772

American McGee Alice 2
  • ikszipszilonzé
    Valami ilyesmi volt a szöveg igen, de mintha a vice-versa után lett volna valami olyasmi is hogy -the bad worker is slave end dead-
  • Hoz_Hun
    Mindjárt összeszedem a gondolataim és leírom. Ahogy én kivettem.
  • Hoz_Hun
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Dehogy kattan meg. Az csak azt mutatja, hogy helyre állt Wonderland. Az átmenet azért van mert az állomáson volt. Erről szólt az egész, hogy Bumby lerombolta.
  • ikszipszilonzé
    Részletesebben a sztoriról
    Az tiszta hogy a pszichológus gyújtotta rájuk a házat, de miért is? Valami köze volt Alice nővéréhez és őt akarta megölni, de miért? Amikor bement hozzá, már akkor megölhette álmában aztán rázárta az ajtót és felgyújtotta a házat. De miért nem zárt be minden ajtót és ha megölte minek zárta be egyáltalán. És Alice-t miért hagyta életben? Olvastam olyan feltételezést is hogy a fickó perverz volt és azért ölte meg Alice családját, hogy molesztálhassa a lányt, de azt nem hinném mert az intézetben nem volt rá lehetősége mert nem ott dolgozott ott Wilson betege volt, őhozzá csak akkor került miután kikerült és csak az emlékeit akarta kitörölni, hogy ne bukjon le. De furcsa hogy nem próbálta megölni.

Szerintetek lesz újabb része a játéknak még.
  • Hoz_Hun
    Az tényleg jóóóó: :D

A good worker is a live worker. Paid to live and work.
    A bad worker is a dead worker. And vice-versa.
    Don't be a bad worker.

Pay day for good workers has been postponed, indefinitely
    Pay day for bad workers is cancelled!

• PnéKyra
    Ezeket úgy utáltam:

Jó, színesítette a játékot, de engem kiidegeltek :D
  • PnéKyra
    Hát, ez tagadhatatlan
  • PnéKyra
    Aláírom, hogy nagyon tutin néz ki, de ha nem lenne hosszú hajam, tuti égnek állt volna végig :D

A babaházas pincés rész, amiről írsz, na nekem meg az volt a nyerőbb :)
  • Hoz_Hun
    Viszont folyamatosan ki vagy téve szexuális zaklatásnak a főnököd által.
  • PnéKyra
    Erre gondolok:
  • ikszipszilonzé
    A babaház sötét pincéje a megcsonkított babák maradványaival, meg a többi bizarr dekoráció nekem nyomasztóbb volt
    A kártyabirodalom romjainak volt egy kis középkori fantasy horror hangulata.
    Az első képen a napfényben felsejlő romkastély nagyon királyul néz ki.
  • PnéKyra
    A Babaházas pályán én kifejezetten szerettem azok ellen az óriásbabák ellen küzdeni :) Nem voltak kemény ellenfelek. Bár amikor már nem volt kezük, és elkezdtek tüzet okádni... Azt annyira nem szerettem.
  • PnéKyra
    Ezektől a hideg rázott:

• PnéKyra
    Nekem pont a babaházas rész lett a kedvencem. Engem nem nyomasztott. Annál inkább frusztrált a quensland kialakítása, na meg a "kedvenc" executionerem :D Amúgy a vonat is tiszta félelmetes volt szerintem :S

Ja igen, számomra még a japános pálya is nyomasztó volt a maga szépségével együtt...
  • ikszipszilonzé
    Azok a babák azért durván néztek ki.
    A babaház díszletei a legnyomasztóbbak szerintem.
    Mint egy pszichopata játszótere.
  • PnéKyra
    Pedig én úgy gondolom, hogy az egy emlék volt. Mármint nem is emlék, hanem valami kicsavarodott fantázia, ami az emlékeiből eredt. Az mondjuk nekem is érdekes volt, hogy a diliházból egyből a valóságban találta magát, bár az a ködös rész, ahol rábukkant a félbevágott babára... háát. lehet nem is volt már az sem valóság, hanem félután járt már Alice a valóság meg a képzelet között.
  • ikszipszilonzé
    Nekem is volt egy rész ami nem nagyon volt tiszta
    A diliházban kopaszon kényszerzubbonyban való botorkálás, hiszen amint kiértünk onnan ismét rendes ruhában voltunk és volt hajunk is. Emlék sem lehetett, hiszen anno Alice nem megszökött az intézetből, hanem gyógyultan távozott és sose viselt kényszerzubbonyt meg nem is hajtottak rajta végre agyműtétet
  • PnéKyra
    Igen, nekem is ez volt a probléma, úgyhogy néha kellett a netes fordító, és még így is volt egy-két rész, ahol nem igazán értettem, hogy mit beszélnek. De ettől függetlenül szerintem nagyon jó lett a vége.
  • ikszipszilonzé
    Én is valami ilyesmire gondoltam, de nem nagyon tudom mit higgyek.
    A történet lényegét értettem, de azt sem teljesen tisztán, az angol tudásom nem olyan jó és sok résznél eléggé rébuszokban beszéltek és irodalmibb brit-angol kifejezéseket használtak régiesnek tűnő korhű nyelvezettel.
  • ikszipszilonzé
    Hát igen az átlag magyar munkavállaló és a rabszolga között nincs túl sok különbség, európa mesze van még.
  • PnéKyra
    Amúgy már egyszer rákérdeztem, csak senki nem alkotott véleményt. Inkább spoiler-be írom:

Amikor a játék végén kijövünk a vasútállomásról, ilyen félig valóság, félig Csodaország lesz a városból. Most mi van? Véglegesen "megkattant" Alice, és már sosem tud visszatérni teljesen a valóságba? Nekem nagyjából ez jött le, de javítsatok ki, ha tévedek :)
  • PnéKyra
    Ehh... Én is felfigyeltem rá. Bár nem értettem a teljes szöveget, de adta az ívet rendesen. Amúgy meg valószínű, hogy a játék tele van szándékos ironizálással, és a legtöbb ember megtalálhatja benne (ha keresi) a rá legjobban illő motívumot.
  • ikszipszilonzé
    Mikor a kalapos gyárában haladunk és a hangszóróból hallható a -the good worker its a live worker- kezdetű szöveg végig éreztem benne valami hátborzongatót, mint egy sors irónia.
  • PnéKyra
    Persze sok előnye van, de igazából (magam sem tudom miért) egy nagyvállalatnál is el tudnám képzelni a melót.

De az előny oldala a mostani helyzetemnek jobban érdekel, mert pl. innen nem fognak kirúgni, ha elmegyek GYES-re...
  • ikszipszilonzé
    Pedig elvileg a családi vállalkozás a legjobb
  • PnéKyra
    Nem azért, de én sem jókedvemből dolgozom a férjemnek...
  • ikszipszilonzé
    Remélem is. És tudom a munka nagy kincs a mai világban, több diplomás ismerősöm tengődik munka nélkül illetve kevésbé szívderítő helyeken.
  • PnéKyra
    Ez it tök jó:

• PnéKyra
    De legalább van munkád. Tudom, sablonduma, de lehet, hogy lesz még ez jobb is!
  • ikszipszilonzé
    Diplomás embernek indult az életutam, természetkutató lehettem volna, de a sors közbeszólt. Most középfokú végzettségemmel egy nyomasztó gyár termelésirányítási részlegének vagyok a rabszolgája és csupa ellentétes szociális kultúrájú emberel vagyok körülvéve.
  • PnéKyra
    Kicsit nagyobban:

• PnéKyra
    Na nekem ilyen kell. És lesz is. Van felénk egy jó kis üzlet, ahol bármilyen mintát rányomnak bármire (na jó, nem bármire, de bögrére, szatyorra, pólóra, ágyneműre stb.)

• PnéKyra
    De vigyázz, mert csak akkor használ, ha pont jön a vonat!!! :D
  • ikszipszilonzé
    Egyébként lőni sem lehet vele
    De már varrom a nyúljelmezem amiben minden gyanús pszichiátert a metró alá lökhetek
  • PnéKyra
    Meg nem értett géniusz :) Ez tetszik. Kifejtenéd? Miben nem értenek meg?
  • PnéKyra
    Nem is mondtam, hogy főznék benne. Csak elkalandoztam kicsit. Mi szeretjük a különleges dolgokat. Amúgy porcelán csak szervírozásra jó, abból is a magas hőbírású, mert van olyan porcelán, amibe beleszeded mondjuk a forró levest, és szétreped... Tapasztalat. Olcsó T-s (nem akarom kiírni a nagyáruház nevét) porcelántányér :D
  • ikszipszilonzé
    Épp ezért írtam, hogy ez csak egy szervírozó kanna.
  • blambun
    még, hogy mentális problémák, mert valaki szívesen főzne egy különleges(ebb) teáskannában teát. :D ezen jót szórakoztam.

ugyan az anyagát nem ismerem, de ha ez tényleg porcelán, akkor nehéz lesz benne teát főzni. ha nem is reped el a hőhatás miatt, akkor sem éppen a jó hővezetéséről ismert a porcelán, szóval mire a belső felülete, amivel a víz is kölcsönhat, eléri azt a hőmérsékletet, hogy a vizet kellőképpen felmelegíthesse, igen hosszú idő eltelhet. ha egyáltalán felmelegszik annyira. hatásfokát tekintve semmiképp sem nyerő ötlet. :D
  • ikszipszilonzé
    Jó lehet, én sajnos egy meg nem értett géniusz vagyok, egy elkallódott tehetség.
  • PnéKyra
    Ja, és mindemellett jelenleg is (estin) adóigazgatást tanulok :P