6837
...
-
#3275 Ezzel tisztában vagyok. Én csak arra reagáltam, hogy a hidrogén bomba "tiszta". Holott nem az, mert egy tuningolt atombomba. Ugyanúgy sugárzik, tehát nem "tiszta". -
Kotomicuki #3274 A 300m mélyen lévő, 5m vastag vasbetonon is áteszi magát ekkora adag sugárzás, hogy gondolod, hogy a szabadban, pár gramm vmi életben tart majd - folyamatosan?!
#3270 Carlos:
Ameddig atombomba kell a beindításához, addig az "nagyteljesítményű" atombomba marad. Ha megtudják oldani a tisztán fúziós indítást, akkor lesz hidrogénbomba. -
38tibi38 #3273 Most elakadtam. Átakarok menni egy úton de van 3 iylen repülő bogár féleség és mindig megölnek. De én hülye pont akkor mentettem el mikor észrevettek. Elfutottam előllük és csak egy üldözött de kinyirt..... -
xerdi #3272 btw, van annyi atom, hogy Magyarország se maradjon ki az "áldásból". -
xerdi #3271 A Fallout csak mese, és még abban sem maradt életben senki, aki nem egy Vault-ban, vagy barlangban, izolált helyen vészelte át a csapás utáni 50-100 évet, leszámítva azokat akik megfertőződtek a FEV egy mutációjával és így ghoullá változtak. -
#3270 Tiszta?
Egy bomba amit egy atombomba robbant fel az tiszta?
Nemhiszem...
" Az elnevezés pontatlan, mert egyrészt minden "hidrogén"-bombában a hatás egy jelentős részét egy fissziós bomba adja, másrészt az egylépcsős "atom"-bombák belső üregét is hatásfok javító hidrogén alapú töltettel töltik ki. Így a "hidrogénbomba" helyett szerencsésebb a kétfázisú atombomba kifejezés. " -
#3269 GECKről nem is beszélve :>>> -
#3268 Falloutban vannak cuccok, amikkel le lehet győzni a hatásokat. Radaway, meg Rad-X és társai ugye nem léteznek. :) -
#3267 -
ratgab #3266 Agreed! -
ratgab #3265 És te tudsz pisztollyal lőni például? -
Kotomicuki #3264 De az legalább "tiszta"...
A Fallout (Mad Max & tsai) története mese, egy atomháború után a Jupiteren könnyebb kolóniát létesíteni, mint a Földön. -
#3263 de.
Hidrogén. -
Kotomicuki #3262 Azért ilyet már ne, ha lehet.
A jelenlegi atomarzenál felének a "felhasználásával" is majd 500 évre nukleáris tél lenne az egész bolygón - + a vegyi és biológiai aljasságok hatása, amit "csak úgy" mellékelnének hozzá - , ami jó eséllyel kipusztítaná még a baktériumok többségét is, nem hogy az emberi életet a Földön.
Ha csak Moszkva megkapja azt, amit terveztek neki küldeni, akkor már Magyarországon is elpusztul mindenki, legkésőbb - "legjobb" esetben is - pár hét múlva.
Az atomnál öngyilkosabb fegyvert még nem alkottak a Földön! -
#3261 Grammar Nazi ON:
"Magyar ország" ?
Inkább nézd át a nyelvtan házit!
Grammar Nazi OFF! -
#3260 aki először lő, az hal meg utoljára. Ennyi. -
ratgab #3259 Ilyet még kívánni sem szabad.... Nagyon sokan meghallnának és nem hiszem, hogy pont a számítógép játék fanok úsznák meg. Szerintem a túlélésben képzettebbek vagy a sok forrással rendelkezők (gazdagok, sok készletet felhalmozók ,vagy ezekhez könnyen hozzájutók)tudnák talán valahogy túlélni ezen eseményeket!
Gondold el, se áram, se gáz, se vezetékes víz, nukleáris tél először (vagy a hidegbe vagy a sugárzásban vagy az éhségben meghallnál), infrastruktúra leradírozva (magyarul, se közutak, se autók, se benzin-> se üzletek, se kaja). Állandó és kíméletlen harc az életben maradásért és a megmaradt kajáért, vízért, mindenért ami használható!
Lehet, hogy a saját szomszédod, akivel eddig jóban voltál támadna rád és próbálna megölni, hogy átkutathassa a házad!
Ilyet ne kívánj, az maga lenne a földi pokol.
Mivel az USA is, Európa is tudja, hogy ha 1 nukleáris rakétát kilőnek, akkor tuti jön a válasz és tisztában vannak az utána következő eseményekkel, ezért nem tennék meg (erről szólt a hidegháború is részben, volt ellentét, volt mivel odacsapni, de tudták, hogy leradíroznák ezzel a földi életet).
Akiről el tudnám képzelni, azok a terroristák, esetleg Irán, vagy Észak Korea lenne (de szerintem ők is félnének a következményektől)! -
38tibi38 #3258 Amugy én szivesen próbálnék élni egy iylen világba. Tudom hogy Magyar országra nemdobának bombák de ha PL kimegyek külföldre egy állásra ott bármikor ledobhatnak. -
xerdi #3257 A Fallout egy alternatív világban játszódik, nem a mostaniban, ezért Európa és az USA viszonya nem hasonlít a mostani állapotra.
http://fallout.wikia.com/wiki/Timeline
Elég kevés információ van Európáról, a nagy háború után végképp semmi. Összefoglalva annyi, hogy még a nagy háború előtt az Európai Nemzetközösség megvívott egy pusztító háborút a Közel-kelettel az erőforrások kontrolljáért. A háborúnak a Közel-keleti erőforrások (főleg olaj) kimerülése vetett véget és a Nemzetközösség szétesett nemzetállamokra, amik egymásnak estek a maradék erőforrásokért. Az atomháború valószínűleg betette a kaput ezeknek is. -
#3256 talán a Fallout 1-ben van utalás Európára, van is egy fotó benne a leégett Reichstagról. -
#3255 Onnantól kezdve, hogy szarrá bombázzák a fél világot atommal teljesen mindegy, hogy hova nem dobnak. Olyan nukleáris tél lenne utána, hogy esélytelen lenne életben maradni a felszínen. -
MJB #3254 Szerintem tuti van olyan hely a játék világában ahol "minden f*sza"
pl:Afrika, Ausztrália vagy pedig Mi. De ha a valóságban történne ez, akkor ránk nem hiszem, hogy dobnának atomot, mert nem lenne értelme. Max felrobbantanák Paksot, és a sugárzás végezne velünk. -
#3253 Nem úgy volt, hogy a skynet lőtt először? Lehet, hogy rosszul emlékszem.. Viszont nagyon jó companion lett belőle :> -
#3252 Hát gondolom Európa nem nézte tétlenül ahogy kína hajigálja az atomot az amcsikra így valszeg az eu is csatlakozott a háborúba. És mindenki (USA, EU, Ázsia) beszedett jópár találatott ami visszaküldte őket a középkori állapotokba. A szennyezés meg végzett az egész földdel így mindenki nomád életet él.
Egy olyan DLC-nek örülnék amiben kicsit a háború elötti időkben mászkálhatnánk. Esetleg megint valami szimuláció. Epikus befejezése lehetne a dlc-nek: láthatnánk becsapódni a bombákat -
Hotomi #3251 Skynet végig zárt hálózatban volt a Sierra Army Depoban, pont akkor tört ki a háború amikor rácsatlakoztatták volna a világhálózatra. Nem, az enclave-vel sosem lehetett bratyizni. -
#3250 Nekem elég lenne egy mission, ahol valami log, vagy akta van arról, hogy mi történt a világgal. :D Bár ugye mint tudjuk, a skynet (!!!) okozta az egészet :DDD:D:D
Arra nem emlékszem viszont, a második részben nem lehetett lepacsizni az Enclave-vel, ugye? -
#3249 Nem érte közvetlen(!) atomtalálat, merthogy House elhártó rendszere nem üzemelt a platinum csip nélkül tökéletesen (nem volt kész magyarán) és a csip pont nem ért oda a háború miatt. Így szoftverupgrade nélkül beng... -
#3248 egyszer nagyon jó lenne Európába és Ázsiába is eljutni a játékkal.
vagy legalább jó filmeket csinálhatnának belőle. -
38tibi38 #3247 Köszönöm. Legalább már tudok koncentrálni :D -
Hotomi #3246 Biztos mert az amik is megszórták a kínaikat atommal, F2-ben Richardson elnök meg is említi. New Vegast mr. House rakétaelhárító rendszere miatt nem érte atom találat. -
#3245 Hát a történet az hogy 2077-ben a világ olyan válságba süllyedt, olyan konfliktusok alakultak ki (főleg USA és Kína között) hogy 2077 október 23.-án a kínaiak atombombák tucatjait dobták le a nagyobb amerikai városokra. Így pl Washington és New York meg még több nagyobb város azonnal megsemisült. Las Vegasra nem hullott bomba ezért is maradt viszonylag jó állapotban. Amit kérdeztél, igen régebben ez egy normális világ volt amit a háború eltörölt, a civilizáció összeomlott, a túlélők törzsekbe tömörültek. Több mint 200 évvel a háború után Washington (Fallout 3) még mindig egy mutánsokkal, kannibálokkal teli romhalmaz. Ellenben New Vegas viszonylag élettel teli. Gondolom az olyan városok ahova nem hullott bomba ugyan olyan lehet mint New Vegas és környéke, max a frakciók harcolnak a terület uralmáért. Amúgy szerintetek van Chinese wasteland? -
#3244 -
38tibi38 #3243 Most egy kicsit a történetről kérdeznék. Tehát vannak még életek? Nem a játékmenethez értem hanem csak úgy,mármint hogy több város amik nem haltak ki PL: New york,de most nem az hogy ellehet oda menni hanem csak úgy. És itt azért vannak ilyen törzsek mint PL a Niptonon mert valami háború volt azt elpusztitott mindent? Vagy a kisfalu ahol kezdtem. És gondolom azért vannak utak mert régebben jártok oda PL Tenyésztők vagy mezőgazdászok. És azt a városos kérdést úgy értsétek,hogy PL Mi itt vagyunk itt semmi háboru nem volt nincsennek katonák de ott igen. Remélem nem irtam nagyon hülye kérdéseket:( -
38tibi38 #3242 Oks -
mike01010101 #3241 Bármit csinálsz a végén úgy is odavisz a játék a fősztorival. -
38tibi38 #3240 New vegas az merre van? Mondjuk majd megkeresem valahogy hátha lesz oylan quest. -
mike01010101 #3239 Szerintem a játék leggyengébb része maga new vegas. Attól többet vártam, nyüzsgést, életet, a többi külső rész hangulatában tökéletes. -
#3238 mondjuk New Vegas olyan helynek hangzik, ahol azért megfordulnak páran, esetleg nézz be oda!
amúgy a kis falvak + kevés ember az atomháború utáni élet velejárója, becsüld meg ami van :) -
38tibi38 #3237 Sikerült :D Am majd nagy városokba nem lehet menni? Mert igy ilyen falukban járkálni oylan magányos:( Azt szeretem ha sokan vannak:D -
#3236 Nagy fegyver van a kezedben. Tedd el és mindjárt gyorsabb leszel.