63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#4199 Hát azért még messze van a kész busztól,most az IBIS-el vagyok megakadva,nemtom középre varázsolni a kijelzőn a betűket!
Majd hétvégén újra megpróbálkozom vele!Meg azon vacillálok,hogy
a busz kijelzője milyen fajta is legyen pontosan,matrixos legyen-e vagy sem!Az még persze messze van a megvalósítástól,azzal még egyáltalán nem foglalkoztam még!
Más:OMSIFAN kérdezte priviben hogy a busz vezetőt hogyan lehet a helyére helyezni,viszont letiltotta a válaszadási lehetőséget,szval ide írom ha nem gond!
A passengercabin_eintrepper nevü fájlt meg kell nyitni és ezen belül
meg kell keresni ezt a részt:
###################################
Fahrersitz:
[drivpos]
-0.626
6.311
1.428
0.4
0
3ds max-bol,vagy éppen amit használsz,ki kell másolni a megfelelő xyz pozíciót és már a helyén is lesz a sofőr!
A sorokból az első három a pozíció helye ebben a sorrendben:X Y Z!
A másik kettő nemtom mi pontosan,valamelyik a forgatási szög,
de nekem azokkal nem kellett foglalkoznom!
És még ami nagyon fontos,hogy pontot használj az adatok beírásánál,
mivelhogy a játék nem szereti!Befagyni nem fagy be a játék,viszont nem fog látszódni a busz a betöltéskor! -
vasokol2 #4198 Én is én is:))) -
#4197 Üdv!
Ez már elég késznek tűnik, én már letölteném :D -
vasokol2 #4196 Egyébként megnéztem az eredetit, nagyon jó munkát csináltál. Igaz van még mit pótolni rajta, de király vagy:))
A borsod volános feliratot el ne felejtsd azért:D -
vasokol2 #4195 Nagyon jól alakul a dolog:) Hangjaid vannak már hozzá? Látom a gombok is már éledeznek:) Gratula! -
Zoliikp #4194 Használhatja az AI is a festést...
Csak akkor, ha utasokat is szeretnél szállítani, mert az IBIS-re van scriptelve. (De ez csak az én tapasztalatomon alapszik....) -
Brad33 #4193 Hm... még valami eszembe jutott. Az IBIS-nek van valami szerepe a nem matrixos buszoknál? -
Brad33 #4192 Az általam pluszba berakott festéseket az Al buszok is használhatják? Mert mintha láttam volna egyet, de nem vagyok benne biztos. -
Apocalipto #4191 Alapból ilyen beállítási lehetőség nincs a játékban.
Mod van hozzá, D92-es buszhoz ez: link
A többihez meg ez: link -
alexander1993 #4190 Hello. Hogy lehet beállítani, hogy az összes ajtót használják fel/leszállásra az utasok?
Előre is köszi. -
Brad33 #4189 Feltettem a Berlin V1.3-at, és megoldódott minden. De azért kösz még egyszer;) -
Brad33 #4188 Csak az a gond, hogy azóta már próbálgattam fejből visszaállítani a dolgokat, viszont nem működik úgy még most sem, mint korábban. Esetleg egy fotót tudnál készíteni a beállításaidról? Ahhoz viszonyítva talán rájönnék, hogy mivel van a bibi. Minden esetre köszönöm a választ. -
mk452001 #4187 Szép festés, gratulálok.
De ha jól látom, akkor a rendszám BPI-278, ugye?
Ezesetben a 05-07-es sorszám nem jó rá, de ez már csak részletkérdés :) -
kitt2000 #4186
Az új Berlin-Spandau Map v1.3
letöltés
-
#4185 Zsír! Nekem azt tünt fel, hogy az index lámpák, hosszan villognak. -
nrgasdasd #4184 Szia! Engem érdekelne, megköszönném ha valahova feltennéd a festést! -
#4183 zsííííír nagyon jó lesz. textúra készítésben ha gondoljátok segíthetek. 3ds-max al lehet ebbe modellezni? mert abban is tudok segíteni ha kell. -
#4182 Szerintem "apám" idáig K jó! -
#4181 Zsír -zsír ! ;) -
#4180 Idővel biztosan,addig is reménykedjünk!
Na mentem alukálni,jó éjt mindenkinek! -
Bence000012 #4179 Nagyon jó lesz csak így tovább hogy mi is minél hamarabb róhassuk az utakat a jó öreg ikarus-al..
lenn még 1 kérdésem a játék támogatja a csuklós buszokat szóval elképzelhető hogy lesznek bele csuklós buszok is -
#4178 Am csináltam egy rövidke videót,sajnos hang nincs,nemtom hogy miért pedig elvileg hanggal töltöttem fel!No de mindegy!
-
danisoad #4177 Eddig jutottam, jelenleg :)
Ha valakinek van rá igénye fel tehetem :)
Plusz ötleteket várok mit lehetne és hogyan még szerkeszteni :)
Itt a BKV skin:
-
mk452001 #4176 Akkor én kérek elnézést :) -
#4175 Ez nem BKV-s. Sztem Bad Kinzau-s. -
mk452001 #4174 Ha ez egy BKV-s festés, akkor megkérdezném:
Mit csinálsz a buszommal!?! :)
(ha mégse az én alkotásom, akkor bocsi) -
#4173 Jéesszus :))))))) -
#4172 Erről hirtelen EZ ugrott be xD -
No comment! -
#4170 De durva !
-
#4169 Omsi fail: -
#4168 Azt már kiadták, igaz csak béta változatban. -
Zoliikp #4167 Az o3d fájlt egyféle képpen tudod megnyitni:
Készítesz hozzá sco fájlt, majd meghívod az OmsiObjektEdit progival.
De szerkeszteni nem tudod.... -
gyuri1995 #4166 Bad Kinzau, és igen, rendszeres a vonat. -
fghjk #4165 A karosa mikor lesz meg vagy már megvan? -
danisoad #4164 Az o3d fájlokat mivel tudnám megnyitni és leginkább hogyan? AZ a gyanum hogy a képfájlok koordinátái magában a 3od fájlokban van mert a model_fbw.cfg-ban csak maguk a képfájlok vannak meghívva, de azért azzal is próbálkozom. -
#4163 Helló!
Ez melyik pálya? Rendszeres a vonat? -
gyuri1995 #4162 Hello! Egy képpel meglátogatom a topicot :) (Vigyázz jön a vonat :) )
-
sanyicks #4161 Itt pl látható
Minden pöcök árnyékot vet maga körül, a jobban takarásban lévő részek kifejezetten sötétek, a zsúfoltabb részek szintén. Ezt a textúrát kell összefésülni a normál textúrával. A szükséges effekt hozzá a rendernél az "ambient occlusion" nevű. -
sanyicks #4160 A busz készítőknek: a textúrák élethűvé varázslására, és maga az egész cucc összhatásának növelésére van egy egyszerű módszer: shadow baking (ami azt jelenti, hogy egy határozatlan irányú (földi járműveknél felülről és minden oldalról egyenletes fényforrás) fényforrással rárendereljük a textúrára az állandó árnyékokat, így élethűvé téve azt.
Enélkül úgy fognak kinézni a dolgok mint most: mint egy kifestőkönyvbe színezett valami... gyanítom csak ezért néznek ki jobban a gyári buszok.