63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Ikarusfan
    Meg fogod csinálni rendesen a hangokat, vagy marad a MAN? (Remélem előbbi)

Amúgy kapcsolódik ehhez, de egy 556-nak is ilyesmi hangja van?

• AdaKiller
    grt a teljes teamnek!!!:)
  • Zoliikp
    Nem ékeskedem mások tollával:
    A script Nemeza, és IkarusV134 érdeme, és Neutralnak is jár az elismerés a modellért.
    Reményeim szerint mindenkit sikerül hiánytalanul felsorolnom a busz adatlapján...
  • zorba3333
    Egész realisztikusra sikerült az ajtók mozgását beállítanod, gratulálok.

Működő csengő, animált, és világító ajtóvezérlő gombok....nagyon biztató :D

A típusválasztást, továbbá az aprólékos, és részletgazdag kialakításokat is figyelembe véve (előző videókat, képeket is beleértve) igazi kuriózum lesz ez a modell, ha elkészül. :)

• ccv520
    Régebben írtátok, hogy "elfárad" az Omsi, és én is írtam, hogy berlini pálya egyik napról a másikra 10 FPS-el ment. Ma rájöttem, hogy mi okozza, gondolom leírom hátha hasznos lesz valakinek. :)

1. Az Omsi mappájában van egy logfile.txt file. Nálam ennek a mérete 107 MB volt. Töröld ki, és hozz létre egy üres logfile.txt-t. Ez is megemelte nálam az FPS-t.

2. Átneveztem a MAN buszok mappáját, hogy azok legyenek előbb. Az viszont eszembe se jutott, hogy a maps\_térképneve_\ailists.cfg fileban is átírjam az AI buszok elérési útját. Ez helyrehozta a berlini pályát is, már 30 FPS-el megy.

--- ---

Nem gondoltam volna, hogy kevesebb az FPS ha nem megy az AI... fordítva lenne logikus szerintem.
  • Zoliikp
    Egy nyűglődés utáni ajtó próba:
    http://www.youtube.com/watch?v=YCzV0JlB04w
  • zorba3333
    Az ajtók az eredeti billentyűkiosztás
    (Num /, illetve Num *) szerint nyithatóak az ajtófék bekapcsolása (Num -) után.

Az ajtókat a műszerfalon lévő ajtónyitó gombokra kattintva is tudod nyitni / zárni.

Működik az ablaktörlő (W), ablakmosó (Ctrl+W),fűtés, utastér világítás (8 vagy 9 nem emlékszem pontosan), tompított (L), helyzetjelző (Shift + L) reflektor(F), irányjelzők (Num7, Num9)

Egyébként az egyes funkciók működtetéséhez bármilyen billentyűt, vagy billentyű kombinációt hozzá tudsz rendelni a modellhez, csak a hivatkozást kell átírnod.

A második, és egyben egyszerűbb lehetőség, ha megadsz egy számodra megfelelő billentyűt a Opció / Billentyűzet menüpont alatt.

A készítő külön kihangsúlyozta, hogy beta állapotú a modell.
    Egyébként abban egyetértünk, hogy nem 90% a készültségi állapot, de azt azért el kell ismerni, hogy szépen alakul.

Szubjektív véleményem:
    Kompromisszumokkal, de egyben van a kasztni (kivétel a hátsó lámpa, és környéke), és az utastér. A gombok, és egyéb funkciók scriptjének hiánya, és a műszerek hiányossága betudható a beta állapotnak, ezért ezt nem lehet / illik felróni, mint hiányosságot.

Sokszor lehet olvasni, hogy gyenge minőség. Persze, hogy alacsonyabb minőségű, mint a gyári buszok, hiszen a fórumokon sokszor lehet olvasni, hogy a túlzott kidolgozottság miatt nem, vagy csak akadva használhatóak egyes magas(abb) polygon számmal készült, vagy részletesebben textúrázott modellek.
    El kell dönteni, hogy szép, részletes modell kell, vagy kompromisszumok árán, de inkább játszható buszok készüljenek.

A fizikán van még mit állítani, és persze a design is csiszolható még, de
    a késznek mondott, és kiadott FBW 549, az első szériás, illetve még az első frissítésen is átesett MB O405N2 (kivétel az utolsó kiadás), továbbá a leállított, de két frissítésen is átesett Karosa B732 típusokhoz képest bőven játszható állapotban van már így is.
    Persze ahogy írtam is, ez csak az én abszolút szubjektív véleményem. :)

• mimo0612
    Nekem működik mindenhogy
  • leony
    Mondjuk az,hogy nem lehet kinyitni a gombok segítségével, a többi gombról már ne is beszéljünk, mert azok sem működnek ,szerintem ez nem "90%-os".
  • mimo0612
    Mi a gondotok az ajtóval?
  • matesz19
    Jó ez a Volvó busz csak ha már meg csinálták az ablak törlőt, index, fényszóró, stb. akkor az ajtókat sem ártott volna.... nah de mind1.
  • ekepista
    sziasztok lene kis segítségre szükségem avolvó busznak hogy kell kinyit az ajtaját
  • Zoliikp
    Általában nehéz a kerékcsere...
    Azt a kereket, amit be szeretnél tenni, a model bus fájljában található tengelyekre kell pozíciónálni.
    Majd konvertálni, és a cfg fájlban átírni, ha más néven van.
  • ozimak
    Pl.:
  • sipi37
    Szép napot mindenkinek!
    Megszeretném kérdezni,hogy kereket hogyan lehet cserélni a buszon? Válaszokat előre is köszönöm!:D
  • maxi1987
    Köszönöm szépen
  • dgufoplast
    A mappákon belül van 2 darab SD mappa és 2 közül valamelyiket be másolod annyi a 2 között az eltérés hogy az egyikbe benne van a csukló is a másikba nincsen és ide másold valamelyik SD mappát C:\Program Files\m-r-software\Omsi\Vehicles és működik
  • maxi1987
    Elnézést kérek a hsz nyers fogalmazása miatt, de tegnap késő este jutottam csak sajnos ide a fórumra és lázas izgalomban szedtem csak le de már nem bírtam működésre bírni a járművet!Semmi hibát nem ír ki mert egyáltalán meg sem jeleni a járművek listájában.Ezért kérnék egy kis segítséget hogy mit hova másoljak.bemásoltam a mappát a járművekhez de csak akkor ír ki hibát ha a MAN típusú buszt választanék , az Ikarus típusoknál meg nincs semmi a 415-ön és a 260-on kívül!
  • Haulin
    Ez kinek szólt? (jólenne a válaszgombot használni néha) maxi1987: Nincs valami olvass el a berakásáról? És hogy nem sikerül nem jeleníti meg, vagy hibát ír rá ?
  • maxi1987
    Sziasztok.
    Valaki lenne olyan szíves és leírná hogyan tudom berakni a játékba a béta Ikarus 280-ast?Nem sikerül sehogy sem.Előre is köszönöm
  • matesz19
    Köszönöm a válasz. :)
  • bkvbusz
    Nem akarok beleszólni, de nehezedre esne, ha nem adogatnád ki azt amit én már kb fél évvel ezelőtt kiadtam? Ahogy látom csak a Praga váltó scriptjét tetted bele.
  • Haulin
    Nyugalom. BÉTA, de a kérdésed jogos, hiszen egy buszt ami még félig sincs kész szinte, nem kéne kiadni.
  • omsifan
    A . billentyűvel.
  • matesz19
    Sziasztok, van valakinek ötlete hogy a billentyűzeten hogy tudom ki oldani a Volvonál a kézi féket hogy el is tudjak vele indulni?? mert kart vagy kapcsolót nem találtam ami ki oldaná.... ha meg nincs ilyen akkor meg mi a f*sznak lett még ki adva ha ennyire béta hogy még semmit nem tud csinálni???
  • BkvFan
    Sziasztok a Bkv festéshez Ikarus260 hang is jár :) (csakis kizárólag kormányon tesztelve!!)
    LETÖLTÉS
  • Erlau Trans #9794
    Ok.
  • dgufoplast
    Én konvertálom de azzal nincsen semmi gond itt a csukló részel van a probléma meg a hátsó ajtókkal meg sorolhatnám de inkább nem és még erre nincsen meg oldás addig pihen mert próbálkoztam elég sok mindennel de nem jött össze a dolog meg ne felejtsük el hogy maguk a készítők se jöttek rá a dologra vagy nem úgy csinálták direkt vagy nem tudom meg nem is biztos hogy meg valósítható a dolog mert a hoz át kéne programozni a játékot én meg sajna a hoz nem értek de majd a készítők ki találnak valamit és akkor ha terveznek csuklós buszokat akkor meg lehet valósítani a dolgot de addig nem nagyon max ha van olyan aki ért hozzá és meg csinálja de az elég idő igényes munka
  • feca3339
    Üdv!
    Tudom már kérdeztem az ikarus 250-es után (http://www.youtube.com/watch?v=rVMze_w0WSQ&feature=related ) és kaptam is választ hogy a készítő másik busznak fogott neki.
    Ha lenne rá mód,vagy lehetőség és még a készítőnek meg van ez a "félkész" busz, én elkérhetném? Mert nekem így is nagyon tetszik szívesen elvezetgetném szerintem (az én szempontomból nézve) így is már 100%-os a busz :)
    Kérem ne vegye a készítő tolakodásnak, csak nagyon tetszik a busz és nagyon szívesen vezetgetném.

Tisztelettel:
    feca3339
  • kem001
    Milyen hang módra gondolsz?
  • leony
    Tudnátok Volvo 7700-as hang modhoz linket adni? Előre is köszi.
  • kem001
    dgufoplast konvertálja tudtommal. Javítsatok ki, ha tévedek
  • alexander1993
    Ki(k) a készítő és hol találom?
  • kem001
    Készítőt kellene erről kérdezned inkább, ezt ő tudja
  • alexander1993
    Nem lehetne azt, hogy a szükséges animálásokat, scripteket előbb megcsinálják és kiadják úgy, és aztán foglalkozzanak a csuklóval?
  • kem001
    Állítólag a csukló része kérdéses a busznak, ezért szünetel a projekt
  • alexander1993
    Most próbáltam ki az Ikarus 280-ast. Nem tudná valaki befejezni, mert szerintem sokaknak tetszene a befejezett busz.
  • halaszfi
    nézzétek meg
  • Zoliikp
    Nem tudom, mennyire megy az angol, vagy a német, de figyelmedbe ajánlom az SDK-t, melyben pdf állományban szerepel az AI jármű hozzáadása is.
    Őszintén megmondom, hogy jómagam nem próbáltam ki, csak a fórum(ok)on gyakorta lehet ilyen kérdéssel találkozni.
    A német honlapon való nézelődés is sokat segíthet... Ott konkrét fájlokkal is lehet találkozni...
    De ha teszel fel képeket, talán meg tudjuk mondani, mi a baj....
  • dgufoplast
    Ott van az csak a fő oldalon egy kicsit lefele kell menni és itt :Téma: Addon buszok:Ikarus 415.04 v1.1 és a 8-ik a sorba lefele és meg van