63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• generalGGabe
    LMG123
    Ez a lengyel Ikarus?
  • TheSosy
    Hello!Tudnátok dobni egy linket a Volvo 7700 bétához?,mart amit letöltöttem semeik se jó,mert mikor kibontom,azt irja:a fájl sérült.Szóval egy műkodő linket lecci! thx
  • LMG123
    Ikarus 260 BKV & Borsod Volán festés

http://www.sendspace.com/file/sql2gx

http://www.sendspace.com/file/ofj8t5
  • IkarusV134
    én most is töröm. Az Ikarus kormány megvan, csak én áttételesen szeretném megoldani, hogy annyit forogjon amit a valóságban. Egyelőre anyagi keret híjján nem fogtam még bele, de maxban már elkezdtem tervezni az asztalt is. Majd egy PC kormányt kell kerítenem.
  • fuszhi
    Üdv én is régen valami ilyen megoldáson "törtem" a fejem. Nézzétek csak.
  • tesoh
    Köszi, sikerült.:)
  • feca3339
    Üdv!
    Ennél a javított ikarusnál meg lehet valahogy oldani hogy az ikarus hangokat használja?
    Próbálkoztam vele (átirtam arra az elérési utat) de nem lett jó mert akkor meg semmi hangja nincs a busznak..
  • alexander1993
    Oké. Sok sikert.
  • Zoliikp
    Tervezem a megoldását...
  • Zoliikp
    Ilyen kérdésre milyen választ vársz?
    A modell cfg-jében kell(ene) lennie...

----
    tesoh:

A Bad-Kinzau-nak 2 verziója létezik:
    az első már nem élvez nagy népszerűséget;
    a második viszont fejlettebb, és nem másolós, hanem telepítős. Ráadásul az előbbi verziót el kell távolítani...
  • alexander1993
    Egyébként meg lesz csinálva az is, hogy ne csak textúra legyen a rendszám?
  • tesoh
    Bocsi a duplázásért.
    Javítás: *ezt
    Ilyenkor mit tegyek?
  • tesoh
    Sziasztok! Bemásoltam a Bad Kinzaut és mikor indítanám et a hibát kapom: Link
  • alexander1993
    Milyen cfg fájlban?
  • Zoliikp
    Egyenlőre csak az első rendszámot lehet kiváltani, hogy ne textúra legyen.
    Illetve a hátsót akkor, ha az is olyan, mint az első.

A számok pozícióját nem, színét viszont a cfg-fájlban, a Text-Textura szekcióban lévő Wagennummer alatt lehet változtatni.
  • alexander1993
    Hogyan tudnám beállítani a legújabb Ikarus 260-ban, hogy a rendszám ne csak textúra legyen valamint a számok pozícióját és színét?
    Előre is köszi.
  • Erlau Trans #9884
    Király, köszi :)
  • zorba3333
    Igen, igazad van!
    És is ismerem az általad említett, gyönyörűen felújított BKV-s IK 180-as kocsit.

Valóban külön sorban vannak a visszajelzők, de az is visszajelez, annak ellenére, hogy "tömör" ajtóvezérlő gombokkal van szerelve.

A lényeg a visszajelzésen van.
    Azoknál a későbbi típusoknál, ahol már nem volt külön visszajelző lámpasor, ott az osztott működésű (világítós)egyállású nyomógombot alkalmazták.

Ebben persze a költségcsökkentés, a kevesebb hibalehetőség, jobb áttekinthetőség, valamint az egyszerűbb karbantartás is szerepet játszott, de ez most nem lényeg.
  • atty707
    Az Ikarus 180 (GA-96-00)-nak mégis tömör nyitó- és záró nyomógombjai vannak. A gombsor felett van 2 visszajelző sor az ajtók állapotáról.
  • Ikarusfan
    Jó, rendben van, csak ránézésre én mindig azt hittem, hogy nem világítottak.
  • zorba3333
    Az általad említett "tömör" (egyállású nyomógomb) ajtóvezérlő gombok gyárilag világítással voltak szerelve.
    Alakjukat kivéve semmiben nem különböztek a 200-as sorozatnál alkalmazott négyszög alakú, modernebb változatú kapcsolóktól.

A zöld az adott ajtónál jelzett leszállási szándék visszajelzéseként világított, míg a piros az ajtó nyitott állapotát jelezte vissza akár csak a "ma" is használatos négyszög alakú társai.

A vezérlőgombok világításának, vagy egyéb módon történő jelzésének (hang, több lépcsős zárásmechanizmus stb) egyébként biztonságtechnikai előírások miatt kellett / kell a mai napig is így lennie, de ez egy másik történet.
  • atty707
    A szentendrei BKV műzeumban található Ikarus 556-on ilyen világító nyomógombok voltak.
  • Ikarusfan
    Én úgy értem, az igaziban nem tömör, nem áttetsző gombok voltak?
  • Zoliikp
    Már jeleztem, hogy "hozott anyagból" dolgozom...
    A modell készítője, Neutral így készítette, ezért ilyen. Lehetne picit áttetszőbb, de akkor a körülötte lévő objektumokat kellene megváltoztatni, érzékennyé tenni, hogy melyik irányból, milyennek lásd. Erre nem vállalkozom, főleg, hogy tudvalevő az Omsi beállíthatósága...
  • Ikarusfan
    Jól néz ki, de azok nem tömör gombok voltak (-> nem világítottak)? Vagy csak a jobb ajtóállapot visszajelzés miatt csináltad meg így?
  • Zoliikp
    Itt találtam olyan helyet, amelynél nem zsúfolt, mégis egy apró mozgással látható...
  • matesz19
    Jó lett, látom sikerült megoldanod az IBIS-nek a helyét. :)
  • Zoliikp
    Sikerült finomítanom a nyomógombokat:
    http://www.youtube.com/watch?v=-M0AHafYBTk
  • ozimak
  • matesz19
    Nagyon király ez az új 260-as, próbáljátok ki, mert megéri!! Csak egyet nem értek, hogy ha be írtam mindent az IBIS-be és elfogadta, ki is ír mindent a táblára, akkor miért nem szál fel senki a buszra mikor tömve van a buszmegálló?? (Grundorf: 76-os járat)
  • maxi1987
    Akkor töröljük a régit és ezt másoljuk be, ha jól értettem!Köszönjük szépen!
  • atty707
    örülök. jó játékot!
  • zorba3333
    Köszönjük!
    Kifogástalanul működik :)
  • atty707
    A következő helyen érhetitek el a teljes Ikarus260 mappámat. (Nálam)működik az automata/manuális ráncajtós, automata bolygó ajtós, valamint ránc- és bolygó ajtós Prága váltós modell.

https://skydrive.live.com/embed?cid=C00B5D0E23E9F3B6&resid=C00B5D0E23E9F3B6%21303&authkey=ADQgpinfz0IPH1U
  • kem001
    Átlátszó napellenző, váltógombok az automata váltósnál, illetve az utasok normálisan szálnak fel az első ajtón
  • atty707
    működő csengő, mindkét első ajtó nyílik, az utasok nem a busz "alatt" közlekednek
  • ccv520
    A ráncajtón kívül van valami újdonság az új Ikarusban?
  • maxi1987
    Nagyon megköszönnénk.Tisztelettel
  • atty707
    Annyit tudok segíteni, hogy felrakom a teljes Ikarus 260 mappámat becsomagolva.
    Már megcsináltam a Prága váltót is mind a két típushoz.
  • Zoliikp
    Azt nem tudom, hogy a többiek mit csináltak, de a bus-fájlban lévő hivatkozásokat, valamint a motor- és váltóhivatkozást is átjavítva, minden gond nélkül működik.

Gondolom nem újdonság, hogy a manuális váltó, nem dolgozik az autómata scriptjével...

Aki pedig olyan butuska volt, hogy egyszerűen bemásolta az újat a régire, az most törölheti az egészet, mert a kiegészítő fájlokban van eltérés, de másolásnál nem biztos, hogy felülírásra került...