63332
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
fjx235 #10024 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy az AI buszok milyen menetrend,va mi alapján közlekednek?
Azt meg lehet oldani,hogy ha pl.azt szeretném,hogy egy viszonylatra csinálok 10 forgalmit,és azt szeretném ,hogy az alapján a menetrend szerint közlekedjenek amit az editorban megcsináltam,és más AI busz ne közlekedjen?
-
dgufoplast #10023 Üdv csináltam Door módot Man d92-höz érint valakit le bírja tölteni innen a mód csak a sima d92-vel működik vagy is azzal amelyik magától zárja a hátsó ajtót amikor jeleznek -
Zoliikp #10022 Jó lett, gratulálok...
Egy picit "furcsa", de hamar meg lehet szokni...
Kicsi hiba viszont, hogy a középről balra-jobbra nézet fordulása soknak tűnik, hogy belenézz a tükörbe.... -
Vazzeazze #10021 Alapból tök árkádos a nézet, tudsz ugyan zoom-olni de úgy csökken a sebességérzet és nem is néz ki jól. Én Dgufoplast és Zoliii segítségével már túl is vagyok a szerkesztésen és nem is zoom, mint inkább nézőpont állítottam, magyarul RENDESEN benne ülök a buszban :) Az új fejmagassághoz hozzá kellett lőnöm a tükröket is, de az már gyerekjáték volt, a végeredmény : egy überkirály szimulátor-D92 :)
Próbáljátok ki, az alap D92-t módosítja...az eredetit mentsétek el valahová, hátha nem tetszik.
http://data.hu/get/4500954/MAN_D92.bus -
Geri556 #10020 Zoom mod ??
Az nincs alapból benne a játékban ?
-
Vazzeazze #10019 Köszi neked is Zoli! Rajta vagyok, megpróbálom az (std)-t figyelembe venni...ti próbáltátok már a zoom-modot? Biztos nem csak nekem jön be :) -
crodgok3 #10018 Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nekem csak akkor nyílik az ajtó, ha behúzom a parkolóféket úgy, mint a MAN-oknál. -
Jó neked, én akármit nyomtam meg a műszerfalon /főleg a 3 zöld gombot/ akkor se nyílt ki nekem az ajtaja, még a billentyűkkel sem sikerült. :( -
Zoliikp #10016 Csak az adott buszra vonatkozik a beállítás...
Adalék DG válaszához, hogy zárójelben (std) felírattal van megjelölve az előre nézet.
Azt alapul véve lehet, illetve tudod a többit is behangolni.... -
omsidriver #10015 Köszönöm, nagyon jó a mód :) -
Vazzeazze #10014 Köszi szépen! Megpróbálom állítgatni...mindegy mivel nyitom meg? (sima nézőkével is jó?) Átállítom az értéket, mentek és már a játékban máshol is van a nézőpont? -
dgufoplast #10013 Busz fájlba tudod álltani a kamera állásokat ez alatt ////////////////////////////////////////////////////////
Kameras *NEU01*
////////////////////////////////////////////////////////
le fordítod pl: Google fordítóval és akkor tudni fogod melyik az a kamera állás amit akarsz álltani és kész -
dgufoplast #10012 Kész van csak annyi hogy ami a mappába van be kell másolni és működik innen le tölthető -
omsidriver #10011 Én is örülnék a módnak
-
Vazzeazze #10010 Sziasztok!
A hozzáértőktől szeretném kérdezni (én nem vagyok az:) ) , hogy a vezetőfülke kameraállásait hogyan s miképp lehet megváltoztatni?
Nagyon tetszik a MAN 202-esekhez készült ZOOM-mod! Realisztikus, szinte kényelmesebb mint az árkádos alap nézet. Hatalmas kormány, ahogy az életben is ülök a volánnál.
Egyetlen baja van csak : egyedül az előre néző kameraállásban van csak lejjebb a nézet, ha oldalra nézek, rögtön feljebb ugrik, vissza az alapállásba. Ez megöli az illuziót :( ugyanis az életben sem "állunk fel" vezetés közben ha bele akarunk nézni a tükörbe...
Én meg szeretném csinálni minden vezetőfülke nézethez a realisztikus magasságot, valaki segítsen! :)
Az Ikarus 260-t is jó lenne alakítgatni! Túl magasan van a fejünk benne... -
BkvFan #10009 Örülnénk neki ha dobnál ki egy ilyen módot mert én abszolút nem értek az ilyenekhez! :) köszönöm -
dgufoplast #10008 Be lehet álltani hogy az összesen ajtón szálljanak fel 2 dolgot kell tenni át kell írni Ikarus 415_passengercabin.cfg be meg a door.osc hogy hol szálljanak fel meg le vagy is melyik ajtón és kész -
omsidriver #10007 Sziasztok!
Az Ikarus 415-ön be lehet állítani azt, hogy az összes ajtón szálljanak fel és le az utasok? -
üdv urak, valaki tudna nekem ötletet adni arra hogy a kormányt a omsi re kötve mért van az egyenesbe a kerék akkor áll ha kissé eltekerem a kormányt, szóval mért nem egyenesbe van a busz kerekek ha a kormány is középen van? Most vettem egy remek kis kormányt és eddig be sikerült állítani már jó párszor próbálkoztam, de ferde az egyenes. Újraraktam az omsi t meg ilyesmi -
kuhnzsolt #10005 Lehet nyitni! Legalábbis nekem sikerül! Num - , Num / Num * a hátsó ajtót pedig a 3. zöld gombbal a műszerfalon. -
Engem is érdekelne. :)
Amúgy persze, szerzel egy váltót, tervezel egy hardvert hozzá, valahogy össze is hozod és kész... :D -
Engem is érdekel. :) -
mimo0612 #10002 Kíváncsian várjuk a leírást. -
atty707 #10001 Van egy egyszerű és olcsó megoldás (max. 4-5000Ft) arra, hogy ne kelljen billentyűzettel kéziváltózni. Ha lesz időm a hétvégén, akkor csinálok egy leírást. Persze, csak ha igény van rá. :) -
Ez így van, nekem is hiába van Logitechem, nincs rajta váltó, úgyhogy én is billentyűzettel váltok és a lassú kuplungon kívül nagyon jól el lehet vezetni azzal. Igazából a 260 nekem sokkal jobban tetszik manuális váltóval, csak mondjuk miután azzal mentem egy kört Berlinben, meghülyültem :) -
zorba3333 #9999 Igazad van, tudom, hogy lehet, csak nekem kényelmetlen. :)
#9996:
Valóban az IK 180 műszerfala látható a képeden:)
IK 556 műszerfal így néz ki:)
IK 556 műszerfala -
Lehet billentyűvel is manuális váltóval játszani. Elég jól. -
zorba3333 #9997 Nagyon szépen alakul a gép. :)
Ötletes a Praga váltó gombsorának elhelyezése :)
Kíváncsi voltam, hogy hol találsz majd neki helyet a műszerfalon, miután megírtad, hogy nem csak az eredetivel azonos manuális váltóval szerelt verzió készül majd el a modellből.
Bár az automata váltó ennél a szériánál típusidegen, de mégis sikerült úgy "becsempészned" a műszerfalra, hogy teljesen passzol az összképhez, és vele együtt az egész járműhöz. :)
Szépen dolgozik, jó a hangja, kiváló helyen van....
Gratulálok :)
Másrészről köszönjük, hogy ezzel a verzióval lehetővé teszed majd azon játékosok részére is a modell vezetését, akik nem rendelkeznek váltóval kiegészített kormánnyal, és így csak az automata kivitel játszható számukra.
Szintén kreatív megoldás lett a menetrend elhelyezése. :)
Le a kalappal. -
Routeres #9996 A valódi is hasonló.
Bár a gombok mennyiségéből ítélve, egy 180-as műszerfalát kaptam le... -
atty707: Az lehet. :) De amit le lehet tölteni a nettről abban még nem lehet sajnos ki nyitni a Volvónak az ajtajait. :( Reméljük sikerül neki és sok sikert kívánunk neki. :)
Zoliikp: Egyre pofásabb a buszod. :D Érdekesen van el osztva a műszerfalon a mérőórák, de gondolom az eredetiben is így van. :) Csak így tovább. :) -
A kilométer óra mintha picit lusta lenne. De amúgy remek, csak így tovább! -
Zoliikp #9993 Kis haladás a munkában...
http://www.youtube.com/watch?v=N3QRtL7Q_zw
Még kissé csalnak, de javíthatók... kis segítséggel. -
atty707 #9992 OFF:
Ez így nem teljesen igaz. A modell készítője csak teljes mértékben lemodellezte a Volvó eme csodálatos gyártmányát. Igaz, egy kicsit (pár hónapot) előreugrott az időben, mert jelenleg az ajtókat csak becsukni nem lehet a buszokon, kinyitni még talán igen. :) Naponta több órát van hozzájuk "szerencsém", így tudom sajnos miről beszélek.
ON:
Kedves LMG123:
Elkérhetném az Ikarus 260 javításodat.
Köszönöm. -
Sehogyan... az nincs megcsinálva.... -
ekepista #9989 sziasztok avolvó busznak hogy kel kinyitni az ajtaját -
Tudom, tőle van modellem, csak fotótextúrázni szeretném. -
Bacsa09 #9987 Szia!
Én is elkérném, ha lehetséges.
Köszi! -
Van már ilyen modell. Ik242 tt jóvoltából. -
omsidriver #9985 Szia!
Én is elkérném az Ikarus 260 javítást. -
Ez lenne az.
http://busport-online.hu/gal_kerek/ujdemas.jpg
Régebbi rába felni, ha így sem nyitja meg.