311803
  • Shep
    Kösz, megnézzük.
  • Rapid81
    Alaplapi? Ha nem, akkor rakja át másik PCI foglalatba. Ha igen, akkor CMOS clear és elvileg rendben lesz. Lehet állítva lett valami a BIOS-ban és elszállt a szabad IRQ.
  • Shep
    Hát az eleje az is, nekem a vége felé lett sok, de szerintem inkább csak beleuntam és türelmetlenebb lettem.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem az eleje sétagalopp volt.
    Nyilván, később akár nehezedhetett, de ezt (még) nem tapasztaltam ki/meg ugye.
  • Shep
    Hát nekem a DS2 nehezebb volt, vagy csak elfogyott a türelmem :)
  • kill3r21
    Nekem eleve az a gondom, hogy egy játék és a konzol közé = jelet raknak....nah de mind1 kár ebbe belemenni, kell mindennel játszani ami az embert érdekli :)
  • IMYke2.0.0.0
    De számít, mert megtörtént.
  • Rony94
    Jó, ez a videó nem számít! Vegyék fel ahogy ez a kislány elsőre leveri a Smelter Demon-t és akkor emelem kalapom a kis hölgy előtt. :D

Igen, a 2. rész tanulható......ahogy a 1. rész is. Nem azt mondom hogy azonos mindkét rész, de olyan rohadt nagy mértékben nem lett könnyebb az sem. (én legalább is így tapasztaltam :) )
  • Shep
    Off de valaki hátha tud segíteni!
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ismerős gépén XP van és a hálókártya azt írja ,hogy nincs elérhető erőforrás a hálókártya futtatásához, kártyát a gép felismeri, driver fent van neki, eddig jó volt, aztán kb. 1 hete bekapcsolta és nincs netje, mert ez a hiba áll fent. mi lehet a baja? Megadta magát a kártya?
  • mester1987
    Én most jól megakadtam ennél a résznél. megcsináltam a korábbi dolgokat de még valami hiányzik és sehol sem találom.
  • IMYke2.0.0.0
    Ha kazuárosabb lett volna, akkor első körben a japán, majd utána zarándoklatként a fél világ játékosai járultak volna a From Software székházához egy-egy molotov koktéllal...
    Szóval: én hiszek Tinmannek. A DLC-kről nem is beszélve.

A Dark Souls 1 (ez tapasztalat) és bizonyára a 2. rész (annak csak az elejét próbáltam, majd töröltem: STEAM-en kell) tanulható.
    A Dark Souls 2 annyira kazuár lett, hogy nézd csak......

//Persze, lehet jönni, hogy béna játékosok jöttek stb., de remélem, átment mire gondoltam...
  • Rony94
    Én szerintem nem olyan nagy mértékben lett kazuálosabb a DaS2. Tény hogy van egy-két könnyítés benne, de még így is sokat lehet benne szívni.
  • IMYke2.0.0.0
    A szójáték rendben van.

A probléma az, hogy még olyanok is észrevehetik a kazuárosodást, akik nagy általánosságban csukott szemmel játszanak [csak egy-két stílus, egy platform stb.].

Elég, ha megnézed a Dark Souls 1-et, majd utána a Dark Souls 2-őt.
    De, majd kíváncsi leszek a sírásokra az Unchartedet illetően is. De a Tomb Raider is kazuár lett, és lesz is. A sorozat halálát pedig majd a kooperatív multiplayer és a szosül jelenti. [nem, nem a felülnézetes Tombiról beszélek].
    stb. stb. stb.
  • Shep
    Nem a játékok kazuárosodnak, hanem ti hard korosodtok :D
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez így szar szójáték volt, igaz?

Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.07. 16:38:09
  • IMYke2.0.0.0
    Így van - még a Dark Souls is efelé nyitott. Kérdezd meg Tinmant: ő is azt írja, mondja, hogy a 2. rész kazuárabb lett.
    Szóval, a tömeg felé nyitás törvényszerűen azzal jár, hogy kazuárosodik az adott játék, stílus, sőt: a teljes ipar.
  • Totti5
    Persze azt hogy eközben a másik oldalról a keresgélést, némi értelmes puzzlét az egysejtűek szintjére degradálják már egy másik téma...
  • IMYke2.0.0.0
    Megint csak pont.
    A játékok fejlődnek.
  • IMYke2.0.0.0
    Pont.
    Tomb Raiderben már korábban is volt ugra-bugra, lövölde, fegyverek, kincsek stb. Nem a Feltérképezetlen találta fel azokat, amiket eleve lopott.
  • Totti5
    Mint minden játék a TR is átesett azon amin át kellett. Legend harcrendszere elmúlt genben már nagyon gyenge s elavult volt ( bőven a gen közepén toltam le, így még jobban kijött ). Underworldöt még egyszer ellőtték, de ha a futsz ugrálsz és lősz gunplayon túl akarsz lépni akkor be kell hozni a cover rendszert. Ezt megkapta pl a Max Payne 3 is ( előtte is az csak fut és lő volt ). Ez több taktikára, finomabb játékélményre ad lehetőséget és még egy cső játéknál is némi lopakodást lehet belecsempészni. Mindenkép sokrétübb lesz tőle a mehanika, mert emelett aki akar mehet előre és tank módra darálhat semmi nem tíltja.
  • IMYke2.0.0.0
    Rapid81-el értek egyet. Bocs.
  • IMYke2.0.0.0
    Bullshit-O méter kiakadt.
  • Totti5
    " egy multiplatform Uncharted lett"

Hülyeséget minek terjeszteni? Tomb Raider nem Uncharted és az Uncharted nem Tomb Raider. Nem volt Uncharted érzés nem volt a legutóbbi Tomb Raiderben sem.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2014.12.07. 16:05:10
  • Zóanagyvarázsló
    Az UC-ban találkozott a kincsvadásszós kalandos körítéssel és játékmenettel is a téma, siker lett. A TR is még inkább ebbe az irányba ment, részben hasonulva. Hatott tehát a TR designjára az UC, ahogy korábban fordítva is megvolt az inspiráció. Kár ezt felfújni akár védés, akár támadás kedvéért.

Azt meg végképp nem értem, hogy hogy lett ebből PC vs konzol. Biztos front van.
  • Shep
    Tök jó ,hogy minden évben újra és újra lezongorázzátok ez az Uncharted-Tomb Raider dolgot :)
  • Rapid81
    Hosszú évek óta jelen van a fedezékrendszer a játékokban. Anélkül már nem lenne játék a játék. De nem kell ráhúzni a TR-re, hogy ezt márpedig az UC-ből "lopta"...
  • Zóanagyvarázsló
    Túl merevek vagytok. A Tomb Raider már valóban áramvonalasabb lett az UC előtt, abban igazad van, de Dark Sectorban is abban, hogy valószínűleg nem lenne az új TR annyira fedezéklövölde, mint amennyire az, az UC nélkül. Amennyit játszottam az Underworlddel, arról alig-alig jutna eszembe az Uncharted.
  • Rapid81
    Én semmilyen vitát nem akarok generálni, mert Te azt már megtetted. A másik meg az, hogy már hogyne lenne PC vs konzol, ha az egyik, amit összehasonlítasz egy konzol exkluzív, szemben a másikkal, ami multiplatform...

Ennyi erővel egyébként hasonlítgathatnád a Runawayt is mondjuk a TWD-hez. Mindkettő kalandjáték. Vagy a Dead Spacet a Lost Planethez. Mindkettő TPS. Megint a magad kifacsart módján akarsz valamit belemagyarázni valami másba... A Starcraft is ugyanolyan, mint a C&C? Mindkettő RTS ám...
    Utoljára szerkesztette: Rapid81, 2014.12.07. 15:31:52
  • DarkSector
    Mindegyikkel. :)
  • Tinman #233327
    Hát én már megkérdezem: Játszottál te a Tomb Raider: Legend-el???
  • DarkSector
    Jó ez annyi hogy te a TR1-el PC-re asszociáltálén meg PS1-re, vagyis ezért logikátlan hogy konzol vs PC vita, ez nem arról szól amivel te vitát akarsz generálni megint, felhasználva azt hogy énnekem volt PS3 és játszottam a játékkal neked meg nem.
    Semmi köze ehez.

PS1 Tomb 1
    PS3 Uncharted 1

semmiféle PC-s platform -ról nincs szó.
  • DarkSector
    Amiket felsoroltam mássá tette az Uncharted-et, aki megváltozott az egyenlőre a TR.
    És ebben semmi hardverharc nincs ezt max Rapid magyarázza bele.

Volt TR az is kifejlődött egy stílusból. Hasonlított valamire.
    Uncharted megint több stílust ötvözött, annyiban volt TR hogy kalandjáték volt, de nem volt TR mert a TR inkább a rejtvényekre épült.
    Egyszerűen érezni lehetett a különbséget.

TR 2013 meg mit tett felhagyta a saját stílusát, (hálistennek), és annyira átment ilyen story orientált látványakcióba, ami nem baj, hogy nem egy fórumon mondták hogy egy multiplatform Uncharted lett.....ezt itt sg-n is annó megjegyezték, amiket átvett az több mint simán egy stílus, hogy most kaland vagy akció.

Mondjuk tR még hálisten meghagyott kicsit ebből a gyüjtögetős nyitottabb világú apró fejtörős stílusából, de a következőben szerintem ezt is elfeledtetik a játékosokkal.
  • Rapid81
    "1996 TR PS1"

Mi van?

Az első TR EGYSZERRE jelent meg Sega Saturnra, PS1-re és PC-re! Érted? EGYSZERRE! 1996 október 25-én! Nincs ilyen, hogy TR PS1!

A többit már leírtam én is, meg Tinman is... Lásd alább.
  • Tinman #233323

Értsd jól: A TR már önmagától elment casualabb irányba, méghozzá az UC előtt 1 évvel a Legend formájában...
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.12.07. 15:15:55
  • DarkSector
    Wattafukk?

1996 TR PS1.

Itt van vége a story-nak, hiába mondod hogy a TR nem lett Uncharted-es, ha az lett.
    Az utolsó rész UNCHARTEDES lett.

Nem azért mert az egy konzolos játék, hanem mert rájöttek hogy többnyire végetért a gagyi robotmozgás meg az idétlen faékszerű animációk kora, ami egészen az a Underwördig tartott.

Nem én mondtam hogy Uncharted-es lett, hanem mások és látszik is, átvett sokmindent, qte-közelharc-fedezékrendszer.

nem az Uncharted találta ezeket fel, csak ott voltak így egyben tálalva.
  • Rapid81
    Tomb Raider - 1996
    Uncharted - 2007

End of Story.

Attól, hogy neked most konzolod lett, nem másol minden PC-s játék konzolost. Egyre durvábban kiütköznek rajtad a konzolitisz tünetei...
  • DarkSector
    TR egy stílus volt régen ami max abban Uncharted hogy kapaszkodva tudsz ugrálni a platformokon. :D

Csakhogy a TR nem maradt a saját stílusában hanem egyértelműen elunchartesedett, míg az Uncharted maradt amilyen volt.
    Utoljára szerkesztette: DarkSector, 2014.12.07. 13:37:08
  • DarkSector
    Igen a GoW-tól de most a TR és U-ed néztem össze azt nem állítottam hogy az Uncharted hozta el először. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Napestig sorolhatnám játékokat, melyek kifogtak rajtam. Az UC amúgy korrekt hardon elsőre és utána másodjára crushingon, nem vicc, mint a Crysis deltán vagy a BF3 hardon, de a GeoW, a Vanquish, a Spec Ops: The Line, a KiIllzone 2, a Halo 2 vagy tetszőleges CoD sokkal inkább tud számomra kihívást nyújtani. Nálam talán a Max Payne 3 hardja szintjén volt a crushing, de ugye azt egérrel játszottam. Persze az UC azért is tűnhetett arányaiban még könnyebbnek, mert élveztem, így könnyebben próbálkozik az ember újra, és más játékokhoz képest szinte semmi töltőképernyőt, elnyomhatatlan jelenetet nem kell nézni, pedig ez PS3-on sok játéknál növeli a frusztráltságot.
  • Zóanagyvarázsló
    A Kill.switch alkalmazta előbb ezt a fedezékrendszert. Persze a GeoW finomította és emelte be a köztudatba, ahogy az Uncharted pedig a TPS meets Indiana Jones/Tomb Raider témát. Mind jelentős hatású játék, de spanyolviaszt leginkább TR talál fel közülük, 1996-ban. Csak az még egészen más játék volt.

Az a kérdés, hogy mennyire kellett UC-síteni a TR-t. Szerintem a harc mindig is rossz volt benne, tehát ebből a szempontból ráfért, a többit tekintve már szigorúbb vagyok, de majd visszatérek rá, ha végigjátszottam egyszer. Vártama játékot, és jónak is tűnik, de én szeretném, ha más lenne, vagy kevésbé lenne más. Nézőpont kérdése, melyik a szerencsésebb megfogalmazás :)
  • wantonly
    Lemaradt a kép.