6837
...
  • mike01010101
    Ez mind igaz amit leirtal, en tegnap ki is probaltam. De... mindezekkel egyutt nekem olyan erzesem volt, mintha egy lelkes amator csapat csinalt volna egy total conversion-t a Fallout3-hoz. Az ilyen modokban altalaban sokkal tobb otlet, feature van, mint az eredeti jatekokban, mivel lelkes, a temahoz erto rajonkog csinaljak, nem pedig fizetett alkalmazottak vagy kiado altal iranyitott fejleszok. Viszont ilyenkor sokkal tobb a technika hiba.
    Es ezt erztem tegnap en is. Persze ket ora jatek utan nehez erdemben ertekelni. Egyebkent ugyanaz volt az erzesem a Alpha Protocolnal is
    (az is obsidian) szoval a sok RPG megszallott fejleszto melle felvehetnenek mar nehany profi programozot es tesztert is:)
  • ratgab
    JetroHun #822: Fallout 3 rövid ismertető spoilerbe, hátha sokakat nem érdekel (akik ismerik azokat biztosan nem)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha játszottál az Elder Scroll's Oblivionnal, akkor ahhoz tudnám hasonlítani, csak itt a játék egy atomháború utáni világban játszódik, ahol atomtámadás érte Amerika bizonyos részeit. Fallout 3 Washington DC-ben játszódott, amit közvetlenül támadtak így rendkívül ramaty állapotban volt a terület. Atomtámadás miatt megjelentek a mutáns lények: állatok, genetikailag módosított szörnyek, és a sugárfertőzött emberek (ghoul), a túlélők csoportokba szerveződnek, kisebb települések és kisebb-nagyobb érdekcsoportok alakulnak. Megkezdődik a harc az élhetőbb környezet kialakításáért és a területek, erőforrások bitorlásáért.

Ez a játék hasonló fonalat vesz fel, kivéve, hogy itt New Vegas városában és környékén járunk, amit nem ért közvetlen bombatámadás, ennek ellenére az állat és élővilág itt is átalakuláson ment keresztül, szintén kisebb-nagyobb érdekcsoportok harcolnak. A játékot úgy lehetne jellemezni, mint az 50-es, 60-as évek hangulatával, de a jövőben játszódó kicsit túlélő, kicsit horror, kicsit sci-fi játék, ultramodern és jelenkori fegyverekkel és egy úgynevezett VATS móddal, mely akciópontokkal működik (idővel töltődik) és ezt aktiválva egyedileg célozhatóak az ellenfelek testrészei: lábak, törzs, karok, fej, fegyver, szörny esetében, akár egyéb kiálló részek (óriáshangyánál antenna). A játék számtalan újrajátszási lehetőséget tartogat a gyakorlatilag végtelen számú alap tulajdonságok (SPecial rendszer a kezdőbetűk miatt) (erő, intelligencia, percepció, állóképesség, karizma, mozgékonyság, szerencse), perk-ek és a skillek kombinációja miatt(szintenként több ilyenből lehet választani bővebben fallout wikia). Minden perk, skill és Special-ra rakott pont másként befolyásolja a karaktered, más irányba szakosodhatsz, más fegyverekhez érthetsz jobba. Szóval egy nagyon összetett rendszerről beszélünk!

Ami a Fallout 3-ból kimaradt (de nagyon kellett volna bele: pl.: frakciók nagyobb szerepe, felvehető társakkal szélesebb körű interakció, szerencsejáték, hasznosabb craftolás, fegyver modok, hírnév rendszer (F3 karmarendszere megmaradt), tényleg egyedi kinézetű Különleges fegyverek, hardcore mode (F3-al ellentétben, ezen mód lehetőséget ad arra, hogy a játékosnak rendszeresen ételt, italt kelljen magához venni,
    az étel, gyógyszer, nem azonnal, hanem idővel gyógyít,
    törött lábat, csak orvos gyógyíthat,
    lőszernek végre van súlya) az mind belekerült a Fallout New Vegas-ba.

Egyszóval FAllout 3 jóság + 1 rakás új (remélhetőleg hasznos) feature + új terület + új sztori + új ellenségek, barátok = Fallout New Vegas
  • Murder3
    Én úgy emlékszem tudóssal kezdtem f3-ba.
    bár sajna msot nincs a gépemen,de a goty edition kellene és akkor akarom visszarakni,ez meg mivel nem magyar ráér később is:S

• sirdond
    xander*
  • sirdond
    sander root, broc flower
  • sirdond
    hát izé, erő kell ahhoz, hogy tudd használni a fegyvereket
    endurance azért fontos, mert amennyi az endurance értéke,annyi beültetést tudsz majd végezni később (összesen 9 ilyen van és ez az egyetlen módja a statok növelésének a játékban)
    karizma szerintem tök felesleges, perception ok, int ok, agi ok, luck viszont mindig jó ha van
  • Fantusz
    Nem igazán tudom, hogy mihez szólok hozzá, mert még nincs meg a játék, de a Fallout3-ban én picit merészebben osztottam el a pontokat.

Erő 1
    Érzékelés 8
    Állóképesség 6
    Karizma 7
    Intelligencia 9
    Mozgékonyság 8
    Szerencse 1

Lövésznek fölösleges volt az erő, néhány kilóval kevesebb cuccot tudott cipelni, de nem volt gond.
    Érzékelés, mozgékonyság viszont fontos tulajdonság, a hangya éerzékelés, s a bólogatós figura hozta a 10 érzékelést.
    Állóképesség nem árt, de ide csak ennyi jutott (lövésznek elég is)
    Intelligencia a statpontok miatt 9, a bólogatós figurával 10, + a perk, s szintenként 23 pontot oszthattam szét.
    A szerencse nem ártott volna néhány perkhez, de alapvetően jobb valamit tudni, mint a szerencsére bízni (harc).

Mindez persze itt nem valószínű, hogy megállná a helyét, majd a játék ad rá választ, hogy mennyire lehet lehúzni a kevésbé fontos képességeket.
  • xblades
    Ja és kérlek véleményezzétek az oldalt amit FAQ-nak csinálgatok, hogy ahhoz is kérjek linket a banner alá.
  • xblades
    Na csináltam egy ilyent is: off/warez
    Használjátok és majd kérek egy linket ide.
  • sirdond
    ki milyen karakterrel kezdett?
    nálam a special: 5-7-7-3-7-6-5
    skills: lockpick, repair, snake
    kezdő perkek: trigger discipline, wild wasteland
    és persze hardcore mode on

kicsit sajnáltam,hogy ilyen traitek vannak az elején, nem akartam a wild wasteland-et elsőre beválasztani,de sajnos nem találtam jobban
  • nowan
    Na, működik!
    Kicsit megijedtem, mikor nem tudtam az elején hardcore módot választani, de a karaktergenerálás közben volt rá lehetőség.
  • ricsa008
    akkor részvétem :D
  • sirdond
    lol, nem tudom miért jön ezzel mindenki, mert ez így nem igaz
  • JethroHUN
    Ezt most akkor milyen játék? Képek videók alapján jó nagy baromságnak néz ki. Némelyik ellenfél kinézete túltesz a Borderlands-os figurákon.
    Nem ismerem az előző részeket.
  • meteoreső
    Idézet:
    "A hardcore Fallout-rajongók üdvrivalgásban törtek ki, amikor megtudták, hogy az Obsidian Entertainment (az egykori Black Isle Studios) révén olyan arcok igyekeznek majd a maximumot kihozni a Fallout: New Vegas-ból, akik egy évtizeddel korábban segédkeztek a sorozat elso tagjainak születésénél."

"Külön öröm, hogy a Fallout: New Vegas a fejlesztok ígérete szerint szerepjátékosabb lesz, mint a Fallout 3 volt, ráadásul az új tárcsás kezelofelületnek köszönhetoen már anélkül is terelgethetjük a hozzánk csapódó társakat, hogy mindig leállnánk dumálni velük"

TETSZIK !!!
  • yesname #820
    Használsz valamiféle codecpakkot? Akkor win reinstall :)
  • ricsa008
    ne szód le a commodore-t !!!
  • Qlimax
    Nah, a fene essen az egészbe. Már a pezsgőt készültem kibontani, mikor Appcrash-el kilépett a bevezető videó után... Hát ilyen nincs..
    Esetleg ha valaki valamiféle jó tanáccsal tudna szolgálni, megköszönném!
  • MerlinW
    Gothic 4 Commodore-t sem érdemel, annyira rossz lett.
  • sirdond
    f:nv release-ekkel van tele az egész net, szó szerint, aki nem képes megtalálni az enyhén szólva is analfabéta
    szóval felesleges ilyet linkelni :)
  • meteoreső
    itt van róla egy leírás :)))
  • sirdond
    nemrég értem haza, még kell egy kis idő mire lejön

na de ki kezdett hardcore módban? :)
  • meteoreső
    fent van ez már mindenhol
    de nehogy kalózkodjatok ááá :)
    valaki meséljen már róla milyen akinek fut
  • mike01010101
    Nem szebb, mint a F3 visznot rosszabbul fut. Amit nem ertek (mar az oblivionnal sem ertettem de az 2005-ben volt) hogy a karakterek mozgasat miert nem csinaljak meg jobban. Mindenki "korcsolyazik". Bar ez legyen a legnagyobb baj, a tobbi egyenlore ok.
  • Knabb
    Az előbbi
  • totyak
    Ez most lehet böszme kérdés, de ennek a játéknak milyen vieokártya kell? SM 3.0-s vagy elég a 2.0-s is?
  • mike01010101
    Elkezdtem, eddig semmi kulonbseg a fallout 3-hoz kepest, A pipboy es a menu is egy az egyben ugyanaz. Ez jo hir, nekem. Annyi eddig a kulonbseg hogy kulso nezetben nem lehet kizoomolni tavolra.
  • Knabb
    Ilyenkor annyira jóérzés látni szenvedni titeket :D
  • Shep
    Hát Gothic 4 majd ha Paksra rá tudok csatlakozni :)
  • ricsa008
    lehet ez elúbb kész lesz mint a divinity :D
  • grebber
    Nem gond.Addig van Gothic 4,Divinity 2 ami magyar meg a raklap többi game!
  • spcs
    A magyarítás szerintem majd csak néhány hónap múlva lesz.
  • Shep
    Hát akkor szerintem egy darabig nem kell elindítanod a letöltést. Kár, hogy nem magyarul adják ki ezt is :(
  • grebber
    Én kivárom!Addig lesem szedem!
  • Shep
    Na azért :) (gondoltam előkészítem a terepet a hülye kérdéseknek :))
  • Dead
    Persze. Párhuzamosan fordítom
  • Shep
    Magyarítás van már? :D
  • Eagle16
    Király :) Majd hétvégén neki esek én is, a 3. rész nagy kedvencem :)
  • Carlos
  • GP2100

Na még egy kép a játékmenet kezdetéről