Alice: Madness Returns
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"
\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"

Ehhez mit szóltok?
látom volt szó a Complete Collection tisztán digitális voltáról. õszintén szólva, most tartok a játék harmadik fejezetében, erõsen 13 óra játékidõ felé közelítve, és egyszerûen nem látom, hogy mit tudna a hátralévõ fejezetekben csinálni a játék, hogy ne imádjam. persze vannak neki hibái, de képtelen vagyok rá haragudni, hiszen én ezt vártam. a hibák felett inkább csak vállatvonok. néha annyit sem. elfogultság ? lehet, viszont az meg véleményem szerint durván túlzás, amit a hivatalos kritikai pontszámok tükröznek. azért eddig úgy látszik, hogy a játékosok szeretik, aminek örülök. szóval ez a játék azok közé tartozik, amit utólag muszáj vagyok megvenni.
és ami nagy csalódás: ha ránézünk arra a világra, amit alkotott McGee és csapata, fel nem foghatom, hogy nem készítettek valami sokkal szebb fizikális kiadást a játékhoz. biztos vagyok benne, hogy olyannal tudtak volna elõrukkolni, hogy a szemem kiugrik tõle. viccen kívül: egy ilyen játék nekem soha nem kellene digitális formában, erre épp digitális a mindent tartalmazó kiadás. egyszerûen hozzá kellett volna csapni az art book-ot, az extra játékos tartalmakat (ideértem az elsõ részt is!), meg valami gyönyörûséges tokot hozzá és elégedett lennék.
nem értem, ezt hogy nem ismerte fel se McGee, sem az EA ? mit gondoltok, lehetséges egy utólagos csinosabb kiadás ? (jobb késõbb, mint soha)
Ha csak a célkereszttel, akkor valóban annál messzebbre lõ minél késõbb lövök.
Amikor viszont befogok egy konkrét célt úgy, hogy kijelölöm - folyamatosan nyomom a célzást és a jel sárga marad- akkor a lövedék célkövetõ. Találtam már el ellenfeleket úgy kannával, hogy én egy magasabb ponton álltam õk meg alattam és közvetlenül nem láttam rájuk, de a célzás befogta és a lövés rájuk kanyarodott.
Gond csak a repülõ ellenfeleknél van mert azok sokszor kikerülik a teát, a darázs és a babafej elég ügyesen manõverezik.
Nothing is True, Everything is Permitted
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Célzás után nem egybõl lövök vele hanem lenyomva tartom az egeret, addig amíg a fedele táncolni nem kezd és mikor elengedem óriásit robban a lövedéke, sokkal nagyobb a hatósugara és a sebzése.
Egyetlen hátrány, hogy így hamar túlhevül: 4-es szinten két ilyen bomba lövés után bepirosodik és várni kell míg újra lõhetek. Egyébként kis lövéseket négyet ötöt is le lehet vele adni és ha megfelelõ szünetet tartok ritkán hevül túl.
Én intéztem már el Eyepot-ot egy lövéssel is, épp nagyot lõttem mikor felém vetõdött és közvetlen közelrõl szemen találtam.
A tintahal amúgy nekem sem tetszik (láttam youtube-on), azt max.akkor érdemes használni, mikor már 100%-ra van maxolva a játék, és nem kell a malacorrokat lõdözni a borsszóróval. De amúgy vannak olyan helyek, ahol a platformokat hívja elõ a malacorr, tehát mégiscsak kell a borsszóró a továbbjutáshoz.
A szarvasfejnél viszont nekem sokkal jobban tetszik a lófej, és ugyanez a helyzet a késnél is. Valahogy jobban áll a kezében, mint a bárd.
A kanna kinézete meg tökmindegy, mert a teáskanna is nagyon sebez 4-es szinten.
Most ahogy gyûjtögetem a kimaradt dolgokat, látom mennyire hasznos is a kanna, pl. az egyszemû teáskannák két lövéstõl kifekszenek, nem kell külön ütögetni már a szemüket, mint amikor elõször vittem végig.
Kést nem igen használok, ezért a bárd is ki van lõve, hogy kevesebbet sebez rajtam egy találat, nem izgat ha lehet regenerálódni a Classic ruha útján.
A szarvasfej tölti az életed ha ellenfelet ütsz vele, de ha a ruhád is tudja tölteni akkor minek.
A tintahal kinézete nem tetszik a vízi pályához még illene is, de utána nem passzol a képbe, a malacorrokra nem is tudom hat e mivel nem bors.
A macskás kanna meg tény hogy jól sebez de a teáskanna is megteszi.
Én az extra ruhákból csak a Catterpillart tartom hasznosnak. De nem mutat meg minden elrejtett zugot az sem.
A Chesire csak nehezít, A Checkmate dupla sebzése nem rossz de könnyebb fokozatokon szükségtelen, aki meg nehezebben akarja játszani az minek könnyítené, Fleshmaiden szintúgy, az állandó hisztériával nem kihívás játszani, a Late but Lucky automatikusan regenerál, de a Clasic Dress is megteszi ezt csak össze kell érte zsugorodni ami igazából semmiség és ugyan ott vagy, a Hattresnél a fog fogy életerõ helyett, elvileg jó hiszen fogból sokkal több van és több felvehetõ, de ha lehet az életet regenerálni Clasic Dressben akkor bõven elegek a rózsák is.
Egyébként pedig ez a completed collection nem annyival több, hogy megérje a fáradozást, sok játékhoz ennél sokkal nagyobb komolyabb kiegészítõk is készültek már mint ingyenes fan mod, ez csak 6 ruha meg négy fegyver, nem veszítesz vele olyan sokat, igazából én sem nagyon használom õket csak kipróbáltam poénból.
Utánanéztem a dolgoknak és úgy tûnik a Completed Collection verzió nem kapható lemezen, csak az EA saját webáruházából lehet megvásárolni digitális formában.
link
Arról nincs tudomásom, hogy akinek normál kiadású eredeti lemezes példánya van, hozzá tud e jutni külön az extra tartalmakhoz.
Végül is úgy volna tisztességes, ha már valaki megvásárolta a játékot akkor annak lehetõséget kéne biztosítani, hogy külön is megvehesse hozzá az extrákat, és ne kelljen már újra megvennie ez miatt a néhány csekély dolog miatt.
Ha úgy nézzük konzolon még korrektebbek voltak, mert ott aki megvette az eredeti játékot, ingyen letölthette hozzá az elsõ részt és késõbb külön DLC-ben megvásárolhatta a Weapons of Madness and Dresses Pack -ot egy kisebb összegért.
Még mindig jobb ha van egy eredeti játékom, amit ha akarok kiegészíthetek egy kis plusz költség árán, mintha van egy játékból két verzió ahol csak az alapot adják ki lemezre a bõvített változat meg csak digitálisan elérhetõ és ha nekem csak a lemezes van meg akkor ahhoz nem vehetem meg a bõvítményeket, hanem vehetném meg az egészet újra.
Egyébként sem szeretem a csak digitálisan megvásárolható szoftvereket, ha már fizetek valamiért szeretem a kezemben tudni az adathordozót és ami még lényegesebb lemezt szaküzletben veszek készpénzért, netes átutalással letölteni valamit nem igazán tetszene.
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Royal Suite Dress: elvileg bugos, ha nem csökken mellette az életerõ. Ez is egy játéknehezítõ ruha, ha valaki annyira elvetemült, hogy elég neki négy rózsányi élet, akkor ezzel a ruhával végigviheti a játékot. A másik ilyen játéknehezítõ ruha a Cheshire dress, mert annál nem dobnak az ellenfelek rózsát-
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
http://www.magyaritasok.hu/forums/messages/2726/alice_madness_returns
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Nothing is True, Everything is Permitted
Saddam Hussein ☑ - Osama Bin Laden ☑ - Moammer Kadhafi ☑ - Kim Jong Il ☑ - Tirexi ☐ - DarkSector ☐
De akinek a complete collection van meg, az letöltötte valahonnan, vagy megvette??? Mert most már ez sem világos :S
Amúgy szánalmas 89%-ra teljesítettem a játékot, szóval délután jöhet a gyûjtögetés...
PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA
Most hogy végigvittem, megnéztem az equip menüt, és nincsenek benne a plusz ruhák, csak azok,amiket a chapter-ek végigjátszásával kapunk, + a Classic Dress ami az összezsugorodásnál visszatölti az életet, továbbá a plusz fegyverek is hiányoznak.
Jó, azért nem megyek a falnak emiatt, de szerintem az lett volna a korrekt az eladótól, hogy elmondja, van egy ilyen verzió is (mármint a complede coll.).
De ettõl függetlenül maga a játék nagyon-nagyon jó volt, élvezetes, abszolút nem csalódtam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hát ez eszméletlen volt! Legalábbis nekem nagyot ütött!