6837
...
-
WNW #3195 Ize, en elertettem a feladatot, es vissza akartam cipelni a bazisra..De kozben osszefutottam holmi punkokkal, es lovoldozes lett a vege.. Nos kezben a hulla, de a fegyvert is a kezembe adta.. Piff-puff, es a hulla apro darabokra hullott... Azthiszem atlottem rajta, es az szetvitte.. Nos felszedtem a maradekbol, es elvittem az asszonynak.. Hat nem kellett neki.. -
#3194 Annyit a sima sugárvédelmi ruci ad, az űrruha jobb. (és van advanced sugárvédelmi szar is)
magas endurance = %-os természetes sugárzásellenállás
Űrruha = durva sugárzásellenállás
rad-x = ideiglenes sugárzásellenállás
lélegeztetőcucc = víz alatt lehetsz amíg jólesik
innentől sétagalopp -
lammaer #3193 Ha megtalálod különa fejet, hát rajta, vidd oda csak azt. De nem fogod :) -
#3192 Battyogj el a Repconn test site-ra (nem tudom a ghoulos küldi megvan-e), ahol az alagsorban van egy űrruha, +30 rad resistet ad. :) -
Flora2 #3191 Vault 34. Hát igen. Most nekimegyek harmadszor is; eddig kétszer adtam fel, hogy eligazodjak ebben az elátkozott labirintusban; második alkalommal már ki kellett jönnöm, mert rohadni kezdett rólam a bőröm a sugárzástól és minden Rad-awayem elfogyott; de ha harmadszor se sikerül végezni itt a küldetéssel, akkor halálra ítélem itt a karakteremet, úgy veszem, hogy itt meghalt, és újat kell kezdenem. :(
Kétszer is meggondolom legközelebb, hogy belevágok-e vault-os küldetésbe. A Vault 22 (a növénytermesztős) is eléggé idegőrlő volt. :) -
xrm #3190 Ha jól emléxem nekem jelezte is a térképen mint Ranger Morales' corpse. -
#3189 Köszi az infót, következő végigjátszásnál megkeresem, mert emiatt egy kis hiányérzetem volt :) -
#3188 Úgy ahogy a tárgyakat is arrébb tudod tenni. Z gombbal. -
MJB #3187 A hullákat el lehet vonszolni? Hogy? -
Caine #3186 Nem elég, ha a csak a fejét viszem oda, vagy valami?
Mint a fiend fejvadász (érted, fejvadász :D) küldikben. Az NCR srác közölte, hogy aztán semmi fejlövés, mert nem lehet beazonosítani őket. LOL. -
Hotomi #3185 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Esteban testét a Repcon főhadiszállásnál találod meg, nem fogod eltéveszteni mert amint odaérsz a szemközti épületből lőni fognak rád a fiendek, ha megtaláltad a tested fogd meg, és vonszold el a gyaloghíd lábánál posztoló két ncr katonához. Ők megköszönik, adnak egy levelet amit odaadhatsz majd a feleségének. -
kissmiki #3184 A videokártya drivere 2010.10.16ai. Esetleg van más hardware is aminek érdemes lenne frissiteni a driverét? Olvastam máshol, hogy a játékmappán belül kell átírni a regsetup.txt, de nekem olyan nincs is. Teljesen tanácstalan vagyok. -
#3183 Első nekifutásra drivereket cserélnék. -
kissmiki #3182 Segítségre lenne szükségem. Az intro után se szó, se beszéd kilép a windowsba. Többször újratelepítem, de semmi váltózás. Találkozott valaki ezzel a problémával?
A gépem: i5-650, 9800gt 1gb, 4Gb ram, win7 64bit.
-
#3181 Azt tudom. :D De én inkább az Enclaves srácokat vittem. :D -
#3180 Lehetni éppen lehetnek a végén a harcban, mer rá tudod venni őket, hogy az NCR-t támogassák. -
#3179 NCR salvaged power armor - a very damaged suit was more or less restored by NCR engineers to working order. The joint servomotors have been removed, so in practice, this is just an armoured suit crafted out of power armor. -
#3178 Játékban nem találtam erre utalást. De BoS katonák már csak azért sem lehetnek a gátnál, mivel az NCR és a BoS ellenségek. :D -
#3177 Köszi az infót, és ez miből derül ki? Mert ezek szerint valaki említi ezt, csak nekem nem rémlik.... -
#3176 A salvaged NCR szervóvértekhez NEM kell power armor training. Azok akik pl. a gátnál a fogadóteremben vannak, vagy a vezérlőt őrzik, azok sima NCR katonák ilyen salvaged armorokban, amik kicsit rosszabbak a sim BoS armorokhoz képest. -
#3175 Azok sima NCR katonák, gyengített power armorban. Ahhoz a páncélhoz nem kell képzettség. -
#3174 Túl vagyok az első végigjátszáson, úgyhogy írok egy kis véleményt/elemzést a játékról.
Az első benyomások nem voltak biztatóak, ugyanaz a képi világ, mint a Fallout 3 esetében, semmi újítás, nagyobb gépigény, már az elején észre lehetett venni, hogy bugos, a tájat előttem rajzolja ki, beragadt scriptek, stb. Nem volt valami pozitív az első benyomás, ráadásul még az újdonság varázsával sem rendelkezett, mint az elődje.
Még szerencse, hogy nem a fentiek alapján ítélek meg egy játékot, így tovább játszottam és milyen jól tettem. Mert tartalomban sokat fejlődött ez új rész. Több párbeszéd, több és élvezetesebb mellékküldetés, összetettebb világ, több visszajelzés a cselekedeteinkről, több RPG elem.
Míg a F3 akció RPG volt, addig a New Vegas bátran mondható RPG-nek, semmi szégyenkezni valója nincs még a nagy öreg RPG-kel szemben sem. Ahogy már az előző részben is volt, a fő szál nincs túlbonyolítva, könnyen végig lehet vinni, azonban az igazi kaland akkor kezdődik, mikor elindulunk felfedezni és mellékküldetéseket megoldani. A világ és annak működése komplexebb lett, megjelentek a frakciók, vannak köztük nagyobbak, kisebbek, van, amelyik kicsi ugyan, de mégis nagy jelentőséggel bír, illetve vannak mini frakciók. Ezek a frakciók nem csak ki vannak helyezve a térképre aztán jól van, hanem beleillenek a világba és ha az ember elég alapos, sokat beszél és sokat böngészi a terminálokat, leveleket, akkor rájön, hogy minden aprólékosan meg van alkotva. Gondolok itt például a különböző karavánok egymással való rivalizálására, a házak egymáshoz való viszonyára, stb. Sokszor futottam bele olyan feljegyzésbe, ami utólag más értelmet adott, vagy épp megmagyarázott valamit egy régebbi mellékküldetésben.
Ha az ember nem elég alapos, akkor könnyen úgy tűnhet, hogy tudja kik a jófiúk és kik a rosszak, azonban a helyzet nem ilyen egyszerű. Sok információ, beszélgetés, olvasgatás után az ember rájön, hogy senki sem egyértelműen jó, vagy rossz, mindenki próbál rendet teremteni a káoszban a saját elmélete szerint. A komplexitás adott, minden összefügg mindennel valamilyen úton módon.
Mellékküldetés bolond vagyok, így én sokáig nem is foglalkoztam a főszállal csak küldetéseket oldottam meg. Már az F3 is lenyűgöző volt a morális döntéseket követelő, csavaros, igényes mellékküldetéseivel, de a New Vegas rátesz egy lapáttal. Némelyik mellékküldetés izgalmasabb, mint a főszál és nagyon változatosak, valamint sok van belőlük. Némelyik csak egy feljegyzés vagy még az sem, valaki említ valamit és nem lesz róla bejegyzés a quest menüben, de utána lehet járni. Mindenképp elismerésre méltó, hogy a 95 óra alatt egyetlen percig nem vált unalmassá, montonná, vagy grindszagúvá a játék, elég változatos volt, hogy végig fenntartsa az érdeklődésemet. Valamint az se semmi, hogy a játékidő nagyobb részét harc nélkül töltöttem, hála a különféle megoldásoknak, a legtöbb küldetés megoldható vérontás nélkül, sőt, még a főszál végén a Boss is megdumálható, én rávettem, hogy jobban jár, ha lelép…. A visszajelzések is parádésak, attól függően, hol tartasz a főszálban változik az NPC-k szövege, megemlítenek dolgokat, valamint újabb beszélgetési opciók nyílhatnak meg. És persze a frakciók reagálnak arra is, ha az ellenség páncéljában virítasz, vagy épp elvegyülhetsz az ellenség közt, ha viseled a ruhájukat.
Vannak olyan NPc-k, akikkel jó 15-20 percen keresztül lehet társalogni…A társak igen változatosak, a legkomplexebb Boone, akinek a lelkivilágával is foglalkozhatunk.
Itemek tekintetében is ott van a játék, nagyon sok fegyver, különböző lőszerek, upgrade, étel, ital, stb. van.
Sajnos a Balance nem épp a legjobb, tanultam az F3 béli hibámból, ahol közepes nehézségen már a játék felénél nem volt ellenfelem. Itt very hardon, HC modban nyomtam, valamint pár saját szabályt is alkalmaztam: nem használok energia fegyvert, csak lőfegyvert, sem páncélt, max bőrpáncél jöhet szóba, de még így sem volt elég szívatós (egy poszt apokaliptikus világban hadd pisáljak vért mindenért), úgyhogy pár móddal nehezítettem. Párat említenék, amik növelik az élményt, bár a modok nevét nem tudom fejből:
-Amit mindenki használ, hogy a nálunk lévő üres üvegeket feltölthessük vízzel.
-Minden 5x annyiba kerül
-Kevesebb loot
Ez a kettő együtt igencsak megnehezíti a dolgokat, kevés loot van a ládákban = kevesebb eladható cucc, és mivel minden drága, alaposan át kell gondolni, mire költünk, én minden egyes lőszert beosztottam. Gyakran csináltam azt, hogy mivel tudtam, hogy egy lövéssel nem ölhetem meg a célpontot, ezért hogy spóroljak, a lábába lőttem, hogy ne tudjon mozogni és hagytam, hogy a társam legyakja (alapfegyverrel örök lőszere van a társaknak), vagy kilőttem az ellenfél kezéből a fegyvert, hogy a társamnak legyen ideje kiiktatni.
-Evés, ivás jobban jelen van és erősebb a negatív hatásuk.
-Hordozható tábortűz és ágy a feeling miatt.
-Grafikai mod, éjszaka, ha nincs a közelben fényforrás, akkor nagyon sötét van.
-Testrészt ért sérülés jobban hat, ha mindkét lábad meglövik, akkor mozdulni sem tudsz, ugyanez vonatkozik persze mindenkire.
-Nagyobb súlya van minden tárgynak, mint amit a Hc mód ad.
-Stimpakk, jet, stb effekt. Sugárzás hatására jobban homályosodik a kép, stimpak beadása rövid időre megváltoztatja a képi világot.
Már a következő végigjátszást tervezem ezúttal a Ceasar oldalán. Igyekeztem hagyni meglepetéseket a következő nekifutásra is, például mikor a Ceasar táborában jártam lett volna lehetőségem mellékküldetéseket csinálni ott is, de direkt kihagytam, hogy legyen anyag a következő nekifutásra is. Sok küldetés amúgy is ütötte egymást, meg kihagytam 1 vagy 2 kísérőt is, és persze a küldetések számos módon oldhatóak meg (speech 100, lady killer perk, terryfing presence skill hármassal annyi szituációból dumáltam ki magam….), úgyhogy még van a játékban olyan 50 órányi anyag.
A negatívumokról is írhatnék egy oldalnyit, de szerintem az ilyen open world igazi lehetőségekkel teli RPG játékoknál ugyanazok a bugok szoktak előfordulni: Beakadt triggerek, nem megoldható küldetések, eltűnik, akinek nem kéne, beragadunk ide-oda, röviden: tele van bugokkal. De aki ilyen játékkal játszik, annak kell, hogy legyen annyi tapasztalata, hogy ezzel tisztában legyen, és 10 percenként mentsen külön slotba. Mondjuk időnként a crash-ek felidegeltek, főleg, hogy előre kiszámíthatatlan módon jöttek, valamint az outrónak 6x futottam neki, mert pont közben crashelt állandóan.
Több RPG elem/küldetés/helyszín/npc/tárgy/fegyver, mindenből több és jobb a New Vegas, mint a F3 volt. A V.A.T.S tovább lett finomítva, majdnem minden harcomat vats-sal vívtam (nekem nagyon tetszik ez fajta „tisztelgés” a körökre osztott játékmenet felé), mikor kifogyott, menekültem. A játék pedig függőséget okoz, ritkán érzem, hogy valamivel akár egész nap el tudnék lenni, lévén, hogy baromi válogatós vagyok. Angoltudás kell hozzá, anélkül ostobaság játszani, mert pont a lényegéről marad le az ember, irdatlanul tartalmas lett, szerintem az utóbbi 5 év legjobbja minden szempontból. Ilyen játékért örömmel adok pénzt, kb. 150 óra játék, ami nem válik montoná, és ki tudja milyen modok jönnek még hozzá….
Obsidian eddig legjobbja és alig várom, hogy adjanak ki hozzá DLC-ket, amik szigorúan olyan minőségiek kellenek, hogy legyenek, mint az előd esetében.
Pár kérdés, amire kíváncsi lennék (SPOLIERES LEHET)
-Brotherhoodéknál segítettem leváltani a vezetőt és rávettem őket, hogy nyissanak a külvilág felé. Ezután megjelentek brotherhood harcosok a Hoover gátnál és a Mccaren támaszponton is. A BoS katonák mindenképp megjelennek, vagy ez annak a hatása, hogy rávettem őket, hogy elhagyják a bunkert? Vagy azok csak NCR katonák Power armorban? De az, hogy lehet, annak a viseléséhez képzettség kell, ki képezte ki őket a viselésére? Lehet, hogy van rá magyarázat, csak átsiklottam felette….
-Hol van Esteban? A Mccaren támaszponton mondja egy női katona, hogy keressem meg Esteban holttestét, nem kerül be a quest menübe, feljegyzést sem kapsz róla, de attól még küldetés….
-
Ironman2 #3173 Mégcsak 1 százalékon van:
http://www.hunositokteam.weboldala.net/news.php -
#3172 egyszercsak... -
Fantasy180 #3171 mikorra várható a magyarítás?? -
#3170 először is, az alapmű
másodszor, a játékban
-
#3169 uhhhh... -
#3168 Mi az a szent kézigránát? én mondjuk C4-et használtam a merényleteimhez xd, a legalattomosabb fegyver, senkit nem érdekel ha eldobálod, de mire megnyomod a gombot már késő :) -
#3167 Én csak azt sajnálom Cézárnál,h olyan semmilyen módon hal meg...Akárhogy ölöm meg,olyan semmilyennek tűnik,mikor utána a népek beszélnek róla,h Bár ott lettem volna h lássam Cézárt megdögleni..Héé,ez a csávó nyirta ki Cézárt...
Megérteném ha lett volna vmi epikus csata,és dicsőségem megkoronázásaként szétkúrtam volna a fejét egy .50kaliberessel és azt mondanám melldöngetve,h ÉÉNNN VVAAGYOK A KIRÁÁÁLLYYY!!!
De csak bementem a sátorba és halomra lőttem mindenkit azt is azért h Bennykét elengedjem.:( -
#3166 van pár Enclave-es veterán szétszórva (kemény öt fő, Arcade Gannon küldetése, hogy összeszedjük őket), normális faction tudtommal nincs :) -
kissmiki #3165 Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Az intro után se szó, se beszéd kilép a windosba. Többször újratelepítem, de semmi váltózás. Találkozott valaki ezzel a problémával?
A gépem: i5-650, 9800gt 1gb, 4Gb ram, win7 64bit.
-
#3164 De a Szent kézigránát eldobása előtt el kell számolni 5 izé akarom mondani 3ig! :D -
#3163 ENCLAVE?! HOL?! :DDD -
xerdi #3162 Végigvittem az NCR, majd a YesMan vonalon is normal+hardcore módban 2x-es xp szorzós moddal. A végére azért összejött a 30. szint. Vmi betegesen sok pénz van a játékban, 210e< kupaknál tartottam, pedig a barter az stabilan 20 volt végig.
Cézár kiiktatásához egy adalék: sátorba belépni, a szent gránátot behajítani középre (nem hardcore módban marad a fatman), ha egyáltalán marad életben vki, azt akkurátusan agyonlőni a 12.7 hangtompítós kéziágyúval. -
#3161 Legalábbis olvasni meg kellene tanulnia. -
#3160 Én azt mondtam Yes-Man-nek, hagyja békén őket és így lett (spanjaimat nem buzgerálom). BoS barát.
Amúgy valóban meg lehet csinálni úgy a vezérlőtermet a robisereghez irányítva a záramot, hogy a szervós NCR katonák nem jönnek rá, hogy az ellenségük vagyunk. Pl. be kell kamuzni, hogy a parancsnokuk életveszélyben van és elmennek neki segíteni. :DDDD Így az NCR a legeslegvégéig haver marad és csak a tábornokot fogjuk meglepni azzal a végjátékban, hogy lesz szíves letakarodni a gátunkról a népes pereputtyával. :DDD (persze én finomabb voltam vele, mer alapvetően kedvelem őket és szükségem lesz rájuk, mint pénzköltő közönség) -
#3159 Amikor rákérdeztek kit kell támogatni, mindig tereltem, aztán a bázisukon már muszáj volt válaszolnom és az NCR-t kamuztam nekik. A gátnál meg ugye akkor érkeznek meg, miután kijöttem a felszínre, bent chipet kell telepíteni, meg kapcsolót nyomogatni, az gond nélkül ment, belopakodtam, telepítettem a chipet, amíg az ajtónál az őrök el voltak foglalva a légió embereivel, így az NCR nem vált az ellenségemmé. Lehet, hogy a hűségük attól függ, hogy milyen a kapcsolatom az NCR-ral...
-
#3158 az Enclave arcok hogy maradtak az oldalon, hogy House-t támogattad? Én úgy emlékszem, hogy csak az NCR vagy a Legion felé lehet őket meggyőzni, Yes Man és House felé nem. Így aztán a gátnál nekem estek... mondjuk nem volt nagy karizmám vagy speechem, lehet hogy az volt a bibi. -
#3157 Cézárt jóval korábban ki lehet nyírni. Nem muszáj, mer a legátus tagjai rosszabbak mint ő sokkal. Sőt meg is lehet agyműteni őkelmét és így megmenteni a tumorától. Azonban én elkövettem azt a hibát, hogy a platina csipes küldi közben benéztem a sátrába és bumm, kinyírtam, mire észbekaptam, szegényből csak egy kupac gőzölgő zöldes izé maradt a földön (triplash ilyen kritikalnál). Szegényke...
Na ha Cézár halott, az a végkifejleten nem sokat oszt/szoroz szvsz. sajna. -
#3156 Főszálban jutottak el addig, vagy csak odamentetek valahogy? Mert én nemrég játszottam végig, írok is róla :) House oldalán az utolsó küldetésben senki nem öltem meg, még a boss-t is megdumáltam a sátra előtt, hogy húzzon a vérbe. :) Amúgy house oldalán, az aktivált robot hadsereggel + Enclave veteránokkal+ társaimmal egy brutális konvojt alkottunk és úgy meneteltünk Cézárig :) Én csak figyeltem, ahogy aprítanak előttem...