63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• wollnerd #4079
    Srácok!
    Mikor én betöltöm a New Berlin-t., 2 térképmodellt nem találja!

A leokézások után nem halandó válaszolni!
    Amióta felraktam a frissítést, azóta jelentkezik.
    A RAR fájlban nincsenek ezek a fájlok! Készítőnek nem jutott a eszébe??
    Akinek megvannak ezek a fájlok, elküldhetné nekem.
  • wollnerd #4078
    Itt van egy Metropolis nevű igazi térkép! :)
    LINK
  • matesz19
    Igen, még hozzá 1 FBW 549-es busz.
  • fghjk
    Vannak már kész buszok?
  • 5665
    Helló!vzsolo tudnál nekem segítni? Egy festést csinálnák FBW 549-re és elakadtam nem tom mijen program kell hozzá!
  • papi08
    Na. Vita lezárva. Mindenki Happy.
  • Apocalipto
    Spandau Modern V14 megjelenés: Klikk

CCV-520: Friss levegő be van engedve?
  • ccv520
    Akkor mit kell csinálni, ha panaszkodnak hogy rossz a levegő a buszban? Minden ablak, ajtó nyitva, mégis dumálnak.
  • vzsolo
    "Mit gondoltok?" - kb. ezt gondolom:

"az elemet egyszerűen már blenderben úgy kéne elmenteni hogy megfelelő legyen és arra jönne a text" - nem menteni kell, hanem X-be exportálni, és nem utána jön rá a textúra, hanem Blenderben/3ds max-ban/akármiben kell rámapolni.
    "Ahhoz viszont blenderben magát a kereszteződést kéne megcsinálni." - mi ezzel a problémád? Csinálja meg helyetted valaki más?
    "Ha elrontom akkor majd a szerkesztőben nem fog csatlakozni a gyári elemekhez." - egyszerű: jól kell csinálni. Tudod, hogy a gyári elemeknek mik a méretei (benne van a spline-ok nevében), és aszerint készíted el az egyedi modelledet. Bár a csatlakoznásnak nem sok köze van a 3d-s szerkesztőkhöz, ugyanis a csatlakozási pontokat OmsiObjEditP-ben kell lerakni (vagy akár jegyzettömbben).
    "Konvertálás után meg már nem lehet belenyúlni.Max egy biztonsági mentésből amit még arra tartogatna az ember,de ez túl pepecs meló." - ha valami nem jó a modellen, kijavítod, és újra exportálod. Nagyon bonyolult...
    "Egy sima autós játéknak egyszerű szerkesztője van pikk pakk összedobsz valamit de az is időbe telik.Viszont így elemről elemre elég durva." - azért azt megnézném, hogy melyik autós játéknak van olyan szerkesztője, amivel egyszerűbben készíthetsz saját modelleket.
    "Aztán ott van hogy menetrend menet idő gyalogos forgalom jelzőtáblák." - az SDk-ban remekül érthetően le vannak ezek írva. Jelzőtáblacsomagot pedig tölthetsz le pl. a hivatalos OMSI fórumból.
    "Sima térképhez nem jutsz hozzá egy egyszerű törléssel.Hanem buherálni kell." - hú, de még mennyire kell buherálni! A template mappából át kell másolni a maps mappába! Azt a mindenit neki! Micsoda meló!
    "Ha bármit is elszúrsz keresheted a hibát." - ja, ekkora szemétséget! Miért nem keresi meg helyetted más?
    "hanem könnyen kezelhető felhasználó barát felületet kapnánk amivel játszi ügyességgel összeraksz bármit amit csak elképzelsz" - ezt nagyjából most is hozza az Editor.
  • fuszhi
    Tehát lehet marketing szempontjából csinálják hogy hosszú időn keresztül foglalkoztassák az embereket a szimulátorral. Nem lennék meglepve ha végül olyan szerkesztőt kapnánk amivel nem a programot író programozók dolgoztak a szimulátoron hanem könnyen kezelhető felhasználó barát felületet kapnánk amivel játszi ügyességgel összeraksz bármit amit csak elképzelsz, és mindezt rövid időn belül. Úgy apám hogy az működik is. ;)
  • fuszhi
    Egy egyszerű zebrát nem tudtam elkészíteni. Mert : az elemet egyszerűen már blenderben úgy kéne elmenteni hogy megfelelő legyen és arra jönne a text. Ahhoz viszont blenderben magát a kereszteződést kéne megcsinálni. Ha elrontom akkor majd a szerkesztőben nem fog csatlakozni a gyári elemekhez.
    Konvertálás után meg már nem lehet belenyúlni.Max egy biztonsági mentésből amit még arra tartogatna az ember,de ez túl pepecs meló. Egy sima autós játéknak egyszerű szerkesztője van pikk pakk összedobsz valamit de az is időbe telik.Viszont így elemről elemre elég durva. Aztán ott van hogy menetrend menet idő gyalogos forgalom jelzőtáblák. Sima térképhez nem jutsz hozzá egy egyszerű törléssel.Hanem buherálni kell. Ha bármit is elszúrsz keresheted a hibát.Kár. Zoliikp val értek egyet, és rajenmax üzenetére is válasz egyben. Úgy hogy jó lenne az az akármilyen segítség. Kezdem azt hinni hogy ez reklám szempontjából van kitalálva , tehát direkt úgy készítették el a programot hogy elemeire is lehessen bontani. Mit gondoltok?
  • Zoliikp
    Igazad van, régóta létezik. Mégis nehéz olyan pályát építeni, ahol szinte "elsőre" úgy működik minden, ahogy szeretnéd.

• rajenmax
    Pályaépítős leírás már lassan három hónapja van. :)
  • fuszhi
    Alig várom már a csomagot, remélem nem csalódunk benne.
    Ha korrekten tudunk majd utakat lerakni, animált gombokat készíteni és hangokat rendelni egyes animációkhoz. Valamint animációkat rendelni a buszok/busz egyes részeihez, akkor lesz majd az igazi. Ha így maradna minden, akkor is egy olyan szimulátort kaptunk ami ha nem könnyen, de módolható és elégedett vagyok a gyári buszokkal is. Rayden mester és egy két ember munkássága így is engedni fogja az omsi.cz vel egyetemben, hogy egy két extrával bővelkedjünk amire szerintem nem lehet panaszunk. Nem említeném, de van aki pályát épít, és nem kicsit ásta bele magát szintén. Érzem hogy lesz valami. Vagy így, vagy úgy. Szerintem néha nem árt ha belegondolunk milyen lelkesedéssel van aki hozzá lát hogy valamely részét megpróbálja felfogni és csinálni valami használhatót. Ezeket az embereket buzdítani érdemes. Megint hangsúlyoznám lehet butaságokat beszélek. Gondoljatok bele mikor kijött az első videó, hányan szerették volna kipróbálni? Na erről beszélek. Ez nem rossz, ehhez fogható még nem is volt. Ezt nem kéne elfeledünk. Kellemes napot mindenkinek.Üdv! És bocs ha kicsit elragadtattam volna magam.
  • alexander1993
    Már megoldódott a problémám.
  • alexander1993
    Hello. Hogylehet beindítani és elindulni a Karosa-t és az FBW-t?
    Előre is köszi.
  • stomachh
    A német fórumon is többen írták, hogy ilyen mákostészta lett a kijelzőn és az ibisen is. Az FBW szerzője sem tudja megmondani, hogy miért van.
    De micsoda hadjárat indult az új indítóképernyő ellen... :)
  • szabii98
    nekem pl a hof fájlokkal van baj, nemtudok IBISben Route-t választani :S
  • Zoliikp
    Inkább beállítási hiba, mert nálam is jó:

• Rayden02
    Hát ha ez így van,akkor részemről passz!
    Cak azért írtam az előbbit,mert egyszer én is belefutottam egy ilyen hasonló hibába egyszer az IBIS kijelző kísérletezéskor!
  • Bacsa09
    Köszi szépen!
  • zil130
    Nem hiszem, hogy az a baj mert én is meg ő is ugyanonnan (omsi.cz) szedtük le és nekem meg jó.
  • Rayden02
    Sajnos dátumra nem leltem,de remélem azért nyár felé kijön!
  • Rayden02
    Van egy tippem,de ezt az original 3ds fájl nélkül nem lehet helyrehozni!
    Az exportálásnál nem lett beállítva a vertikális és a horizontális kép méret!Azt hiszem
  • szabii98
    kb dátum nincs?? :S
  • Rayden02
    Igen,elvileg egy csuklós MAN fog kijönni az SDK-val majd!Legalább is én így tudom!
  • Krisz995
    Sziasztok! Sajnos találkoztam egy csúnya hibával az FBW busznál. Az IBIS eszköz, valamint a kinti kiírás rendkívül furcsa./A mellékelt képen látható/ Mi lehet ennek az oka? A .hof fájlok be vannak illesztve a busz mappájába, továbbá az eredeti MAN buszoknál semmi gond nincs. Válaszotokat előre is köszönöm:)
  • Rayden02
    Sajnos még nem,de remélem majd sikerül megcsinálni!
  • Zoliikp
    3X megnyomod a shift+z kombinációt. Negyedikre eltűnik...
  • Bacsa09
    Azt a sok mindent hogy lehet felülre kiíratni?
  • vasokol2
    Egy kis idővel úgyis sikerül rájönni mindenre, főleg ha a készítők kiadják a várva várt segédletet is.. Akkor beindul a buli!:)

Rayden02-nek pedig sok sikerült a 260-hoz, várjuk nagyon!:)
  • fuszhi
    Csak ismétlem magam, mikor az mondom örülök hogy folytattad a munkásságod.
    Solt úrnak meg annyit, hogy egyetértek vele még nem igazi annyira a sok cuccos, és tényleg kellemetlen mikor tönkreteszi a szimulátorom, ha hozzá nyúlkálok. Ezért kell biztonsági másolatot készíteni, hogy később vissza állíthasd ha valami nem stimmel. Nálam a festésekkel vannak gondok.
    Sok idő az mire rájössz melyik parancs mit csinál. Ha majd egyszer lesz egy busz amit valahogy összedobunk, akkor majd letudjuk írni egészben hogy mit , és hogyan kell. Ha valaki érzi magában a bátorságot. Szerintem , de lehet butaságoat beszélek itt.
  • Solt
    Én inkább addig maradok a gyári cuccoknál... ezeket rossz nézni. ( tényleg nem bántás, csak vélemény. )
  • vasokol2
    Bár szerintem, az főként a pályakészítéssel foglalkozott...
  • vasokol2
    Tudtommal még nem, de egyébként arra még egy jó ideig várni kell. Míg az SDK csomag ki nem jön, addig jobbra nem hiszem hogy tudunk számítani, de ez is jobb mint a semmi:))).

4042#
    SDK-csomag, a legutóbbi tartalmazott-> kisegítő programokat (pálya, buszkészítéshez) illetve egy teljes szöveges segéd anyagot (angolul, illetve németül) hogy hogyan kell szerkesztgetni.

• Hyp3r
    Amúgy lehet, hogy ez hülye kérdés lesz, de sokszor említitek az sdk packot. Az tulajdonképpen mi is lesz?
  • Hyp3r
    A textúrafájlokat még nem néztem meg, de szerintem este megnézem azokat is. Ha nem működik úgy sem, akkor írok a készítőknek. Csak nem tudom, hogy angolul, vagy németül írjak:D
  • Hyp3r
    Megjelent a kézi váltós script, egy régebbi hozzászólásban megtalálod. 2 sort kell átírni a D89.bus fájlban(lehet, hogy pontosan nem ez a neve, de a MAN SD202 mappában van). Az egyik a váltó neve, a másik pedig a váltóhoz tartozó constfile, amit módosítanod kell. Berakod a script mappába a 2 fájlt és ha átírtad a 2 sort az előbb említett .bus fájlban, akkor már működik is.
  • Solt
    Urak!

Anélkül, hogy bárkit megbántanék. Készült már olyan mod a játékhoz, ami akár csak megközelíti a gyári buszok minőségét? Mert amiket ide belinkeltek, azoknak a 99%-a szerintem kritikán aluli minőség.
  • wollnerd #4038
    Aki nem tudhatta:
    Ez a megjelölt rész a leszállásjelző a FBW buszon.