772
American McGee Alice 2
-
#412 Én már agyaltam a fordításon (mint majdnem minden játéknál, amit szeretek nagyon :D). :)
Első fordítását viszont szerintem én nem láttam, csak példának nem tudom, hogy a Vorpal Blade Tótfalusi István versfordítása alapján volt benne (Döfke penge/Döfke kés), vagy máshonnan kölcsönöztek fordítást, sajátot találtak-e ki. :) -
PnéKyra #411 Köszi!!!
Az első részhez nagyon jó magyarosítás van amúgy, egy olyen kellene ehhez is :) -
ikszipszilonzé #410 Azért jó lenne hozzá egy profi magyarosítás, bár nagyjából értem miről szól de mégis jobb volna, teljesen lefordítva és nyelvileg helyes magyar szövegezésben elolvasni az egész történetet. -
Hoz_Hun #409 11 évet volt diliházban, ez alatt játszódik az első rész. A második a szabadulása után pár hónappal kezdődik. Azért tér vissza Csodaországba mert "riasztás" kapot az elméjétől, hogy elkezdték lerombolni. -
PnéKyra #408 Amúgy kisegítenek valaki? Nem vagyok egy perfekt angolos, így a történet egy kicsit kusza nekem.
Szóval az első résznek úgy lett vége, hogy Happy End, Alice kijött a diliházból. Ami eddig világos, most árvaházban van, és pszichológus/pszichiáter kezeli. Pl nem értem, hogy miért csak 11 év után kezdi el összeszedni az emlékeit, és hogy végülis minek a hatására tért vissza Csodaországba? Ha ez valakinek tiszta az légyszi írja már le :) -
PnéKyra #407 Vagy a Royal Suit Dress-ben! -
#406 Nightmanre módban? Sztem az állandó hisztéria móddal..esetleg :) -
#405 Legnehezebben + macskajelmez?
Köszönöm nem, nem akarok kopasz lenni. :) -
PnéKyra #404 Na akkor én tuti nem fogom kipróbálni :D -
ikszipszilonzé #403 Igazán kemény játékosok megpróbálkozhatnak macskajelmezben is, akkor a megölt ellenfél nem dob rózsát. -
PnéKyra #402 Férjem most a legnehezebb fokozaton tolja, de folyton káromkodik, meg hajtogatja, hogy elkezdi normálon, de még nem kezdte újra szóval szerintem ha van türelmed ki lehet bírni. -
#401 Pillangózással is lassabb alice (nem nyíltegyenes területen), mindegy, marad az, hogy teáskanna, csak sokszor nincs benne épp akkor, amikor kéne, vagy épp bénázok. :D -
PnéKyra #400 Colossal Ruin lángszórója elől pillangózás :D
-
ikszipszilonzé #399 Próbálta már valaki legnehezebb fokozaton? Mennyire kemény? -
ikszipszilonzé #398 a lángszóró elől nem mindig lehet elfutni, valóban terepfüggő a dolog -
#397 Amikor elkezd láng szórózni, akkor gyorsan adj neki a teáskannával a fejére, és bekábul és addig gyepálhatod xD -
#396 Újban:
Én szeretem a kést, mert gyors, de én is használom mindkettőt, csapás közben is baromi gyorsan át lehet váltani és a másik fegyverrel fejezi be a mozdulatot.
Általában lófejjel indítok, attól sok ellen be is kábul, vagy hátrahőköl, aztán késsel megsorozom.
A páncélos kártyákra azokra ja, kanna kell, aztán meg hátulról egy kombósorozat késsel és vége.
A kannának csak az a hátránya, hogy lassú a lövedék, így a gyors ellenfelek kitérnek.
De a borsszóró is némely ellenre kimondottan kell, pl colossal ruin fejeit szerintem azzal a leggyorsabb, vagy a kis darazsak (vagy mik) amik a sírkövekből jönnek elő. De én a drifting ruint is azzal lövöm ki, nem várom meg míg lő egyet.
Tényleg colossal ruin lángszóró módja ellen nektek mi a bevállt taktika? Lehet én bénázok, de más nem kis időre folyton elkapott vele (persze terepfüggő). :) -
ikszipszilonzé #395 Nekem 1680x1050 kellene, de csak 1600x1200-at lehet beálítani -
#394 A game optionsban tudod átállítani a felbontást. -
ikszipszilonzé #393 Egyébként, nálam azt a régi alice-t amit ebből az újból lehet elindítani, én nem tudom beállítani widesccreen-be. -
PnéKyra #392 Ja tényleg, az is dobálós volt. Na, ez már eszembe sem jutott. Amúgy volt az a Dead Time Watch (zsebóra, ami megállította az időt), szóval azt én egyszer sem használtam :S -
#391 A kártyalapok is jók voltak, de én nem arra gondolok, hanem erre :) -
ikszipszilonzé #390 Dobni a kártyapaklit is lehetett, meg a jack-et ami pattogott egy darabig az ellenfél körül és elég jól sebezte.
-
PnéKyra #389 Hmm... Az igazi Alice Lidell :) -
ikszipszilonzé #388 Én is imádtam a kés, ami eldobva is igen hatékony volt messzire.
De a kedvencem a szempálca volt, csak kár, hogy későn kapta meg az ember. De a fagyasztó is nagyon jó volt. -
PnéKyra #387 Dettó... Mármint hogy a röfi alattam volt :S A láthatatlan röfi is idegesítő, mert ugye azt csak összezsugorodva látod...
A "dobó tőrök" a kártyalapok voltak :D A másiknak már én sem tudom a nevét, de az se volt rossz. -
#386 Én már nem emlékszem a nevekre, de nekem azok a "dobó tőrök" vagy mik, meg a kés, meg volt ami kb olyan olt, hogyha a földbe csaptad akkor villámokat szórt és mindenki meghalt, aki a közelében volt :)
Egyébként az Alice 2ben az fusztrál, hogy néha hallom a malac röfögést, de totál nem látom hol is van elbújva :D Volt olyan, hogy kerestem kerestem... és pont alattam volt... xD -
PnéKyra #385 Nekem a kés, a Demon Dice, és a Blunderbuss. Bár a Démoni Kocka néha szívás, mert volt, hogy engem támadott meg a démon :P A Blunderbuss-nál meg egy lövés, és teljesen lement a kék csík... -
ikszipszilonzé #384 A régi alice-ben mi volt a favorit fegyveretek?
-
ikszipszilonzé #383 Igen a kanna a legjobb fegyver, bár néhány célra a borsszóró is nélkülözhetetlen. De ha muszáj a közelharc akkor inkább a ló mint a kés.
-
#382 A legjobb fegyver a teáskanna, igaz inkább távoli célpontokra használandó, de közelire is nagyot üt :D csak megnyomod a célzást meg egy gyors bal egér és már telibe kaptad az illetőt, legyen nála pajzs vagy akármi, széttöri. -
PnéKyra #381 Igen, ezzel egyetértek.
Bár én úgy vettem észre, hogy a páncélos kártya katonát hiába ütöm vele, előbb le kell kannázni, aztán mikor térdel a hátán a szivet kell a lóval ütni. -
ikszipszilonzé #380 Ritkán használom a kést, pont ezek miatt. Plusz páncélozott ellenfelek védelmén a kés nem tör át de a lófej üt mindent: csészepajzsos, szemes-kanna, darazsak minden formája, melák babaarcú kátrányszörnyek egyre megy. -
PnéKyra #379 Én kb. fele-fele arányban használom közelharcnál a kést és a lófejet. A lófej erősebb, és a földön fekvő ellenfelet is tudod vele ütni, míg a késsel csak az álló ellenfél támadható (gondolok itt például a Kártya katonákra, akik elesnek, és akkor lehet őket a lóval ütni, de a késsel nem.
Ami viszont hátránya a lófejnek, hogy jelentősen lassabb vele a támadás, mint a késsel. -
ikszipszilonzé #378 Apropó ütés, szerintetek is sokkal jobb a lófej mint a kés. Én a kést még maxra fejlesztve is gyengének találom. -
PnéKyra #377 Én az óvatosabb típus vagyok :) Csak akkor ugrok be közéjük, amikor valamin felhúzom magam, és leszáll a vörös köd :D Akkor aztán bele a közepébe, és ütök mindent-mindenkit, akit csak érek :D -
#376 Áá, én mindig beugrálok közéjük, érdekesebb úgy a játék. :) -
PnéKyra #375 Azért, mert már "elvileg" átugrottál, mert ugye közel jutottál, mielőtt leestél.
Ööö... én szoktam így "csalni" :S Én is így jöttem rá erre, mint te, hogy véletlenül elvétettem az ugrást. Ilyenkor vagy a borsszóróval vagy a teáskannával biztos távolságból elintézhetjük őket :D -
ikszipszilonzé #374 Volt egy poénos rész is, egy nagy platformon kell harcolni egy csomó ellenféllel ő meg ott áll és nézi.
Elsőre nem sikerült átugranom, viszont mivel elég közel voltam már mielőtt lezuhantam, megjelentek az ellenfelek.
Így mikor visszatöltött én ott álltam messze azok meg a távolból próbáltak támadni de nem tudtak.
Elvileg csak akkor jelennének meg ha már átugrottál.
Én meg nem ugrottam be közéjük, hanem biztonságos távolból lesoroztam őket ahogy ott tolongtak a szikla peremén. De a poén:
Amikor az utolsó is kinyiffant, jött egy videobejátszás, ahol szemben állok az executionerrel azon a sziklán ahova még át sem ugrottam. -
PnéKyra #373 Az első menekülésnél ki is nyírt, amikor egy kulcslyukon át kellett elslisszolni előle. Amúgy ha nem pillangózom, nem is élem túl.