63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
generalGGabe #9900 LMG123
Ez a lengyel Ikarus? -
#9899 Hello!Tudnátok dobni egy linket a Volvo 7700 bétához?,mart amit letöltöttem semeik se jó,mert mikor kibontom,azt irja:a fájl sérült.Szóval egy műkodő linket lecci! thx -
#9898 Ikarus 260 BKV & Borsod Volán festés
http://www.sendspace.com/file/sql2gx
http://www.sendspace.com/file/ofj8t5 -
IkarusV134 #9897 én most is töröm. Az Ikarus kormány megvan, csak én áttételesen szeretném megoldani, hogy annyit forogjon amit a valóságban. Egyelőre anyagi keret híjján nem fogtam még bele, de maxban már elkezdtem tervezni az asztalt is. Majd egy PC kormányt kell kerítenem. -
#9896 Üdv én is régen valami ilyen megoldáson "törtem" a fejem. Nézzétek csak. -
#9895 Köszi, sikerült.:) -
feca3339 #9894 Üdv!
Ennél a javított ikarusnál meg lehet valahogy oldani hogy az ikarus hangokat használja?
Próbálkoztam vele (átirtam arra az elérési utat) de nem lett jó mert akkor meg semmi hangja nincs a busznak..
-
alexander1993 #9893 Oké. Sok sikert. -
Zoliikp #9892 Tervezem a megoldását... -
Zoliikp #9891 Ilyen kérdésre milyen választ vársz?
A modell cfg-jében kell(ene) lennie...
----
tesoh:
A Bad-Kinzau-nak 2 verziója létezik:
az első már nem élvez nagy népszerűséget;
a második viszont fejlettebb, és nem másolós, hanem telepítős. Ráadásul az előbbi verziót el kell távolítani...
-
alexander1993 #9890 Egyébként meg lesz csinálva az is, hogy ne csak textúra legyen a rendszám? -
#9889 Bocsi a duplázásért.
Javítás: *ezt
Ilyenkor mit tegyek? -
#9888 Sziasztok! Bemásoltam a Bad Kinzaut és mikor indítanám et a hibát kapom: Link -
alexander1993 #9887 Milyen cfg fájlban? -
Zoliikp #9886 Egyenlőre csak az első rendszámot lehet kiváltani, hogy ne textúra legyen.
Illetve a hátsót akkor, ha az is olyan, mint az első.
A számok pozícióját nem, színét viszont a cfg-fájlban, a Text-Textura szekcióban lévő Wagennummer alatt lehet változtatni.
-
alexander1993 #9885 Hogyan tudnám beállítani a legújabb Ikarus 260-ban, hogy a rendszám ne csak textúra legyen valamint a számok pozícióját és színét?
Előre is köszi. -
#9884 Király, köszi :) -
zorba3333 #9883 Igen, igazad van!
És is ismerem az általad említett, gyönyörűen felújított BKV-s IK 180-as kocsit.
Valóban külön sorban vannak a visszajelzők, de az is visszajelez, annak ellenére, hogy "tömör" ajtóvezérlő gombokkal van szerelve.
A lényeg a visszajelzésen van.
Azoknál a későbbi típusoknál, ahol már nem volt külön visszajelző lámpasor, ott az osztott működésű (világítós)egyállású nyomógombot alkalmazták.
Ebben persze a költségcsökkentés, a kevesebb hibalehetőség, jobb áttekinthetőség, valamint az egyszerűbb karbantartás is szerepet játszott, de ez most nem lényeg.
-
atty707 #9882 Az Ikarus 180 (GA-96-00)-nak mégis tömör nyitó- és záró nyomógombjai vannak. A gombsor felett van 2 visszajelző sor az ajtók állapotáról. -
#9881 Jó, rendben van, csak ránézésre én mindig azt hittem, hogy nem világítottak. -
zorba3333 #9880 Az általad említett "tömör" (egyállású nyomógomb) ajtóvezérlő gombok gyárilag világítással voltak szerelve.
Alakjukat kivéve semmiben nem különböztek a 200-as sorozatnál alkalmazott négyszög alakú, modernebb változatú kapcsolóktól.
A zöld az adott ajtónál jelzett leszállási szándék visszajelzéseként világított, míg a piros az ajtó nyitott állapotát jelezte vissza akár csak a "ma" is használatos négyszög alakú társai.
A vezérlőgombok világításának, vagy egyéb módon történő jelzésének (hang, több lépcsős zárásmechanizmus stb) egyébként biztonságtechnikai előírások miatt kellett / kell a mai napig is így lennie, de ez egy másik történet. -
atty707 #9879 A szentendrei BKV műzeumban található Ikarus 556-on ilyen világító nyomógombok voltak. -
#9878 Én úgy értem, az igaziban nem tömör, nem áttetsző gombok voltak? -
Zoliikp #9877 Már jeleztem, hogy "hozott anyagból" dolgozom...
A modell készítője, Neutral így készítette, ezért ilyen. Lehetne picit áttetszőbb, de akkor a körülötte lévő objektumokat kellene megváltoztatni, érzékennyé tenni, hogy melyik irányból, milyennek lásd. Erre nem vállalkozom, főleg, hogy tudvalevő az Omsi beállíthatósága... -
#9876 Jól néz ki, de azok nem tömör gombok voltak (-> nem világítottak)? Vagy csak a jobb ajtóállapot visszajelzés miatt csináltad meg így? -
Zoliikp #9875 Itt találtam olyan helyet, amelynél nem zsúfolt, mégis egy apró mozgással látható... -
#9874 Jó lett, látom sikerült megoldanod az IBIS-nek a helyét. :) -
Zoliikp #9873 Sikerült finomítanom a nyomógombokat:
http://www.youtube.com/watch?v=-M0AHafYBTk
-
#9872 -
#9871 Nagyon király ez az új 260-as, próbáljátok ki, mert megéri!! Csak egyet nem értek, hogy ha be írtam mindent az IBIS-be és elfogadta, ki is ír mindent a táblára, akkor miért nem szál fel senki a buszra mikor tömve van a buszmegálló?? (Grundorf: 76-os járat) -
maxi1987 #9870 Akkor töröljük a régit és ezt másoljuk be, ha jól értettem!Köszönjük szépen! -
atty707 #9869 örülök. jó játékot! -
zorba3333 #9868 Köszönjük!
Kifogástalanul működik :) -
atty707 #9867 A következő helyen érhetitek el a teljes Ikarus260 mappámat. (Nálam)működik az automata/manuális ráncajtós, automata bolygó ajtós, valamint ránc- és bolygó ajtós Prága váltós modell.
https://skydrive.live.com/embed?cid=C00B5D0E23E9F3B6&resid=C00B5D0E23E9F3B6%21303&authkey=ADQgpinfz0IPH1U -
#9866 Átlátszó napellenző, váltógombok az automata váltósnál, illetve az utasok normálisan szálnak fel az első ajtón -
atty707 #9865 működő csengő, mindkét első ajtó nyílik, az utasok nem a busz "alatt" közlekednek -
#9864 A ráncajtón kívül van valami újdonság az új Ikarusban? -
maxi1987 #9863 Nagyon megköszönnénk.Tisztelettel -
atty707 #9862 Annyit tudok segíteni, hogy felrakom a teljes Ikarus 260 mappámat becsomagolva.
Már megcsináltam a Prága váltót is mind a két típushoz. -
Zoliikp #9861 Azt nem tudom, hogy a többiek mit csináltak, de a bus-fájlban lévő hivatkozásokat, valamint a motor- és váltóhivatkozást is átjavítva, minden gond nélkül működik.
Gondolom nem újdonság, hogy a manuális váltó, nem dolgozik az autómata scriptjével...
Aki pedig olyan butuska volt, hogy egyszerűen bemásolta az újat a régire, az most törölheti az egészet, mert a kiegészítő fájlokban van eltérés, de másolásnál nem biztos, hogy felülírásra került...