6837
...
  • koschwarz
    speciel én kifejezetten minimalista vagyok ilyen inventory szempontjából. minden ilyen típusú játékban (főleg ha van súlyhatár) csak azt szeretem magammal cipelni, amit tényleg használok és amire szükségem van (lásd még pl. stalker).
  • koschwarz
    ezekben a játékokban engem sosem zavart, hogy bóklászni kell vagy sokat gyalogolni...sőt, inkább az "zavar" hogy mindig eltérít valami látnivaló vagy felfedezni való az aktuális küldetéstől, mert semmit nem szeretek kihagyni. persze ha valaki csak "túl akar lenni" a játékon, annak megértem, hogy ezek zavaró dolgok.

engem legutóbb csak a mafia 2-ben zavart az, hogy minden egyes nap végén haza kellett autózni, hogy nyomj egy gombot és befeküdj az ágyba, na AZ igazi időhúzó baromság.
  • Svenhassel
    HC-n toltam én is. És nekem pont ez tetszik, hogy el kell gondolkozni, hogy mit vigyek magammal. Sőt elárulom, hogy még saját "szabályt" is csináltam, mint például, hogy csak 2 fegyvert plusz 1 oldalfegyvert, illetve max 120 font súlyt vittem magammal. Szerintem ettől lesz élethű egy játék, jobban bele tudom élni magam stb. És nem engem nem idegesített, hogy 100-szor kell végigsétálnom ott :). A társakról nagyjából egyezik a véleményünk, én direkt nem is nagyon használtam őket. Egyébként nem is a véleményeddel van a baj, mert teljesen megértem, ha nem tetszett, de kérdem én mit vártál tőle? Mert ahogy eddig lejött egyáltalán nem a te stílusod ez a játék. Én sem próbálom ki mondjuk a Starcraft 2-t mert tudom, hogy nekem nem jön be. És nem írok róla egy hozzászólást, amiben csak fikázom, mert nekem nem jön be ez a stílus. Remélem átjött az üzenet.
  • darth devil
    Hát HCben egyszer sem kellett gondolkodnom a fegyvereken és lőszeren. Messze nincs akkora súlya a lőszernek.
    Fallout2ben is legalább ennyi üresjárat volt.
  • SötétBarom
    Engem igazol az, hogy személyeskedés nélkül nem nagyon tudod megvédeni a játékot. :D

De ha soha nem nyomtál fast travelt, nem kaptál hülyét amikor már 20. alkalommal jöttél ki a stripről freesideon keresztül? Engem már az is rettenetesen irritált, hogy ha fel akartam menni a kérómba, az minden egyes alkalommal volt vagy 2 perc. Ami egy teljesen felesleges üresjárat. Ugye nem HC-n nem nagyon kell ilyesmit csinálni, de nekem minden feladat előtt végig kellett gondolnom, hogy milyen fegyvert vigyek, és mennyi ammot (ezeket meg a szobában tároltam a fegyveresládákban).

De halálra irritáltak a társak is, ugyanis nem egyszer kellett bűvészkednem a konzollal, hogy elhárítsak valami ordas nagy bugot (ebből a legirritálóbb az volt, amikor nem tudtam bemenni Cézár sátrába, mert nem tudtam szólni Edének, hogy kint várjon, mivel órákkal azelőtt köddé vált..).

• Svenhassel
    "Nem tudok semmi frappánsat válaszolni" lehet ez is engem igazol, nem? :D Egyébként gyere kaphatsz te is :D Amúgy csak azért írtam, mert olyan érveket hoztál fel ami szerintem (és még sok más ember szerint is) a játék lényege. Például én úgy vittem végig, hogy egyszer sem Fast-traveleztem és mégse volt egyszer sem olyan érzésem, hogy a francba már megint csak gyaloglok. Mindig megláttam valami érdekeset, bóklásztam, felfedezgettem pár helyet, rámtámadtak stb. Arról nem tehet a szerencsétlen játék, hogy téged hidegen hagy a hangulat, a rengeteg utalás, a cinikus humor stb. Szerintem gondolkozz el ezen. (Ha tudsz olyat csinálni)
  • Encore
    10 mondatos párbeszédek, épp a ranger stationos küldetés végén az öreg rangerrel lehet beszélgetni bő 15-20 percet, ha meghallgatod a sztorijait. Boone-al is lehet kb ennyit beszélni igaz, nála fokozatosan jön elő újabb és újabb beszélgetési opció. Egy jó mellékküldetést fel kell építeni, ami gyakran azzal jár, hogy rohangálsz ide oda, én kifejezetten élveztem, hogy fokozatosan kapok újabb és újabb infókat egy küldetésről és csak a végén állt össze a kép.

A láthatatlan falas megjegyzésed fura, igaz hogy én is találkoztam ilyesmivel, de minden esetben valamilyen hegyvidéki rész volt, ahol egy darabig engedett felfelé majd egyszercsak nem. Tehát olyan, hogy hirtelen láthatatlan fal a sík terepen, olyan nincs, legalábbis én nem találkoztam ilyennel.
  • giornalista
    a végére szerintem is nagyon ellaposodik.
  • SötétBarom
    Nem tudok semmi frappánsat válaszolni, lefaszkalapozni meg nem akarlak.
    Érdekes módon a fallout 2-vel nem voltak ilyen gondjaim.. Téged kielégítenek a 10 mondatos párbeszédek. Nekem ez sajnos primitív, és roppant unalmas helyenként.

De ez a "neked ez túl bonyolult" duma olyan szinten kinyitja a bicskát, hogy élőben pofán is basználak érte.
  • Svenhassel
    Te aztán egy primitív emberke lehetsz... Szerintem teljesen feleslegesen toltad végig, sőt el sem kellet volna kezdened ezt a játékot. A hozzászólásodból ítélve, ez nem neked való. Menjél játszál valami akciójátékkal, abban nem lehetnek ilyen gondjaid... :)
  • JohnAngel
    Köszönöm, az mindig jól jön.
  • xblades
    Na én is csináltam egy próbát egy épülettel, annak jó let a lod-ja, ezután megcsináltam a mod-ommal is és most sikerült( úgy ahogy).

Na ezt sikerült össze raknom:

• xblades
    Nem tudtam hogy üres. Akkor sok szerencsét a továbbiakban.
  • SötétBarom
    Engem nem az zavar, ha behatárolnak, engem a LÁTHATATLAN FAL zavar.
  • JohnAngel
    Úgy érted, hogy a .dds textúrát, csak a data mappába rakjam bele?
    Ez elég furcsán hangzik.
  • Hotomi
    Minek szenvedni a bsa fájlokkal mikor szimplán tárolhatnád kicsomagolva a data mappába? Egyszerűbb, gyorsabb, elérhetőbb mint ki-be csomagolni bsa-ba.
  • Hotomi
    Hmm, csináltam egy próbát. Az általam lerakott épületek LOD-jával nem volt gond de valamiért a az összes szikla LOD-ja megzavarodott. Úgy látszik nagyon kell az a GECK patch.
  • JohnAngel
    Minek szenvedjek azzal, hogy saját .bsa-t csináljak, ha egyszer le lehet tölteni üreg .bsa-t is?
  • WNW
    Azert jonehany jatek linearisan epul fel, es elegge szuk a bejarhato terulet.. Itt csak nehany fal van, szoval azert nem oly rossz a helyzet...:)
  • Hotomi
    Nem, az nincs hatással a LOD-ra. Egyenlőre passzolom, amikor a testmap01-en végeztem LOD generálást, ott rendesen megjelenítette a LOD képet.
  • SötétBarom
    A végén dühömben úgy ledobattam azt a nagyképű faszt a gátról mint a huzat.. :D
  • SötétBarom
    Az kéne még, hogy a játékidő 99%-a eseménytelen séta lenne. Arról nem is beszéltem, hogy egy csomószor oda akartam menni valahova, és beleütköztem egy kibaszott LÁTHATATLAN FALBA. 2010. Láthatatlan fal.

Áhhhh. Nem mérgelődök inkább, mert csak idegesebb leszek. Hatalmas potenciál vérzett el apró sebeken keresztül.
  • WNW
    Ennek az a trukkje, hogy seta kozben felfedezd a kornyeket, mig az egyik helyrol ejutsz a masikra.. Csak mi ugralunk ossze-vissza....
  • xblades
    Bocs hogy bele szolok de akkor már miért nem csináltál saját bsa fájlt a honosításhoz? Abban csak az lenne bene amit ti változtatatok meg igy nem lenne felesleges fájlokkkal tele és a mérete is kisebb lenne.
  • xblades
    Nem most direkt csak azokat a épületeket használtam ami a NV.-ban vannak.
    Lehet hogy a miatt van hogy a határon kivül készitettem? Oda ahol te is jelezted hogy nincs semmi.
  • SötétBarom
    Mi a csavaros abban, hogy elküldenek 2x8 helyre, ahol elhangzik 2 mondat? A vége valóban érdekes, de addig kb 20 perc dögunalom. Az utolsó beszélgetés az öreg rangerrel valóban jó, még gondolkodtam is 10 percet, hogy mit csináljak, de könyörgöm.. Miért kellett ehhez az, ami előtte volt? A több néha kevesebb.
  • JohnAngel
    Azért, mert másik működő eljárást még nem találtam.
    Már annak is örülök, hogy így sikerült.
  • Hotomi
    Pofás képek, jól meg van csinálva, de még mindig nem értem miért ragaszkodsz a bsa-hoz.
  • JohnAngel
    Nézd meg ezt, és megérted.
  • Hotomi
    Nem szép dolog mások tollával ékeskedni. Ha csak saját magadnak csináltad akkor nincs gond, de ha közzé akarod tenni, akkor engedélyt kell kérned mouse0270 -tól, mivel ő készítette az archive bsa-t. Ha a Bethesda bsa fájljaiba pakolsz bele, és azt teszed közzé, na az meg illegális, ráadásul a textures bsa majd 2 gb-t, ami nem túl praktikus ha felakarod tölteni valahova. Nem értem miért ragaszkodsz a bsa bepakolásába, miért nem jó kicsomagolva a Data/Textures mappában?
  • Encore
    Sok minden megváltoztatható modokkal én is használtam jópárat, megéri, teljesen más játékélményt kaphatsz.
  • Encore
    Sajnálatos, hogy pont az igényesebb, történet orientáltabb küldetések nem tetszenek. A sok kétmondatos feladattal körvonalazódik ki néhány érdekes esemény. A ranger stationos küldetés pedig nagyon érdekes és egy morális döntés meghozatalához vezethet... Értetted is az angol szövegeket, vagy csak mentél? Nem bántásból kérdezem, csak mert ha érti az ember, akkor ezek bizony érdekes, csavaros mellékküldetések tudnak lenni.

• JohnAngel
    Ezt hogy érted?
    Én az Fallout - AII-FNV!.bsa-ba raktam a textúrámat, és így elfogadta.
    Mi ezzel a gond?
  • Hotomi
    Mimimi?? Mit csináltál? Ne piszkáld már a bsa fájlokat! A texturáidat hagyd a data mappában, az archive bsa nem azért van, hogy belepakolj.
  • SötétBarom
    Jóval kevesebb, ám egyúttal jóval nehezebb harcra lenne szükség. Minden szereplő HP-ját a jelenlegi tizedére kellene csökkenteni, hogy ne legyen ilyen "egymást szemtől szembe lőjük 10 másodpercig" jelenet. _Szerintem_ ki kéne venni a játékból a fast travelt, és időgyorsítással helyettesíteni. Ezzel értelmet nyerne a víz meg a kaja hurcolászása. Egyútal olyan küldetéseket illene dizájnolni, amikben nem kell 4 mondatért a mojave 5 legtávolabbi pontjára látogatni.

De ami úgy istenigazán kéne a frencsájznak, az egy új, valamire való engine. :DD
  • SötétBarom
    Na, végignyomtam én is (a végén inkább már csak végig szenvedtem..), hát a kezdeti jó benyomások jelentősen leromlottak... HC mód: hatalmas ökörség. Semmi valódi rizikó nincs benne, csak folyamatosan idegesít, hogy majdnem minden fast travel után ennem/innom kell. Nem lehet rendesen lootolni, mert az ammo olyan nehéz mint az állat (főleg az energy weaponökhöz való EC/MF/stb.), és folyton tartani kell az inventoryban kaját meg vizet. Sok küldetés kibaszott fárasztó - fast travel, elmondok két mondatot valakinek, fast travel máshova, utána bóklászás valami városban, ahol "szerencsére" nincs fast travel, megint két mondat, aztán fast travel valami másik helyre.. HÁT A FASZOMAT. Ennek a legkirívóbb példája a brotherhood keress meg három patrolt, gyere vissza, aztán keress meg 3 scoutot és gyere vissza küldije :| Aztán akkor az ilyen időhúzós marhaságokról nem is beszéltem még (yes man - menj el ide-meg-ide, és nyomjál meg egy gombot, aztán gyere vissza -.-). A játék közben egy save-et használtam, így a másik dolog, ami nagyon felkúrta az agyam, hogy NCR megutált a végére, mert egy két helyen néhány gránátvetőrepesztől megsérült kb 3 katonájuk (Bitter Springsnél, meg még valahol, már nem tudom), így a Kimballos küldetést buktam, pedig majdnem az összes kibaszott NCR küldetést megcsináltam (eszembe jutott a másik kibaszott unalmas időhúzós küldi, a ranger állomások rádiókódjait update-elős..).

Nekem csalódás lett a végére. Mégegyszer max akkor fogok nekiállni, ha nagyon unatkozom :( Geci szomorú vagyok, mert amúgy imádom a világot, meg a feelinget, de se a fallot 3, se ez nem tudta azt, ami miatt megszerettem.
  • JohnAngel
    Csak sikerült megoldanom.
    Annyi volt a hiba, hogy a textures mappát kihagytam az elérési útból.
    Köszönöm Hotomi
  • Teppik Amon
    +1
    Én is így tanultam angolul még a C64-es időkben ;)
  • JohnAngel
    Köszönöm a segítségeket, leírom, hogy most mivel próbálkoztam, ha valaki tudja, hogy hol vétettem hibát, az kérem jelezze.
    A célom az, hogy a játékban található vit-o-matic gép egyik textúráját lecseréljem (gyakorlatilag az egyik oldalát).
    1. A Fallout - Textures2.bsa-t kibontottam a gépre.
    2. A terminals almappában található vitomatic_page_0-t lecseréltem az enyémre (mind a két helyen, mivel az english mappában is vagy egy).
    3. A Fallout - AII-FNV!.bsa-ba beletettem az egész terminals mappát (természetesen a lecserélt textúrával).

+1: Ez idő alatt a ArchiveInvalidation aktív volt!
    +2: A Fallout - AII-FNV!.bsa-ba az FO3Archive nevű program segítségével tettem bele a textúrákat.
  • Hotomi
    Aha, ez akkor van ha nem találja a texturát. Nem lehet, hogy átkonvertáltál pár épületet a F3-ból, és nem pakoltad át a szükséges LOD tga fájlokat?