Alice: Madness Returns

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Ja akkor nem mûfordítást használtak.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

pontosan halandzsa látó pálca -jabberwock eye staff
a bluderbuss pedig egy valóban létezõ fegyvernév, magyarul trombon elõltöltõs tölcséres csövû mordály, fõleg régi kalózos filmekben látni ilyesmit
A fegyver meg valami Halandzsa pálcája vagy látópálcája volt nem? A blunderbuss=mordály.

\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"

A Jabberwock az alice elsõ részének magyarosításában Halandzsa lett, a Jabber egyébként hadaró fecsegõ locsogó a hozzácsapot wock önmagában értelmetlen toldalék
Malakai
Esetleg aki nem tudja és nem is néz hirtelen utána, a Gruffacsór vers az Alice Tükörországban mûben szerepel. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jól tudod. Az író találta ki és tõle nyúlták le más mûvekbe. Nekem amúgy tetszik a "Döfke Kés". 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Malakai
Tótfalusi István fordította a "Jabberwocky":"Gruffacsór" verset, amiben szerepel a "Vorpal Sword":"Döfke kard", ezért említettem ezt pont, mert ez egy olyan dolog, ami mûfordításban már szerepel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

apropó vorpal blade

http://www.epicweapons.com/products/alicevorpalblade.php

szerintetek milyen
A Vorpal úgy tudom nem egy létezõ angol szó hanem az író által alkotott fantáziaszó ezért lefordítani nem igen lehet
Az elsõ részben a fegyvereknek nem volt semmi különös neve. Simán kés. Amúgy pl. amit a macska mondott, az mind rímekbe volt szedve 😄 Erre az egyre emlékszem:

"A fiatalkori humor alapja a kártya 52 lapja. De ha aprítanak és vágnak, az nem vicces se neked, se másnak."

(Ezt akkor mondta a macska, mikor a kártyapakli-fegyvert felvettük.)

\"Vissza az egészhez újra, végigmegyünk utunkon, vissza egy valaha fényes kertbe, hogy a sötétség ránk hulljon.\"

Malakai
Én már agyaltam a fordításon (mint majdnem minden játéknál, amit szeretek nagyon 😄). 😊
Elsõ fordítását viszont szerintem én nem láttam, csak példának nem tudom, hogy a Vorpal Blade Tótfalusi István versfordítása alapján volt benne (Döfke penge/Döfke kés), vagy máshonnan kölcsönöztek fordítást, sajátot találtak-e ki. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Köszi!!!

Az elsõ részhez nagyon jó magyarosítás van amúgy, egy olyen kellene ehhez is 😊

Azért jó lenne hozzá egy profi magyarosítás, bár nagyjából értem mirõl szól de mégis jobb volna, teljesen lefordítva és nyelvileg helyes magyar szövegezésben elolvasni az egész történetet.
11 évet volt diliházban, ez alatt játszódik az elsõ rész. A második a szabadulása után pár hónappal kezdõdik. Azért tér vissza Csodaországba mert "riasztás" kapot az elméjétõl, hogy elkezdték lerombolni.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Amúgy kisegítenek valaki? Nem vagyok egy perfekt angolos, így a történet egy kicsit kusza nekem.

Szóval az elsõ résznek úgy lett vége, hogy Happy End, Alice kijött a diliházból. Ami eddig világos, most árvaházban van, és pszichológus/pszichiáter kezeli. Pl nem értem, hogy miért csak 11 év után kezdi el összeszedni az emlékeit, és hogy végülis minek a hatására tért vissza Csodaországba? Ha ez valakinek tiszta az légyszi írja már le 😊

Vagy a Royal Suit Dress-ben!

CroftManor
Nightmanre módban? Sztem az állandó hisztéria móddal..esetleg 😊

Nothing is True, Everything is Permitted

Malakai
Legnehezebben + macskajelmez?
Köszönöm nem, nem akarok kopasz lenni. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Na akkor én tuti nem fogom kipróbálni 😄

Igazán kemény játékosok megpróbálkozhatnak macskajelmezben is, akkor a megölt ellenfél nem dob rózsát.
Férjem most a legnehezebb fokozaton tolja, de folyton káromkodik, meg hajtogatja, hogy elkezdi normálon, de még nem kezdte újra szóval szerintem ha van türelmed ki lehet bírni.

Malakai
Pillangózással is lassabb alice (nem nyíltegyenes területen), mindegy, marad az, hogy teáskanna, csak sokszor nincs benne épp akkor, amikor kéne, vagy épp bénázok. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Colossal Ruin lángszórója elõl pillangózás 😄

Próbálta már valaki legnehezebb fokozaton? Mennyire kemény?
a lángszóró elõl nem mindig lehet elfutni, valóban terepfüggõ a dolog
CroftManor
Amikor elkezd láng szórózni, akkor gyorsan adj neki a teáskannával a fejére, és bekábul és addig gyepálhatod xD

Malakai
Újban:
Én szeretem a kést, mert gyors, de én is használom mindkettõt, csapás közben is baromi gyorsan át lehet váltani és a másik fegyverrel fejezi be a mozdulatot.
Általában lófejjel indítok, attól sok ellen be is kábul, vagy hátrahõköl, aztán késsel megsorozom.
A páncélos kártyákra azokra ja, kanna kell, aztán meg hátulról egy kombósorozat késsel és vége.
A kannának csak az a hátránya, hogy lassú a lövedék, így a gyors ellenfelek kitérnek.
De a borsszóró is némely ellenre kimondottan kell, pl colossal ruin fejeit szerintem azzal a leggyorsabb, vagy a kis darazsak (vagy mik) amik a sírkövekbõl jönnek elõ. De én a drifting ruint is azzal lövöm ki, nem várom meg míg lõ egyet.

Tényleg colossal ruin lángszóró módja ellen nektek mi a bevállt taktika? Lehet én bénázok, de más nem kis idõre folyton elkapott vele (persze terepfüggõ). 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nekem 1680x1050 kellene, de csak 1600x1200-at lehet beálítani
CroftManor
A game optionsban tudod átállítani a felbontást.

Egyébként, nálam azt a régi alice-t amit ebbõl az újból lehet elindítani, én nem tudom beállítani widesccreen-be.
Ja tényleg, az is dobálós volt. Na, ez már eszembe sem jutott. Amúgy volt az a Dead Time Watch (zsebóra, ami megállította az idõt), szóval azt én egyszer sem használtam :S

CroftManor
A kártyalapok is jók voltak, de én nem arra gondolok, hanem erre 😊

Dobni a kártyapaklit is lehetett, meg a jack-et ami pattogott egy darabig az ellenfél körül és elég jól sebezte.
Hmm... Az igazi Alice Lidell 😊

Én is imádtam a kés, ami eldobva is igen hatékony volt messzire.
De a kedvencem a szempálca volt, csak kár, hogy késõn kapta meg az ember. De a fagyasztó is nagyon jó volt.
Dettó... Mármint hogy a röfi alattam volt :S A láthatatlan röfi is idegesítõ, mert ugye azt csak összezsugorodva látod...

A "dobó tõrök" a kártyalapok voltak 😄 A másiknak már én sem tudom a nevét, de az se volt rossz.

CroftManor
Én már nem emlékszem a nevekre, de nekem azok a "dobó tõrök" vagy mik, meg a kés, meg volt ami kb olyan olt, hogyha a földbe csaptad akkor villámokat szórt és mindenki meghalt, aki a közelében volt 😊

Egyébként az Alice 2ben az fusztrál, hogy néha hallom a malac röfögést, de totál nem látom hol is van elbújva 😄 Volt olyan, hogy kerestem kerestem... és pont alattam volt... xD

Nekem a kés, a Demon Dice, és a Blunderbuss. Bár a Démoni Kocka néha szívás, mert volt, hogy engem támadott meg a démon 😛 A Blunderbuss-nál meg egy lövés, és teljesen lement a kék csík...

A régi alice-ben mi volt a favorit fegyveretek?
Igen a kanna a legjobb fegyver, bár néhány célra a borsszóró is nélkülözhetetlen. De ha muszáj a közelharc akkor inkább a ló mint a kés.

CroftManor
A legjobb fegyver a teáskanna, igaz inkább távoli célpontokra használandó, de közelire is nagyot üt 😄 csak megnyomod a célzást meg egy gyors bal egér és már telibe kaptad az illetõt, legyen nála pajzs vagy akármi, széttöri.

Igen, ezzel egyetértek.

Bár én úgy vettem észre, hogy a páncélos kártya katonát hiába ütöm vele, elõbb le kell kannázni, aztán mikor térdel a hátán a szivet kell a lóval ütni.

Ritkán használom a kést, pont ezek miatt. Plusz páncélozott ellenfelek védelmén a kés nem tör át de a lófej üt mindent: csészepajzsos, szemes-kanna, darazsak minden formája, melák babaarcú kátrányszörnyek egyre megy.
Én kb. fele-fele arányban használom közelharcnál a kést és a lófejet. A lófej erõsebb, és a földön fekvõ ellenfelet is tudod vele ütni, míg a késsel csak az álló ellenfél támadható (gondolok itt például a Kártya katonákra, akik elesnek, és akkor lehet õket a lóval ütni, de a késsel nem.

Ami viszont hátránya a lófejnek, hogy jelentõsen lassabb vele a támadás, mint a késsel.

Apropó ütés, szerintetek is sokkal jobb a lófej mint a kés. Én a kést még maxra fejlesztve is gyengének találom.
Én az óvatosabb típus vagyok 😊 Csak akkor ugrok be közéjük, amikor valamin felhúzom magam, és leszáll a vörös köd 😄 Akkor aztán bele a közepébe, és ütök mindent-mindenkit, akit csak érek 😄

Malakai
Áá, én mindig beugrálok közéjük, érdekesebb úgy a játék. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Azért, mert már "elvileg" átugrottál, mert ugye közel jutottál, mielõtt leestél.

Ööö... én szoktam így "csalni" :S Én is így jöttem rá erre, mint te, hogy véletlenül elvétettem az ugrást. Ilyenkor vagy a borsszóróval vagy a teáskannával biztos távolságból elintézhetjük õket 😄

Volt egy poénos rész is, egy nagy platformon kell harcolni egy csomó ellenféllel õ meg ott áll és nézi.
Elsõre nem sikerült átugranom, viszont mivel elég közel voltam már mielõtt lezuhantam, megjelentek az ellenfelek.
Így mikor visszatöltött én ott álltam messze azok meg a távolból próbáltak támadni de nem tudtak.
Elvileg csak akkor jelennének meg ha már átugrottál.
Én meg nem ugrottam be közéjük, hanem biztonságos távolból lesoroztam õket ahogy ott tolongtak a szikla peremén. De a poén:
Amikor az utolsó is kinyiffant, jött egy videobejátszás, ahol szemben állok az executionerrel azon a sziklán ahova még át sem ugrottam.
Az elsõ menekülésnél ki is nyírt, amikor egy kulcslyukon át kellett elslisszolni elõle. Amúgy ha nem pillangózom, nem is élem túl.