelem.
Még jo, hogy a fizetoseket nem csomagolja ki. Azokat nem is kell.
Ezt a sok vackot összevadászni hozzá, jo kis idotoltes. Az effektiv munka resszel siman összemérhető a ráforditott idő.
Még jo, hogy a fizetoseket nem csomagolja ki. Azokat nem is kell.
Ezt a sok vackot összevadászni hozzá, jo kis idotoltes. Az effektiv munka resszel siman összemérhető a ráforditott idő.
Üdv
Esetleg segítség Hellboy76-nak (is)...
decrypt egy korábbi hozzászólásomban, de a "pénzes" dlc-ket nem csomagolja ki 😞
18693
////////////////////////////
Kicsomagolás dev mod-ba már kész .rfcmp , stb. :
A mellékelt fájlt beásolod ide: rFactor 2\Core\
Extract.exe
- elindít
- kiválasztod a kicsomagolandó mod, pálya, stb. , majd ezután az egér jobb klikk tartva menüjében megjelennek a választási lehetőségek ... kép:
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.08.04. 20:41:49
Esetleg segítség Hellboy76-nak (is)...
decrypt egy korábbi hozzászólásomban, de a "pénzes" dlc-ket nem csomagolja ki 😞
18693
////////////////////////////
Kicsomagolás dev mod-ba már kész .rfcmp , stb. :
A mellékelt fájlt beásolod ide: rFactor 2\Core\
Extract.exe
- elindít
- kiválasztod a kicsomagolandó mod, pálya, stb. , majd ezután az egér jobb klikk tartva menüjében megjelennek a választási lehetőségek ... kép:
Utoljára szerkesztette: Norbixx75, 2019.08.04. 20:41:49
Azzal már nem emlékszem, mit is csináltam, hogy jó legyen. De ez már a valós HD-s körkép. 😊 Majd vissza olvasom.
- A boxban az volt a gond, hogy a pályáról leesés elleni "collision_wall" a boxok előtt is végigfutott. Amikor pedig kijött az ember, mindkét keréknél ütközött. Ez volt az "ugrató". Töröltem a boxok előtti részt.
- Garázsmélység már kevesebb, így ki tudnak fordulni az AI-k is.
- AIW-t is próbáltam jobbat csinálni, de csak a régi C6R van meg kicsomagolva, azzal.
- 3dsmax-ot felraktam, működik. Racegroove map várható az AIW-re map-elve. Jelenleg csak lemásoltam az alap út textúra map-ját, hogy ne legyen foltos, ha gumizódik.
- A boxokban csak a hátsó paraván szerű falat hagytam meg, az oldalsókat töröltem. Oda felesleges volt, buta csíkos textúrával.
- Nálam nem működnek a Jumbotron-ok. Arra be kell állítani a játékban vmit, hogy látszódjon a kamera képe?
- A boxban az volt a gond, hogy a pályáról leesés elleni "collision_wall" a boxok előtt is végigfutott. Amikor pedig kijött az ember, mindkét keréknél ütközött. Ez volt az "ugrató". Töröltem a boxok előtti részt.
- Garázsmélység már kevesebb, így ki tudnak fordulni az AI-k is.
- AIW-t is próbáltam jobbat csinálni, de csak a régi C6R van meg kicsomagolva, azzal.
- 3dsmax-ot felraktam, működik. Racegroove map várható az AIW-re map-elve. Jelenleg csak lemásoltam az alap út textúra map-ját, hogy ne legyen foltos, ha gumizódik.
- A boxokban csak a hátsó paraván szerű falat hagytam meg, az oldalsókat töröltem. Oda felesleges volt, buta csíkos textúrával.
- Nálam nem működnek a Jumbotron-ok. Arra be kell állítani a játékban vmit, hogy látszódjon a kamera képe?
Gyorsan futottam egy tesztet. Ami egyből feltűnt, hogy az új égbolt megint "naplementés" lett. Azaz verőfényes napsütésben is elüt az élénk zöld környezettől a célegyenes vége.
A többi első blikkre <#eljen>#eljen>
A többi első blikkre <#eljen>#eljen>
Erre jo lenne vmi tutorial, vagy link a kicsomagolt es devmode alatt is mukodo kocsikhoz...
Ez igy nekem keves sajna
Ez igy nekem keves sajna
az szerintem nem baj hogy mas, lehet hogy a gen file-ok elérését kell változtatni
Mindenhol van egy *.encrypted.mas, amit a neve is mutat, hogy nem lehet kicsomagolni. Ezzel mi legyen?
Probaltam csak ugy bemasolni az eredetiket, de betoltes utan ki is lep.
Probaltam csak ugy bemasolni az eredetiket, de betoltes utan ki is lep.
valahol láttam letölthető pakkokat is
amúgy az installed/vehiches mappából kicsomagolod és a devmod-ba berakod úgy rakosgatva, ahogy a skip barber is van
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.08.02. 20:50:20
amúgy az installed/vehiches mappából kicsomagolod és a devmod-ba berakod úgy rakosgatva, ahogy a skip barber is van
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.08.02. 20:50:20
Ezen már 1x elakadtam:
DevMode - ba akarok gyári autót berakni. SkipBarber-rel nem igazán lehet AIW-t csinálni.
Részletes leírást kérek, nem csak annyit, hogy oda tömörítsd ki... 😊
Mintha lenne hozzá egy telepítő, de hiába keresem.
Köszike.
DevMode - ba akarok gyári autót berakni. SkipBarber-rel nem igazán lehet AIW-t csinálni.
Részletes leírást kérek, nem csak annyit, hogy oda tömörítsd ki... 😊
Mintha lenne hozzá egy telepítő, de hiába keresem.
Köszike.
Korabban en is ramertem, palyatol fuggoen 100-200Mb kornyeken voltak. Nord az meretes😄 Es ez valszeg a rinyalas miatt van (warez, lopas, konvert stb.), gondolom a palyahoz tartozo fizikai (reszletes scan utkozes/utvonal modell) reszeket huzzak dinamikusan. Ha igen, akkor annyi elonye van, hogy ezt a reszet barmikor, kliens resz piszkalas nelkul is tudjak allitgatni, es ha van uzleti resze (komolyabb, csapatos, tesztelos), akkor azokon a klienseken reszletesebb dolgot tud hasznalni.
Az rF Pro is hasonloan mukodik, ott is felhoben vannak a rendszeresen frissitett scan dolgok.
Az rF Pro is hasonloan mukodik, ott is felhoben vannak a rendszeresen frissitett scan dolgok.
A toltesi ido valoban "erdekes" volt mindig. Az elso palya betoltes (a shader/realrod/utkozo zonak/stb generalasokkal) meg OK, de a 30-90 sec kornyeke azert eros (persze gep fuggo). A tovabbi betoltesek mar jobbak, de az sem valami "modern"😊 Amugy az iR is hasonloan "epul fel", ott sem pikkpakk a dolog. Bar az iR trukkos, a vedemel es egyebek miatt naluk komoly mennyisegu adatot huzgal halozatrol is.
Valszeg engine sajatossag a regmultbol, ezt nehez egyszeruen orvoloni, ez koncepcio, ami nem a javitgatas, ganem a teljes csere oldana meg,
Persze a modernebb, foleg multiplatformra optimalizalt engine-nekkel nem erdemes hasonlitgatni, ott a backend keretrendszer eleve elore dolgozik, mig ezeknel a regi, csak PC-s rendszereknel, lenyegeben nyers tartalombol epiti fel a betoltendot.
Valszeg engine sajatossag a regmultbol, ezt nehez egyszeruen orvoloni, ez koncepcio, ami nem a javitgatas, ganem a teljes csere oldana meg,
Persze a modernebb, foleg multiplatformra optimalizalt engine-nekkel nem erdemes hasonlitgatni, ott a backend keretrendszer eleve elore dolgozik, mig ezeknel a regi, csak PC-s rendszereknel, lenyegeben nyers tartalombol epiti fel a betoltendot.
Az a Nürburgring screenshot nagyon-nagyon jól néz ki.
Az autó csak érdekes. Ha hoz olyan vezetési élményt, amit még nem tapasztaltam, akkor megérheti.
Az 50%-kal gyorsabb betöltésre kiváncsi leszek, hogy hogyan érték el. Biztos már a menüben elkezdik előtölteni a pályát. 😄
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.08.02. 07:26:57
Az autó csak érdekes. Ha hoz olyan vezetési élményt, amit még nem tapasztaltam, akkor megérheti.
Az 50%-kal gyorsabb betöltésre kiváncsi leszek, hogy hogyan érték el. Biztos már a menüben elkezdik előtölteni a pályát. 😄
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.08.02. 07:26:57
Ha a garazsbol kijovetre gondolsz, azt talan mar javitottam. Tul nagy volt a garazsmelység ertek, igy csak sokara forditottak a kormanyt es nem adta ki az iv a falig.
illetve a boxutcában szerintem nem jó az útvonal, az AI rögtön falnak megy 😄 Jó, tudom, ki nem szarja le az AI-t 😄
Majd kiterjesztem az emlitett helyeken a kerekvetok es a műfű széléig az elfogadott teruletet.
Most mar gep, kormany is uzemel.
Majd megnezem. Azota kb 3x kellett vegigcsinalni a megoldo rutint, hogy elinduljon. Most a vis c++ os telepitest tartom a jo megoldasnak.
A sz@rakodas kicsit elvette a kedvem. Kartkraft-nal kotottem ki.
Majd megnezem. Azota kb 3x kellett vegigcsinalni a megoldo rutint, hogy elinduljon. Most a vis c++ os telepitest tartom a jo megoldasnak.
A sz@rakodas kicsit elvette a kedvem. Kartkraft-nal kotottem ki.
Van új verziója?
Amúgy majd a pálya elhagyásokat nézd meg, az előző verzión nagyon gyorsan volt bünti. A mansell-ben (4) és alesi-ben (11) még oké, de az egyes kanyar kijáratát is büntette
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.08.01. 19:08:26
Amúgy majd a pálya elhagyásokat nézd meg, az előző verzión nagyon gyorsan volt bünti. A mansell-ben (4) és alesi-ben (11) még oké, de az egyes kanyar kijáratát is büntette
Utoljára szerkesztette: simcompany, 2019.08.01. 19:08:26
na ezt az autót nem vártam, nem is értem minek ezek a standalone autók. bajnokságot értelmetlen indítani vele, semmi vonzereje
Roadmap:
Roadmap-update-july-2019/
Roadmap-update-july-2019/
3dsmax pluginnal mi a helyzet? 2012 alatti fut 64biten? Nagyon remelem. 😊
Steam ellenorzes mindent rendben talalt.
Visual c++ telepitoket rakuldtem.
Json-okat toroltem
Ékezetek nem voltak sehol.
Inditasnal a graph settingbe minden nullazodott, beallitottam gpu-ra, meg a felbontas, meg window mode.
Ráinditottam, elindult.
Hogy melyik volt a jo megoldas, sztem a controller.json, mert a kormanydrivert csereltem/raktam fel.
Utanaolvastam, rengeteg ilyen problema volt sokaknal. Mindenhol szinte csak a szedd le, telepitsd, ellenorizd a megoldasi javaslat.
Visual c++ telepitoket rakuldtem.
Json-okat toroltem
Ékezetek nem voltak sehol.
Inditasnal a graph settingbe minden nullazodott, beallitottam gpu-ra, meg a felbontas, meg window mode.
Ráinditottam, elindult.
Hogy melyik volt a jo megoldas, sztem a controller.json, mert a kormanydrivert csereltem/raktam fel.
Utanaolvastam, rengeteg ilyen problema volt sokaknal. Mindenhol szinte csak a szedd le, telepitsd, ellenorizd a megoldasi javaslat.
Nincs mit.
Melyik lépés oldotta meg? Hogy tanuljunk is. 😊
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.07.22. 19:04:40
Melyik lépés oldotta meg? Hogy tanuljunk is. 😊
Utoljára szerkesztette: bottleopener, 2019.07.22. 19:04:40
Köszi, ez megoldotta
Akkor, hogy elindult egy nappal korábban, az valami csoda lehetett?
A Steam-en belül külön elérést adtam a telepítéskor, egy teljesen üres meghajtót.
A Steam-en belül külön elérést adtam a telepítéskor, egy teljesen üres meghajtót.
illetve nézd meg a launcher-ben a Content fülön alul, az elérésben nincs-e ékezet