63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Routeres
    A GPU-d vezérlőpultjánál keresd. Az OMSI-ban nincs ilyen beállítás.
  • Norbi779
    nem engedi az OmsiXCon -val átkonvertálni. Azt írja Export Failed. És a fájl amelyet át akaron convertálni o3d re az csak 870kb! Mi a hiba?
  • mojorisin
    A v-sync.et melyik grafikai opciónál lehet bekapcsolni?
  • Vazzeazze
    Köszönöm köszönöm köszönöm! :) Így már működik! Megvoltak, csak nem az ADDON_Simple streets könyvtárban, hanem a gyári Kreuz_MC könyvtárban. Átmásoltam az egészet és most már jó!
  • Zoliikp
    Minden objektum, ami a buszban van, függetlenül attól, hogy animálod, vagy sem át kell legyen konvertálva o3d-be.
    Egyre nagyon kell figyelned:
    az omsi konvertere nemigazán szeret 2-2.5 Mb-nál nagyobb x fájlal dolgozni.
    Tehát úgy kell csoportosítanod az "alkatrészeket", hogy ennek megfeleljenek...
  • Norbi779
    Cinema 4d programmal csinálom. De x fájlba át van konvertálva a bus ajtók, kerekek, meg a többi dolog nélkül ami animálva lesz.
  • Zoliikp
    Ebben nem tudok segíteni...
    A programod nem tudja átkonvertálni?
    Egyáltalán melyikkel készítetted a modellt?
  • szabii98
    Felnicsere és festés csere :P

Ha mondjuk tennék bele egy 'SZABI' névtáblát oldalra, vagy valami ilyesmit, akkor kellene vesződnöm az újrakonvertálással?
  • omsidriver
    Igen, ilyenkor nem lehet menetrendet felvenni. Elvileg ha feltelepíted a Spandau Xtreme part 3-t, akkor automatikusan bemásol minden addont a helyére. Ami neked hiányzik, az "gyári" kereszteződés, alapból meg kéne legyen. Nézd meg, hátha átmásoltad egy másik mappába vagy átnevezted őket.
  • Vazzeazze
    Aha....tudom is, hogy melyik...ott mindig piros van és hiányzik az út...
    Gondolom ezért van az is, hogy menetrendet nem tudok választani, annak ellenére, hogy a HOF benne van a mappában.
    Abban tudsz segíteni, hogy a problémát miképp orvosoljam?
  • Norbi779
    találtam egy oldalt a busz modellezésről.

http://www.winsomes3dstudio.com/omsi/tutorials.html

De a part 2 -t nem nyissa meg sajnaa :D
  • Norbi779
    jaj elírtam

*vagy csak azok nélkül amik nem fognak animálódni?
  • Norbi779
    De a buszt hogyan konvertáljam át x fájlba? úgy hogy rajta van minden dolog, vagy csak azok amik nem fognak animálódni?
  • omsidriver
    Ez azt jelenti, hogy az általad felsorolt objektumok nincsenek meg neked, vagy nem megfelelő mappában vannak. A WARNUNG! There are is at least one invalid track entry: 133-1, Nr.8 azt jelenti, hogy egy olyan kereszteződés is hiányzik, amin egy járat megy a pályán.
  • Vazzeazze
    Segítséget kérnék!
    Ha ezt írja ki pályabetöltésnél, akkor mi van? : WARNUNG! There are is at least one invalid track entry: 133-1, Nr.8! (soha nem csinált még ilyet...)
    Továbbá ezek hiányoznak, ebben tudtok segíteni? : Kreuz_see_elsflether.sco ; kreuz_altonaer.sco ; kreuz_heerstr_sandstr.sco
    (Xtreme part 3)
  • Zoliikp
    Ha még nem adtad fel, akkor megpróbálom egyszerűbben:
    kész a modelled 3ds, és x.be konvertálva;
    létrehozol az omsi/Vehicles könyvtárban egy mappát, és elnevezed a buszodnak megfelelően;
    megtekinted pl a MAN-SD200 könytár-szerkezetét, és elkészíted a sajátodban:
    a mappaneveknek meg kell egyezniük, a program alapból itt keresi a fájlokat.

Ahhoz, hogy a játékban meg tudd jeleníteni a modelled létre kell hozzá hozni a megfelelő fájlokat. /.bus, .org, .cfg/ Ha idáig meg vagy, jelezd...
  • Norbi779
    ááh, ez nekem kínai
  • dgufoplast
    Ha meg van a modell akkor rajta kell lenni az ajtóknak és amikor konvertálod a modellt külön kell szedni azokat a dolgokat amit majd animálni fogól meg aminek mozogni kell de vannak gyári buszok a játékba és szed szét valamelyiket és úgy jobban fogod érteni a dolgokat de a modell .cfg-ből írd ki a dolgokat ha le fordítod Google fordítóval akkor tudni fogod mi mihez tartózik és mi a nevük meg majd csinálj egy másolatot a cfg-ről hogy majd vissza bírd állítani a modellt az eredeti re
  • Norbi779
    De a Deep Explorationban rakom fel az ajtókat?
  • tenkenorman
    igen, csak állíts be jó saras időt :)
  • ikarus 280 BPI
    ilyet hogy lehet csinálni ? vagy ez magától megy rá ? : )
  • fuszhi
  • fuszhi
    Te hogy azt még értem is hogy mindenki készít itt ezerféle buszt de hogy a 260 ast mért nem lehet meg csinálni normálisra azt nem értem :)
  • Routeres
    Az OMSI-ba is NG272 készül, csak az SD200/202 sorozathoz hasonló, bézs korszak-beli verzió.

Tegnap este került fel pár kép a tetőszellőzőkről.
  • Zoliikp
    Azt a programot nézd meg, amelyikkel elkészítetted a modellt.
    Fájl --> Export listában szerepel-e.
    Lehet, hogy csak annyit látsz elsőre, hogy Directx.
    Ez jó lesz, majd később lehet a beállításán kell változtatni...
  • ikarus 280 BPI
    Hát nemtudom : ) örülnék ha ez télleg az Omsiba lenne ,de nincs kizárva h tévedtem , viszont akkor meg kipróbálnám azt a játékot amihez ez készül :DD
  • LMG123
    De Omsiba készülő modell,csak még nem jár ennyire előrehaladott állapotban... :D
  • ikarus 280 BPI
    Pedig az OMSI forumában találtam ,linket nem szúrhatok be még :) de ha googléba beírod h "MAN NG 272 - OMSI - Forum" akkor az első oldal amit kidob az az, és az elméletileg a hivatalos német forum : /
  • omsifan
    Azt, hogy nem az Omsiba készülő modell. :)
    De egyébként jól néz ki!
  • ikarus 280 BPI
    MAN NG 272 - Mit szóltok hozzá ?! : )
  • Routeres
    Csak nVidia + W7 kombónál csinálja. A készítők is írták, tudnak a hibáról.
  • Norbi779
    de azt hogy az ajtó hogyan nyíljon azt úgy kell megírni?
  • dgufoplast
    A cfg be kell be írni ha át konvertáltad o3d be és ha jó akkor helyesen működik
  • Norbi779
    és az ajtókat meg a többi cuccot ami animálva lesz azt mivel rakom a helyükre és mivel animálom be hogy gombnyomásra működjön?
  • ccv520
    Deep Exploration-el elmented .x-be, utána tudod konvertálni.
  • Norbi779
    Ahoz hogy x fájlt konvertáljak ahoz milyen program szükséges? És ha ajtókat meg mintend átconvertáltam akkor milyen progival animálom be és rakom a helyükre a dolgokat?
  • mysimspocok
    Áá, köszönöm szépen most már működik. :D
  • ccv520
    A MAN-ok mappájából másold át a .hof kiterjesztésű fájlokat, és egyből jó lesz.
  • mysimspocok
    Sziasztok!
    Akadt egy kis gondom a játékkal. Letöltöttem a legújabb Mercedes-t, innen.
    De sajnos nem tudom beállítani az úticélt, mert a lenyíló menöben nem jelenik meg semmi. Így az utasom sem szállnak sajnos fel. AZ IBIS eszközzel sem működik.
    Nem tudjátok mi lehet a gond? :S
  • IkarusV134
    érdekes nekem W7 van és ha ezt nem olvasom hülyén halok meg mert nálam ilyet még sose csinált. W7 Ultimate 64bit.