63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• dgufoplast
    Hát ami eddig nem volt jó azon párdolgot helyre raktam meg csináltam pl: fűtés világítás meg illyes mi de még a Ikarus 415.14 hez nem nyúltam hozzá
    de rajta vagyok azon is
  • alexander1993
    Milyen módosítások lesznek a javításban?
  • dgufoplast
    Javítást készítem igen de nem akarom el sietni a dolgot de készül meg én a köd lámpát a simához kötöttem hozzá nem a reflektor hoz
  • mk452001
    DGUFOPLAST: anno láttam a videót a készülő 415 javításról, nagyon tetszik, csak így tovább

Nem akarok beleszólni a dologba, csak megkérdezném, hogy azt nem lehetne valahogy megoldani, hogy a ködlámpák csak a reflektor bekapcsolásakor világítsanak, vagy esetleg ködlámpa üzemmód esetén világítsanak?
    Nem kívánom, hogy miattam átvariáld a fél buszt, csak tudni akartam, hogy lehetséges-e.
    Előre köszi
  • zsilka péter
    Amúgy azt hogy lehet kivitelezni, hogy az AI busz a végállomásokon megvárja az indulási időt és ne csak ész nélkül menjen körbe-körbe a pályán? Mert a 76-os járatnál a Grundorfon ez megvan alapból, de amit készítettem 77-es járatot azon sehogy sem tudom ezt elérni pedig mindent ugyan úgy csináltam ahogy a 76-osnál van illetve az SDK Manual sem ír semmit. Szerintetek mit csináltam rosszul? Köszi előre is.
  • sza5678
    Itt megtalálható 2 balos pálya (DURHAM és SUNDERLAND).
  • Ikarusfan
    Asszem van valami más pálya is, de most meg nem mondom, mi a neve...
  • leony
    Azt néztem de nekem nem tetszik...
  • Ikarusfan
    A letöltésénél kapásból ott van a balos Grundorf.
  • leony
    Sziasztok! Tudnátok a Enviro 500-hoz valamiféle balos pálya linket küldeni? Nagyon megköszönném
  • Zoliikp
    Már régebben is akartam kérdezni, a kapcsolódási pontról.
    Ez akkor merült fel, amikor az első tengelyt rosszul adtam meg, és úgy fordult a kerék, mintha csuklós tag lett volna...
    A tengelyek száma nincs korlátozva az alkotók szerint, csak a csuklós busz csriptjét "felejtették" el...
    Elgondolkodva, ha nem keréknek, hanem más o3d objektnek adtam volna tengely mozgást, szerintem simán elfordult volna...
  • dgufoplast
    Össze kapcsoltam két járművet mit a vonatnál de nem lett valami tökéletes mert nem jó úgy a dolog azé mert oda Scriptet kéne ki fejleszteni hogy jó legyen de most a 280 porosodik csak majd még próbál kozom vele hát ha össze jön a dolog de addig pihen
  • halaszfi
    DGufoplast a kérdésem az lenne hogyan oldottad meg a csukló részét a
    280-asodnak?
  • halaszfi
    A villamosmegálló kellene :-)
  • zsilka péter
    Köszi megnézem.
  • Zoliikp
    A hogyanra nem tudok választ adni, de itt van a javítása az alap Berlinnek:
    http://omsi-hungary.bplaced.net/downloads.php

Ha megvizsgálod, valószínűleg meg tudod oldani a problémát....
  • zsilka péter
    És olyat, hogy kell? :-)
  • Zoliikp
    Szinte az első hibák között lett ez is felfedve.
    Ha jól emlékszem, akkor kell az utolsó kör után egy garázsba menőt is adni, sőt, az elején -reggel-, egy garázsból indulót is.
    Az, hogy megáll-e ki-beállás közben, az a Te belátásodra van bízva...
  • gabcsibkv
    Sziasztok !
    Menetrendet sikerült beletenni a játékba, próbaképpen AI lefutott szépen,de a menetrend végeztével uccsó után nem ment garba hanem bejegyezte magának a másnapi kezdő időpontot és ment ugyanúgy tovább körbe-körbe. Mit csináltam rosszul? Kép:
    http://img31.imageshack.us/img31/4677/nemmegygarba.jpg

Előre is köszönönm a segítséget.
    Gábor
  • gumikacsa
    Ez nemzetközi színskála kódja
    Én is vadászom már elég régen a mátrás színek RAL kódját. Mindeddig hiába
  • Ikarusfan
    Ez mégis milyen színkódolás egyébként?
  • zsilka péter
    Újabb problémába ütköztem. Most már csak a forgalom lenne hátra, de valami nem stimmel. Két járat van a pályán. 76 és 77. A 77-est csináltam én a másik alap. A 77-es látszólag jól megy, bár nem tartja be a menetrendet. A 76-ossal nem stimmel valami. Ugyan is amikor megérkezik Krankenhaus felől akkor az kijelzőit nem "teszi át" E.Krankenhausra és elkezd körbe körbe menni majd elkezd egyenesen menni ki a világból. Mind a két járat úgy néz ki, hogy "óra" 7, 37-kor van indulás Bauernhof-ről ( mind a két járat onnan indul és az a végállomás is ) és "óra" 22, 52-kor van indulása mind a két járatnak a végállomásról. Egyik Krankenhaus-ról ( 76-os ) a másiknak pedig a saját végállomásáról ( 77 ). Illetve egyik járaton sincsenek utasok. 77-esre Bauernhof-on néha felszáll valaki, de annyi a max. Pedig amikor én vagyok csak a pályán akkor mindig vannak utasok. Illetve azt hogy lehet még megoldani, hogy amikor én a 77-est viszem akkor egy busz legyen a 76-oson is, illetve ugyan ez fordítva? Tehát minden járaton legyen 1-1 busz. Egyikkel én a másik pedig AI. Köszi előre is!
  • Ikarusfan
    ZF sebességváltó mód.
  • biliard10
    MEG tudhatnám hogy mi ez???
  • zsilka péter
    Megoldva.
  • zsilka péter
    Olyan problémám lenne, hogy a Grundorf pályára csináltam egy új járatot és a játék nem látja. Megcsináltam a járatszámot, megállókat betettem, útvonalat megcsináltam, menetrendet is megcsináltam, de semmi. A játékban a viszonylatszám látszik, de a "Tour" üres. Nem tudom kiválasztani az 1-es vagy 2-es Tour-t. Mi lehet a gond szerintetek?
  • atis0418
    Szerintem az RC6 a legjobb. A többibe már nekem nem jönnek be a hangok és a kocsik viselkedése.
  • Apocalipto
    ZF mod már RC9-nél tart :)
  • gege97
    Sziasztok!Hűűű de rég voltam már itt!:DD
    Vannak azóta új buszok,pályák?:)
  • bkvbusz
    az épületegyüttest 1:1 arányban kéne megcsinálni, mint egy objekt. talán nem is terhelné le annyira az OMSI-t, nálam meg menne majd a Móriczra.
    Valaki csinálja meg ezeket, ezekből nagyon sokat tudnánk nyerni.
    Viszont valahogy kéz alatt kéne az embereknek a kész cuccokat elküldeni, mert egyből az OMSI.cz-n lenne.
  • Penge88
    SZerintem már ez így elég is, hogy békésen menjen a menetrendje alapján. Ez így már sokat dobna az élményen, ha pl. egy villamossínes utat keresztezvén figyelni arra, hogy jön-e villinger. :)
  • Ikarusfan
    Csak mert amikor beültem egyszer beültem, akkor tudtam a motor fordulatszámát szabályozni a gázpedállal és a fékpedált nyomkodva hallatszott a fék is, ahogy kienged. De ezek szerint ezzel nem mentem sokra. :)
  • Routeres
    Ez egyszerű: Sehogy. A vonatnak megírod a menetrendjét, és békésen megyeget pályáján.
    Rákattintva "bele tudsz ülni", de ennyi.
    Azt ne felejtsük el, hogy ez busz szim, nem vonat. :)
  • Ikarusfan
    Jól néz ki! És akkor felteszem még egyszer a múltkori kérdésem; hogyan lehet, pontosabban lehet-e kormánnyal vezetni vonatot? (értelem szerűen a pedálra gondolok)
  • Routeres
    Halihó mindenki!

Kis vizuális helyzetjelentés a magyar pályákra szánt kötöttpályás járműről:
    G.Gabe jól halad
  • mk452001
    Ezt egy HÉV-ek festési "kézikönyvében" találtam, talán a buszokhoz is aktuális: "A RAL 7040 szürke festéket alumínium ajtók újrafestésénél..."
  • gabesz012
    Elvileg a RAL7035 a bkv-s szürke.
  • IkarusV134
    Jut eszembe.
    Van egy halom pályaelemem. rengeteg pesti épület, emellett hidak stb. Igazából villamospályához készült TS-be de ezek között közúti dolgok is vannak ám.

gellért téri megállóra hajazó megálló
    Móricz Zs. körtéri épületegyüttes
    híd1
    híd2
    híd2a
    híd3
  • szabii98
    BKVFan:
    hogy haladsz a MAN-al?:)

• zsilka péter
    Köszi!