63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#7765 #7705 -
#7764 Mármint igen azt aminek olyan csinosak a lámpái :) -
#7763 Mármint a fotótextúrás bkv-t? -
#7762 Az eredetit nem lehetne kicsivel hamarabb mint a többit? :)))) -
#7761 Azt még nem tudom hogyan oldom meg. Mert az ajtóra külön nem lehet festeni és nem tudom felvinni a csíkot. vagy ha meg is lenne elég hülyén nézne ki, de megpróbálom megoldani. Csak egyszerre nem megy minden :D -
crodgok3 #7760 És ha nem vagyok tolakodó mikorra várható a kiadás? :) -
#7759 És a pannon volán? :( -
#7758 Erről is még hiányzik oldalról a matrica. Megpróbálom hétfőn lefényképezni. Többi is folyamatba van:D Lassan elkészül mindegyik. -
#7757 Jól néz ki ez is. Akkor már várom nagyon a fejleményeket. -
Apocalipto #7756 Megköszönném :) -
#7755 -
#7754 Aha, tényleg hmmm... És nincs olyan IBIS tábla mint egy LCD menetrend kijelző vagy valami hasonló?? -
Hyp3r #7753 Fordulatszámmérőt is sikerült scriptelned?:) -
IkarusV134 #7752 Jó hogy minden ilyen dolog már le van nálam scriptelve. Egyszer szólal meg csak a jelző, az ajtócsengő is úgy szól ahogy kell és ezt megszakítani is meg tudom a leszállásjelzéssel együtt! Nyilván ha az utas jelzett akkor nem tudom kiiktatni mert rajta tenyerel a jelzőn, de az általam jelzett leszállást meg tudom szakítani. Én például a leszállásjelző fényre kapcsoltam a jelző hangot. Műszerek is tökéletesen mennek, bár még lehet finomhangolni kellene a víz hőfok mérőt, no meg megfigyeltem hogy a levegőnyomás mérő mutató is 0-ra esik a gyújtás levételével a valóságban. Ezt kell még megoldanom. Elvileg a jobb oldali kapcsolósorban már csak a kijelző kikapcsolása gomb hiányzik azon kívül minden le van scriptelve. A retarder melletti nyuszi is funkcionál! kickdown-nal kombinálva megy a busz mint a mérgezett egér. -
#7751 Egyébként hogyan csinálod majd meg ? Csak egy kicsit had tudjak már meg pár dolgot a kulisszák mögötti technológiákról :) -
Hyp3r #7750 a fordulatszámmérőn optimalizáltam, mert ugye az olajnyomásmérő scriptjét használja, most 2200-2300ig mér, illetve egész valósághű mozgása van, bár 1 fordulatszámmérő script jól jött volna. ha érdekel, elküldhetem. a km/h órán finomítottam, mivel 7-8 km/h-t sietett. -
#7749 csinálj neki egy konzolt. -
BkvFan #7748 engem érdekelne :) -
Apocalipto #7747 A belső világítás gyenge, az utasok panaszkodnak. A műszerfalon a gombok ha világítanak, "átüt" a műszerfalon. Sofőrnek csak én nem találtam világítást? -
#7746 A kormány meg nem takarja a sebességmérőt el... -
gabesz012 #7745 Meg jut eszembe, a modellen is lehetne finomítani, a hátsó híd nem rába a valóságban, hanem ZF, illetve a 3. ajtónál van középen egy kapaszkodó is (a széles hátsó ajtós 415-ösökön). -
Apocalipto #7744 Fordulatszámmérő 1500-nál tovább nem mér, fűtésszabályzó teljesen megbolondítja a hőmérsékletet az utastérben, némelyik gomb a műszerfalon nem működik/megtévesztő a ráfestett jelzés. Az emberek egyenként jeleznek, folyton csilingel a gép. Meg hát ugye az ajtó. Most így hirtelen ennyi, majd még nézegetem :)Egyébként olvastam omsi.hu-n hogy nem sokára jön egy patch, kíváncsian várom. A buszhoz minden elismerésem, nagyon tetszik :) Kár hogy a nógrád volános festéshez nem volt piros logó :( -
Dév92 #7743 nemeza tudsz addni linket a festéshez
-
Dév92 #7742 hali kinek kell natur 415 és 435 hang? vágni kell!
-
gabesz012 #7741 Nagyon jó a busz, de azért bőven lenne mit javítani. Pl. az ajtók hangja (eleve, miért nem az sd 200-asok levegős scriptjét használja?), a busz hangja (tudom, h már készül), az a hülye leszállásjelző hang is kiiktatható lenne, a csengő is megoldható normálisan, mármint, addig szóljon magától, míg nem csukódnak be az ajtók (ha jól tudom az egyik készülő 260-ason ezt is sikerült megoldani), minden ajtón szálljanak fel az utasok. Így hirtelen ennyi. -
#7740 Valakit érdekelt a 412-es festés:
Íme, többek között az is: -
generalGGabe #7739 köszönöm, megnéztem.
az a baj, hogy ahogy megnyitnám a "load" ablakot, nem is enged semmit betölteni. Tehát fel sem dobja az ablakot, hogy fájlt válasszak, egyből kiírja a hibaüzenetet. A kereszteződés egyébként "működik". Egy kereszteződés .sco fálját lemásoltam, és alkalmaztam az enyémre. A pályaépítőben ott van a kereszteződésem, rajta a másik kereszteződés útvonalaival. Minden a helyén van, a kereszteződés könyvtárban.
Azt tudom, hogy az épületet is az .sco könyvtárban szerkeszthetem. Csak az a bajom, hogy nem tudom, mi mit jelent. Erre még nem adtak ki SDK-t? -
Zoliikp #7738 A szerkesztőbe a sco fájl behívásával nyitod meg az adott o3d-t. Normál esetben.
Finnyás a szerkesztő, csak a "szabályos" könyvtárszerkezetben lévő fájlokat hajlandó megnyitni.
Sajnos, ettől nem lehet eltérni, ezért nézd meg, hogy vannak a Sceneryobjects mappában az elrendezések...
Ugyan ez vonatkozik az éjszakai beállításokra... -
generalGGabe #7737 Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
1.: csináltam épületeket. A gondom az vele, hogy ha nekimegyek, elpattog, mint egy focilabda. Hol tudom ezt állítani? Gondolom az .sco fájlon belül valahol. És az éjszakai világítást hogy tudom beállítani az épületen?
2.: Csináltam kereszteződést is. Pontosabban a 3D progival megcsináltam. Csak mikor megnyitom a szerkesztőt, és betölteném, ahogy a LOAD-ra kattintok, kiírja, hogy "fle datei nicht gefunden". Mi a búbánatot nem találhat?
Egy olyan tanácsot kaptam, hogy az omsin belül egy SDK könyvtárba másoljam be a cuccokat, de ott meg el sem indul.
A segítséget előre is köszönöm. -
Dév92 #7736 hali fiúk kb 1 óra mulva tudok küldeni natur 415 és 435 hangot ha kell! Meg kell vágni meg ilyenek tegnap este készűltek! -
#7735 Mit kellene még javítani? Az ajtórendszeren kívül. -
Apocalipto #7734 Remélem ki lesz adva egy Ikarus 415 v2 is a közeljövőben :) -
deutsch96 #7733 Megpróbálom így. -
Zoliikp #7732 Vizsgáld meg a Great-Grundorf 77 vonalát. Egybként minden ugyan az, mintha "sima" útvonalat készítenél. Egyedül a végállomásnál van probléma, hogy a leszállóhely neve más legyen - akár 1 karakterrel is -, mint az felszállóhely. -
Zoliikp #7731 Igen, én is tanakodtam rajta, de nincs mire:
Ráadásul olyan szögben tudnám elhelyezni, ha ráközelíted a kamerát a beíráshoz, nem sokat látni belőle, mit is csinálsz...
Már a tükörcserén is vaciláltam, de ez marad az egyik nehézsége. A másik a manuális váltó lesz, úgy hogy a kiadása után sok-sok reklamáció lesz... -
Haulin #7730 Lenne egy kérdésem. Ha menetrendet csinálok ugye lehet úgy a járat hogy az "A" pontból az "A" pontba érkezzen?(ahonnan indult) ha jól emlékszem lehet, de nem biztos azért tettem fel a kérdést. A válaszokat előre is köszi :) -
#7729 Azon gondolkoztam hogy nem lenne jobb fel tenni az IBIS-t a baloldalra mint a IK 415-ös buszban? Tudom, későn szólók már, de akkor talán nem lenne annyira modern a műszerfal, nem? De csak egy tipp. :) -
Zoliikp #7728 Ahhoz meg kellene egyezni a pályaépítő mesterekkel.
Amennyire észrevettem, ha több vonal végállomása van egy helyen, akkor nem tudsz egyértelmű táblát adni a busznak.
Pl.: Őrs Vezér tere
Ez így az összesre jó, viszont a hivatkozása tábla esetén egy tga fájl.
Ha ezt megváltoztatod, átírod, az összes járat azt fogja kapni.
Tehát valahogy sorszámozni kellene, és a vonalkészítésnél ezt figyelenbe venni, akkor vonalankénti tga-val lehet hivatkozni, amire már olyan számot, vagy állomást írsz, ami arra vonatkozik, és a másik vonal másik táblát használhat... -
#7727 A táblás megoldás majd komolyan érdekelne a 260-as miatt :) -
#7726 Köszi a válaszod úr!