63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Zoliikp
    Sok-sok próbálgatás után végre sikerült előre "kicsalnom a feliratot...
    http://zoiikp.xfree.hu/226779

Az oldalsó tábla viszont nem akaródzik neki...
  • ozimak
    Azt nem lehet valahogy megnézni mennyi utat fektettem le?(editorban) :) Kiváncsi lennék rá mert szerintem legalább 20-30 km -t lenyomtam :)
  • kem001
  • Zoliikp
    Nekem is meg vannak a hangok, de nem tudtam megszólaltatni, lehet, hogy nincs benne a script...
  • Routeres
    Jótanács pályaépítőknek!!!

A jelenséget tegnap vettem észre, eddig csak az SDK-ból tudtam, hogy max. 300 méteres darabokkal szabad építkezni, de most 100% meggyőződtem.

Tegnap kipróbáltam a versenypálya útelemeket, lefektettem egy 600 méteres szakaszt célegyenes gyanánt. Kipróbáltam "élesben", ezt tapasztaltam: 300 méter után eltűnik a "fizikai" út, csak a textúra marad, a busz leesik a talaj szintjére, tehát nem az úton, hanem a földön gurul tovább. Eltűnik a lightmap, ergo nincs fénye a lámpának, és az "Attach to spline..." sem működik a 300. méter után után.

Szóval csak okosan!
  • tsy28
    De aki még úgy töltötte le,hogy benne van a hang az,hogy szólaltatta meg?
  • ozimak
    Köszönöm a választ!
  • fuszhi
    Üdv "jó ember" a következőt szoktam csinálni. A spline van meg az objectum. A spline ből használok kb 2 dolgot. Az egyik egy kétsávos útszakasz amit meglehet növelni hosszúságra, ellehet görbíteni, és meglehet emelni elejét és végét. A hozzátartozó 2 db kereszteződést az objectum csomagban(objects) található meg. Az egyik egy kereszteződés a másik ami illik is hozzá, az egy T elágazás. Ezekkel dolgozok alapból. A spline neve : Splines/Marcel/str_typ001_damm.sli A másik kettő az Objects/crossing/crossing 001/001 Prototyp a másik : Objects/crossing/Juction 001 in 001 Type 1 Amit kihagytam a Splines csoportból amit még használok az a Splines/Marcel/invis_street.sli de ezzel a szabadon hagyott utak végét kötöm össze hogy az AI körbejárhasson. Üdv!
  • tenkenorman
    szerzői jogok miatt el kellet távolítani belőlük. az én verziómban még talán megvan.
  • tsy28
    Sziasztok!
    Lenne 1 kérdésem.
    Én még az elején töltöttem le a 415-öst,benne a megállók bemondó hangjaival,de hiába nyomom a mikrofon gombot,csak "kattog",mint a régebbi MAN-okon.
    Hogy lehetne előcsalni a berlini pályán az Ikarusból,hogy bemondja a megállókat is?
  • ozimak
    Üdv mindenkinek! Úgy határoztam csinálok egy pályát,el is kezdtem de már az elején gondban vagyok Ti milyen utakat használtok? Mert nekem az istennek nem jön össze,hogy pl. találjak egy 2x2 sávos úthoz kereszteződést ami illik is hozzá. Érdemesebb csak a kis utakat használni? Ti melyik útcsomagot használjátok(addon simple streets ilyesmire gondolok)amihez van minden?
  • atila4
    Na akkor kérésre Jászkun Volán festés az Ikarus 415-höz. Sajnálom, hogy nem lehet megcsinálni ahogy valójában van, de az nem az én hibám :) Festésekkel kapcsolatba írjatok privátot (szívesen készítek még)
    Letöltés
  • maxi1987
    Hali
    Kivalló munka.Nem is lehetnem jobb.
    Várjuk a linket.
    Ezer hála érte!
  • atila4
    Kérték tőlem, hogy készítsek a 415-höz Jászkun volános festést.
    Na ez idáig nem is baj.. elkészítettem, de itt jön a hiba. Úgy van felosztva a busz, hogy az ablakok felett leheteletlen tovább festeni a csíkot. Legyenek szívesek a készítők erre ezután jobban odafigyelni. Köszönöm!

Ha így is kell a festés akkor felteszem és le lehet tölteni!

• nemeza
    A Regs.cfg-be írt rendszámokat kell megjeleníteni a buszon megfelelő további síkok hozzáadásával. Az első rendszám még rendben is van, a régi német betűtípussal egyezik a jelenlegi magyar is, a zászlót / EU-s részt pedig # vagy € karakterként adtam hozzá, tehát pl. #AFF-569, illetve €JOY-222 :)

A további felszállósávokról szerintem volt már szó. Entry és exit tagek.
  • fuszhi
    Ezer köszi
  • crodgok3
    Csak ennyit találtam róla.
    De ha Pesten vagy, akkor a googléval megtudod nézni, hogy hogyan tudsz kijutni oda.
  • Kevaanar
    *03d és nem 03s elírtam..
  • fuszhi
    Úgy tudom Mátyásföldön lesz és a népstadiontól is megy busz ? Ez lehetséges?
  • Kevaanar
    Egy kis segítség kellene. Az ikarus 415 minden pályán gyönyörűen működik, kivéve a Berlin pályán. Ez a hibajelenség "Could not read the o3s file! Zu wenig Arbeitsspeicher" ékezetes karakterek már javítva vannak még se tudom ezen a mapon használni a buszt. Van valakinek valamilyen ötlete?
  • fuszhi
    Mivel jutok el oda , és hányas számot kell keresni? Most szombaton lesz 10. én. Mennék mert még nem voltam sose ilyesmin és imádom a buszokat.
  • crodgok3
    Ezek vannak eddig.
  • kifli
    valaki tud dobni egy linket ahonnan tudok leszedni pár buszt? Csuklósok érdekelnek első sorban :)
  • crodgok3
    Egy riport az örök kedvenc Ikarus 55-ösről.
  • Ákos XD
    Kösz mindkettőtöknek a választ.
  • Geri556
    2012-ben...
  • crodgok3
    A készítője csinál hozzá egy pályát és úgy tervezi, hogy a kettőt együtt adja ki.
  • Routeres
    Sok info valóban nincs róla, csak pár, a készítője által youtube-ra feltöltött videó.
  • Ákos XD
    Nem tud valaki valamit a Renault Karosa Citybus-ról? Már rég bejelentették, hogy készül, de semmi hír nincs róla.
  • kuhnzsolt
    Természetesen nem lesz privát pálya!
    Remélem az említett kiadási időket fogom tudni tartani!
    Viszont a tegnap belinkelt dolgokat, hogy fogom megcsinálni?.....
  • TopGun
    Hello! Nekem nagyon tetszik a palya, ha kesz lesz, szivesen kiprobalnam, ha lehetseges es nem privat lesz?
  • drfefe
    Mi a baja az editor-nak?A global.cfg-t akartam betölteni,de ezt írja ki.Vagy talán nem azt kellet volna?Segítsetek!!
  • alexander1993
    Meg azt szeretném tudni, hogy lehet többféle rendszámot adni a busznak.
  • alexander1993
    Hogy lehet beállítani a 415-ösben, hogy bármelyik ajtón felszáljanak/leszálljanak az utasok?
  • dgufoplast
    Helló az omsi mappájába be lépsz /Inputs/keyboard.cfg/eszt keresd meg és írd be a hová kell eszt a sort PL: [entry]
    bus_doorfront0
    2
    0

[entry]
    bus_doorfront1
    3
    0

[entry]
    bus_doorfront5
    4
    0

[entry]
    bus_doorfront8
    5
    0

Nekem így van meg alatta a ha kell ott a cengő

[entry]
    horn
    35
    1

[entry]
    bell
    79
    1

[entry]
    csengő
    80
    1

És options ban írd be milyen billengyű mit mükötesen és kész
  • mpv1976
    Hali!

Huhh igen látványos a kicsike! Gratula, remélem, hogy valaki tudja folytatni a modellezést!

Egy kérdésem azért lehetne: hogyan tudom kezelni a 415-ös Ikarus hátsó ajtó nyitását/zárását? Milyen betűkonbinációval lehet az összes ajtót egyszerre nyitni/zárni?

Köszi a válaszokat
  • gumikacsa
    Üdv!

Van egy 399-esem, amit be lehetne konvertálni, csak előtte a modellt fel kell készíteni erre, esetleg kicsit finomítani rajta itt-ott (vezetőrész nincs kidolgozva), amire nekem nem nagyon van időm. Ha valaki akar szöszmötölni vele, akkor feltöltöm a modellt.

• ccv520
    Igen, gondoltam már én is rá. Hogyan kell a koordináta-rendszerüket egyeztetni?
  • tenkenorman
    wait.. what?
  • fuszhi
    :)