63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• wollnerd #3918
    Érdekes... Nálam működik a sebességváltó!
    Karossa buszról:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ami nem tetszik igazán, vagyis fejlesztésre szorul:
    1. Túl nagy tükrözés a szélvédőn.
    2. Túl közel van az üléspozíció a szélvédőhöz.
    3.Sztem nincs indexkijelző, és leszállásjelző. (még)
    4. kijelzők fényei túl halványak.
    5. A hangjai kevésbé zavarnak.

De nagyon jó lett egyébként a busz!
  • papi08
    Nézd meg a Winfos vezérlőpultban hogy honnan vegyen hangot.. Ott lehet állítgatni hogy külső eszköz(mikrofon) és a Windows által kiadott hangot vegye fel.:)
  • matesz19
    Köszi szépen!! :)
  • gumikacsa
    Mivel veszed fel a vidiket? Mert nekem a fraps valamiért nem vesz hangot (be van pipálva, hogy vegyen hangot is).
  • alberti83
    jo estét segitsetek az lenne a kérdésem hogy be raktam a játékba a karosa buszt de az lenne a kérésem hogy tudom meg oldani hogy az őszes pálya ami meg van nekem anak ajárat számait iletve az utvonalat mutasa előre is kőszi
  • Routeres
    Neeeem, nem saját. Az első Teltow névre hallgat, a második a Bad Kinzau.
  • zil130
    Ez melyik pálya? Esetleg saját?
  • Routeres
    Jó estét fórumozók!
    Akit érdekel, annak összedobtam egy kis videót, amin az új Karosával szerencsétlenkedek. Lessétek meg ha érdekel. Jah, és nemsokára lesz videó az új hangról is.
  • Zoliikp
    Amúgy sem nekem kell a segítség...
    Nincs harag. Még...
  • zil130
    Ó bocs elnéztem a válaszod, igen tényleg a sounds mappába kell rakni. Mégegyszer elnézést ezért a tévedésért.
  • crodgok3
    A busz "sound" mappájába kell tenni
    Egyébként ez egy nagyon jó busz, engem csak annyi zavar, h a sofőrnézet túl közel van a szélvédőhöz, ha ebben tudna valaki segíteni, akkor nagyon megköszönném
  • zil130
    Most ez zavar, hogy ide felteszem ezeket és próbálok segíteni az olyanoknak akik nem értenek hozzá?
  • Zoliikp
    Annyi segítséget adhatnál, hogy mit kell tenni ezzel a cfg fájlal....
  • zil130
    Üdvözletem! :) A hangokkal kapcsolatban, valamit elronthatott a srác mert van egy jobb hang is, amire én átírtam a Karosa hang fájlját. Nem én csináltam a hangot szerintem az az illető aki a buszt is csinálta. szóval itt van egy általam készített videó a hangról és itt a javított fájl is.
    Új hang fájlja

Ja és előre elnézést, hogy nincs videó, csak kép de nekem egy 2 perces 640x480-as videót 1 óra lenne feltölteni.
  • gumikacsa
    Csalódni fogsz, nem működik vele. Nekem ki van osztva a megfelelő gombokra minden fokozat (a lentebb belinkelt manuális váltóval működött). De hiába pakolászom a sebességeket, csak a billentyüzetre reagál. (nálam)
  • Rayden02
    Pár új videó:

• Apocalipto
    Csomagold ki az asztalra és jó lesz.
  • Misi az ezredes
    Én annyira nem élvezem, lehet ez a D-N-R zavar benne még, meg a hangok kezdetlegessége. De egynek nem rossz. :)
  • Zoliikp
    E = elektronika
    M = motor be
  • wollnerd #3899
    Majd én este ki fogom próbálni a G25 sebességváltóval! :)))
  • matesz19
    Köszi szépen, és hogyan indítom be a busz? Mert, a kulcsot nyomkodtam és forgattam de nem reagált rá semmire.... :S
  • Misi az ezredes
    Ha elakarsz indulni [D] majd 1-2-3-4-5 ha tolatni akkor [N] majd [R] és 1
  • matesz19
    Köszönöm mindenkinek a segítségét ahhoz hogy működjön és hogy mennyen a Karosa busz. Jól néz ki szerintem, végre egy másik busz a sok emeletes után. :P Már csak a beindítás és a váltás lesz érdekes. :D De majd csak sikerül az itteni segítségeken ki igazodni!! :D
  • Misi az ezredes
    Jaja elsőnek tökély a busz, bár a sebesség váltóval nem vagyok megelégedve :/
  • Gilmore03
    118 926 663 bájt = 113 MB ;)
    Amúgy lehet köcsög vagyok, de nekem nem teszik ez a busz. Tényleg nagyon sok meló van még vele. Persze dicséretes, hogy srác SDK nélkül jutott el idáig, nem is ezzel van a baj, valahogy az egész busz nem tetszik (valszeg akkor se tetszene, ha alapból is benne lett volna a játékban).
  • vasokol2
    Jól sikerült szerintem a karosa b732, első buszhoz képpest amit sikerült berakni, nagyon jó lett. Rengeteg hiányosság van természetesen még benne + a hang sem tökéletes (ezért is beta), de dícséretes, hogy nekik már sikerült, reményt adva ezzel másnak, hogy bár nehéz de igenis moddolható a játék.:)
  • Zoliikp
    Annyit még hozzátennék, hogy mint minden változás, változtatás után, busz nélkül indítsd el a játékot.....
  • Zoliikp
    A becsomagolt fájl mérete
    118 926 663.
    Viszont nekem, ha Total Commanderben ráviszem az egeret, a TollTip-ben 113M-t ír.
    A nem akar működni mit takar?
    Már leírtam, hogy lassabban tölt be a játék, mint egyébként....
  • vasokol2
    Egyébként a kérdésedre a pontos válasz: Nekem is 113MB jött let....
  • vasokol2
    Ami itt van fent az oldalon, letöltő link (karossa beta verzió) az tökéletes, én is onnan szedtem le +szedd le a fix-et. Csomagold ki mindkettőt és másold be a fix mappában lévő 2db fájlt a letöltött karossa mappába (ha kérdez, cseréld le az alap két fájlt)!
    Nekem tökéletesen müködik, a Zoliikp által leírt segítség után!
    (a pálya Hot fájlait is másold bele)
  • Hyp3r
    Sziasztok!

A karosával kapcsolatban lenne kérdésem.
    A .rar mérete pontosan mekkora, amit letöltöttetek? Mert nekem a főoldalon 118MB-t ír, de amikor elkezdem tölteni akkor meg csak 113MB jön le. Hiába raktam fel a fixet, mindent jó helyre raktam, nem akar működni.
  • Zoliikp
    Akkor nézzük tovább:
    Hátramenet
    N --> R --> 1. Tolatás után:
    N --> 1. --> 1. Ezután hajlandó előre menni.
    Ajtó nyitás:
    Maradt a NUM / első, illetve NUM * hátsó ajtó.
    De, ha használod az ajtóféket, akkor a hátsók leszállás után záródnak, ha nem, akkor neked kell bezárni elindulás előtt.
  • Zoliikp
    Ott volt még a . (pont=kézifék), és NUM- (ajtófék) is....
  • vasokol2
    Értem, kulccsal nekem nem indult el, viszont ahogy írtad E+M+1 (billentyű kombinációval) úgy igen!

Köszi az infókat!
  • Zoliikp
    Kicsit nehézkes.
    Az 1. fokozatot nem akarja nagyon, de hallani, mikor "bekattan".
    Én bill.+egér kombival játszom, ezért első indulásnál a következőket "nyomom":
    E --> M --> . --> - --> 1.
    A váltás menet közben sebességtől függ:
    0 --> 20 km/ó 1.
    20 --> 30 km/ó 2.
    30 --> 40 km/ó 3.
    40 --> 50 km/ó 4.
    50 --> kb 70 km/ó 5.
    Fontos tudni, ha erősen fékezel, és lecsökken a sebesség, akkor kidob üresbe, ezért újra kell nyomni a megfelelő fokozatot...
  • gumikacsa
    Na, elindulni nekem sem sikerült.
  • vasokol2
    Köszi mégegyszer a segítséget, bemásoltam és megy!

Már csak a busszal kellene valahogy eltudni indulni, de azt már kitapasztalom:)))
  • vasokol2
    Rendben, köszi a segítséget!
  • Zoliikp
    Pontosan.
    Mivel azok alappályák, és nem voltak frissítve...
  • Vándorr
    hogyha az ALT+PrintScreent nyomjátok, nem kerül más a vágólapra, csak az aktív ablak... nem kell körbevagdosni