63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
#10383 -
atty707 #10382 köszi, igyekszünk minden napra legalább egy letöltést kirakni -
#10381 Jó lett az oldalad, csak így tovább. -
#10380 Nállam ugyanez a probléma, és nem csak a MAN buszokkal próbáltam. Valaki tuddja, hogy lehet ennél a pályánál beállítani az IBIST? -
Zoliikp #10379 Köszönöm szépen.
Az észrevételeid helyesek:
a lámpatestek "fényei" korrigálhatók, igaz, attól függ a láthatósága, hogy milyen napszak van; ezt még nem nagyon értem, a játék sajátja.
A műszerek egyenlőre az eredeti bmp-ket használják, de tervezem azok javítását.
Jelen pillanatban a matrix beüzemelése a cél.
Az első próbálkozásaim elvesztek, úgyhogy elölről kellett kezdenem... -
zorba3333 #10378 Nagyon jól sikerült az utastéri világítást megoldanod, minden elismerésem.
Kiválóan sikerült a kapaszkodókorlátokról visszaverődő fény, valamint az ajtóknál a lépcsővilágítás fénytereit megvalósítanod :)
Sokkal élethűbb így a tető is, mint az előző videóban, ahol felkapcsolt világításnál azt a hatást keltette, mintha az egész tető egy egybefüggő világítótest lenne.
A működő oldalablakok is remekül néznek ki, egyszóval le a kalappal, nagyszerű, minőségi munka :)
Egy apró észrevételt (de semmiképp sem kritikát) engedj meg nekem.
Többször említetted már, hogy minél jobban törekszel a valóság közeli állapot eléréséhez.
Az eredeti jármű utastéri, valamit relációtábla világításai kicsit sárgás fényűek voltak a hagyományos izzóval történő megvilágítás miatt.
Jelenleg ez a "steril" fehér fény a mai járműveknél használt neon világítás fényét idézi.
A műszerfalon feltűnt, hogy a felső sorban, balról nézve két olajnyomásmérő műszer van egymás mellett.
Ez csak a kinézet tesztelése miatt van így ideiglenesen, vagy esetleg hiányzik valamelyik műszerről egy kép, és emiatt ez még hiányzik?
-
atty707 #10377 A link nem sikerült.
www.omsi.hu
illetve
omsihu.wordpress.com
Elnézést a dupla post-ért. -
atty707 #10376 A mai napon elindítottam a blogomat, amely elsősorban OMSI letöltésekkel, hírekkel foglalkozik. Naponta egy-két letöltést fogok kirakni, elsősorban saját (skydrive) tárhelyről.
A címe: , illetve -
#10375 bakker azt olvastam, jól hazudsz ügyes vagy csak így tovább:D -
Zoliikp #10374 Megpróbálhatom kicsit sötétíteni... -
#10373 Ja értem már mért ilyen a korlát. Nem baj így is zsír. Köszi a videót. -
#10372 Jól egybe van. A korlátok szintét a világítás miatt kicsit sötétebbre? Mit gondolsz úr? Tökély a fény. Meg minden már azt hiszem , gondolom az oldalán ott lesz az embléma mekkora lesz már :))) Már nagyon várom hogy menj vele egy igazi kört. -
#10371 Jól haladsz, ügyes vagy. Csak így tovább! -
Zoliikp #10370 Csak úgy, hétvégére...
Változtattam kicsit a belső világításon, és elkészültek a billenő ablakok is.
http://www.youtube.com/watch?v=374k0zvU-BY
-
#10369 Ez pontosan így van. Ezt nagyon sokan keverik még a szakmán belül is, akik nap mint nap foglalkoznak ilyen buszok üzemeltetésével(nem csak magyar cégeknél...). A régebbi típus a 7000, az újabb a 7700 és a csuklós jelölése az A, tehát ahogy írtad a 7000A és a 7700A típusszám jelöli a tolócsuklós felépítményű autóbuszt/okat. -
#10368 Igen szerintem is jó pálya, csak egyszerűen nem sikerült sehogy sem működésre bírnom az IBIS-t és így nem tudok utasokat szállítani. :( Hiába van a SD202-es mappájában a hof fájlja a pályának. :(
Ez csak nálam jött ki ez a hiba vagy másnál is? -
Deniske #10367 Nekem a Moges pálya jön be nagyon :D asszem az is orosz :D meg Intercity is ász szerintem... -
#10366 Ez tényleg igaz, ha jön egy patch a játékhoz, jó lenne, ha valamennyire javítanának az AI-n. -
#10365 A kocsik is elég lassan döntik el sok helyen,hogy merre kanyarodjanak... :D de bírom az AI-t,ha gyorsan mész és ő lassan,fékezel miatta,ahogy lelassultál,egyből rágyorsít... -.- -
mimo0612 #10364 Egész jó kis orosz pálya: http://narod.ru/disk/34089405001/Mestechko0.1-0.1.3.rar.html , csak a gyalogosok feltorlódnak az úton egy 1-2 helyen és az idegesítő -
#10363 A Volvo 7700 nem csuklós busz. A Volvo-nál a csuklóst a típusszám utána A betű jelzi. Pl. 7000A, 7700A -
Zoliikp #10362 Helyzetjelentés:
elkezdődött a "beüvegeződés":
A jobb oldali nyitható ablakok elkészültek... -
#10361 kössz. -
atty707 #10360 Amennyiben a 7z-t nem ismeri a géped, akkor a www.7zip.com oldalról le tudod tölteni a tömörítőprogramot ingyen. -
Zoliikp #10359 Nem veszekszünk, hanem csendben dolgozunk tovább...
Ahhoz, hogy az ajtók animálását megértsd, valamelyik alap, utána pedig egy addon busz cfg-jét elemezd.
Ne feledd, konkrét kérdésre hamarabb kapsz választ, mintha általánosságban beszélsz róla...
Nem árt, ha képet tudsz róla feltenni, így "láthatóbb" a probléma... -
Zoliikp #10358 Azt mutatja, hogy vagy nincs, vagy sok a textúra, illetve ugyan arra a tuertaster-re több objektum hivatkozik...
-
#10357 3 db sima Volvo 7700 készül a játékhoz.. -
#10356 Hogy fogsz csinálni Volvo 7700-át mikor még csak most készítik a csuklót az omsihoz??? Vagy akkor ne siess mert mire az kijön és megtudjuk belőle hogyan is működik az még sok idő. Ráérsz körülnézni mit hogyan kell,de szerintem kicsit könnyebb projectbe kellene vágnod mint azonnal egy csuklós Volvo 7700. Bár szivesen látnám a játékban,de gondolom rohadt nehéz lesz megcsinálni... -
Robi546 #10355 Így így. :) -
#10354 Zoliikp-nak volt hasonló gondja, de az megoldódott.
---
Úgy tűnik sikerül megcsinálni a hátsó rendszámot is dinamikusra az Ikarushoz, még finomhangolni kell a textet és a scriptet, de legalább látszik már, hogy működik. :) Az azonosító mindig a rendszám utolsó 3 karaktere lesz a VV-s festéshez. -
domonkoszoli #10353 ez így igaz :)
-
#10352 én aztmondom idővel kitapasztalsz mindent -
#10351 Figyelj, egy könyvet kéne írni erről, hogy mit kell csinálni... Ne várd, hogy kb 500 oldalnyi dolgot leírjon neked valaki lépésről lépésre. Én sem tudtam semmit, pár dolgot mutattak csak meg, de én csináltam a nagyrészt. -
Norbi779 #10350 Azért kérdem mert meg akarom tanulni okos tojás! Te se úgy kezdted hogy már profin tudtál mindent... -
#10349 Ebben kérném a segítségeteket, hogy némelyik műszerfali visszajelző lámpa így világít (ezen kívül még a fényszóró visszajelzője is ilyen):
-
#10348 Most nem akarok köcsög lenni,de ha ennyire fingod nincs az egészről,akkor miért csinálod? -
Norbi779 #10347 NA, kesz a busz kb. és akkor hogy rakjam rá az ajtókat meg animálni. Volvo 7700 csináltam. -
#10346 Az csak egy sík felület, amire felrakták a textúrát. Így csinálják meg a modellt. -
#10345 Nemtudná valaki a Liaz 677 .RAR verzióját(ha van ) belinkelni,mert a gépem a másikat nem "ismeri". -
#10344 Itt látható már a csuklóról egy textúrázott kép már.
Csúkló