63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
atty707 #8786 itt találsz kerítéseket:
https://skydrive.live.com/embedicon.aspx/omsi/objektumok/Keritesek/keritesek.zip?cid=c00b5d0e23e9f3b6&sc=documents -
zsilka péter #8785 Valaki tudna kerítés, betonkerítés vagy akármilyen kerítést objektumot linkelni? Köszi előre is! -
#8784 Így már működik, köszönöm :) -
Zoliikp #8783 Itt egy kis segítség az ajtó megmozdításához...
-
#8782 A pályák .hof fájljait másold át a Mercedes könyvtárába a MAN buszok könyvtárjából. Ezután lesz a menüben a pályához tartozó honállomás. -
#8781 Lenne egy olyan kérdésem, hogy felraktam az új Mercedes buszt, de egyik pályán se tudom működésre bírni az IBISt. Tudom, hogy ki kéne választani a honállomást, de mivan akkor ha nincs semmi a legördülő menüben? Így gyakorlatilag csak menni lehet a busszal de ugye utasok nincsenek. A route-ra mindig falsches route, ha ziel-t írok be akkor falsches ziel, akár grundorf akár spandau, mindegy. Ez a készítők hibája, hogy nincs ott semmi a menüben, vagy valahogy meg lehet oldani? -
#8780 Van a másik fórumon (GSMmedia) egy hozzászólás, vagy valami segítség ehhez? Mert ezt az ajtós dolgot nem nagyon értem. -
#8779 @CCV-520
Az egyik a rúd középpontja, a másik az ajtó és a rúd találkozása. Zárt állapotban mindkettő. Kicsit olvass utána a dolognak szvsz, mert úgy jobban lehet haladni, ha érted is mit miért csinálsz.
--
@bkvbusz: Ja. -
#8778 Az ajtónál a cfg-ben az 1. [newanim] tagnál azt a pozíciót kell megadni, ahol a zárt ajtó ajtómozgató karja csatlakozik az ajtóhoz? A másodiknál pedig a nyitott állapotnál ugyanezt?
A Deep Exploration-ben van arra valami megoldás, hogy a textúrák közül ne csak egyet mentsen el? Egy, vagy több material-nál is ezt csinálja. -
bkvbusz #8777 Majd ha úgy alakul az előző kérdésedet olvasd el újra, majd utána a választ. Amúgy hol írt olyat, hogy abbahagyta volna? -
#8776 Kár érte. :( És miért hagytad abba?? Pedig félig már kész van, miért nem fejezed be? :) -
#8775 Nincs értelme szerintem. Annyira nem jó még szvsz. -
#8774 Meg lehetne kapni azt a buszt amire csináltad a rendszámokat? Csak olyan béta verziónak. :) Vagy ezt nem lehet ki adni még annak sem? :) -
#8773 Most, hogy mondod, a háttérszínt is meg kell tudni változtatni (sárga rendszám), de ez is lehetséges.
---
A MAN-oknál nem tudom ki figyelte, de azonos típuson belül is vannak eltérések egyes (rend)számcsoportok között. Pl. Műbőr vagy plüss ülés, van-e keret a busz elején a MAN logó körül stb.
Ez a 260-asoknál is előjön: Melyik típusú Ikarus logó és típusjelzés van a buszon. Utóbbiból esetleg mindkettő. De teljesen csupasz is előfordul. -
#8772 A 260.06-ban benne van, hogy az első rendszámot a Regs_Ik260_BKV.org -ból veszi. Vagy a tesztből.
A hátsóval még vesződni kell. Elméletileg csak behivatkozod a szükséges fájlt (a megfelelő bejegyzéseket átmásolod a model.cfg-be és a .bus ba) és meglesz a szép első rendszámod. ;) Kell hozzá a magyar rendszámos font is. Ha nem lenne meg, írj rám.. ;)
Egy példa a MAN SL223 alfa változatából, ahol csak a szöveg layer van, a tábla nincs mögötte.- Kép -
De a még nem optimalizált verziónál készítettem egy képet EU-s rendszámmal.
- Kép - -
mk452001 #8771 Háát, ha a rendszámot a textúra tartalmazza, lehet, hogy nem olyan "extra" dolog, viszont egyszerűbb, és az esetleges átfestőknek sem kell szenvedniük pl.: egy Volánbuszos festésnél (mondjuk Volánék ezt a fajta 260-ast asszem nem is használták, de ez most csak egy példa volt).
...Szerény véleményem szerint -
#8770 Volna egy pofátlan kérdésem. :D Nincs kedve valakinek be fejeznie a Karosa B732-es béta verzióját? :D Mert akkor lenne még egy jó busz és elvileg annak Ikarus az alapja. Vagy ezt a Karosa B732-est át konvertálni az OMSI-ba? A választ előre is köszi :) -
Zoliikp #8769 Tettem egy ígéretet a modell készítőjének, VL67-nek, amit be akarok tartani.
Nem kívánok visszaélni a bizalmával, rengeteget segített a munkáival, észrevételeivel.
Ráadásul még béta állapotban sincs... -
Zoliikp #8768 Gondoltam rá, hogy lehessen rendszámot változtatni, méghozzá az indulásnál.
Nem jártam körbe a kérdést, csak ötlet szinten van meg.
Ha összefüggés van a kocsiszám, és a rendszám megjelenítése között, akkor készítenem kell olyan felületeket, -beleértve a rendszám táblákat is-, ahol láthatóvá lehet tenni...
Pl.:
az első ajtó felett, két oldalt a hátsó kerekek előtt, a sofőr fülkén, stb...
Ez majd elválik, még van egy-két "apróság", amin szöszmötölhetek... -
#8767 Gyakorlatilag lehet a gyárihoz is hasonló, ha kell, csak át kell helyezni erre a buszra. -
mk452001 #8766 Nagyon tetszik a műved, csak így tovább.
Arról érdeklődnék, hogy mennyire lesz könnyen átfesthető, illetve a sorszámozást, meg a rendszámot a textúra fogja tartalmazni, vagy olyasmi rendszerrel fog menni, mint a gyári buszoknál?
Ha nagyon tolakodó lennék, akkor elnézést kérek -
wulfy #8765 Nem akarsz kiadni egy bétaverziót a nyálcsorgató fanoknak? :) -
buszvezeto1 #8764 Sziasztok!
Valaki át tudná küldeni az Ikarus 280.49 modeljét?
Az email: [email protected]
Előre is köszi! -
VL67 #8763 Hát azt sajnos nem tudok, de képek alapján saccolt színeket mindjárt küldök. -
Zoliikp #8762 Ha valami színkódot tudnál adni, az jó lenne...
Már beraktam az összes ajtót, de finom hangolnom kell, mert egy picit "elmászott" az illesztés.
Ha már ajtó színét, akkor az oldalát, és tetejét is igazítom majd... -
VL67 #8761 Egy utolsó kérdés még; az ajtók színét is változtatod majd a jellegzetes BKV szürkére?
Aztán ezügyben már meg sem szólalok, csak várom, mikor indulhatok vele. ;) -
#8760 LIKE!!!!:D -
Zoliikp #8759 Az első ajtót javítottam:
Ja, és a felső tolóablakok is bekerültek, mindkét oldalon 4, illetve a sofőré mozgatható.... -
Zoliikp #8758 Azért nem láttad, mert nem volt rajta...
De ezt is csak most vettem észre, hogy jelzésedre összehasonlítottam a régit, azzal, amit átküldtél...
Folytatódik a generál.
-
VL67 #8757 Az alsó és felső gumi szigetelők is rendben vannak (?), mert nem látom a képen őket. -
Zoliikp #8756 Egy-két finomítás biztos szükséges lesz, de jelenleg a gyári Spandaun, a vasútállomásnál nem ment 12 FSP alá belső nézetben... -
#8755 üdv Zoltán úr ! egyetlen kérdésem volna csak ami igazából nagyon izgat , de nagyon . Ha majd leszel és megtennéd hogy válaszolsz akkor kérlek áruld el nekem akár privibe is jó hogy a busz fút e rendesen. Csak ennyit szeretnék tudni és nyugodtan alszok. Mert ha igen akkor fölösleges itt bűvészkedjek holmi féltégla megoldásokkal. Szóval ha tudom hogy egyenesen kéri az omsi a buszt simán megvannak mind a ketten a busz i smeg az Omzi is akkor nem is csinálok buszt de ezt a fajtát tovább nem inkább egy normálisat. szőrnyű ez így. De lehet csak ma van rajtam ez az érzés holnap ha felkelek már meglátom benne a hüdejóóót :)))) Na üdv! szép napot. -
#8754 ja-jaaa jó lett a lépcső -
bkvbusz #8753 az msn zoliikp-ra értendő! -
bkvbusz #8752 Ha tudsz gyere fel msn-re.
Megvan a Déli Pu modellje, de az 3ds fájl kiterjesztésben van, amit az sco creator nem ismer. Ezt át kéne alakítani valahogy o3d-be. Ebben ki tudna segíteni? -
Zoliikp #8751 Nekem is tetszik.
Sikerült is beépíteni:
-
#8750 Állat ez a lépcső! -
#8749 Közben megoldódott a gond !
Köszönöm a segítséget!
Ha az OVKV elindul majd akkor ha időm engedi megyek vezetni én is! -
#8748 Ezzel az a baj hogy mind be van rakva és azon felül kéri... -
Zoliikp #8747 Annyira lekötött az ajtó, és a textúra, hogy csak most vettem észre a kapaszkodót.
Csere rendel...