63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• fjx235
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem,hogy az AI buszok milyen menetrend,va mi alapján közlekednek?

Azt meg lehet oldani,hogy ha pl.azt szeretném,hogy egy viszonylatra csinálok 10 forgalmit,és azt szeretném ,hogy az alapján a menetrend szerint közlekedjenek amit az editorban megcsináltam,és más AI busz ne közlekedjen?

• dgufoplast
    Üdv csináltam Door módot Man d92-höz érint valakit le bírja tölteni innen a mód csak a sima d92-vel működik vagy is azzal amelyik magától zárja a hátsó ajtót amikor jeleznek
  • Zoliikp
    Jó lett, gratulálok...

Egy picit "furcsa", de hamar meg lehet szokni...
    Kicsi hiba viszont, hogy a középről balra-jobbra nézet fordulása soknak tűnik, hogy belenézz a tükörbe....
  • Vazzeazze
    Alapból tök árkádos a nézet, tudsz ugyan zoom-olni de úgy csökken a sebességérzet és nem is néz ki jól. Én Dgufoplast és Zoliii segítségével már túl is vagyok a szerkesztésen és nem is zoom, mint inkább nézőpont állítottam, magyarul RENDESEN benne ülök a buszban :) Az új fejmagassághoz hozzá kellett lőnöm a tükröket is, de az már gyerekjáték volt, a végeredmény : egy überkirály szimulátor-D92 :)

Próbáljátok ki, az alap D92-t módosítja...az eredetit mentsétek el valahová, hátha nem tetszik.

http://data.hu/get/4500954/MAN_D92.bus
  • Geri556
    Zoom mod ??
    Az nincs alapból benne a játékban ?
  • Vazzeazze
    Köszi neked is Zoli! Rajta vagyok, megpróbálom az (std)-t figyelembe venni...ti próbáltátok már a zoom-modot? Biztos nem csak nekem jön be :)
  • crodgok3
    Lehet, hogy hülyeséget mondok, de nekem csak akkor nyílik az ajtó, ha behúzom a parkolóféket úgy, mint a MAN-oknál.
  • matesz19
    Jó neked, én akármit nyomtam meg a műszerfalon /főleg a 3 zöld gombot/ akkor se nyílt ki nekem az ajtaja, még a billentyűkkel sem sikerült. :(
  • Zoliikp
    Csak az adott buszra vonatkozik a beállítás...

Adalék DG válaszához, hogy zárójelben (std) felírattal van megjelölve az előre nézet.
    Azt alapul véve lehet, illetve tudod a többit is behangolni....
  • omsidriver
    Köszönöm, nagyon jó a mód :)
  • Vazzeazze
    Köszi szépen! Megpróbálom állítgatni...mindegy mivel nyitom meg? (sima nézőkével is jó?) Átállítom az értéket, mentek és már a játékban máshol is van a nézőpont?
  • dgufoplast
    Busz fájlba tudod álltani a kamera állásokat ez alatt ////////////////////////////////////////////////////////
    Kameras *NEU01*
    ////////////////////////////////////////////////////////
    le fordítod pl: Google fordítóval és akkor tudni fogod melyik az a kamera állás amit akarsz álltani és kész
  • dgufoplast
    Kész van csak annyi hogy ami a mappába van be kell másolni és működik innen le tölthető
  • omsidriver
    Én is örülnék a módnak
  • Vazzeazze
    Sziasztok!

A hozzáértőktől szeretném kérdezni (én nem vagyok az:) ) , hogy a vezetőfülke kameraállásait hogyan s miképp lehet megváltoztatni?
    Nagyon tetszik a MAN 202-esekhez készült ZOOM-mod! Realisztikus, szinte kényelmesebb mint az árkádos alap nézet. Hatalmas kormány, ahogy az életben is ülök a volánnál.
    Egyetlen baja van csak : egyedül az előre néző kameraállásban van csak lejjebb a nézet, ha oldalra nézek, rögtön feljebb ugrik, vissza az alapállásba. Ez megöli az illuziót :( ugyanis az életben sem "állunk fel" vezetés közben ha bele akarunk nézni a tükörbe...
    Én meg szeretném csinálni minden vezetőfülke nézethez a realisztikus magasságot, valaki segítsen! :)
    Az Ikarus 260-t is jó lenne alakítgatni! Túl magasan van a fejünk benne...
  • BkvFan
    Örülnénk neki ha dobnál ki egy ilyen módot mert én abszolút nem értek az ilyenekhez! :) köszönöm
  • dgufoplast
    Be lehet álltani hogy az összesen ajtón szálljanak fel 2 dolgot kell tenni át kell írni Ikarus 415_passengercabin.cfg be meg a door.osc hogy hol szálljanak fel meg le vagy is melyik ajtón és kész
  • omsidriver
    Sziasztok!
    Az Ikarus 415-ön be lehet állítani azt, hogy az összes ajtón szálljanak fel és le az utasok?
  • fuszhi
    üdv urak, valaki tudna nekem ötletet adni arra hogy a kormányt a omsi re kötve mért van az egyenesbe a kerék akkor áll ha kissé eltekerem a kormányt, szóval mért nem egyenesbe van a busz kerekek ha a kormány is középen van? Most vettem egy remek kis kormányt és eddig be sikerült állítani már jó párszor próbálkoztam, de ferde az egyenes. Újraraktam az omsi t meg ilyesmi
  • kuhnzsolt
    Lehet nyitni! Legalábbis nekem sikerül! Num - , Num / Num * a hátsó ajtót pedig a 3. zöld gombbal a műszerfalon.
  • Ikarusfan
    Engem is érdekelne. :)
    Amúgy persze, szerzel egy váltót, tervezel egy hardvert hozzá, valahogy össze is hozod és kész... :D
  • ccv520
    Engem is érdekel. :)
  • mimo0612
    Kíváncsian várjuk a leírást.
  • atty707
    Van egy egyszerű és olcsó megoldás (max. 4-5000Ft) arra, hogy ne kelljen billentyűzettel kéziváltózni. Ha lesz időm a hétvégén, akkor csinálok egy leírást. Persze, csak ha igény van rá. :)
  • Ikarusfan
    Ez így van, nekem is hiába van Logitechem, nincs rajta váltó, úgyhogy én is billentyűzettel váltok és a lassú kuplungon kívül nagyon jól el lehet vezetni azzal. Igazából a 260 nekem sokkal jobban tetszik manuális váltóval, csak mondjuk miután azzal mentem egy kört Berlinben, meghülyültem :)
  • zorba3333
    Igazad van, tudom, hogy lehet, csak nekem kényelmetlen. :)

#9996:
    Valóban az IK 180 műszerfala látható a képeden:)

IK 556 műszerfal így néz ki:)
    IK 556 műszerfala
  • omsifan
    Lehet billentyűvel is manuális váltóval játszani. Elég jól.
  • zorba3333
    Nagyon szépen alakul a gép. :)

Ötletes a Praga váltó gombsorának elhelyezése :)
    Kíváncsi voltam, hogy hol találsz majd neki helyet a műszerfalon, miután megírtad, hogy nem csak az eredetivel azonos manuális váltóval szerelt verzió készül majd el a modellből.

Bár az automata váltó ennél a szériánál típusidegen, de mégis sikerült úgy "becsempészned" a műszerfalra, hogy teljesen passzol az összképhez, és vele együtt az egész járműhöz. :)
    Szépen dolgozik, jó a hangja, kiváló helyen van....
    Gratulálok :)

Másrészről köszönjük, hogy ezzel a verzióval lehetővé teszed majd azon játékosok részére is a modell vezetését, akik nem rendelkeznek váltóval kiegészített kormánnyal, és így csak az automata kivitel játszható számukra.

Szintén kreatív megoldás lett a menetrend elhelyezése. :)

Le a kalappal.
  • Routeres
    A valódi is hasonló.

Bár a gombok mennyiségéből ítélve, egy 180-as műszerfalát kaptam le...
  • matesz19
    atty707: Az lehet. :) De amit le lehet tölteni a nettről abban még nem lehet sajnos ki nyitni a Volvónak az ajtajait. :( Reméljük sikerül neki és sok sikert kívánunk neki. :)

Zoliikp: Egyre pofásabb a buszod. :D Érdekesen van el osztva a műszerfalon a mérőórák, de gondolom az eredetiben is így van. :) Csak így tovább. :)
  • adam993
    A kilométer óra mintha picit lusta lenne. De amúgy remek, csak így tovább!
  • Zoliikp
    Kis haladás a munkában...
    http://www.youtube.com/watch?v=N3QRtL7Q_zw

Még kissé csalnak, de javíthatók... kis segítséggel.
  • atty707
    OFF:
    Ez így nem teljesen igaz. A modell készítője csak teljes mértékben lemodellezte a Volvó eme csodálatos gyártmányát. Igaz, egy kicsit (pár hónapot) előreugrott az időben, mert jelenleg az ajtókat csak becsukni nem lehet a buszokon, kinyitni még talán igen. :) Naponta több órát van hozzájuk "szerencsém", így tudom sajnos miről beszélek.
    ON:
    Kedves LMG123:
    Elkérhetném az Ikarus 260 javításodat.
    Köszönöm.
  • matesz19
    Sehogyan... az nincs megcsinálva....
  • ekepista
    sziasztok avolvó busznak hogy kel kinyitni az ajtaját
  • omsifan
    Tudom, tőle van modellem, csak fotótextúrázni szeretném.
  • Bacsa09
    Szia!
    Én is elkérném, ha lehetséges.
    Köszi!
  • nemeza
    Van már ilyen modell. Ik242 tt jóvoltából.
  • omsidriver
    Szia!
    Én is elkérném az Ikarus 260 javítást.
  • omsifan
    Ez lenne az.
    http://busport-online.hu/gal_kerek/ujdemas.jpg
    Régebbi rába felni, ha így sem nyitja meg.