6424
A topikban a személyeskedés, trollkodás nem elfogadott. A téma a magyar őstörténelem!
Mindenki szíveskedjen forrást, bizonyítást bemutatni az érvelésénél. (az értelmetlen vitákat kiküszöböli)
Akit sérelem ért, az lehetőleg ne álljon le vitázni a másik féllel, hanem írjon nekem (Zenty) privát üzenetet.
-
ahddub #1115 íme az r1a azaz eu19 elterjedési területe!
-
ahddub #1114 ennél jóval érdekesebb hogy gyakorlatilag nincs indoeuropai marker :D
az r1a ra vagyis az általad leirt eu19 re kenték annó, de nyugat-europában az r1b (eu18) hódít :D míg skandináviában az I1a :D a balkánon az I2a és e3b mellett a J2 :D itt mindenütt indók élnek, válassz melyik az ő markerük? -
#1113 kis olvasnivaló, magyarul... (ez is roppant érdekes (értékes?) kutatás, hatalmas terjedelemben)
Magyar Adorján -
#1112 "Modern genetikai vizsgálatok - ez részben a csontmaradványok vizsgálatát, részben a ma élő indiánok genetikai állományának vizsgálatát jelenti! - azt derítették ki, hogy létezik egy bizonyos Eu19-haplotípus (az Y-kromoszómában), amely Nyugat-Európában nem fordul elő, de jelen van Magyarország, Lengyelország és Ukrajna népességében. Az ugyanazon leszármazási vonalból eredő Eu22-típus általánosan fordul elő az észak-amerikai indiánok és egyes szibériai népek között. Az észak-amerikai indiánok egy kis részében egy olyan genetikai variánst találtak, amely csak Közép-Kelet-Európa egyes népeiben fordul elő."
"Szabó István Mihály hangsúlyozza: az ugorok így feltárt története a magyarság őstörténetét is más megvilágításba helyezi. Az ugorok történetével a magyarság őstörténete mintegy 40 ezer év távlatáig vezethető vissza. Eredetét tekintve rokonának tartható a horvát, a lengyel és az ukrán nép. Európában szinte egyedüliként tartotta meg ugor etnikai jellegét és nyelvét is."
forrás -
ahddub #1111 az onogur nincs jelölve az ugor pedig mint proto-magyar szerepel (tévesen) a többi ok. -
ahddub #1110 -
ahddub #1109 124 BC Asi (Yazig), Pasiani (Budini/Beçen/Besenyo/Peçenek), Tocharian, Sabir (Sabaroi) tribes break into Sogdiana and Baktria. In next five years two Parthian emperors loose their lives in wars. Later Sakauraka (Türkic ‘Saka-farmers’) tribe is also conquered by them.
aztán ugrás a közép korba! itt 450 ben kerülünk először kapcsolatba az ugorokkal! innen az a 5-9% nyi elem..
450 Per Priscus, Sabirs conquered lands of Onogurs, Saragurs and Ugors in steppes around north-western Caspian coast.
453 To Ellak, eldest of brothers, Atilla’s sons, was given ulus (Oguz) of a horde called Sabirs. To Tengiz (Dengizik), was given ulus (Oguz) of a horde called Kutrigurs. To Bel-Kermek (Hernach), youngest, was given ulus (Oguz) of a horde called Utigurs.
454 Coalition of Germanic clans defeats and kills Ellak in battle. Sabirs without Ellak retreat to the East, through Pontic Steppes, to Daghestan. Kutriguri and Utiguri under Bel-Kermek (Hernach), fell back to 'Ugol' place that corresponds to Bessarabia.
469 Western Hunnish clans retreated. Utigurs to Azov-Taman SE of Sea of Azov. Kutrigurs to between Dniepr and Don Rivers, NW from Sea of Azov Utigurs. Sabirs in Daghestan SE of other two Hunnic hordes, between Daryal Gorge and Kuma River on the Caspian Sea.
505 Sabirs from Pannonia begin to immigrate to North Caucasus and Itil valley
505 Sabirs created a powerful federation of akin tribes, "Kingdom of Huns". They were populous and had an ar
-
ahddub #1108 750 BC Hesiod, 7th Century BC, writes: Inventors of bronze working were Scythians. The early Messopotamian name for metal is Zubur, indicating that northern Messopotamian Subartuans or a people of that region were indeed inventors of process. -
ahddub #1107 nincs bizonyíték a szabírra??? :D
1. bíborban született feljegyzése ahol maguk az érintettek vallják magukat annak. bulcsu tormás duo
2. a szabír népet a sumérok is leírták, lentebb még a jelet is belőttem
3. a honfoglalók genetikája igazol egy kaukázusi mezopotám csoportot
4. krónikák , feljegyzések tömkelege ír róluk! pl azt is hogy 505 ben elhagyták pannóniát és etelközbe mentek, ergo 895 előtt már jártunk a km ben
5. a mondánk nimrudja aki a hunok és magyarok őse hol is élt?
6. a magyar nyelv és a hurrit-mitanni hasonlósága rokonítása, erről is volt ábra
7.kínai feljegyzések a kaukázusi eredetű hunvezérekről
8. a tarimi múmiák genetikai vizsgálata, europai, mezopotámiaistb gének
9. a szavárd magyarok zerbajdzsánban
és végül 10. ha jól emléxem a finnugristák is beszélnek türk iráni stb behatásokról.forditsd meg és megkapod az 550 es szabir ogur csatát mert volt olyan is -
ahddub #1106 a tatárlaki korongról van szó 7200 éves, míg a blau tábla a legrégebbi sumér-jemdet. a jelek egyeznek, a tatárlaki az öregebb-ebből következtettek a djemdet, kárpáti eredetére nem a génekből!:D -
ahddub #1105 ez a semino féle mérés amit szláv területen végzett...nem hiteles, kuka! amugy az eu 7 és 8 valóban a gravettinek mondja semino. ezt nevezik másnéven I nek! és ez megvan bennünk méghozzá nem is kevés százalékban!
lentebb bemásoltam .van egy mc donald féle mérés is az is rossz, meg van egy MTA az meg csak az alföldről vett nyálmintákat :D amit lentebb bemásoltam az hiteles, de ha biztosra akarsz menni küld el a saját nyál mintádat! :D -
ahddub #1104 azt hol másoltam be hogy a hunok 17 000 éves nép!? itt azt másoltam be milyen eszement baromságokat hordanak össze külföldön rólunk az iskolákban, és nem azt az eszement baromságot másoltam be hogy a hun nép 17 000 éves!
nem bizonyítottad azt , hogy az uráltól jöttünk, ezt konkrétan mivel bizonyítod? -
hollófernyiges #1103 Elovastad te ezt a Science cikket amit belinkeltél? Aszongya, a magyarok között messze a leggyakoribb marker az Eu19, amivel a lengyelekre, ukránokra, macedónokra és (lol) udmurtokra hasonlítunk. Azaz leginkább nyugati- és délszlávok vagyunk kis uráli finnugor beütéssel. További érdekesség hogy a cikk kapcsolatba hoz két markert az Eu7 és -8at a gravetti kultúrával. Ebből meglepően sok van a horvátokban, de előfordul a cseheknél, németeknél, lengyeleknél. A magyar mintában nincs. Egy se. -
TDantes #1102 Már válaszoltam, nem vagyok hajlandó még egyszer leírni, keresd vissza
De, válaszolok. Azzal cáfolom meg, hogy semmi bizonyíték nincs arra amit mondanak. Ellent mond mindennek amit az ókorról tudunk. Az ókorról szerzett tudásunk viszont bizonyítékokkal van alátámasztva Már ami, persze.
Tudod, még igaz is lehetne az elméletük. Én nyitott vagyok. Csak nem tudják bizonyítani, ellent mond mindennek, valamint!!!! csomó dologra nem adnak választ!
Mint amit én is sokszor felvetettem, például a szabírok kérdése.
Vagy, hogyan lehetséges, hogy egy nép ilyen eltérő civilizációt épített fel?
És még sorolhatnám hosszan kérdéseket, de ezt már megtettem nem egyszer, ha még érdekel több, majd lapozz vissza. Te is mindig ezt mondod úgy is. -
TDantes #1101 Nem félig tartom igaznak vagy hamisnak, és nem én tartom bárminek. Ostobaság. Le írtam hogy miért. Ilyeneket mondani... -
TDantes #1100 Itt másoltad be
innen
Az oldal pedig zöldségeket ír.
17 ezer éves hunok?
A honfoglalás után 600 évig Európa ügyeibe beleszóló magyarok
Fokosból lett jogar?
Ostobaság az egész. Ha egy valami hiteltelen, és ostobaság, megkérdőjelezi ezzel az összes többi dolgot is.
Azon felül, ez a derék őskutató úr, is csak úgy érvel, hogy bebizonyítatlan dolgokat tényként állít be. Hosszan sorol minden félét, az igaz. De semmi konkrét dolgot nem fel nem mutat. -
ahddub #1099 hadd kérdezzek tőled valamit kivételesen most én ! a nyelvi egyezések a finnugor népekkel igazak, de ezt az állításod megtámadtam a fordított származási elmélettel, kranzt, varga, naddeo, alinei, kiss dénes stb.
ezt mikor és hogyan kívánod megvédeni, cáfolni? -
ahddub #1098 én ebben a vitában nem veszek részt mert ezt én nem prezentáltam! és én is feltudnék sorolni olyan történészt akinek az állítását félig tartom igaznak, de az a rész amelyik igaz azt kiegészítem egy másik történész állításával és összeáll a kép! ezért kell rengeteg helyről informálódni, és kiszűrni az aranyrögöket a kavicsok közül! mint mikor egy rendőr nyomoz! -
TDantes #1097 Meg ilyenek:
,,Árpád honvisszafoglalásától számítva hatszáz éven át semmi fontosabb esemény nem történhetett Európában a magyarok tudta és akarata nélkül. Ez a mi ősiségünk. a szabir-magyar történelmi örökség."
Szerintem Európában egy csomó minden történt a honfoglalást követő 600 évben, és ezek közül egyikbe se szóltak bele a magyarok. Én kapásból tudok egy csomó fontos eseményt, amibe a magyarok ezalatt a 600 év alatt nem szóltak bele!
Nem is tudtak volna!
És mindezt egy őstörténetkutató írja le. Nem akarom én őt bántani...de lehet az őskorhoz ért...de a középkort nem tanulta meg? Vagy hogy tud ilyen zöldséget mondani? -
ahddub #1096 ilyet én hol másoltam be? ne kavarj! az hogy egy oldalon baromságokat is írnak, nem jelenti autómatikusan azt, hogy minden egyes cikk baromság! ott vannak a történészek nevei, szerinted miért? csekkold le! vagy kérdezz megy egy felvidékit vagy erdélyit micsoda szarságokat tömnek beléjük rólunk!
genetikai értelemben léteztek már 25 000 éve is azok az emberek akikből 22 700 éve hunok lettek! legalább is az első feljegyzésekben 2300 éve jelennek meg..
U4 25,000 years ago Baltic, Russia, Central Asia Kurgan (Aryan)
íme a genetikai hunok :D -
ahddub #1095 természetesen nekik helyesen írok, és angolul szoktam a külföldieknek ott ugyanez már nem mond6ó el. van aki válaszol és van aki nem. nem fogok semmit sem linkelni sem bemásolni többször, mert te nem egy témakörben maradtál le, hanem az összesben.. és 40x megkérdezed ugyanazt , ebből az következik ,hogy nem olvastad el a választ! pl ilyet kérdeztél, hogy az őskárpáti dns meg volt e a szabírokban stb, pedig előzőleg azt magyaráztuk, hogy mindig az őslakó dns kerekedik felül, ergo az észak-mezopotám j2, és itt nem 1100 évről volt szó mint a honfoglalók esetében, hanem több ezerről! a szubárják ősei 11-10 000 éve hagyták el a kárpát medencét! én a honfoglalókból nyert dnsről beszéltem amely egyik részében azon népekkel mutat genetikai egyezést akik ma a mezopotám-kaukázusi-keleteuropai pusztai térségben élnek, palesztin, iraki, szír, török, kurd, azeri, ukrán, észak-oszét, komi.
a másik jól elkülöníthető csoport belső ázsia volt, a többség pedig europai. -
TDantes #1094 A 17 ezer éves hunokról fantáziáló oldalról másolt dolgok, nem éppen hitelesek. -
TDantes #1093 Nem ismerek rabbikat. Hogyan találhatott amúgy 1500 évvel régebbi írásbeli leleteket, ha egyszer a sumérnál nem találtak még régebbit? Ez nekem elég fura.
De hol vannak azok a leletek? Mi áll rajtuk? Melyik intézet végezte el a C-14-es kormeghatározást, hogy tudjuk milyen régiek?
Azon kívül hogy megint leírod, hogy innen mentek a sumérok, még mindig nem mutattál semmilyen bizonyítékot.
Azt hogy mondod hogy van ilyen..ja kérem...mondani mindent lehet. -
TDantes #1092 Ez az általatok (gondolom)hiteles nemzeti hírháló ...na nem akarok senki lelkivilágba beletaposni, de tényleg nem semmi.
"a Hun nép sohasem volt pogány nép. 17,000 év óta az Egy Istenhiten él"
A hun nép...egy isten hite? Ez új. Aztán 17 ezer év? Az még a jégkorszak lehetett... a Mezolitikum időszaka...nem éltek még hunok...csak ősemberek...az ősemberek pedig nem egy isten hitben hittek...de van aki szerint ez egy hiteles oldal.
Az ilyenek miatt nem tudom komolyan venni ezt az egészet. -
ahddub #1091 "A német tankönyvek szinte csak a magyarok 'kalandozásával' foglalkoznak. 'A magyarok a Fekete-tenger északi részéről két irányból, északról és délről jöttek a Kárpát-medencébe a 900-as évek előtti időben ... Magyarországon Passau püspöke, mint esztergomi érsek a legfontosabb magyar érsekként működött'. A 10 kötetes világtörténelmi szintézis (Johannes Fried, 1994) szerint 'a magyarok a besenyők és a görögök (bizánciak) által nyugat felé űzött vad sztyepei harcosok, személyükben egy idegen nép tört be és pusztította végig a latin kultúrájú Európát".
"Franciaország tankönyvírásában megérződik a románok hatása. Történeti munkáikban gyakran találkozunk ilyen jelzőkkel: 'a magyarok vért ittak', ' nyers hússal táplálkoztak', 'korbáccsal kellett őket harcra kényszeríteni' stb. Augustin Fliche (1930) szerint 'a magyarok Közép-Ázsiából származnak, ahol nomád életmódot folytattak ...
miután féltek az újabb besenyő támadástól, kénytelenek voltak a Kárpát-medencébe menekülni'. Charles Seignobos (1938) nagy történelmi munkája szerint 'a nomád magyarok személyében Nyugat új félelmetes ellenséget ismert meg, amely a besenyőktől űzve a X. században jelent meg Európában'. Az 1980-ban megjelent nagy francia Európa-történet a magyar honfoglalást egyetlen mondattal intézi el: 'A X. században a magyarok az avarok egykori területét elpusztították és letelepedtek Pannóniában'.
Lucien Musset (1956) szerint a magyarok honfoglalása 'egy üldözött kis nép tudatosan előkészített tette ... a magyar a nagy tatár faj finn ágából származik'."
"A spanyol, az olasz és a svájci tankönyvek szerint a finnugor nomád magyarok a Fekete-tenger északi részén ötvöződtek, majd leírják, hogy a kalandozásaikkal végig- pusztítják Európát".
"Az angol és az amerikai történészeknek zavaros képei vannak a magyarság eredetéről. Általában 'lapp-magyar' vagy 'mongol-magyar' rokonságról írnak. J. M. Wallace-Hadrill (1961) 'újbarbár török-mongol magyarokról' ír. O. Halecki (1952) szerint 'a magyarok örökre elválasztották a déli szlávokat az északi szlávoktól, a magyarok megjelenése véglegesen eltörölte a morva államot'. Az Amerikai Egyesült Államokban az American Museum of Natural History kiadásában (főszerkesztő: Göran Burenhult) 1999-ben megjelent világtörténetben ezt olvassuk a magyarokról: 'A magyarok szlávok, de néhány évszázaddal ezelőtt felvették azt az uráli nyelvet, amelyet a szibériai népek is beszélnek'. J. M. Wallace-Hadrill The Barbarian West című ugyancsak 1999-ben megjelent kötetében ezt olvassuk: 'A magyar hordák európai megjelenésük után mintegy hatvan évig fosztogatták Európát'."
"Az osztrák tankönyvek szerint 'a magyar belső-ázsiai lovas nép, amely Európába érkezése után támadásokat indított a már letelepült szomszédai ellen, de a német papoknak sikerült megfékezniük őket'."
Ezeket a sorokat olvasva elgondolkodhatunk azon, hogy a nyugat-európai diák milyen képet alkot a magyarokról, és valószínű felteszi magában a kérdést, hogy miként lehet nekünk egy ilyen származású és ilyen múltú néppel együttműködni Európában? Kérdésük jogos. Az a legsajnálatosabb, hogy az európai történetírók és tankönyvírók általában a finnugorista magyar történészek és tankönyvírók könyveiből merítik az értesüléseiket. -
ahddub #1090 beszélgess rabbikkal !:D
A XIX. században Torma Zsófia, erdélyi magyar régésznő a Maros partján a Djemdet Nasr dombban talált leleteknél kb. 1200-1500 évvel régebbieket talált. A rajtuk levő írásjelek igen hasonlítottak pl. a mezopotámiai az un. Blau-táblákon levő jelekhez. Eszerint a sumir nép harmadik összetevője [része] a Kárpát medencéből, Erdélyből vándorolt a Balkánon keresztül a Folyamközbe, és vitte magával az írásbeliséget. Véleményével egyetértett Schliemann, Trója felfedezője és a francia Sayous is. -
TDantes #1089 Nincs kedvem keresgélni. Keresd meg te, és linkeld az a hozzászólást, vagy írd le ismét. Nehezedre esik válaszolni?
Én mindig válaszolok nem esik nehezemre a dolog.
Én szívesen elmondom ismét a kérdéseimet. Nekem nem fáradtság, mert alapvető dolog, hogy válaszolok annak akivel vitatkozom. Ez a minimum.
(Amúgy kikkel levelezel? És már elnézést ,de akikkel levelezel azokat nem zavarja, hogy a magyar helyesírással hadilábon állsz? )
Na szóval a kérdéseim, dióhéjban:
Bizonyítékok?
Na meg, ilyen apróságok, magyarázatra váró dolgok. Például a szabírok hogy lehet hogy ott voltak Mezopotámiában, miközben az 5.-6. században éltek?
A két dolog között eltelt évezredekben hol voltak? Mit csináltak? -
#1088 ez olyan akar lenni, mint a genetikánál Hideo MATSUMOTO-ra ( hivatkozniforrás)?
a dátumok, hmmm...
"Janet Johnson, a Keleti Intézet munkatársa elmondta, hogy a szótár tulajdonképpen az 1954-ben megjelentetett Demotikus Szójegyzék továbbfejlesztése." (forrás)
de van még itt kétezerből, ezt megcáfolták?
"A tudomány nem egyéb, mint az eddigiek cáfolata." -
ahddub #1087 -
TDantes #1086 Igen? Azt ki mondta?Mutasd az izraeli és amerikai tankönyveket, ahol ezt írják.
Amúgy olyan, hogy rossz indulatú ország nincs. Rosszindulatú emberek vannak csak.
Egyébként az egy dolog, hogy más országban hülyeségeket tanítanak...hülyék mindenhol vannak, szerte a világon. -
TDantes #1085 A tatárlaki korongnak te tudod a korát? Én nem tudom, ugyanis kiégették, és így nem lehet megállapítani mikor készült...mellesleg az csak egy korong
A sumérok nagy városokat építettek, csatornákkal, egyebekkel.
Egy ilyen őskárpáti várost mutass fel. Az bizonyíték lenne. Amint az első ilyet feltárják, azonnal elfogadom ezt az elméletet. -
ahddub #1084 jemdet nasr vs tatárlaki korong! közte pár ezer évvel..
-
hollófernyiges #1083 Itt van a rovásírás
Itt meg a demotikus írás , igaz nem Varga Csaba hanem a chicagoi egyetem szerint. Szóljon aki lát akár halvány egyezést valamelyik betűnél. -
#1082 Marácz László - Nyelvi és képi gyökök, a magyar kultúra megtartói
Varga Csaba - Az egyiptomi és az eredeti magyar ábécé azonosságáról
-
ahddub #1081 a zsidók pl góg és magóg leszármazottainak tartanak minket, akik izrael ellenségeinek a vezérei voltak és leszármazottaikat megbűnteti majd a minden6ó :D
amerikai sulikban elszlávosodott finnugor lovas gyilkosoknak tartanak minket, ez szinte általános minden rosszindulatú országban, japánban vagy törökországban mint testvér turáni nép jelenünk meg. -
#1080 hogy olvasd el, ha akarod...
Link 1.
Link 2.
Link 3.
Link 4.
Link 5.
Link 6. -
ahddub #1079 a vita érvek védéséből és támadásából áll!
ez a topic a finnugor eredet hitelességének kérdéséről szól!
én ezt az elméletet a nyelv szintjén tudom megvédeni, de ott sem egy az egyben fogadva el a hivatalos álláspontot! amely szerint egy urali ősnépből fokozatosan szakadoztak ki csoportok akik halász vadász analfabéta népként, iráni hatásra feljlődni kezdtek!
véleményem szerint rokon nyelvek a finnugor nyelvek de ez a rokonság abból áll, hogy egy közép europai ősnépből fokozatosan szakadoztak ki kultúrálisan és nyelvileg is magas tudású csoportok akik urali vadászokkal, közel keleti népekkel, iráni és tarimi altáji népekkel érintkeztek! -
ahddub #1078 előbb írtam hogy lapozz vissza! ha megtetted volna, találtál volna nem csak genetikai bizonyítékokat! szóval hajrá! mert már megválaszoltam, keresgélj csak! én elhiszem hogy több emberrel vitatkozol (nem kötözködsz) és pont ez kiesett, de ne várd el tőlem hogy mélg 1 x leirjam mert már megtettem, ha nem találod meg akkor keresgélj könyvtárakban, a világhálón vagy levelezz történészekkel,nyelvészekkel, régészekkel! már persze akik a szabir, onogur vonalat vallják esetleg azt hogy őseink mindig is a km ben éltek, a neveket felsoroltam szintén, kiktől olvastam és kikkel leveleztem,zek! -
ahddub #1077 az hogy neked sem a genetikához sem nemzetközi történészek elméleteihez lövésed sincsen, feljogosít arra hogy különbséget tegyél baromság és modern több talpon álló elméletek között? mert erről van szó! erről szól ez a topic! mégpedig ,hogy nem elég csak a nyelvet nézni egy nép (esetünkben 3) vizsgálatánál!
a dákón-román elmélet pl egy hülyeség, hiszen sem genetikai, sem történészeti bizonyítékok nincsenek rá, sőt annak ellentmondanak azok! -
TDantes #1076 Nem kötözködöm. De például arra hol van a bizonyíték hogy a szabírok Mezopotámiában voltak és ők alapították vagy mit csináltak Sumér birodalmat?
Semmi mást nem mutatsz fel, csak folyton a géneket...de azok mindezt az őskárpáti elméletet nem bizonyítják...vagy volt olyan vizsgálat ami szabírokat a sumérokkal, és ezt a kettőt a magyarokkal hasonlítja össze?
Meg a DNS önmagában kevés. Ennél azért több kéne.