6837
...
  • scout21
    Ezek szerint négy kategória lesz.
    -tűzfegyverek (firearms). itt majd az erő fog számítani
    -energiafegyverek (energy weapons)
    -"robbanószerek" (explosives)
    -közelharci fegyverek (melee weapons)

Egyébként csak a Gatling Laser-nek volt a nevében a "gatling", a hagyományos lőszeres gatlingok pl. minigun névek futottak. De a kettesben voltak még egyéb példányok is. Ha jól emlékszem űrméretben különböztek.
    A 3-asban kavarták össze a dolgokat a kategóriákat.

• RoyalPredator
    Nem, most a jól megszokott postai csomagok után rohangálunk, amit megszokhattunk magyarországon is. A Posta holokausztja.
    Remélem nem teszik bele a VÁMot, mert nagyon ki fogok akadni :D

Gatling az lézeres?
    Régen még töltényes volt.
    Így érthető.
    De mi a gépágyú??
  • xblades
    "A több tíz órásra becsült kalandunk jó részét a szállítmányunk utáni hajsza és az ismeretlen banditák kilétének felderítése teszi ki, de jó Fallout szokáshoz híven rengeteg izgalmas mellékküldetésre is számítanunk kell, melyek New Vegas -- a nukleáris holokauszt ellenére is -- élő és lélegző városában, illetve annak környékén játszódnak majd."

Végre nem apa után rohangálunk.
  • xblades
    Ez volt már?

megjelenés:

PC: 2010. szeptember 30.
    PS3: 2010. szeptember 30.
    Xbox 360: 2010. szeptember 30.
  • Hotomi
    Mivel energia cellákat használ és lézernyalábokat lővel, így értelemszerűen az energia fegyverek közé sorolták. A Gépágyú-Golyószóró-Minigun pedig nem hinném hogy a robbanószerek közé tartozna.
  • RoyalPredator
    Gatling energiafegyver, ez az ami igazán helytelen.
    Sima sorozatlövő lőfegyver, nagy kaliberrel és ROFal.

A gépágyú pedig nemtudom mi, de az is inkább robbanószernek hangzik.
  • Hotomi
    Újabb infók:
    - Tabitha a szupermutánsok vezére az FEV hatása előtt is emberi nő volt, ezért ragaszkodik az átváltozása után is a női személyiségéhez.
    - Szétosztották a nehézfegyvereket: a gatling gépágyú átkerült az energia fegyverek közé, a rakétavető a robbanószerekhez, a lángszóró is az energia fegyverek közé került ( erről elég parázs vita folyik mind a hivatalos, és a rajongói fórumokon), a gépágyú pedig a kézi lőfegyverekhez került.
    - Az erő befolyással bír a fegyverhasználatra, pl: 10 erőnél és magas lőfegyver skill-lel sebészi pontossággal irthatjuk az ellent egy gépágyúval, de 1 erőnél hiába rendelkezünk magas lőfegyver skill-lel csak összevissza fogjuk szórni a golyókat, mivel "vizes nudliként" nem tudjuk kordában tartani azt a hatalmas tűzerőt.
  • Ryder62
    Remélem a látóhatárt növelik. A Fallout 3-ban a folyó partján állva a túloldal már low poly felbontásban volt. Ez maxon azért elég fura volt.
  • Prince23
    Szkennképek
    enjoy
  • RoyalPredator
    Ha azt tanultam volna, ami az életemet mentheti meg, azt el se felejtettem volna. Pl sok kiscserkész dolgot tudok gyerekkoromból.
    Az fontos :D Nem úgy mint pl a kottaolvasás (lol), vagy egyversecske az irodalomkönyvből.
  • Shiwo
    nah okés, de akkor ne is tűnjön el a könyv, hanem amíg nálam van, adjon plusszokat...
  • Dead
    Emlékezz iskolás éveidre és az ott tanult dolgokra... hmm.. fele sem ugrik be mi? :D
  • RoyalPredator
    Nem értem így kapásból, hogy miért csak rövid ideig adnak a könyvek képességet. Amit megtanul az ember, azt megtanulta és tudja, nem?
  • xblades
    Voo azt hiszem jó kezekbe került a New Vegas fejlesztése.
    Már csak az eddigi infók alapján jobb lesz mint a három.
  • Hotomi
    Mivel New Vegast anno Las Vegast nem érte semmilyen támadás, így érintetlen maradt. Amúgy újabb kis infó: Mr. House New Vegas tejhatalmú ura egy háború előtti ember, bár az nem derült ki a cikkből, hogy ő most egy kiborg, vagy pedig csak lefagyasztva volt az elmúlt 200 évben.
  • Ryder62
    Váó, a vaultos képen milyen szép rendezett az utca. És még világítás is van. :)
  • Hotomi
    Nem tudom, hogy volt-e már említve, de a képzettség növelő könyvek is átalakításra kerültek. Ellentétben a három résszel a New Vegasban is növelik a képzettségeidet de csak egy rövid ideig, tehát nem állandóra nyomják majd fel a képzettségeidet.
  • RoyalPredator
    Nah végre valami ínyencség a túlélő mániásoknak, mint éjn! =)
    Köszönöm a híreket!
  • Hotomi
    Új infók, új képek:
    - A 21-es menedék New Vegas alatt lesz, ebben a menedékben is folyt kísérlet, minden konfliktust szerencsejátékkal oldottak meg, később pedig amikor kinyílt a menedék kapu és a külvilág felé kezdtek terjeszkedni az egész menedékből kaszinót építettek. Vault 21 kaszinó
    - Caesar's Legion Centurió
    - A Kézi lőfegyverek és a Nehéz lőfegyverek egy skillt alkotnak, a rakétavető és a Fatman áthelyezésre került a Robbanószerek közé.
    - Egyik csapattársunk Craig Boon ellenünk fordul ha beállunk a Caesar's Legion-ba.
    - Az űrpályán keringő lézerágyút Archimedes-t naponta csak kétszer használhatjuk.
    - Újra lesz Túlélő skill, befolyásolja majd, hogy az élelemből, italból mennyi életerő töltödik vissza, és a segítségével fözhetünk, süthetünk majd a tábortűz mellett.
    Pár kép:
    Kaszinó
    Harc az utcán
    Motel
    Rulett asztal
    Black Jack asztal
    Játékmasina
  • RoyalPredator
    Ez az egeres dolog nálam is probléma /volt mert megint kitöröltem a 3.14csába./

Engine is the ugyanaz, so ez will történni again.
  • Ryder62
    Remélem ez a játék nemfog állandóan kidobálni, lefagyni, összeomlani, meghülyülni mint ahogy a Fallout 3. Volt hogy egy nap 5-ször lefagyott. De a kedvencem mikor játszok és a bal felső sarokban megjelenik a windowsos egér. És ha ilyenkor nyomok egy bal klikket szépen kidob az asztalra de visszamenni már nem tudok. És én még a szerencsések közé tartozom.
  • RoyalPredator
    Nem maga a világ ami erőltetett, hanem a robotok.
    Maguk az épületek, a város, az egy nagyszerű kreáció, és belőlem is kihozott pár régi emléket, igaz, marhára nem éltem még akkortályt.

Ami nekem egy ilyen lelki kuriózum, az a nyers vas/acél, rozsdásan, és rajta a lepattogzó sárga, kék, mélyzöld, krémpiros festék.
    Gyönyörű jelenség.

De az ilyen vault cucc, meg brotherhood, enclave, ezek már valahogy nem jönnek be, főleg a lézeres cuccok amik kiábrádítóak.
    Tényleg jó lenne, ha "kicsit" felvenne a játék pl MadMaxból, vagy Book of Eli -ból, több ilyen témájú filmből, Mármint a kuporgatást, a kapcsolati kiépítést h legyen utánpótlás, az üzletelgetést, meg járművek is nagyon jók lennének...

Lehet h én végül a RAGEvel fogok többet játszani ezek végett, bár kitudja, Nevadát imádom, és Vegast is...

Az a baj h most v fáradt vagyok ehez, de nem tudom leírni h mit is várnék el a Fallout NV-től, de inkább Fallout 4től. Meg biztos le is írtam párszor.

Lényeg, h a látvány meg ötletek azok nagyszerűek, de ha megvalósítják, tegyék már normálisan, mert egész játékidő alatt időhúzást érzek, főleg az ide oda szaladgálós dolgokat nem értem, minek. Meg az AI borzalma, hogy kis scavanger csajszi egy 5lövetűvel rátámad a 2 raiderre meg egy katonai robotra, úgy, h azokat már én se látom 10es érzékenység skillel. Meg tényleg, gondolkodjanak, és jó lenne ha pl lenne vmi "Infamous" cucc, hogy ha hírhedt vagy, v erős negatív karma, akkor ne baszogassanak a Raiderek, v Super Mutantok, mivel kb "közülük való vagy". Ellenben nézzenek rád úgy az NPCk, mint vmi tömeggyilkosra, féljenek, legyenek félően ellenségesek, v csak ha kis gonoszka punknyi karmád van, bánjanak veled úgy mint vmi darab szarral, respect nélkül.
    Ez azért nem nagy kívánság.
    Jah meg hogy barátkozni lehessen az ellenséggel, v álcáznva keresztülhaladni rajtuk.
  • Ryder62
    Nem is tudtam hogy az utakon megtalálható nukleáris meghajtású autókat 2060-ban fejlesztették ki, és 2070-ben terjedtek el igazán. Ez megmagyarázza a sok autóhirdetést ami a plakátokon van és hogy miért van olyan sok, egyforma tipusú autó az utakon.
  • ratgab
    Az erőltetett 50-es évekbeli jövő álomkép dologgal nem értek egyet!

Tényleg érdemes a Fallout wikia-n a Timeline-t, sok minden kiderül belőle, többek között ennek miértjére is választ kapsz.

Gyakorlatilag a Fallout és a jelenlegi világ az 50-es évek elejétől tér el teljesen történelmében. Mivel 1950-től folyamatos recessziók, háborúk, katasztrófák, olajválság, háború súlytotta az egész világot nemcsoda, hogy a kultúra megreked az adott szinten.

De egyébként tényleg nagyon ajánlom azt a Timeline-t, én is ma olvastam végig és elég sok dolgot megvilágít.
  • Ryder62
    Nekem meg épp hogy bejön a Fallout világa. Valahogy nagyon meg fogott ez a retro-futurisztikus világ. Néha csak nézelődöm, próbálom elképzelni milyen lehetett az élet a háború elött.
    És a Vault tec története is azt sugalja hogy igen, ilyen hülye az ember, hogy nem hogy megvédenék a lakosságot a menedékekkel hanem épp ellenkezőleg kisérleteket végeznek a bezárt emberekkel.
  • RoyalPredator
    A Falloutot nem könnyű modolni:)
    Egy Q3at 1000x könnyebb.
    Csak mondom.

Amúgymeg, mindenhol történhetett valami, de azért az egész földet csak nem amortizálták le. Affrika szerintem "érintetlenül" vad hely maradt.
    Oroszok meg tudja a halál...
    De igen, alapvető ösztönök elvén társadalom, fasizmus, hülyeségek, bolondok, stb stb.

Nekem annyira nem sötét középkor beli a hangulata, erősen érzem az erőltetett 50es évek beli jövő álomképét. Nagyon zavaró.
    Önmagában a fallout világa nekem nem is tetszik.

Talán a New Vegas segít majd ezen valamit...
  • ratgab
    Ha vágod az angolt akkor a fallout wikia oldalon van egy timeline, abból elég sokat lehet tudni a világ többi részéről, vagy legalábbis az események alakulásáról.

Szerintem hasonló dolgok zajlottak le ott is: egyesek túlélték, azok csoportokba, közösségekbe rendeződtek. Mindenki a saját túlélését tartotta szem előtt, az erősebbek kihasználták a gyengébbeket (rabszolgák, rabszolgatartók), mutáns lények tizedelik a megmaradt lakosságot, csoportok emelkednek ki a túlélők közül, akik vagy újra akarják kezdeni a civilizáció építését vagy saját hatalmukat akarják megszilárdítani.

Kb. ilyesmi történhet minden nagy kataklizma után szerintem.
  • Ryder62
    Én azon gondolkoztam hogy a Fallout világában mi lehet a Föld többi részén? Az biztos hogy az egész világon a civilizáció összeomlott a nagy háború után. De vajon mindenhol ilyen agresszív, sötét középkort idéző világ alakult ki?
  • ratgab
    Azért szerintem ha másra nem a grafikára nem nagyon lehetett panasz fallout 3-ban, szép volt az (persze, hogy lehetett volna szebb is, dehát ezt modokkal, aki igényli, nagyszerűen lehet ellensúlyozni, ez szerintem a Bethesda cuccoknak a nagy előnye: rendkívül könnyű és egyszerű modolhatóság.)

Az idő amúgy is mindent megszépít fallout 1-2 egy másik korszak játéka volt, ha kiadnák ugyanolyan motorral, miegymással egy új történettel (tovább görgetve a történetet), akkor annak max csak a rajongók örülnének szerintem, lehet még ők is követelnék a fejlődést...
  • RoyalPredator
    Jah, és elfeejtettem.
    Egy túlélős játékban legyenek már rendes városfélék, ahol rendes civilizáció újrakezdés/folytatás van, sok emberrel, necsak össze vissza ácsorgó npckkel. ^^
  • RoyalPredator
    Hát a grafika mondjuk akár HD-s is lehet, de az effekteket valahogy nem sikerül belecsempészni, ergó nyers textúrákat látunk. Persze shaderek vannak, de én pl a nap fényéről beszélek, meg dinamikus árnyék, stb stb.
    Pl milyen jó lenne, ha belenézel a napba, és COD6 fashbang szerűen egy screenshotot látsz féligmeddig, mint valóságban kb.

De visszatérve. FPSt csinálják meg rendes FPSre, VATSot pedig mozgalmassá, hogy a csávó fedezékből lőjjön, ne 1 helyben állva, és akár több fegyverrel is, vagy legyen annyi esze, hogy ha oldallról támadnak, akkor védekezzen.
  • Shockwave
    Igen, ez igaz, és sztori meg "érzés" tekintetében nagyon ott is lesz, biztosan. Csakhogy ettől még az engine és a harcrendszer egy FPS marad...

Tudod épp nemrég mondtam egy haveromnak, hogy valszeg semmi bajom nem lett volna a Fallout 3-al ha eleve úgy hirdetik hogy "Készül egy Fallout témájú FPS RPG elemekkel". De úgy hirdették hogy Fallout 3, hogy a régi RPG részek folytatása, és erre egy totál más játékot adtak ki. Ez olyan mintha a C&C 4. része a Renegade lett volna - RTS helyett FPS...

Ezért nem volt bajom nekem a Fallout Tactics-al se, mert eleve nem úgy reklámozták hogy szerepjáték lesz, hanem hogy taktikai játék, szerepjáték elemekkel. Annak tökéletes is volt.
  • Hotomi
    Nagyon jó helyen van a New Vegas, hiszen az Odsidianban vannak az előző két rész készítői, ők tudják, hogy milyen a Fallout. Én örülök, hogy nem Bioware-é a Fallout jog, semmi kedvem kurta pályákon nézni ahogy a gép harcol helyettem, meg 5-8 dlc keresztül felesleges páncélokat, meg fegyvereket töltögetni. Különben is a Bethesda kérte fel az Obsidian-t, hogy készítsék el ez az új Fallout részt, ez egy gesztus volt tölük a régi Black Isle tagoknak, hogy legalább a félbe hagyott eredeti Fallout 3-hoz hasonlót alkossanak.
  • Shockwave
    Kár hogy az Interplay meghalt.

A Dragon Age-et készítő csapatnak kellene megszereznie a jogokat, egy kb. olyan harcrendszerű/történetű Fallout-ot elfogadnék. :)
  • Ryder62
    "Hát ahogy elnézem ezt simán hívhatták volna kiegészítőnek - teljesen ugyanaz az Engine, ugyanaz a FPS harcrendszer kimerevítéses fejlövéssel, stb. Totál mint Fallout 3. Miért nem úgy hívják hogy Fallout 3 - New Vegas?"

Teljesen igazad van. Sőt szerintem még a textúrákon se változtattak meg ugyan olyan tereptárgyak lesznek benne mint ami a Fallout 3-ban voltak. Olyan mintha egy Fallout 3-hoz érkező DLC képeit nézegetnék.
  • Bence94
    attól még lehetne szebb...
  • RoyalPredator
    A harc elég ratyi, főleg ha nem tetszik a VATS. Nekem se, mert én rendes FPSeket szeretem inkább. De önmagában jó a dolog.
    Csak igen, harcolni nem 1szerű, és kevés benne az FPS.

És igen, kiegészítő, habár a codok is ugyanazzal az engineval futnak, és mégse kiegészítők.
  • Shockwave
    Hát ahogy elnézem ezt simán hívhatták volna kiegészítőnek - teljesen ugyanaz az Engine, ugyanaz a FPS harcrendszer kimerevítéses fejlövéssel, stb. Totál mint Fallout 3. Miért nem úgy hívják hogy Fallout 3 - New Vegas?

Jó lenne ha valamilyen normális cég megcsinálná a rendes Fallout 1-2-Tactics stílusában a 4. részt. A Baldur's Gate mellett ez volt a kedvenc RPGm és elég szomorú hogy mit műveltek vele a 3. részre, totál elkonzolosították az egészet. Ebben legalább annyira nincs harcrendszer mint a Bethesda többi játékában (Oblivion, stb) ahol futkározol és karddal hadonászol real time - a Falloutban futkározol, lősz és néha megállíthatod az időt hogy célozhassál, nincs ebben semmi taktika vagy stratégia. Ennyi erővel a Deus Ex-et is hívhatnánk RPGnek.
  • RoyalPredator
    Ha már ennyire jól meg lesz oldva a pénzlobbizás, remélhetőleg akkor a valóságos kézi harc is ki lesz dolgozva rendesen.
    Hitmarkerekről nem is beszélve, az vmi borzalmas.
  • Hotomi
    Hát én pl boxerrel, meg késekkel, botokkal csapkodom a mutáns medvénél alacsonyabb szintű állatokat, nem pazarlok golyót rájuk. New Vegasban meg lesz majd bokszkesztyű, és ha már úgy is lesz szerencsejáték biztos lehet majd bokszolni is mint a F2-ben.