63331
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Deniske
    arról beszélek igen :D nem jutott eszembe a rendszáma... azt régen a 82A-n láttam sokszor mikor reggelente mentem.
  • Routeres
    A JNG-724? Az is Classic homlokfalas. Reggelenként a 194-esen szoktam látni. Általában kettővel előtte megyek el. :)
  • Deniske
    BKV-nak van a tulajdonában egy különleges típusú 260-asa, Classiccá át alakított úgynevezett Ferenc busz, alváza félig 260-as, félig át van alakítva C60-assá.
  • VL67
    Ödönke
  • Erlau Trans #10419
    Hát ja, de ez se teljesen igaz, valóban egy C60 sem létezik*.... ez valóságban csak egy vázcserés 260.06.

*Egyébként a C60 sem létezik, a forgalmiban 260-as van, VIN szám alapján is. A C60 csak egy kereskedelmi megjelölés, ahogy a C56/C80 is az volt, de azokat később a nagyobb megrendelések miatt típus vizsgáztatták.
  • IkarusV134
    Nem azért, de ez biztos nem C60 attól, hogy Classic homlokfal van rajta.
    C60 egyedül 1 létezik az pedig itt köröz Egerben.
  • Kristooof
    Köszi szépen a válaszokat,működik. Most már csak a manuális váltóval való indulást kell elsajátítanom
  • AdamXCX
    Beraktam több féle/fajta buszt is a vehicles-be, de a játékon belül nem jelenik meg egyik sem.

Itt van a mappa:

Vehicles
    Vehicles-Busz
  • Routeres
    Játék közben nyomd meg az ALT-ot, majd keress egy kormánykerék ikont. A jobb széle felé lesz. Azzal kapcsolod be a kormányt a játékban.
  • fuszhi
    Én már rájöttem , az hogy az opcióknál ki kell választanod mondjuk a 2007 es évbeni konfigurációs beállítást vagy bármelyiket fő hogy ki legyen választva egyik, akkor fogja érzékelni. Options - General : load/save load options fül részénél válassz egyik közül.
  • Kristooof
    Lenne egy olyan problémám,hogy a játék az Options-ben érzékeli a kormányom (G25),de magában a játékban nem.Mi lehet a gond?
  • omsifan
    Ott ahol kiírja a MAN-t választásnál, ott kell rákattintani és ha bent van a busz rendesen, akkor ott lesz.
  • AdamXCX
    Igen, pár napja játszok. Szóval még elég kezdő vagyok.

A lényeg, hogy miután bemásoltam a vehicles mappába, azután honnan tudom a játékban "előhívni"? Mert csak az alapbuszokat találom.
  • Stig95
    Ezek szerint, semmi alapismereted nincs.
    Omsi/Vehicles
  • omsifan
    Ja, bocsi. A vehicles mappába kell beraknia buszt. Ha nem jó a pályán, akkor az adott pálya HOF fájlját be kell másolni a busz mappájába.
    ;)
  • AdamXCX
    Én csak egy új buszt szeretnék berakni a játékba. Akkor légyszíves adj egy linket, hogy hogyan kell belerakni.

Én úgy hallottam, hogy bele kell tenni egy mappába. Na jó, de melyikbe?
  • Ikarusfan
    @Zoliikp
    Szerintem nagyon jól néz ki a busz mindenestül. Meglep, hogy ennyi idő után már tényleg CSAK ennyi teendő van vele.
  • omsifan
    Most miért lett ilyen elterjedt ez a kérdés? Ne várd, hogy majd mindent leírjunk, mert az egy könyvet igényelne...
  • AdamXCX
    Sziasztok. Új buszokat hogyan tudok belerakni a játékba? Illetve ott használni őket?

Legyen szíves valaki leírni. Köszönöm.
  • Gabi1162
    Üdv, az lenne a kérdésem, hogy hogy tudok saját objektumokat készíteni, milyen program kell hozzá, meg ilyenek. Ha valaki leírná ezeket nekem, az nagyon megköszönném!
  • Zoliikp
    A táblázáson ehhez hasonlót értek:

Viszont, ha a kórháznál egy másik vonalnak, pl. a 77-es is ugyanaz a végállomás van megadva, akkor mindkettő vonal egy táblát kap.
    A hof fájl csak egy tga-ra tud hivatkozni, ezt kell kikerülni más állomásnévvel...
  • Routeres
    Az SD77-es táblás kijelzőjét nem tudod beletenni? Nem nagy ügy a pályaszerkesztőknek sem, kettővel többet kell majd kattintanunk... Viszont szvsz szebb, mint ez az átmenetes megoldás...
  • Zoliikp
    A reálisabb verziót a pálya készítők nem fogják szeretni:
    ott ugyanis valóban táblák lesznek, és ha sok vonal lesz egy pályán, egy végpontban, akkor sok megállót át kell majd nevezni...
    Arra már rájöttem, hogy az IBIS, és mellette a tga-tábla működőképes együtt, a végállomásoknak viszont nem lehet egy fajta neve.
  • zorba3333
    Valódi, precíz munka :)
    Kiválóan sikerült lemodellezni a visszajelzők világítását, gratulálok.

Többször is megnéztem a videót, mert egy igen apró hangrészlet megütötte a fülemet....(1:14, illetve 1:26 időpontokban)
    Jól hallottam, hogy sikerült megoldanod a 2. és 3. ajtó nyitásakor hallható, az eredeti típusra is oly jellemző nyikorgó hangot?
    Arra gondolok, mikor befejeződik a nyitás, és az ajtószárny nekitámaszkodik a támasztó baknak.
    Nem tudom eldönteni, hogy háttérzaj, a "gyári" hangok valamelyike, vagy az általad beállított ajtók hangja.
    Persze, azt hallom, hogy az ajtók hangja még "kölcsönzött", de a 2. és a 3. ajtó így, ezzel a nyikorgással nagyon realisztikus :)

Szépre sikerült a relációtáblák kivitelezése. Igazán korhű megoldást választottál.

Néhány napja, mikor említetted, hogy "épp a mátrixot bűvölöd" egy pillanatra azért kikerekedett a szemem :)
    ......Mátrixot, erre a típusra? Na erre a megoldásra kíváncsi leszek :)).....de ez így remek lett:)
  • tenkenorman
    Hali leszedtem egy ilyet: Man SD 202 prototype. ez miben különbözik a sima 202-től?
  • Zoliikp
    Igyekszem...
    Még egy-két "apróság" van hátra:
    -utasok pozíciója;
    -műszerek textúrája;
    -nézetkamerák igazítása;
    -az ablaktörlők mozgásának finomítása;
    -valamint az eső, és a koszolódás megoldása....

A tetőajtó nyitása kimaradt...
  • ikarus 280 BPI
    Te én erre nem is tudok mit mondani! Elképesztően hibátlan,és gyönyörű munka! Természetesen a többi videót is láttam ,amelyekről ugyanez a véleményem! Azt lehet tudni hogy kb. mikor jeleneik meg ez a csodagépezet?
  • Zoliikp
    Egy újabb videó:

Működnek a kijelzők, valamint az ajtónkénti leszállásjelzés.
    http://youtu.be/J6ewPIZPwzQ

Az ajtógombokat egységesítettem, ezért csökkent a nyitott jelzés fényereje.
    Sajnos még nem sikerül(t) ugyan olyan fénnyel megoldanom....
  • LMG123
    Ekkora lejtőn sztem eddig is felment... :D
  • fuszhi
    Hoztam egy videót még alakítgatok majd rajta meg egy két dolog és aztán mindenkié ha ti is úgy szeretnétek. Egyetlen dolog érdekelne ti milyen nevet adnátok neki? És miért? Asszem tajga nevet adok neki :))) igyekeztem megmutatni lejtőn is felmegy csupa latyakban a busz esőben is működik a szimuláció majd legközelebb zenével fogom feldobni azért bocs. :)
  • fuszhi
    szép valóban a busz csak az a kormány megoldás a vezetője se tréfál ahogyan kicentizi a kocsikat és a legszűkebb megoldást is 120 val szedi befelé irányba :)))
  • tmartin
    Sziasztok!

Gyertek vezetni az MVKK-hoz. A Magyar Virtuális Közlekedési Központ összefogja a játékos kedvű szimulátorrajongókat. Online, TeamSpeak 3 programon keresztül, együtt vezetünk virtuálisan. Vezethetsz vonatot, buszt, metrót, villamost egy szuper csapattal. Nem éri meg kihagyni, gyertek minél többen vezetni!

További információ: mvkk.hu, vagy tőlem privát üzenetben. :D
  • tenkenorman
    ne, a kezelőszervek nagyrészt még nem működnek, viszont a kaszni hihetetlenül szép, kidolgozott.
  • ozimak
    Ez az Ikarus C60 ami a videón szerepel teljesen végleges?
  • feca3339
    Üdv!
    Erről a buszról tud valaki valami információt?
    http://www.youtube.com/watch?v=BJDUxMp4CDU&feature=related
  • atty707
    ma nem megy nekem a linkelés. :(
    http://omsihu.wordpress.com
  • atty707
    -on megtalálod az Ikarus 260-at
  • tenkenorman
    bocsi, véletlen volt, az ikarus 260-at valaki meg tudná valahol osztani mert ezt a speedy share- megosztót nem tudom hogy kell használni hogy elinduljon a letöltés...
    http://www.speedyshare.com/file/xbmup/Patch.rar
    http://www.speedyshare.com/file/tXr9n/Ikarus-260.rar
  • tenkenorman
    http://www.youtube.com/watch?v=gFotk9hmcbo
  • ikarus 280 BPI
    Sziasztok az IKARUS C60-ról tud valaki valamit?!

-Befejezi esetleg valaki; vagy ez csak egy "demomodell" marad ?

itt egy videó a jelenlegi státuszáról : http://www.youtube.com/watch?v=gFotk9hmcbo