63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• omsifan
    zil130 segít a busz készítésében, ő megkérdezte az ajtót a liaz-nál.
  • omsifan
    Köszönöm a biztatást, majd jó lesz az a fárnya ajtó is. Amúgy régifajta ikarus kormány lesz benne, az a csepel szerű. ÖÖ csepel kormány inkább így van.
  • wollnerd #4237
    "az ajtó NAGYON kifelé nyílik"
  • mk452001
    Üdv!
    szép a járgány, csak így tovább :)
    Liazosoknál kérdezz rá sztem, legfeljebb nem mondják meg.
    Legrosszabb esetben rá kell tenni az ajtóra egy matricát: "az ajtó NAGYON kifelé nyílik" :)
  • omsifan
    Köszönöm szépen működik, ezzel az /eddigi/ legnagyobb gondom megoldódott. Amúgy lehet várok a ráncajtóval egy másik ráncajtós busz megjelenéséig mert az már sok nekem. Vagy rákérdezek a liaz fórumán.
  • Rayden02
    Frankón néz ki,ráadásul ráncajtós!Szép munka!
  • papi08
    //Kérlek ezentúl egy hozzászólásban írd le amit szeretnél! Erre figyelmeztet a banner alatti kicsi szöveg is! :) Köszönjük! :)//
  • Zoliikp
    Még csak készül, ami egy Liaz 677m típusú busz....
  • cSuwwi
    nem én csináltam, csak beraktam a képet amit kettővel alatt nem tudott más
  • fuszhi
    Bocs ha dinka vagyok, nem vagyok benne biztos van e olyan busz.
  • fuszhi
    Tetszik a járgányod. :)
  • fuszhi
    Lehet ha egyik omci.cz buszt ami harmonika ajtós le töltenéd, hamar meglehetnél az ajtóiddal. Kevesebb munka érted ügye? És csak kis után beállítást igényelne ;)
  • Hyp3r
    Sziasztok!

Látom a készülő modelleket, jól haladtok:) Olvastam 1 kollega hozzászólásában, hogy az árnyékolást meg lehet oldani úgy, hogy élethű legyen. Remélem megfogadjátok a tanácsát:)
  • Zoliikp
    Amelyik busz helyére tetted be, annak keresd meg a MAN_SDXXX.bus fájlját, és abban a következő bejegyzést:
    3: Blick nach vorne (std)
    [add_camera_driver]
    -0.72 x tengely
    4.41 y tengely
    2.13 z tengely
    -0.06
    50
    0
    -10

• crodgok3
    Nagyon jól néz ki a kis ráncajtós
  • omsifan
    Köszönöm, hogy beraktad a képeket. Amúgy még egy kérdés, már nem akartam három hsz.-t egymás után. Szóval azt hogyan lehet megcsinálni, hogy a kamera ott legyen ahol a sofőr van? Erre egyszerűen nem tudok rájönni már mindent megpróbáltam. Amúgy a fények lassan már kezdenek sikerülni.
  • cSuwwi
    Íme

• crodgok3
    Nem tudom h beraktad-e a képeket, de nem jelenít meg semmit
  • omsifan
    Ja, nekem is így adta be. Itt nem lehet rákattintani, de jobb egérgomb/ kép megjelenítésével meg lehet nyitni.
  • omsifan
    Üdv, köszönöm sikerült beállítani a sofőr helyét. Rakok be egy képet, hogy lássátok haladok én is. az ajtókkal még kell szenvedni, hogy úgy nyíljon mint az igazi.
  • mk452001
    megnyílik
  • Zoliikp
    Ha rákattintotok a kép helyére, remélem megnyílik a Képhost oldal...
    A táblakép neve pedig proba1.tga.
  • Zoliikp
    NA most már azért is megmutatom, hogy csak hozzárendelés kérdése az egész:
    (nem Photoshop kép...)

• mk452001
    A számból vetted ki a szót :-)
  • crodgok3
    Zoliikp: az utason csak a táblán lévő célállomást figyelik, ezért nem szoktam a táblás gépekben használni az IBIS-t, mert csak magamnak pötyögtetem a következő állomást
    A mátrixos tábláknál legalább az IBIS írja ki a viszonylatot és a célállomást.
  • Misi az ezredes
    3 ajtosra azert gondoktam h sikerulhet neked mert mar 1 van.... Igy az alapjan akar sikerulhet is neked hasonlot csinalni szerintem legalabbis :)
  • Rayden02
    Majd lehet,de én inkább meghagyom nálam profibbaknak,meg a csuklóst is,de én azt mondom előbb legyen ez kész,aztán majd meglátom,de lehet hogy mire befejezem,már lesz is!
  • Misi az ezredes
    3 ajtós változatot nem készítesz? tudod a városiaknak :) Amolyan BKV stílusút :)
  • mk452001
    Üdv!
    Nálam a tekerős MAN-oknál nem kell az IBIS-t állítgatni, annélkül is felszállnak az utasok, ha betekerem a járatot, meg a célállomást
  • vargadani95
    Köszönöm szépen.
  • Zoliikp
    Elindulás előtt, ha telkes képernyőn játszol, nyomd meg az Alt gombot.
    Ekkor megjelenik a felső menüsor, közép tájon egy jobbra mutató sárga nyíllal, felette egy ? jellel. Megnyomod, és kész, indulhatsz is....
  • Apocalipto
    Megnyomod az ALT-ot majd erre a gombra kattintassz: Klikk
  • Hyp3r
    Sziasztok!

Sikerült működésre bírnom a Karosát, de azzal a lendülettel töröltem is. Egyáltalán nem tetszik. Akinek nem működik, annak ajánlom, hogy nézze meg ezt:
    http://omnibussimulator.forumieren.com/t4776p225-karosa-b732-beta-v01
    üdv
  • vargadani95
    Azt valaki megmondja hogy honnan látom,hogy merre is kéne mennem?
  • Rayden02
    Igen a legutóbbi Ikarus hangmód!
    Gombokkal kapcsolatban pedig ,majdnem az összes aktív,csak még nincsenek leanimálva!Kivéve a videón is látható váltógombokat!

Atila4:Lehet hogy lesz,az a baj hogy jelenleg össze vissza van még minden,
    egyszval még nincsenek regisztrálva a képek,az pedig elég macerás sajnos!
  • Zoliikp
    Az IBIS az szükséges, utasokat szeretnénk vinni...
    Viszont a tábla megjelenése, tehát az, hogy mi van rajta, nem befolyásol semmit.
    Csak egyszerűen élethűbb a kinézete, és szebb is. Szvsz.
  • Zoliikp
    Én is arra gondoltam, de a táblát mindig másolni kellene, ami macerás....
  • crodgok3
    De ha táblás lesz a busz, akkor szerintem fölösleges az IBIS, mert ha az IBIS-t belövöd, az nem fogja a táblákat a helyére forgatni
  • atila4
    Táblás módszerrel nem lehet megoldani? És amúgy nem lesz egy béta kiadás, hogy kipróbáljuk és véleményt mondjunk mit kell javítani stb?
  • Zoliikp
    Lehet, hogy a többség most megkövez, de valahogy szenvedjük bele a tekerős verziót...
    Az IBIS-t balra lent eldugva, hogy legyen utas, de a "táblázás" csak egy bmp, vagy tga fájl, amit egyszerűbb elkészíteni....