63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• fuszhi
  • fuszhi
    Mármint igen azt aminek olyan csinosak a lámpái :)
  • atila4
    Mármint a fotótextúrás bkv-t?
  • fuszhi
    Az eredetit nem lehetne kicsivel hamarabb mint a többit? :))))
  • atila4
    Azt még nem tudom hogyan oldom meg. Mert az ajtóra külön nem lehet festeni és nem tudom felvinni a csíkot. vagy ha meg is lenne elég hülyén nézne ki, de megpróbálom megoldani. Csak egyszerre nem megy minden :D
  • crodgok3
    És ha nem vagyok tolakodó mikorra várható a kiadás? :)
  • adam993
    És a pannon volán? :(
  • atila4
    Erről is még hiányzik oldalról a matrica. Megpróbálom hétfőn lefényképezni. Többi is folyamatba van:D Lassan elkészül mindegyik.
  • fuszhi
    Jól néz ki ez is. Akkor már várom nagyon a fejleményeket.
  • Apocalipto
    Megköszönném :)
  • atila4
  • matesz19
    Aha, tényleg hmmm... És nincs olyan IBIS tábla mint egy LCD menetrend kijelző vagy valami hasonló??
  • Hyp3r
    Fordulatszámmérőt is sikerült scriptelned?:)
  • IkarusV134
    Jó hogy minden ilyen dolog már le van nálam scriptelve. Egyszer szólal meg csak a jelző, az ajtócsengő is úgy szól ahogy kell és ezt megszakítani is meg tudom a leszállásjelzéssel együtt! Nyilván ha az utas jelzett akkor nem tudom kiiktatni mert rajta tenyerel a jelzőn, de az általam jelzett leszállást meg tudom szakítani. Én például a leszállásjelző fényre kapcsoltam a jelző hangot. Műszerek is tökéletesen mennek, bár még lehet finomhangolni kellene a víz hőfok mérőt, no meg megfigyeltem hogy a levegőnyomás mérő mutató is 0-ra esik a gyújtás levételével a valóságban. Ezt kell még megoldanom. Elvileg a jobb oldali kapcsolósorban már csak a kijelző kikapcsolása gomb hiányzik azon kívül minden le van scriptelve. A retarder melletti nyuszi is funkcionál! kickdown-nal kombinálva megy a busz mint a mérgezett egér.
  • fuszhi
    Egyébként hogyan csinálod majd meg ? Csak egy kicsit had tudjak már meg pár dolgot a kulisszák mögötti technológiákról :)
  • Hyp3r
    a fordulatszámmérőn optimalizáltam, mert ugye az olajnyomásmérő scriptjét használja, most 2200-2300ig mér, illetve egész valósághű mozgása van, bár 1 fordulatszámmérő script jól jött volna. ha érdekel, elküldhetem. a km/h órán finomítottam, mivel 7-8 km/h-t sietett.
  • tenkenorman
    csinálj neki egy konzolt.
  • BkvFan
    engem érdekelne :)
  • Apocalipto
    A belső világítás gyenge, az utasok panaszkodnak. A műszerfalon a gombok ha világítanak, "átüt" a műszerfalon. Sofőrnek csak én nem találtam világítást?
  • tatra105
    A kormány meg nem takarja a sebességmérőt el...
  • gabesz012
    Meg jut eszembe, a modellen is lehetne finomítani, a hátsó híd nem rába a valóságban, hanem ZF, illetve a 3. ajtónál van középen egy kapaszkodó is (a széles hátsó ajtós 415-ösökön).
  • Apocalipto
    Fordulatszámmérő 1500-nál tovább nem mér, fűtésszabályzó teljesen megbolondítja a hőmérsékletet az utastérben, némelyik gomb a műszerfalon nem működik/megtévesztő a ráfestett jelzés. Az emberek egyenként jeleznek, folyton csilingel a gép. Meg hát ugye az ajtó. Most így hirtelen ennyi, majd még nézegetem :)Egyébként olvastam omsi.hu-n hogy nem sokára jön egy patch, kíváncsian várom. A buszhoz minden elismerésem, nagyon tetszik :) Kár hogy a nógrád volános festéshez nem volt piros logó :(
  • Dév92
    nemeza tudsz addni linket a festéshez
  • Dév92
    hali kinek kell natur 415 és 435 hang? vágni kell!
  • gabesz012
    Nagyon jó a busz, de azért bőven lenne mit javítani. Pl. az ajtók hangja (eleve, miért nem az sd 200-asok levegős scriptjét használja?), a busz hangja (tudom, h már készül), az a hülye leszállásjelző hang is kiiktatható lenne, a csengő is megoldható normálisan, mármint, addig szóljon magától, míg nem csukódnak be az ajtók (ha jól tudom az egyik készülő 260-ason ezt is sikerült megoldani), minden ajtón szálljanak fel az utasok. Így hirtelen ennyi.
  • nemeza
    Valakit érdekelt a 412-es festés:
    Íme, többek között az is:
  • generalGGabe
    köszönöm, megnéztem.
    az a baj, hogy ahogy megnyitnám a "load" ablakot, nem is enged semmit betölteni. Tehát fel sem dobja az ablakot, hogy fájlt válasszak, egyből kiírja a hibaüzenetet. A kereszteződés egyébként "működik". Egy kereszteződés .sco fálját lemásoltam, és alkalmaztam az enyémre. A pályaépítőben ott van a kereszteződésem, rajta a másik kereszteződés útvonalaival. Minden a helyén van, a kereszteződés könyvtárban.

Azt tudom, hogy az épületet is az .sco könyvtárban szerkeszthetem. Csak az a bajom, hogy nem tudom, mi mit jelent. Erre még nem adtak ki SDK-t?
  • Zoliikp
    A szerkesztőbe a sco fájl behívásával nyitod meg az adott o3d-t. Normál esetben.
    Finnyás a szerkesztő, csak a "szabályos" könyvtárszerkezetben lévő fájlokat hajlandó megnyitni.
    Sajnos, ettől nem lehet eltérni, ezért nézd meg, hogy vannak a Sceneryobjects mappában az elrendezések...

Ugyan ez vonatkozik az éjszakai beállításokra...
  • generalGGabe
    Sziasztok!
    Lenne pár kérdésem.
    1.: csináltam épületeket. A gondom az vele, hogy ha nekimegyek, elpattog, mint egy focilabda. Hol tudom ezt állítani? Gondolom az .sco fájlon belül valahol. És az éjszakai világítást hogy tudom beállítani az épületen?

2.: Csináltam kereszteződést is. Pontosabban a 3D progival megcsináltam. Csak mikor megnyitom a szerkesztőt, és betölteném, ahogy a LOAD-ra kattintok, kiírja, hogy "fle datei nicht gefunden". Mi a búbánatot nem találhat?
    Egy olyan tanácsot kaptam, hogy az omsin belül egy SDK könyvtárba másoljam be a cuccokat, de ott meg el sem indul.

A segítséget előre is köszönöm.
  • Dév92
    hali fiúk kb 1 óra mulva tudok küldeni natur 415 és 435 hangot ha kell! Meg kell vágni meg ilyenek tegnap este készűltek!
  • wollnerd #7735
    Mit kellene még javítani? Az ajtórendszeren kívül.
  • Apocalipto
    Remélem ki lesz adva egy Ikarus 415 v2 is a közeljövőben :)
  • deutsch96
    Megpróbálom így.
  • Zoliikp
    Vizsgáld meg a Great-Grundorf 77 vonalát. Egybként minden ugyan az, mintha "sima" útvonalat készítenél. Egyedül a végállomásnál van probléma, hogy a leszállóhely neve más legyen - akár 1 karakterrel is -, mint az felszállóhely.
  • Zoliikp
    Igen, én is tanakodtam rajta, de nincs mire:

Ráadásul olyan szögben tudnám elhelyezni, ha ráközelíted a kamerát a beíráshoz, nem sokat látni belőle, mit is csinálsz...
    Már a tükörcserén is vaciláltam, de ez marad az egyik nehézsége. A másik a manuális váltó lesz, úgy hogy a kiadása után sok-sok reklamáció lesz...
  • Haulin
    Lenne egy kérdésem. Ha menetrendet csinálok ugye lehet úgy a járat hogy az "A" pontból az "A" pontba érkezzen?(ahonnan indult) ha jól emlékszem lehet, de nem biztos azért tettem fel a kérdést. A válaszokat előre is köszi :)
  • matesz19
    Azon gondolkoztam hogy nem lenne jobb fel tenni az IBIS-t a baloldalra mint a IK 415-ös buszban? Tudom, későn szólók már, de akkor talán nem lenne annyira modern a műszerfal, nem? De csak egy tipp. :)
  • Zoliikp
    Ahhoz meg kellene egyezni a pályaépítő mesterekkel.
    Amennyire észrevettem, ha több vonal végállomása van egy helyen, akkor nem tudsz egyértelmű táblát adni a busznak.
    Pl.: Őrs Vezér tere
    Ez így az összesre jó, viszont a hivatkozása tábla esetén egy tga fájl.
    Ha ezt megváltoztatod, átírod, az összes járat azt fogja kapni.
    Tehát valahogy sorszámozni kellene, és a vonalkészítésnél ezt figyelenbe venni, akkor vonalankénti tga-val lehet hivatkozni, amire már olyan számot, vagy állomást írsz, ami arra vonatkozik, és a másik vonal másik táblát használhat...
  • nemeza
    A táblás megoldás majd komolyan érdekelne a 260-as miatt :)
  • fuszhi
    Köszi a válaszod úr!