6837
...
  • xblades
    Igen már ajánlottad de nekem hibádzik, ott hogyha létrehozok egy dialognak frakciót akkor az mindenkire érvényesé válik. Tehát bárkit szólítok meg azt a szöveget kezdi amit én írtam. Ráadásul ezzel a saját szövegét felülírja így azt nem is mondja el.
  • Hotomi
    A Nexuson rengeteg tutorialt találsz, keres rá Crows Dialog Tutorial-ra. Én kipróbáltam, és könnyen össze lehetett hozni egy egyszerű párbeszédet.
  • xblades
    Az jó lenne mert azzal küzdök most is.
  • SZilaJMaGGoT
    egyelőre*
  • SZilaJMaGGoT
    Szerintem a szép és rugalmas engine az unreal. Ráadásul nem egy bugos szar. Am a játékfejlesztéssel kapcsolatos véleményed nem osztom, mert én modellezzek, és programozni nem tudok, szóval nálam ez fordítva működik... :D
  • Hotomi
    Lehet majd modolni, sőt az Obsidian még a szerkesztőn is változtatni fog, átalakítják a dialógus szerkesztőt, hogy minél könnyebb legyen párbeszédeket készíteni. Egyenlőre ennyi biztos a GECK-el kapcsolatban.
  • xblades
    Ha ezeket megcsinálják akkor tényleg régi Fallout hangulata lesz.
    Már alig várom. És jobb története legyen mint a háromnak.
    Csak lehessen modolni.
  • xblades
    És mely modokat csináltad te?
    És mivel készítetted? Geck-el?
    Mert ha igen segíthetnél nekem, ha van kedved.
  • Prince23
    Sikeres lesz a new vegas
  • mike01010101
    Sajnos ez budget jatek lesz cimtol fuggetlenul is:)
    A sztorin most dolgozok, kicsit Book of Eli-s lesz de nem tudok jobbat.
  • gfreak
    már láttam korábban az első videót (talán még az F3 topikjában? ;) ), a várost most néztem meg...a címet tuti megváltoztatnám, mert elég erősen Bkat filmcímre (vagy vmi gagyi budgetjátékra) hajaz :DDD

sztorival mi a szitu?
  • mike01010101
    Koszi:)
    Szoktam kiszedni modelleket jatekokbol, nezegetni, gyakorolni stb. a 3Dx rippert hasznalom. Van hozza max plugin. Egyebkent ott szembesultem vele, hogy a fallout 3 milyen kurvnagy polygonszammal megy.
  • readswift
    Nem leszólásnak szántam, de tényleg olyna eltévelyedettnek hatott. Ne orrolj meg pls, megpróbállak kiengesztelni ezzel, hátha nem ismernéd.
  • mike01010101
    En ezt a cimet veglegesen szannam. Nem ok?

Ez nekem tenyleg hobbi (informtikus vagyok 12 eve, de mas szakteruleten)
    Persze ha egyszer lenne belole valami az jo lenne.
    Meg annyit mentsegul hogy ezek regi videok, az ujabb verzio mar dx9 alapu.
    Az elozo postot csak azert irtam be, mert bantott a #176-os bejegyzes, mintha egy hulyegyerek lennek pedig csak a velemenyemet irtam le.
  • readswift
    Ezzel csak szembemész a trendekkel, cryengine, unreal3.5, már mindenkinek hozzáférhetőek.
  • gfreak
    ugye az a Kill or Be Killed csak a munkacím? :D

• mike01010101
    Egyedul irom az engine-emet (nem dicsekves) de tenyleg konyitok hozza valamit.

http://www.youtube.com/user/jk855xxp#p/u/6/aWhkDUGPhs4
    http://www.youtube.com/user/jk855xxp#p/u/0/zOGn_g3G-fs

Meglepodnel ha beleneznel a quake 1 es a quake 3 engine forraskodjaban, mennyire hasonlo pedig van koztuk jo par ev. Persze a q3 is mar jo regi.

Egy jateknal sokkal nagyobb ido es munka a grafikai tartalom elkeszitese. Modellek, animaciok, texturak stb. Ha lenne mellettem egy gyors es profi grafikus, (2D, 3D) egy jo animator vagy inkabb egy mocap studio, koderkent egyedul tudnam az engine-t, a tool-okat es a jatekmenetet (script stb) csinalni. Igy hogy a grafikat is en csinalom tenyleg nehez, megmarad hobbiszinten.
    Ha akarod belinkel par F3 modot is amit csinaltam, kb 10.000 toltottek mar le a nexusrol.
  • readswift
    Szerinted egy enginet hány ember ír? Ha egyedül írná hány évbe tellne? Segítek, többen is legalább 3 év. Manapság már inkább 5. Hányban jött ki az oblivion? Tehát hányban fejlesztették ezt a királyság enginet?

Ötletem van éppen, Fallout3hoz leginkább beavis &butthead mod illene , már ha a 3ból, és az ott lefektetett "élményből" , "értékekből" indulunk ki.
  • mike01010101
    Te hany 3d engine-t irtal? Vagy legalabb mod-ot a Fallouthoz?
  • readswift
    : )))))) óriási.

Néha megállhatnál picit a bukfencezésben.
  • mike01010101
    Szerintem ez az engine meg a mai napig is merfoldekkel a tobbiek elott jar. Egy jo engine egyik legfontosabb ismerve a modolhatosag, ez mutatja a rugalmassagat. Probalj meg egy modot csinalni a Dragon agehez (ami kib..szottul elmaradott engine) vagy az assassin's creed 2-hoz.(ami egyebkent kurvajo kis engine)
    A Gamebryo gyonyoruen kezeli a nagy tereket, nagyon magas polygon szamommal es nagyfelbontasu texturakkal gyonyoruen renderel. Jol dolgozik alatta fizikai engine is, a speed tree is. A dragon age-ben egyaltalan nincs fizika. Nem durva?
    Az hogy a modellek meg az egyeb grafikai elemek hogy neznek ki, semmi koze az engine-hez.
  • Hotomi
    Ennyire képes a Gamebyro, talán a Fallout 4-re lecserélik majd, elvégre Bethesdánál van a Rage, lehet a 4 alá majd azt pakolnak. Egyébként a Gamebyroval kapcsolatban, még anno Oblivion idején elismerték a készítők, hogy egy nagy buggos kaki ez a motor, ezért nem értem, hogy a Fallout 3-hoz miért ezt a vackot használták fel?
  • RoyalPredator
    Az nem számít ölésnek, ha Uncorious-ba tolom a csírákat?
    Hát igen, sokkal inkább fel lehetne turbózni a grafikát, mert nem elégséges, hiába a nagy textúra méret. Főleg a térképet lehetne igényesebben megoldani, hogy indokoltan ne mehessek be valahova, vagy ne lebegjen semmi, stb stb.

Dehát modokkal úgyis szép lessz, mint most fallout 3, csakhát nem gyárilag kapjuk.

Mit tudtok, lesznek benne értelmes fegyverek is, vagy megint a kbszott lézercuccokkal lesz tele és szervópáncél nélkül megdögölhetünk?
  • Prince23
    Új képek

A felsők sztem eléggé újak, legalábbis én még nem láttam őket
  • gfreak
    nemnem, tényleg ígértek..én is úgy emlékszem...vagy az tényleg kamu lett volna?
  • Dead
    Csak én emlékszem úgy, hogy ígértek járműveket is?
    mert most nézegettem régebbi híreket, de nem találok ilyen infót. Lehet csak szerettem volna.
  • Hotomi
    A New Vegasban nem a grafikára mentek, hanem a dialógusokat, a történetet fejlesztették, hogy visszaállítsák a régi Fallout hangulatot amit annyira hiányoltak a kemény magos rajongók. Hogy hogy sikerült majd meglátjuk ősszel.
  • Hotomi
    Ez azt hiszem a besorolás miatt van, ha lenne benne szex, meg gyerekgyilkosság, bizonyára "csak felnőtteknek" besorolást kapna, az pedig kevesebb hasznot hozna. Bár az első két részben simán meglehetett ölni minden gyerköcöt.
  • Hotomi
    Nehezen hinném , hogy Littlelamp-ban bárkit is kiirtottál volna, alapból nem lehet egy gyereket se megölni, max te egy modot használtál hozzá.
  • mike01010101
    Renezesre meg mindig ugy nez ki mint egy Fallout 3 dlc. Ez nem baj , akarhany dlc-t vegigjatszanek de azert a folyatasokat jobban fel szoktak ujitani grafikailag is. Bar most hogy belegondolok van ellenpelda is eleg.
  • RoyalPredator
    Fallout 3ban lazán kiírtottam Little Lamplightot.
    Vagy hogy érted?
  • Dead
    Ezt a nem lehet gyerekeket ölni részt nem értem. Más játékban lehet itt meg nem? Most nem az, hogy arra vágyom, hogy szétdaraboljak egy kisgyereket, de azért az élethűség kedvéért lehetne. Sokkal rosszabb mikor lövöd és nem történik semmi.
  • Hotomi
    Most hirtelenjében annyi cikk jelent meg. Nem győzöm átnyálazni. Nah amit eddig olvastam:
    Két gecko faj lesz mint a második részben: Sima és Tűz Geckok( érdemes lesz messziről lekapni őket mert közelről tűzet okádnak ránk)
    Ahogy régebben is írtam, ha rá lősz az ellenfeledre és az életerő kijelzője mellet megjelenik egy vörös pajzs ikon akkor célszerű lesz páncéltörő fegyvere váltanod.
    Ha jól olvastam minden közelharci fegyverhez spéci animációkat kapsz + különlegese képességeket, pl egy golfütő használatakor spéci golfozó animációval kenned szét az ellent.
    A brahminok mellé kapunk egy újabb mutáns házi állatot: Big Horners (Nagy szarvúak?), mutáns kosok, és elégé ellenségesek lesznek.
    A Bevezető nem olyan hosszú lesz mint a háromban, kikaparnak a sírból - a doki felgyógyít - megkapod a PipBoy-t - beállítod a tulajdonságaidat, képzettségeidet - és irány a psuztaság.
    New Vegasban két nagy frakció fog egymásnak esni: az NCR és a Ceasar Legion, bármelyikük oldalára is állsz a másik ellenségként fog kezelni.
    Az Acél Testvériségnek nem sok szerep fog jutni, hozzák majd az első két részben megismert formájukat: technológiákat fognak gyűjtögetni, nem fognak szupermutánsokkal, enklávésokkal bajlódni.
    Nem lesznek vezethető járművek a New Vegasban.
    A gyerekeket továbbra sem lehet majd megölni, de nem lesznek olyan idegesítőek mint a háromban.
    A játékban szereplő fegyverek:
    Fegyverek és kiegészítőik
    Egyes fegyverek sokkal hatékonyabbak lesznek ha nem fejre, hanem lábra lövünk.
    A szupermutánsokból is két fajta lesz: Nightkinek az első részből megismert Mester elit, intelligens katonái, és a második részben a Katonai bázisról kijutott 2. generációs szupermutánsok akik gyengébbek és ostobábbak a Nightkineknél.
  • RoyalPredator
    Igazából VATS nélkül eszméletlen undorító lövöldözni közeltávon, a karakterek felgyorsított mozgása miatt, ami totális szánalmat vív ki.
    VATS meg nem valami izgalmas, de legalább látványos. Egy darabig.

Viszont remélem, hogy nem kényszerülök rá a szervópáncél viseletére, és hordhatok majd valami túlélősebbet, valamit, a mostani világból.
  • Hotomi
    Halleluja testvéreim! Visszatér az előző részek sebzésrendszere. Többé nem leszel képes egy sima 10mm-es SMG-vel kicsinálni egy szuper mutánst vagy egy szervópáncélos katonát. Ha jól olvastam a cikket akkor a páncélzatnak komoly szerep jut majd, amikor rálősz/rádlőnek megjelenik majd egy kis vörös pajzs az életerőd/életereje mellet, ami azt fogja jelenteni, hogy a páncélzatod/páncélzata felfogta a sebzés nagyrészét és a támadása/támadásod hatástalan volt. Olyan lesz mint a Mass Effect 2-ben, váltogatnod kell majd a páncéltörő/sima fegyverek közt. Ha ez tényleg igaz lesz akkor visszatér majd a taktikusabb harc, nem lesz többé agyaggalamb vadászat.
  • Hotomi
    Még az a jó, hogy ugyan azt a motort használja, így legalább nem kell majd az új szerkesztőt is kiismerni.
    Még mindig rengeteg újdonságot tartogat a mostani szerkesztő, és biztos, hogy az Obsidián is épít be majd új funkciókat. Remélem a Nevadai sivatag könnyen kezelhetőbb, alakíthatóbb lesz mint a Betonpuszta.
  • xblades
    "Hát, Modolni fogjuk, lehet..."

Biztos, hisz a háromnak is az alap vonzata a könnyű modolhatóság.
  • RoyalPredator
    Hát, engem igencsak felhúz, hogy a lézeres minigunnal ledarál az a szardarab, és egy órákig gyüjtögetett muníciókészlettel tudom őket kiiktatni. Mondjuk én FWE-vel tolom, de anno nyersen is utáltam ezt.

Karakter kinézetet igazán megcsinálhatnák, ne utólag kelljen modolni.

Sajnos a képek alapján nagyon béna, legalábbis sokkal durvább terep kellene, meg nem ennyire egyszerű cuccok, stb, meg mai modern szarokat is kérdemes lenne, csak M4es karabélyból kiindulva is.

Hát, Modolni fogjuk, lehet...
  • xblades
    Amint a képeket nézem teljesen ugyan az a motor fut alatta mint a háromban, azért remélem néhány változtatást eszközölnek hogy ne a három klónja legyen hanem teljesen egyedi játék. Ja és több arc forma a játékban is jó lenne, igaz hogy nem egy Witcher de itt sincs sokkal több változatosság.
    A szuper mutánsok fegyverzete tényleg nem reális a régiekben gránátos, rakétavetős, M2 és hasonló nehézfegyverekkel voltak felszerelve.
    Szerintem a háromban az egy társad lehet egyszerre veled miatt butították le az ellenfeleket, mert a Ghoul-nál sem nagyon van fegyver csak agyatlan zombik.
  • Hotomi
    Ha jól láttam egy régebbi képen, az erő ismét hatással lesz a nehéz fegyverzetek kezelésére. Elég kiábrándító volt a háromban, hogy még 1-es erővel is használhattuk a rakétavetőket, gépágyúkat, lángszórókat.