Fallout: New Vegas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

szerintem senki se jó vagy rossz, csak fokozatbeli eltérés van köztük. ezért dilemmáztam is, hogy mi lenne a "helyes" választás, de végülis egyik sem jó: ha felszabadítod New Vegast, az ugyanolyan securitron-diktatúrát jelent az ottaniak számára, mintha Mr. House tette volna, csak te (és Yes Man) vagytok a vezetõk. Az epilógus mondja is, hogy a kisembereknek még nagyobb szívás lett a környéken élni, mint elõtte.
A Légió bestiális és gonosz, az NCR töketlen de legalább izomagyú, a függetlenséget választva pedig szintén csak balul üthet ki a dolog. Egyszerûen nincs "jófiú" lehetõség - amúgy a Fallout világában így is kell hogy legyen 😊

Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy Yes Man meghagyja a karakterünket vezetõ pozícióban: nekem nagyon hamiskásan csengett a legvégén a dumája, hogy most hogy kiüldöztük az NCR-t és a Légiót is a környékrõl, elvégez magán néhány "apróbb" AI-javítást, hogy több mindenre lehessen kihatással... de majd találkozunk, minden oké lesz, csak várj türelemmel... Megnyugtató 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Svenhassel
Köszi!

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

Carlos
Nekem is bugos picit. Van egy vékony sáv amin kattintható. Nehéz megtalálni, de csak 1x kell.

Þór vígi þessi rúnar

mind1 már halottak XD kicsit megizzasztottak de a power armor-om alig sérült lol 😮
Svenhassel
Hi! Nem tudjátok véletlenül mitõl lehet az, hogy nem tudok tárgyakat venni a Lucky 38-beli lakosztályomhoz? Egyszerûen nem tudok rákattintani egy tárgyra sem. (a számítógép az ajtó mellett)
Elõre is kösz!

Intel i7 920, Asrock X58 Extreme, 6 GB DDR3 RAM, HD4890 Vapor-X, stb.

Hát azzal szerintem lezárnál pár questet.... a végjátékhoz tartozót legalábbis!

Nem tudom milyen hatással lenne a dolgokra (lehet, hogy bemondja a Vegasi rádió, hogy Cézárt megölték, gyõzött az NCR, a következõ lépésük, hogy egy a sivatagot végiggyilkoló egyént teljes erejük bevetésével levadásznak...XD)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

És ha most megyek és le hentelem a Caesar tanyáját az jó vagy inkább ne csináljam?
Engem speciel nem zavar... 😄

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Én aprítom az NRC-seket az baj? XD
Carlos
Ez mondjuk igaz. MR. House most jó vagy rossz? Mert van értelme annak amit mond, de azért kicsit mindenkit ki akar irtani. Amúgy a Yes Man szálat nem nagyon értem. Kifejtenéd kérlek?

Þór vígi þessi rúnar

Yes-man a kulcs a független befejezéshez és a securitron hadsereg

Mr House kiiktat, vagy megöl! NCR és Legion is kikergetve a környékrõl!

A lucky 38 abból a szempontból speciális eset, hogy oda tényleg nem mennek be veled. Sõt ha kifelé menet nem állsz meg a lakosztály szinten és nem kéred meg õket konkrétan hogy kövessenek, akkor vissza fognak menni a felvételi helyükre, emrt túl sokáig magukra hagytad õket.

Más kaszinónál olyan gondom még nem volt hogy nem jött utánam a banda, egyedül a Lucky 38 ilyen hely. Ha bemegyek õk megállnak a bejárat elõtt. Ha jövök ki akkor sincsenek velem hacsak nem látogattam el a lakosztályomba (érdemes ide átirányítani õket úgy, hogy elküldöd a bandát és mondod hogy várjanak a kaszinóban, így mindig egy helyen lesznek). Ha a szoltam nekik a szobák szintjén hogy gyerünk jöjjenek velem, akkor jöttek utána rendesen (egyedül a legfelsõ szintre nem mehetnek fel a karakter kiséretében ezután). De persze ha megint be akartam menni akkor újra elmaradtak míg ezt a játékot el nem játszottam velük.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Nem.
A felszabadítósdinál, illetve függetlenedésnél, YesMan-nek a robotnak segítesz.
Mellesleg nem csak House akarja holtan látni a Brotherhood-ot, de például a NCR sõt még a Légió is (de menj el nyugodtan hozzájuk és beszélj az öreggel, vele szót lehet érteni és elkerülhetõ a vérengzés csak egy kis meggyõzõerõ szükséges). De speciel Yes Man is keresztülgyalogol rajtuk ha nem kéred meg rá külön hogy ne tegye. Tehát a BoS léte vagy nem léte ne zavarjon. Hulljon a férgese. Múltba veszõ hülyék mind egy szálig és csak mert eltörlik egy aprócska bázisukat, attól a szervezet még él és virágzik, csak nem Vegas környékén nehezíti meg mások életét.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Csak nálam van állandóan probléma a társakkal. Bementem az 1ik kaszinóba nem jött utánam egyik társ se (ilyen már máskor is volt), viszont mire kimentem kint se voltak. Pár óra játék után kiírta 1xre, hogy mind a 2 társ visszatért a helyére ahol felszedtem õket. Elmentem megint primm-be ED-E-ért fast travel trading post 188-ra veronicáért és már megint nem volt meg ED-E...
Carlos
Nem tetszik az NCR sem. Kicsit kezd elszaladni velük a ló. Én mindig is Brotherhood párti voltam. A szabadítsd fel Vegas-t mit jelent? Csatlakozni Mr. House-hoz?

Þór vígi þessi rúnar

És van annyi Caps az árusoknál, hogy mindent megvegyenek, vagy 2 hétig árusítod a cuccaidat, mire minden elkel? XD

És az NCR-ral mi van? Csatlakozz hozzájuk! Vagy ne csatlakozz senkihez, és szabadítsd fel Vegas-t!

Én a mostani végigjátszásban NCR-os vagyok, de legközelebb biztos semleges leszek

Carlos
Javítva, köszi. 😊

Þór vígi þessi rúnar

JethroHUN
<#hehe>nem DR, MR House, nem mind1

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Carlos
Óbammeg!!!
Mr. House azt akarja, hogy felrobbantsam a Brotherhood székhelyét! FAKK... nem akarom... De DR. House-t se akarom kinyirni, mert nem leszek a Kájzar (Ceasar) csicskása... Ehhh... nem fair...

Þór vígi þessi rúnar

JethroHUN
Ha vetted volna a fáradtságot megnézni a linket és nem össze vissza magyaráznál, meg okoskodnál, akkor tudnád h nem a játék elején lehet megkapni azt a cuccot, hanem szépen végig mész Vault34en és majd akkor egy nehéz zárral ellátott ládából. F.A.I.L és amúgy egyáltalán nem tápos cucc, 19 DT a reinforced combar armor is 22 javítással 10k caps.

Carlos
Van azért megoldás. Gondolom magas Stealth kell hozzá. Én mindig becsempészek valamit. (általában plasma pistol-t)

Þór vígi þessi rúnar

AnarchoiD
A kaszinokkal az a baj hogy belepeskor elkerik a fegyvert en ilyenkor "majd ha kicsavarod a kihult hullam kezebol" dialogusom jon, es lancfuresszel szepen szetvagdosok mindenkit ;0

Es az eladott sok cumobol boven tobb penzjon ki mint szakadt 16k -k 😉
(igaz magas barter😉

Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.

xblades
Kösz.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Igen, a játék legelejétõl egy magas DT-s, stealthes, ellenfél és loot felismerõs, éjjellátós, szemüvegként is mûködõ, stb. armor használata körülbelül pont ugyanezt jelenti.
De legalább ne azután magyaráznád kettõvel, hogy belinkeled magát a modot. 😊

JethroHUN
Jah mert biztos csítlek, meg konzolból írom be pénzt meg valójában lv1000es a karakter, meg godmodot is használok, meg biztos még az AL-t is kikapcsoltam. .....<#lama><#gonosz3>

JethroHUN
A Tops kaszinóban már nem, ott veszíteni is lehet vele, ha 19ed van akkor biztos a háznak több lesz. ott csak 20-21 tudtam nyerni 😄

JethroHUN

Hát egy pöppet jobban megéri, de érdemes olyan 5000 zsetonnal nekiállni (luck 5) a tuti hatás kedvéért. Ilyen szerencsével bejöhet a 10. forgatásra és a 48.-ra is!

Amit én még figyelek és a 2. kaszinós 8k-s nyereményemnél is alkalmaztam:
Amikor elkezdesz egy félkarúzást, akkor az elsõ kört nyomd le 1 caps-el, ha és amennyiben éppenhogy nem jön ki a 3 azonos valamibõl ( 1 fél gyümölccsel lentebb esik, mint a játékgép közepe), akkor hagyd ott és keress másik gépet, ugyanis ebben az esetben nyerned kellett volna, de mivel kevés volt a luckod, ezért nem nyertél!

Persze nem a meggyekrõl beszélek, azok bármikor kijöhetnek, de ugye nem arra hajtunk általában!

Ekkor én úgy figyeltem meg, hogy el kell telnie pár pörgetésnek mire újra nyerõ "helyzetbe kerülhetsz", tehát kárba megy jópár caps-ed, mire újra lesz esély a gyõzelemre! Ezért érdemesebb olyan gépet keresni, ahol totál összevissza jönnek ki elsõre a gyümölcsök, mert akkor a 2. pörgetésnél már esély van rá, hogy pont a nyerõ szériát pörgeted ki!

(nemtudom érthetõ voltam-e, ha igénylitek megpróbálom részletesebben elmondani)

Blackjack az totál pénznyerõ, meg tisztán szerencse kérdése!

Ha a játékban alapból nem lévõ felszerelésben feszítesz, akkor miért is kéne meglepõdni a pénzmennyiségen?

xblades
És ezek milyen mod-ból valók? Mert a játékban nem találtam ilyen nevûeket.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

Carlos
Lehet, hogy át kéne állnom Félkarúzni a blackjack helyett...

Þór vígi þessi rúnar

Én a 24k-t 5-ös luckal csináltam, képzelheted hány pörgetés után jött ki!
Volt egy olyan, hogy bementem és 200-as téttel 10k-t eljátszottam és nem jött kis semmi, amivel bannolodhattam volna...

Hecker007
Köszi, én meg bent kerestem az iskolában :S

JethroHUN
Persze, 8as luck kb max 8. húzásra 32k azonnal kiesik, amúgy 30as

És hányas szintû vagy mindehhez?

Nice<#eljen> Kitalálom: félkarú rablóból!

Na ilyet kéne kipörgetni minden kaszinóban...😄

A piszok mázlista...

JethroHUN

<#beka3>

Tehát összességében nézik a nyert összegeket és ez az összeg nem áll vissza nullára késõbb sem!

Egyébként nyertem volna én szivesen az 5k-s limittel rendelkezõ Atomic Wranglerben 32000-et is, ha kijött volna a 3 narancs, ami ugye 160-szoros nyeremény, ami 200-as max tétnél a fentebb említett összeg!

Bannolás meg az adott helyen csak a szerencsejáték felfüggesztését jelenti, bemenni bemehetsz!

Carlos
földön van, nagy répára hasonlit a fa alatt

Þór vígi þessi rúnar

BlueMaster
Az iskola udvarán van a fa mellett, egy répaszerû növény

Intelligens ember nem fekszik le aznap mikor felkelt! Addig ülj a buszon míg fiatal vagy, mert ha öreg leszel úgyse adják át a helyet!

Hecker007
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni mert már az elején elakadtam, azt a Questet vettem fel hogy By a Campfire on the Trail és a csaj elküldöd Broc Flower-ért (ezt megtaláltam) és valami Xander Root-ért amire azt mutatja hogy az iskolában van GoodSpringben, de már az egészet átkutattam többször is és nem találom sehol :S, ha valaki csinálta az elején ezt akkor kérem írja le hogy hol van a Xander Root.

És az miért baj, hogy bannoltak? Nyertem a limitnél többet, nem szerencsejátékozhatok (ha nem nyerhetsz többet, akkor mi értelme van egyébként bemenni oda???)), szabadon bemehetek, ha kedvem tartja, még 1 saját szobám is van ott egy másik küldetésbõl! Szimplán annyi, hogy nem ülhetek le játszani (ami egyébként, black jacknél általában bukó, roulette-nél a kevés feltehetõ pénz miatt bukta, félkarúból meg már kiszedtem egy rakás lóvét, akkor miért is akarnék még játszani ott)

Egyébként meg a játék számolja az állásod az adott kaszinóban, tehát hiába nyersz 2000 caps-et és mész el 3 napra kukutyinba zabothegyezni, attól még az adott kaszinóban 2000 caps nyert összegnél fogsz tartani!

A röhej az benne, hogy 12k-ra azt mondja, hogy sok, de zsebbõl ki tudnám azonnal perkálni és még több mint 22k caps-em maradna!

Üdv emberek. Kérdés.

Légió oldalán érdemesebb harcolni vagy az NCR? Nekem úgy tûnik mintha inkább az NCR-ra lenne kihegyezve a dolog. Eddig mellettük álltam így 72 óra meg 27 szint alatt de most elkezdtem párhuzamosan hardcore módon és filózok, hogy toljam e a légió oldalán. Az tuti, hogy nagyon sok küldetést kapok a NCR-tól. Légió ilyen térén....?
Encore
Ezt a modot tettem fel és valami brutális, még hangulatosabb lett a játék:

http://www.newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=35570

Ez ilyen fényekkel babráló mod, az éjszaka hihetetlen feelinges, Hidden Valley éjjel: sötétség+köd+egy kis szél...

Az éjszaka nagyon sötét, de a bipboy fénye + más fényforrások a terepen elegendõ, még ha a képeken nem is látszik.
Kivéve ha szeretne sok XP-t 😊

Carlos
ebben a ruciban ne nagyon menj Vegas környékére...

Þór vígi þessi rúnar

Azok a könyvek ahol kiirja hogy +10 skill azok igen.
Arra valók ha valahol elakadnál, akkor tudd ideiglenesen boostolni a skilled hogy továbjuthass.

Viszont elvétve vannak olyan könyvek, amiknél nincs ez elõre kiirva, és ha elolvasod kapsz +3 skillt. Na az permanens, de nagyon ritka (én eddig max 1-et találtam a különféle skillekhez).

Furcsa ez, még el se jutottam a kaszinókig, de már nincs szükségem Cap-sra.

A Jury rigger skill gyakorlatilag a sivatag leggazdagabb emberévé tett, kifosztottam vele majd az összes kereskedõ kasszáját 😊