6837
...
-
#3315 OFF a délelőtti topikhoz:
"A felrobbant reaktormagban 14 méterrel a romok alatt a grafitot körülvevő fűtőelemek égnek és megolvasztják az urániumot. A radioaktív sugárzás a Hirosimában és Nagaszakiban ledobott atombombák együttes erejének a száz szorosa. (...) A lángokkal küzdő első mentőegységek nem viselnek kellő védőöltözetet...ketten aznap éjjel, 28-an néhány hónapon belül meghalnak. Ők csernobil első áldozatai.
(...)
A sugárzást erősségét akkoriban röntgenben mérték. A légkörben mérhető normál érték az 1 röntgen 12 milliomod része. Pripyaty-ban a kora délutáni érték 200 ezred röntgent mutat, ami a szokásos érték 16.000 szerese. Estére ez az érték a normál érték 600.000 szeresére növekszik."
" (The Battle of Chernobyl, Discovery Channel)
Szóval az a két atom amit oda ledobtak azok lószarok voltak. (mai szemmel nézve persze). -
#3314 sehogy majd a sztori odavisz -
#3313 Húú milyen duma robbant (hehe ) ki erről az atomháborúról. Az biztos hogy a Fallout mese ilyen szempontból, de jó mese, és mint tudjuk hogy ez egy alternatív világ, így a fallout világában lazán elképzelhető hogy nagyban kaszinózgatnak a túlélők. Ha már játék ilyen témában akkor Metro 2033. A mutánsokat leszámítva kb úgy nézne ki az élet a földön.
Hogy ne csak OFF legyek a Legate's Camp-ot hogy lehet megközelíteni? A folyó túloldalán van nem messze a Legion bázisától. -
xerdi #3312 Ha nem kapcsoltad ki gondosan az automentést, akkor az még rendelkezésre állhat. Az meg működik, ha lefekszel aludni, gyorsutazás előtt, ha bemész vagy kijössz vhová/vhonnan.
Vizet azért csak szereztél a játék folyamán, nem? Idd meg. Pip-boy-Aid:
Dirty water, Purified water, (Irradiated water) -
Hotomi #3311 Titeket nem idegesít Malcolm Holmes? Elképesztő a pacák! Ép pumpálom az ólmot egy Deathclawba aki már majdnem felnyársal a karmaival amikor megjelenik ez a pacák, hogy "Hello, mesélhetek neked a kék csillagos kupakokról?". A másik karimnál meg ép a Bison Steve hotelben lövöldözöm a szökött fegyenceket, becéloztam a fönöküket, na most vagy soha, erre megint megjelenik "Hello, mesélhetek neked a kék csillagos kupakokról?" -
#3310 valid! -
ratgab #3309 Tökmindegy egyébként! Ha repül az első, akkor megy a többi is, akkor meg már tök mindegy hova csapódik, megy a nukleáris tél és legtöbbünknek sanyi! -
xerdi #3308 Nem bánnám ha igazad lenne, nekem nem hiányzik az atom. Csakhogy több rakéta van mint Moszkva meg Washington. És persze nemcsak a katonai vezetés ellen irányulnak, hanem a teljes katonai potenciál és a fontosabb ipari infrastruktúrák ellen. -
Nagydög #3307 Basszus! Azert az nem ugy kezdodik, hogy az ember egyszer csak szomjanhal. Mar 200-as erteknel jelzi a jatek, hogy baj van(bal felso sarok+ pipboy-> STAT-> EFF), es akkor meg nagyon messze vagy a halaltol. -
38tibi38 #3306 És hogy szerezzek vizet ha még 1 m-t is alig tudok menni? De ez az én hibám mert 1 mentésem van. Igy jártam. -
ratgab #3305 Fix útvonalakra vannak beállítva azok az interkontinentális rakéták, hogy csak 1 gombot kelljen megnyomni! Biztos vagyok benne, hogy Mo nincs a betáplált célpontok között!
És olyan célpontokra irányulnak, amik megbénítják a katonai vezetést (haditámaszpontok, Kreml, Fehér ház), tehát van benne ráció, nem ész nélkül kiötlött célpontok ezek! -
ratgab #3304 Nem lehet véletlenül, hogy esetleg szomjanhaltál, mert nem ittál vizet? -
Nagydög #3303 O egy ritka szerencse ficko volt, hogy tulelt ket atom tamadast.(Bar lehet, hogy inkabb azok szamitanak szerencsesnek, akik egyszeruen ott sem voltak.)
Bar azt hiszem, meg kell emlitenunk Violet Jessop nevet is, ha nagy tulelokrol van szo.
-
Hotomi #3302 Lődd ki a szárnyukat, a földön már nem olyan gyorsak, így akár el is menekülhetsz. Ha szerencséd van a kritikus találattól még a hátukra esnek, így nyerhetsz pár mp-et. -
#3301 Rossz szokás, valaki így hívta és onnantól kezdve mindenki. De valóban inkább valamilyen darázsféle... De végülis tökmindegy mindenki tudja miről van szó... -
xerdi #3300 Egy a sok ezerből. A japán átlagéletkor meg amúgy elég magas, bár nem 93. -
Nagydög #3299 Figyelj! Neked tul komplikalt ez a jatek, meg gondolom az angollal sem nagyon boldogulsz. Raadasul hardcore modban inditottad. -
Nagydög #3298 93 evesen rakban meghalni? B+ en annak is orulnek, ha egy sima, bekes eletet igy megusznek. -
xerdi #3297 Most racionális okokat keresünk egy általános atomháborúban? Van bőven bomba, jut mindenkinek. Abban a fél órában, amikor még van idejük visszalőni (most itt tökmindegy kinek) már nem fognak sokat morfondírozni. Egy időben (amíg szovjet katonaság állomásozott itt) biztos célpont lehetett Magyarország. -
#3296 csapd le a deathclaw-t aki vakarja a hátizsákod... -
Hotomi #3295 Miért hívja mindenki a cazadorokat legyeknek, amikor darazsak? A Bloatfly-ok a legyek -
#3294 ki tudja...érdekes téma! -
38tibi38 #3293 Miért van az hogy mindig összeesek és meghalok? Talán azért a h20 miatt? De hisz már használtam egy doctor's bag-ot is:( -
Nagydög #3292 Errol vagyon szo. Egy globalis atomhaborut(+ par ev nuklearis tel for free) talan a nepesseg par szazaleka elne tul, de lenne tulelo. Hogy aztan ez a par szazalek csak a lassu kipusztulashoz lenne elegendo, vagy ismet novekedesnek indulna a nepesseg. -
ratgab #3291 Kicsit off, de az utóbbi pár hsz-hez kapcsolódik!
Hiroshima és Nagasaki túlélője
Na így lehetett maximum túlélni! -
ratgab #3290 Hát arccal semmiképp! Az a maradék 100000 meg többségében később belehalt a betegségekbe, rákba...
Na de én is befejeztem a témát, vissza a játékhoz. -
#3289 mindent túl lehet élni, csak távolság kérdése, és szerencséé. -
Nagydög #3288 Vagyis ezeket meg kevesbe erdemes arccal levenni. De tulelni lehet. Hiroshimanak 350000 lakoja volt, durvan 100000 tulelte azt, amit kozvetlen talalatnak nevezhetnenk. -
Kotomicuki #3287 Ez azért erős túlzás, ha megnézzük, hogy 65 év múlva is mennyi kárt tud okozni "az a kis semmiség" az életben. Nagyon sokan bedőlnek annak, hogy nem ártalmas annyira, mint ahogy azt a fizikatanárok elmondják, pedig de!
(Elhiszem, hogy a "politikusok"/hatalomhajhászok szemétségeit titkolni, tompítani kell, mert különben azonnal kitör a lázadás egy öntudattal még rendelkező csoportnál, ha megtudják, hogy mi is az igazság/valóság.)
Inkább arra kéne rájönnie mindenkinek, hogy a festett papír, ritka fémek és a hatalom halmozása (és ennek6ezeknek állandó bizonyítási kényszere) egy ponton túl már a saját érdekeit sem szolgálja, nem hogy a környezetéét, az egész emberiségéét!
Részemről lezártam eme "vitát", további jó játékot Mindenkinek! -
ratgab #3286 Sose 1 mentést használjatok, hanem mindig többet... bármikor beüthet a krahh és akkor eddig játékmenet huss elszáll(hat)! -
#3285 23 kilo(!)-tonnás bombákat használtak akkor Japán ellen.
Most 50 mega(!)-tonnásak vannak. Ami több, mint 1000x erősségű. -
ratgab #3284 Hát azóta azért eltelt 60 év! És ott csak 1 atomot dobtak le! 20 év kellett az újjáépítéshez és az eredeti lakosságszám visszaállításához és a Japán kormány rendkívüli módon támogatta őket! Képzeld el ezt a helyreállítást a háttérország gazdasági ereje, gyógyszerei, pénze, támogatása nélkül! Erős túlzással még most is csak füstölgő romok lennének ott! -
ratgab #3283 Nem baj az, hogy felhoztad! Kicsit sose árt rádöbbenni a játékok után a valóságra! -
ratgab #3282 Mo nem stratégiai célpont, mi a fityfenének irányítanának szándékosan ide atomot??? -
#3281 szerintem a legyek gyorsabbak, mint te a játék elején, szóval load game. De megpróbálhatod azért mert elég bugos a játék, lehet hogy a legyek beleragadnak egy sziklába, vagy oszlopba... -
ratgab #3280 Valóságról beszéltünk, annak kapcsán kérdeztem! -
Nagydög #3279 Ha meg senki sem mondta, ne egy mentest hasznalj, hanem tobbet rotacioban! -
Nagydög #3278 Mekkora sugarzas?
Hiroshima ma viragzo varos. Az atomfegyver talan a legpusztitobb fegyverunk, es elegendo all rendelkezesre, hogy tobbszorosen kipusztitsuk magunkat, de azert nem kell tulmisztifikalni. -
38tibi38 #3277 És hogy ha elfutni se tudok előllük? De azért megpróbálom. És sry hogy felhoztam ezt azatombombás témát,most hogy láttam miket irtatok már nem is lenne annyira jó buli igy élni. Mégegyszer elnézést. -
#3276 Casador legyekkel futhattál össze, azokkal ne kötekedj. Gondolom Vegasba akarsz bejutni, de a főbb útvonalakon nem tudsz, míg alacsony szintű vagy, mert lenyomnak... Kalandozz másfelé és fejlődj....